Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Félfénnyel világit (vagy inkább 30-40%) ja és ha az R517-es processzor oldali lábát földelem nem megy készenlétbe.
Kadarist-nak igaza van. Akkor megint eljutottunk oda, hogy zárlat van a sortápfeszültség (B+) vonalán. Abban a kőrben mindent ellenőrizz le ill. cseréld.
Nemrég vettem 3 bu808 elég olcsón szerintem akkor ezek nem jók. Egyet ezekből tettem bele. még van kettő. Ezeket ki lehet mérni multival?
Valahol olvastam, hogy BU2508+1n4148 al is megy tökéletesen. Ez igaz?
A manapság kapható BU808-ak nagy része hamis. Próbáld ki a helyettesítését. Nálam ez jött be.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
Én 2SC5388-at szoktam beletenni, és nem melegszik nagyon fel.
Lehet még 2SC5244A+BA159 dióda.
Véletlenül meglett mi okozta a bajt a B+ körben, egy forditott polaritással vissza helyezett elkó C624 beforrasztottam az L808-at bekapcsoltam a készüléket, és rögtön el szált (C624). Kicseréltem, első indításra elindult ment vagy 2 percet és kilőtte a BU808-at.
Én kérek elnézést, azért, hogy az én hibám miatt foglaltalak le benneteket, még egyszer ELNÉZÉST!!!
Most már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy kell le hűteni a BU808? Mert nagyon melegszik!
Mindenképpen bordára kell tenni, ez egyértelmű.
Növeld a borda méretét vagy csináld meg az átalakítást! A BU808 bázisában lévő 10 µF-os csatolókondit kicserélted?
Átalakítást? , a 10 csatlókondit 22-re cseréltem.
Én 2SC5388-at szoktam beletenni, és nem melegszik még hűtőborda nélkül sem !
Egy másik oldalon olvasgattam egy másik megoldásról, BU2508A+1n4148 sokan dicsérték, és sokan hülyeségnek tartották. Nekem volt itthon 2 darab na gondoltam próba szerencse ma reggel beforrasztottam és azóta megyen a tv tökéletesen kb 35-40 fokon megy. Csak ajánlani tudom!!!
Valami nem stimmel , az 1N4148-as dióda 100V-és 0.2A ahogy beleteszed már zárlatos is lesz !
Legalább BA 159-es kell ami 1000V és 1A. A tranzisztor is csak sima és nem darlington 700V 8A. 2SC5388 amit én használok,borda nélkül 30C°-on megy, az darlington és 1500V 5A 50W.
A BU bázisa és a test közé kell tenni a diódát. A kollektor és a test közé is illene, de nem életbevágó, ha jó a vízszintes méret és nincs zavar.
A képpel semmi baj, tökéletesen működik vele a készülék.
Azt én el is hiszem, nem is neked írtam.
Igen a tranzisztorban a bázis-emitter és a collektor-emitter között vannak a diódák.
Ismerősömnek van egy Medion md 30134 ata tv-e, azt mondja, hogy gondol egyet és elmegy a kép, csak feketeség, hang van. Van úgy, hogy reggeltő estig egyszer sem, de valamikor 5-7 szer megcsinálja egy nap. Mi lehet a baja?
Üdvözlet!
Hozzám került egy Samsung cw29z68p típusú tv. Problémája az, hogy főkapcsoló bekapcsol, relé kattan, Samsung zene lemegy, képcső közepén egy fehér pötty felvillan, majd letilt a tv, stand by-ra vált és próbál elindulni újra. Folyamatosan ezt csinálja, van hogy el bírja kapni azt a pillanatot és bekapcsolva marad. Azt a tanácsot kaptam, hogy primer köri elkókat cseréljem, talán nagyobb baja nincs. Szerintetek mi a baja? Púpos kondi, elszíneződött alkatrész, nyákrész nincs rajta.
Ha bekapcsolva marad és vissza is kapcsol gond nélkül akkor gondolom ebben is van fbox modul és egy imádni való cxa ic, é bizony ő rossz és hidegen nem dolgozik csak ha már elért egy bizonyos hőfokot, ha tévednék bocsánatot kérek
Egy függőleges panel tele smdvel van benne, service manualból kiderül, az neki az fboxja. Kb 10 perce ki be kapcsolgat most és még nem indult el.
Sziasztok!
Bocsánat, hogy bele szólok, de én is most javítok egy hasonló samsung tv-t (K33A) a sortranyója ment drótba emellett 21 elkót cseréltem benne, lehet hihetetlen, de igaz! Lehet hülyeség de átnézném a helyedben őket! A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Egy ESR mérővel állj neki,és hajrá.Esetleg hajszárítós szelektív melegítés is szóba jöhet.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |