Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A pár volttal magasabb tápfeszültség alig érzékelhető hangnyomásnövekedést tesz lehetővé, úgy vélem az erősítő érzékenységével lesz a gond.
Ezen a rajzon R3-mal jelölt ellenállást csökkentsd, például egy párhuzamos 220 ohm ellenállással!
És ha mondjuk egy 1 kilós potit raknék a 220-as helyére? Elméletileg nem vágná haza.
Kísérletezni a poti is jó lesz, azért ne tekerd egész 0 ohm-ig! Már maga a két párhuzamos 1k dupla érzékenységet jelent.
Az LM1875-nek elég alacsony a zaja ahhoz, hogy be lehessen vonni az előerősítésbe. Próbálgasd A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Üdv! A fenti fetes nyák nyugalmiát hogyan kell állítani? A trimmert 0 ohm ról kell megkezdeni tekerni? Hány mA áramfelvételnél javasolt a beállítási érték +- 60 v esetén?
Dehogy a te hibád, én vagyok béna..
Nem találtam trafóbontás témában nekem valót, hogyan álljak neki? Bonyának tűnik
Szia! Olyan fórumtársat kell megkérdezz akinél működik ez az erősítő, mert teljesen szembemegy a szokásos építési elvekkel. A hőmérséklet változást kompenzáló nyugalmiáram-szabályzásban tudok csak gondolkodni, tudod - a hűtőbordára fogatott tranzisztoros.
Először is készíts képet arról az oldalról, ahol a primer oldal van bekötve, mert úgy tűnik, duplacsévés a trafó. Nem biztos hogy nagyon szét kell kapni hozzá.
Ebben a témában tedd fel a kérdést, mondjuk ezzel a képpel.
Annyi hozzáfűzés, hogy a másik oldaláról fényképezd le.
Nos akkor ehhez ha tudsz nekem bekötési rajzot adni a diódák helyére mit tehetek megköszönném.Bekarikázod milyen tranzisztorral válthatom ki a D1,D2 őt,amit aztán fel erősíthetek a bordára.első körben úgyis a hagyományos módon simán diódával próbálom ki, ha nagyon mászik akkor kellene az a tranzisztoros képlet.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Volt már, de a tapasztalatok szerint menni fog nélküle is.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Lehet.
Normál köszörülésű fúró könnyen belekap, ezért vagy jól kell rögzíteni, vagy minimális hátszöggel bíró fúrót kell köszörülni, vagy fúrás helyett kireszeled.
Köszönöm,inkább megoldottam találtam hozzávaló 3m es csavarokat.Reloopnak is köszi!
Szép nagy lesz! 3m-es csavarokkal.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
Dobok össze tápot is hozzá gyorsba próbára 10-10 ohmal +- ágban amúgy igen van egy eléggé csúnyácska csavar rajta majd lecsípem
Hang bemenetet rövidre zárod és 100mA körül beállítod a nyugalmi áramot, a potméter balról 0Ω-ról induljon.
Sziasztok meg lettek a quad405 panelok de nem a gpa-s..
Ahol vettem azt mondták eredeti kapcsolás.. Ebben kellene a segitségetek hogy valójában az?? A másik kérdésem az lenne hogy a képen látható tranyókra ki e cserélhetem ami benne van... Amk a panelon.. 1-panel..bd242a,bd242c,2n3055 2-panel..bd242c 2db És nekem lenne 4db bd241c 4db 2n3055 ezekre kicserélhetem?mert ezek újjak. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
Szia! A kérdésedhez ez a téma tartozik. A tranzisztorokat nem cserélném, arról nem is beszélve, hogy BD241-gyel nem is működne az erősítő, mivel az NPN!
Gondolom üzemmeleg, vagy enyhén túlfűtött bordánál. Hőmegfutás ellen itt csak imádkozni lehet
igen, én 80mA-ra állítottam és egy 8cm ventivel hűtve remekül működik, ajánlott hozzá minimum egy tranzisztoros védelem/koppanásgátló.
Élvezve a kolléga megerősítését, ajánlom szerelj arra a parányi bordára egy ventilátort, addig ne is kezd állítgatni! Így csak cirka 50W-os erősítő passzív hűtésére elegendő.
Sziasztok,nekem volt Baji fetesem elképesztő módon fűtött 2 kg bordát 20 perc alatt,de ventivel jó lett 2db 12cm volt ráirányítva,és 60vDc nél többet nem adnék neki ott stabilabb,mint plafon feszen.De jó a hangja
Renben..Elvileg működik amugy..max a kondikat ki cserélném újakra?mert elég gyatrák..
Szervusz!
Azt javaslom gyere át a - Kis teljesítményű erősítő, végfokozat http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2014.html fórumba. Feltételezem: Kezdő vagy? Így nem zavarunk senkit az orosz alkatrészekkel.
Ajajajajaj már nem jól indul a tápot elhúzta (-oldal) kiderült a kondenzátorok rosszak amit már rég ki kellett volna dobnom
Valami nem oké lehúzza a - oldal tápját,bekapcsoláskor búg az egész, a kimeneten ott a féltápfeszültség. Melegedés csak a kimeneti 100 ohm on tapasztalható.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Bemenet testre van húzva a tápokban 10-10 ohm nem melegszik,fetek hidegek ahogy a meghajtó tranzisztorok is.Lehetséges hogy kifeküdt valamelyik felén máris a fet?
Hali valaki tudna nekem segíteni egy mikent műveleti ic lehet vagy mien tranyiytor mert nekem van otthon 2 bd el0re is k0sz0n0m_ * str f 6656
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Először is ellenőrizd le, hogy a kimeneti fetek(IRFP240(250), IRFP9240) a megfelelő helyen vannak 2-2db és nem zárlatosak-e? Ezután mérj rá ellenállás mérővel(200Ω) a hűtőborda és a fetek középső lába között van-e vezetés, ezzel kizárod annak lehetőségét, hogy esetleg nem jól van elszigetelve valamelyik fet a bordától, illetve átvezet valami pl. hűtőzsír(víz alapú).
Következő lépésként a meghajtó tranzisztorokat ellenőrizd nem-e lettek felcserélve. Ha van tranzisztor tesztelőd ellenőrizd őket(vagy dióda méréssel) helyükről kiemelve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |