Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Szia.
Persze jol irtad, csak én arra akartam rámutatni , hogy az auto nem minden egysége lesz diagolhato. Mivel az álltalános K/KL iso interfészek a Can-en lévő egységeket nem fogja megtalálni.
Csak akkor hogy látta a műszerfalat meg a can gateway-t, ez itt a kérdés?
Nem feltétlen kell a müszercsoport-nak Can-en lennie kommunikácio szempontjábol.
A gateway meg alapbol a müszercsoport része jelen esetben. A nagyobb sebességü kommunikáciot igénylő vezérlők. ABS . Légzsák..stb kerülnek , kerültek át a Can-es diag oldalra. No meg a motort is a müszerfal-on keresztül tudod diagolni az előzőleg emlitett auton.
Aha, értem ezt nem tudtam, akkor ezzel is előrébb vagyok.
Akkor feltennék egy kérdést, ami nem vag com igaz, galletto v54 képes ezek szerint kiolvasni a műszerfal eeprom-ját? Elsősorban ecu-nak van, de ha ezen keresztül megy akkor gondolom igen.
Tulajdonképpen igen .
A Galetto manual-ban meg kell nézni , hogy az irás is lehetséges-e
Olvasás elég nekem, csak az autó SKC pinjét kellene kiderítenem. Köszi!
Ha valakit érdekel, van egy nem működő 12.12-es kábelem. Belseje a képeken látható. Ezt még amikor rendeltem, akkor küldte az eladó, hogy mi van a belsejében. Aki meg tudja csinálni magának és szüksége van rá 3.000 Ft.
Sziasztok.Új vagyok a fórumban,de ha lehet kérnék egy kis segítséget. 409.1 es vag nem engedi a méröblokkban 000ás mérést,illetve alap beállítást se.Azt írja ki ,hogy nem regisztrált.....van erre esetleg valami trükk??
Előre is köszönöm.
Letöltöd ezeket a programokat Programok , vcds lite 1.0 használj, de ha ragaszkodsz a a 409.1 akkor van benne az is, loaderrel futtasd, és jónak kell lennie.
Visszább van másik link is ott is nagyon sok hasznos dolgot találsz.
Nagyon köszi.A két verzió között sok a különbség?
Persze 1.0 feletti sokkal újabb, ez kkl kábelhez használható legfrissebb program verzió, újabbak a címkék többet tud, magyarnak viszont csak a 208-as magyar. Címkékkel lehet a lite-ot is magyarosítani és még naprakészebbé tenni. Töltsd le a többi cuccot is hasznos dolgok vannak benne magyar nyelvű címkék, kódolások, illesztések, ha érdekel a dolog.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
Üdv mindenkinek!
Szeretném kérni a véleményeteket erről az eszközről. http://www.aliexpress.com/item/2014-Car-CDP-Pro-for-cars-trucks-Com...6.html Érdemes vele foglalkozni? Előre is köszönöm!
Azért nem mindegy milyen minőségű a panel, mert ezt is másolják sokan!
Pár hónapja javítottam egyet románoknak, na ott elég silány volt a kivitelezés, leszakadt usb és kontaktos ledek ami a vékony panel és a rossz forrasztásra vezethető vissza. Ja és a rögzítés se működik mindben. Keresd a "high quality" verziókat!
Szia!
Köszi a választ! Sikerült azért megcsinálni a hibákat?Mire érted a rögzítést? Üdv!
Szia!
Hát nem volt egyszerű, de sikerült. Nem sok tartása volt a panelnek. A memóriakártyás loggolásra értettem. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
Sziasztok,
Valaki írta, hogy gyárilag rossz fuse bit-ek vannak beleprogramozva a kábelekbe, hogy előbb utóbb tönkre menjenek. Valaki tudja a helyes lock bit beállítást? Valahol ezt írják: LOCK: 0b11111100 Valahol pedig ezt: LOCK: 0b11111111 Melyik a jó?
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon és egy kis segítségre lenne szükségem! Múlt héten vettem egy VAG KKL kábelt (kék színű) a bolt oldaláról letöltöttem a megfelelő drivereket és programot! Nagy nehezen mára a driver feltelepült Win 7-re! De a letöltött programnál az első indítás során a teszt végén azt írja, hogy driver ok interface nem található! Mi lehet a probléma szerintetek? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Zoli
Azt nem írtad, hogy melyik programot. Csak 4.9.1-esig működik ill. vag-lite-al. Az ingyenesen letöltött, nem hackelt programokkal egyáltalán nem. S ami a lényeg a COM 1-4 között legyen és a COM port a számítógépen és a VAG programon belül is 9600 baudra legyen beállítva. Lásd. Rosstech VAG-lite ajánlott beállításánál.
Köszönöm a gyors választ! Nekem a gépen a VCDS HGJ 14.10.0 van fönt ami ingyenesen letölthető volt és azt írták ezzel megy! A port az jó COM 4 !
Valószínűleg akkor a program a hibás! Megpróbálok keríteni másikat! Esetleg ötlet?
Akkor az eladó jól átvert vele téged! Az igaz a 14.10-es ingyen letölthető a VCDS.hu oldalról is magyarul,csak az a különbség HEX+CAN eredeti interfész kell a működéshez,a szép kék csak ha a jobbikból van akkor tudja 4.09-et aztán semmit továb!
Akkor jól jártam! Egyébként itt vettem:
Link: http://netdigi.hu/spd/1004/VAG-COM-OBD2-diagnosztikai-USB-kabel-int...t_tabs Minden ott van fönt az oldakon! Nem értem, hogyí miért teszik oda ezt a programot, ha nem jó vele a kábel! Valaki tudna esetleg egy linket ahonnan tölthetek le olyat amit használni is tudok? Előre is köszönöm!
Ne szíd az eladót. Mindent korrektül leírt a kábellel kapcsolatban. A 41. oldalon van egy-két cím a használható programokról. Ott kutakodj.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Neked kellet volna elolvasni ami hozzá van írva! Ha onan vetted amit belinkeltél,akkor tényleg korekten leírt mindent.409.1-ig jó,nem kezeli a CAN protokolt.
Meglepően korrekten írta le mire használható,és itt nem szerepel 14.10-es! Olvasd el párszor hogy értelmezni tudd a szöveget) Ha ezt nem érted neharagudj hogy akarsz kocsit diagolni,sőt esetleg bele nyúlni??
Szia Papi:
Ne huzd már fel magad! Az Ifju Ember megtévedt , vagy rosszul értelmezett valamit. Ne vegyük el a kedvét.
Szevasz Öcsi
Nem húztam magam fel,és ott van a mosolygós jel csak fel akartam hivni a figyelmét,inkább töbször olvasson valamit el.Régen azt mondták az ácsok mikor egy tetőt csináltak "INKÁBB KÉTSZER MÉRJÉL" aztán vágjál) Vissza emlékeztem én is a kezdetekre,sajnos akkor nem volt még net,meg semmi,csak ha volt személyes ismeretséged valamelyik márka szervizbe azoktól tudtál kérdezni. 89-be mikor kezdtem ismerkedni a diagnosztikával a nyugati kocsiknál,én is bele futottam pár vakvágányba.Ha akkor elveszi a kedvem nem lennék itt. Sok éjszakám ment rá,meg pénzem az akkori tanfolyamokra még voltak,vagy egymásnak segitetünk,jobban mint most,vagy kikoptak,vagy kivándoroltak akikre igazán lehetett számitani.Kevesen vagyunk már.És az a baj a márkaszervizekbe sincs igazán tovább képzés a szerelőknek mint régen.Sokszor hivnak fel ők is segitségért,mert csak elvárások vannak,de adni nem adnak nekik semmit.
Kedves Uram!
Azért mert nem vagyok informatikus még nem vagyok hülye az autókhoz! Segítséget kértem nem bírálatot úgy, hogy nem is ismer! A 14-es verziót pedig a bolt oldaláról töltöttem le! Az nincs odaírva, hogy nem használható vele! Köszönöm a segítségét! Remélem a butább programmal menni fog!
Lehet, hogy rossz USB-Serialt telepítettél. Az eszközkezelőben a mellékelt kép szerint a CH340 kell, hogy telepítve legyen (csak ezzel működik). Ha nem a telepítőben található doc fájlban megtalálod a telepítés módját.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |