Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   42 / 71
(#) roka válasza sanaxx hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Szia.
Persze jol irtad, csak én arra akartam rámutatni , hogy az auto nem minden egysége lesz diagolhato.
Mivel az álltalános K/KL iso interfészek a Can-en lévő egységeket nem fogja megtalálni.
(#) sanaxx válasza roka hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Ebben bizony tökéletesen igazad van.
(#) sanaxx válasza sanaxx hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Csak akkor hogy látta a műszerfalat meg a can gateway-t, ez itt a kérdés?
(#) roka válasza sanaxx hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Nem feltétlen kell a müszercsoport-nak Can-en lennie kommunikácio szempontjábol.
A gateway meg alapbol a müszercsoport része jelen esetben.
A nagyobb sebességü kommunikáciot igénylő vezérlők. ABS . Légzsák..stb kerülnek , kerültek át a Can-es diag oldalra.
No meg a motort is a müszerfal-on keresztül tudod diagolni az előzőleg emlitett auton.
(#) sanaxx válasza roka hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Aha, értem ezt nem tudtam, akkor ezzel is előrébb vagyok.
Akkor feltennék egy kérdést, ami nem vag com igaz, galletto v54 képes ezek szerint kiolvasni a műszerfal eeprom-ját? Elsősorban ecu-nak van, de ha ezen keresztül megy akkor gondolom igen.
(#) roka válasza sanaxx hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Tulajdonképpen igen .
A Galetto manual-ban meg kell nézni , hogy az irás is lehetséges-e
(#) sanaxx válasza roka hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Olvasás elég nekem, csak az autó SKC pinjét kellene kiderítenem. Köszi!
(#) brian1985 hozzászólása Jan 4, 2015 /

Ha valakit érdekel, van egy nem működő 12.12-es kábelem. Belseje a képeken látható. Ezt még amikor rendeltem, akkor küldte az eladó, hogy mi van a belsejében. Aki meg tudja csinálni magának és szüksége van rá 3.000 Ft.

1.jpg

(#) rolcsa81 hozzászólása Jan 4, 2015 /

Sziasztok.Új vagyok a fórumban,de ha lehet kérnék egy kis segítséget. 409.1 es vag nem engedi a méröblokkban 000ás mérést,illetve alap beállítást se.Azt írja ki ,hogy nem regisztrált.....van erre esetleg valami trükk??
Előre is köszönöm.
(#) sanaxx válasza rolcsa81 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Letöltöd ezeket a programokat Programok , vcds lite 1.0 használj, de ha ragaszkodsz a a 409.1 akkor van benne az is, loaderrel futtasd, és jónak kell lennie.
Visszább van másik link is ott is nagyon sok hasznos dolgot találsz.
(#) rolcsa81 válasza sanaxx hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Nagyon köszi.A két verzió között sok a különbség?
(#) sanaxx válasza rolcsa81 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Persze 1.0 feletti sokkal újabb, ez kkl kábelhez használható legfrissebb program verzió, újabbak a címkék többet tud, magyarnak viszont csak a 208-as magyar. Címkékkel lehet a lite-ot is magyarosítani és még naprakészebbé tenni. Töltsd le a többi cuccot is hasznos dolgok vannak benne magyar nyelvű címkék, kódolások, illesztések, ha érdekel a dolog.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
(#) Flamingó hozzászólása Jan 11, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Szeretném kérni a véleményeteket erről az eszközről.
http://www.aliexpress.com/item/2014-Car-CDP-Pro-for-cars-trucks-Com...6.html

Érdemes vele foglalkozni?
Előre is köszönöm!
(#) roka válasza Flamingó hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Szia.

Egészen jo.
(#) Flamingó válasza roka hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Szia!
Köszönöm a választ!
(#) molnarp válasza Flamingó hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Azért nem mindegy milyen minőségű a panel, mert ezt is másolják sokan!
Pár hónapja javítottam egyet románoknak, na ott elég silány volt a kivitelezés, leszakadt usb és kontaktos ledek ami a vékony panel és a rossz forrasztásra vezethető vissza.
Ja és a rögzítés se működik mindben.
Keresd a "high quality" verziókat!
(#) Flamingó válasza molnarp hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia!
Köszi a választ!
Sikerült azért megcsinálni a hibákat?Mire érted a rögzítést?
Üdv!
(#) molnarp válasza Flamingó hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia!
Hát nem volt egyszerű, de sikerült. Nem sok tartása volt a panelnek.
A memóriakártyás loggolásra értettem.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) Amarton hozzászólása Jan 18, 2015 /

Sziasztok,
Valaki írta, hogy gyárilag rossz fuse bit-ek vannak beleprogramozva a kábelekbe, hogy előbb utóbb tönkre menjenek.
Valaki tudja a helyes lock bit beállítást?
Valahol ezt írják: LOCK: 0b11111100
Valahol pedig ezt: LOCK: 0b11111111
Melyik a jó?
(#) Zolika25 hozzászólása Jan 20, 2015 /

Üdv mindenkinek!

Új vagyok a fórumon és egy kis segítségre lenne szükségem!
Múlt héten vettem egy VAG KKL kábelt (kék színű) a bolt oldaláról letöltöttem a megfelelő drivereket és programot!
Nagy nehezen mára a driver feltelepült Win 7-re!
De a letöltött programnál az első indítás során a teszt végén azt írja, hogy driver ok interface nem található!

Mi lehet a probléma szerintetek?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: Zoli
(#) jano36 válasza Zolika25 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Azt nem írtad, hogy melyik programot. Csak 4.9.1-esig működik ill. vag-lite-al. Az ingyenesen letöltött, nem hackelt programokkal egyáltalán nem. S ami a lényeg a COM 1-4 között legyen és a COM port a számítógépen és a VAG programon belül is 9600 baudra legyen beállítva. Lásd. Rosstech VAG-lite ajánlott beállításánál.
(#) Zolika25 válasza jano36 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Köszönöm a gyors választ! Nekem a gépen a VCDS HGJ 14.10.0 van fönt ami ingyenesen letölthető volt és azt írták ezzel megy! A port az jó COM 4 !
Valószínűleg akkor a program a hibás!
Megpróbálok keríteni másikat!
Esetleg ötlet?
(#) Kolcsar válasza Zolika25 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Akkor az eladó jól átvert vele téged! Az igaz a 14.10-es ingyen letölthető a VCDS.hu oldalról is magyarul,csak az a különbség HEX+CAN eredeti interfész kell a működéshez,a szép kék csak ha a jobbikból van akkor tudja 4.09-et aztán semmit továb!
(#) Zolika25 válasza Kolcsar hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Akkor jól jártam! Egyébként itt vettem:
Link:
http://netdigi.hu/spd/1004/VAG-COM-OBD2-diagnosztikai-USB-kabel-int...t_tabs

Minden ott van fönt az oldakon! Nem értem, hogyí miért teszik oda ezt a programot, ha nem jó vele a kábel!
Valaki tudna esetleg egy linket ahonnan tölthetek le olyat amit használni is tudok?
Előre is köszönöm!
(#) jano36 hozzászólása Jan 21, 2015 /

Ne szíd az eladót. Mindent korrektül leírt a kábellel kapcsolatban. A 41. oldalon van egy-két cím a használható programokról. Ott kutakodj.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
(#) Kolcsar válasza Zolika25 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Neked kellet volna elolvasni ami hozzá van írva! Ha onan vetted amit belinkeltél,akkor tényleg korekten leírt mindent.409.1-ig jó,nem kezeli a CAN protokolt.
Meglepően korrekten írta le mire használható,és itt nem szerepel 14.10-es!
Olvasd el párszor hogy értelmezni tudd a szöveget)
Ha ezt nem érted neharagudj hogy akarsz kocsit diagolni,sőt esetleg bele nyúlni??
(#) roka válasza Kolcsar hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia Papi:

Ne huzd már fel magad! Az Ifju Ember megtévedt , vagy rosszul értelmezett valamit. Ne vegyük el a kedvét.
(#) Kolcsar válasza roka hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Szevasz Öcsi
Nem húztam magam fel,és ott van a mosolygós jel csak fel akartam hivni a figyelmét,inkább töbször olvasson valamit el.Régen azt mondták az ácsok mikor egy tetőt csináltak "INKÁBB KÉTSZER MÉRJÉL" aztán vágjál) Vissza emlékeztem én is a kezdetekre,sajnos akkor nem volt még net,meg semmi,csak ha volt személyes ismeretséged valamelyik márka szervizbe azoktól tudtál kérdezni. 89-be mikor kezdtem ismerkedni a diagnosztikával a nyugati kocsiknál,én is bele futottam pár vakvágányba.Ha akkor elveszi a kedvem nem lennék itt.
Sok éjszakám ment rá,meg pénzem az akkori tanfolyamokra még voltak,vagy egymásnak segitetünk,jobban mint most,vagy kikoptak,vagy kivándoroltak akikre igazán lehetett számitani.Kevesen vagyunk már.És az a baj a márkaszervizekbe sincs igazán tovább képzés a szerelőknek mint régen.Sokszor hivnak fel ők is segitségért,mert csak elvárások vannak,de adni nem adnak nekik semmit.
(#) Zolika25 válasza Kolcsar hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Kedves Uram!
Azért mert nem vagyok informatikus még nem vagyok hülye az autókhoz! Segítséget kértem nem bírálatot úgy, hogy nem is ismer!
A 14-es verziót pedig a bolt oldaláról töltöttem le!
Az nincs odaírva, hogy nem használható vele!
Köszönöm a segítségét!
Remélem a butább programmal menni fog!
(#) jano36 válasza Zolika25 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Lehet, hogy rossz USB-Serialt telepítettél. Az eszközkezelőben a mellékelt kép szerint a CH340 kell, hogy telepítve legyen (csak ezzel működik). Ha nem a telepítőben található doc fájlban megtalálod a telepítés módját.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015

CH340.PNG

Következő: »»   42 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem