Fórum témák
» Több friss téma |
Probaltam, de nem sikerult. Persze lehet rosszul probalom.
Lenyomtam a kazettaba csuszo cseveloreszt a rugo toveig es megprobaltam mindket iranyba elforditani, mikozben a masik oldalon ellentartottam a tarcsaval. Felreertettem valamit es rosszul probalom?
Nem értetted félre jól csináltad.Nem kell erőltetni , mert van olyan is amelyik nem , így jön szét hanem ki kell pattintani.Ezt legkönnyebben úgy tudod megoldani , hogy fogsz egy gombos tűt , és az orsó , és a tengely közzé az egyik szelet közzé a tű hegyével kicsit szét feszíted , és ki pattan.Csak vigyázni kell nehogy elrepüljön. Visszaszerelésnél már nem kell a gombos tű , mert egyszerűen csak vissza kell tenni a rugót , aztán az orsót , és rá kell nyomni , amíg egy pattanás nem hallatszik , akkor bepattan vissza a helyére , és kész.
Ez nem pattant ki, pedig próbáltam tűvel. Azt a megoldást választottam, hogy kis karmokat finoman szétfeszítve mind a 4db karom alá picit keményebb papírcsíkot tettem, hogy ne tudjon visszamenni a helyére. Ezután egy széles, laposfejű csavarhúzót az orsók alatt lévő fogaskerék és a fémlemez közé tettem és lassan kezdtem elfordítani. Ezzel lejött szépen az orsó és a tengelyt a tárcsával ki lehetett a másik oldalon húzni. Kicsit széthúztam a rugót és visszaszereltem mindent. Kipróbálva a magnót a szalag vége felé ugyanúgy más az azimuth, így mégis a ct900s-re gyanakszom. Ott lehet valami proléma, főként maxell ur kazettával. Sajnos azzal, hogy széthúztam a rugót egy mechanikus zaj is megjelent. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy a rugó valamelyik vége hozzáér a műanyaghoz. Gondolom visszahúzni már nem lehet a rugót, így próbálok keríteni majd valami hasonlót. Sajnos elég macerás a bx501 mechanikáját szerelni, mert folyton le kell forrasztani a motorok panelját a motorokról. A tengely az orsónál is egy műanyag kis vacak. Látszik, hogy erősen alsókategóriás gépnek szánták.
Ha van valakinek esetleg 2db oda való rugója ... Örülnék neki. Visszatérve az azimuth problémára: A ct900s-re gyanakszom ismét. Az a gond a teszteléssel, hogy nem igazán tudom hogyan lepróbálni. Ugyanazzal a zenével kellene végigvenni egy kazetta egyik oldalát, hogy feltűnjön, ha változik a magashang mennyisége, mert nem túl nagy a különbség. Ha viszont 45percen át játszanám le ugyanazt, akkor a lassú átmenet miatt nem tűnne fel a változás. A végére pörgetésnél pedig esetleg nem jön elő a gond, mert talán idő kell hozzá. Emiatt csak találgatok továbbra is, hogy mi okozza a szalag eleje-vége közötti azimuth eltérést. Gondoltam rá, hogy veszek a ct900s-be 1-1 görgőt szerelvénnyel együtt, de nem tudom ez megoldaná-e a problémát és 12k-t feleslegesen nem akarok kidobni. Próbálnám műsoros kazettákkal is a lejátszást, de mivel nem ugyanaz a magashang mennyiség van rajta végig, hiszen más-más zenéket tartalmaz és jóval rövidebb is egy oldala, mint 45perc, nem lenne mérvadó. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Akkor csak széthúzásra jött szét.Szerintem nem a rugó a hunyó ott hisz nem képvisel az a rugó akkora erőt , hogy az ilyen mechanikai hibát kreáljon. Szerintem inkább még nincs a helyén rendesen és a kazetta műanyag részéhez hozzáér .Vagy kazetta nélkül is van mechanikai zaj ?
Mérd meg tolómérővel digitális ha van otthon , hogy a két orsó között mennyi a különbség magasságban .Elvileg egyforma magasnak kellene lenniük. Illetve , hogy nem e szorul az orsó , tehát kézzel könnyedén forgatható e , és van e szorulás esetleg. A magas hang változás az sok minden okozója lehet.Feltételezve , hogy a készülékhez nem volt nyúlva , akkor ebből eredően csak mechanikai gond lehet.Szalagvezetés főleg ha az egyik oldalon megváltozik a terhelés a szalag többlet miatt , akkor görgő , fej, hagvillnak nincs e kotyogása stb stb stb .
Van 2db bx501-em és mindegyiknél tapasztalom az azimuth problémát. Illetve a régi ct-506-on hallgatva is. A szalag elején beállítva a fejet a vége felé utána kell állítani.
Ezért gondolom, hogy akkor a ct-900s veszi fel rosszul. Valahogy a dual capstan szalagvezetés nem működik megfelelően. Számomra amúgy nem teljesen érthető, hogy mi biztosítja dual capstan esetén, hogy mindíg feszes legyen a szalag. A második tengely az első lendkerékről kapja a hajtást fix áttétellel. Elméletileg azonos sebességet tartva. Namost, ha a lejátszás/felvétel alatt mondjuk a 28. perc után a jobboldali görgő valamiért fél miliméterrel kevesebb szalagot húzott át, mint a baloldali, akkor máris gondok lehetnek. Nem igazán értem mitől jobb ez a szalagvezetési technika a fékezett leengedő orsónál. Lehet cserélnem illene a görgőket? Nem tűnnek túl kopottnak, viszont picit töredezett szerintem a gumi felülete már.
Csináltam közeebbi képet a görgőkről. Okozhat szalagvezetési hibát és érdemes cserélni?
A 1.jpg képen lévő így a távolból is betegnek tűnik. A másikon annyira nem látom, de te érzed mennyire kemény. Mi az a sok apró fehér petty rajta? Tisztítani mindenképpen kéne.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Pár napja tisztítottam alkoholos fültisztító pálcával. Valamit folyton összeszed a kazettákról, pedig tisztának tűnnek.
Szia,
Mind a két görgő kuka. Ki vannak repedezve. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Szerintem egy stabilra tervezett mechanikának még ennél kopottabb görgővel is működnie kell, de elég kihegyezett gép, lehet akár gond belőle. Ha a 2 db Technics, meg a régi Pioneer felvételei egymáshoz képest tökéletesek, akkor nyilván megvan, mi a hiba
Igen ezek a görgök cserére érettek.
Viszont nem csak akkor rossz egy görgő , ha töredezett , hanem , akkor is ha ki van már keményedve , és szépen el is viszi a szalagot még csak kicsit is , de elviszi.
Köszönöm mindenkinek. Rendelek ebay-ről akkor 2db gyári görgőt hozzá a fém szerelvénnyel együtt. Sajnos nem olcsó móka, de ha kell, akkor kell.
Sziasztok!
Valaki, akinek van (volt) Aiwa F260-as magnója, ki tudna segíteni kicsit? A számláló szíját nem tudom, hogyan kellene felfűzni, ez az egy dolog hiányzott a gépből.. Az előlapba bemart két vájat alapján megvan, hol kéne futnia a szíjnak, meg a két görgő miatt is sejtem, hogy azokon át kéne fűzni, de nem áll össze, hogy hogyan. Jelöltem a szíj feltételezett mozgási irányát lejátszás közben. Ha csak a fehér tárcsára akarok szíjat tenni, ami a számlálót ténylegesen hajtja, akkor fennakad az ajtónyitó karban, tehát valószínűleg nem annyira egyszerűen van kitalálva.. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Sajnos elvittek azt a ket gyari gorgot, amit neztem a neten. Egyelore horror aron lehetne csak beszerezni. Megprobalkozom a mostani femreszbol kiszedni csak a gorgot es cserelni ujra. Van valakinek otlete arra, hogy a tengelyt milyen modon lehetne kiszedni a szerelvenybol roncsolasmentesen?
Szia!
Töltök fel egy fotót, talán segít. Két szíj kell hozzá, és kis keresztmetszetű. Ha jól emlékszem 0,8 x 0,8 négyszög szíj volt az ami elfért a számára kialakított helyen. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Köszönöm, így már megoldom! Erre nem is gondoltam, hogy kettő szíj kellhet hozzá, nem egyet kell megfelelően befűzni..
Érdemes lenne megmérni, mert valószínűleg a gyártó, több készülékében használta.
Végső megoldásként a Basys Kft jó áron /drágán/, nagy valószínűséggel beszerzi.
Sziasztok! Hozzá jutottam egy Pioneer CT-606 Típusú Deck-hez a képen látható állapotban, a kérdésem az lenne , hogy vajon milyen transzformátort tegyek bele, annyira nem vagyok nagy szaki de bele tudnám tenni...
A problémám csak annyi , hogy nem tudom a sok vezetékből hogy hány volt lehet a kimeneti áram a transzformátorból és az azonos színek miatt azt sem tudom , hogy melyik 220v - és melyik 12-14-vagy bármi más...
Szerintem a nagy kérdés, miért került ki belőle a trafó?
/meghibásodott, esteleg az volt a készülék használható része/ Előéeletét tisztázni kellene, ha sikerül. Kisérletezni szeretnél vele, szerintem az 506-s trafója, akár jó is lehet.
Sziasztok.
Van egy duplakazettas technics deckem, aminek ranezesre semmi baja, de megsem jut el a hang a kimeneti csatornaba,.. tokeletesen mukodik a mechanika, viszont a decibelt kijelzo ledsor meg sem rezzen csak stabilan megall egy adott szinten (kazettankent valtozik). Mind a ket oldali kazetta deck ezt produkalja,.. ezert gondolom, h nem a mechanikaval lehet gond, mert akkor gondolom egyik oldal menne, a masik meg nem,... Van valakinek otlete, h mitol lehet ez? Elore is koszonom!
Szia!
Elsore tisztitsd meg a felveteli atkapcsolot. Jol mozgasd at...
koszonom a gyors valaszt!
tudom, hogy most nagyon amator dolgot kerdek, de melyik a felveteli atkapcsolo? merre talalom? szet kell szednem hozza a decket? elore is elnezest, h ilyet kerdek, de nem szedtem meg szet decket de ami kesik nem mulik!
Panelen egy hosszu kapcsolot keress, amit a mechanika kapcsolgat.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
megtalaltam, sajnos ugy nez ki nem az a problema
Jol megtakaritottad?
Akkkor merni kell, kezd a tapegysegevel...
igen,..
azt hiszem nem uszom meg a meres nelkul,.. holnap nekiugrok, csak remenykedtem hatha van valami trukk vagy tipikus hibalehetoseg,.. koszonom megegyszer a segitseget!
Sziasztok!
Adott egy Pioneer Ct-400-as magnódeck. Most került hozzám és az a problémám vele, hogy amint elindítom a lejátszást szerintem jól szól, ami tart egy pillanatig, ezután eltompul a hang. A fejet már megtisztítottam alkoholos fültisztítóval, de sajnos semmi változás. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv, Tamás
Ha egy kis ideig jól szól biztosan nem a fej az oka. Szerintem a görgőt nézd meg először, hogy nem hordós-e. Ez mindenképp valami szalagvezetési probléma lesz.
Nagyon köszönöm a gyors reakciót! Most készítettem ezt a fotót. Jobban megnézve, nem néz ki túl jól... Én mindössze ennyit veszek észre. Esetleg Te többet leszűrsz belőle..
Ez bizony elég rosszul néz ki. A capstan tengely is elég mocskos. Talán elsőnek ezeket tisztítsd meg. A görgőt isopropil-alkoholos tisztítás után finom csiszolópapírral (1000) húzd néhányszor körbe. Majd újra mosd le. Ha szerencséd van, csak ennyi a hiba. Ha túl kemény a görgő akkor cserélni kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |