Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Á tudom már melyik változat van nálad. Szomoru, de erről nem lesz rajzod. Siva papa megtartja magának, annó nekem se jött össze. Szerencsére ott csak védelem, baj volt.
Üdv! 2X40V AC feszültségű toroid trafó (1kW) elegendő 2 ilyen Baji modul hajtásához?
Esetleg javasolt tápkialakítást tudnál nekem adni? Vagy át kell menjek másik topikba? Dual monót szeretnék de még egyenlőre csak annyit tudok hogy 2 szekunderes a trafó így nem biztos hogy menni fog a dolog..
A transzformátor teljesítménye elegendő lesz. A tápkialakítással azért már nagyjából tisztában vagy, a tervedet a szimmetrikus táp témában tekintsük át. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
Annyira nem bonyolult hogy ne lehetne visszarajzolni. Ha érdekelnének még ezek a kőkori vackok akkor még segítenék is benne.
Próbálj meg szkennerrel vagy fényképező géppel egy jó felbontású képet csinálni az alkatrészoldalról. Ezt utána méretre igazítva be tudod tenni a sprint layoutba, tehát úgy hogy mondjuk a 4 raszteres ellenállás a képen is 4 raszter legyen. Utána már gyorsan rá tudod pakolni az alkatrészeket a képre, majd a fóliaoldal alapján összekötöd őket, vagyis megcsinálod a fóliarajzot. Onnan már könnyebb kapcsolási rajzot csinálni belőle. Csináltam már ilyet, mondjuk az kisebb méretű nyák volt.
Sziasztok. Ma szétkaptam a kis Boxxer BX 1065 erősítőmet, meglepően tapasztaltam, hogy pár ellenállás, fet és két nagy trafó van benne. Nem értem a működési elvet, minek az a két trafó bele?
Mellékeltem képet: KÉP Sajnos jobbat nem találtam. Láthatod a panel alján, két trafó van.
Sziasztok! A PA300-as kapcsolásnál a végtranyók kasznijára kijött a teljes tápfesz. Kimeneten nincs semmi dc, szól is szépen meg minden, de gondolom ez nem normális reakció?!
Szia! Az első mondat mit is jelent? A végtranzisztor kollektora természetes, hogy a táphoz kapcsolódik.
Szia! Igen a kollektorra gondoltam. Nem tudom 68v DC a tápfeszem és nézegettem hogy melegszik először semmi aztán úgy áthúzott rajtam le is zsibbadtam. Asszonnyal ki próbáltattam ő hogy érzi neki egyáltalán nem ráz, aztán megint megfogtam megint oda csapott.
A végtranyókon normáliy hogy dc-t mérsz elvégre az a collector
Idézet: „úgy áthúzott rajtam le is zsibbadtam. Asszonnyal ki próbáltattam ő hogy érzi” - megkönnyeztem...
Ugye, az asszonnyal a bal kezét használtattad? Úgy sokkal eredményesebb lehet.
Jól van na ki kellett neki is próbálnia Pont nemrég kérdezte kb ekkora feszültséget lehet e már érezni hát mondtam neki tessék itt a lehetőség
Igazából minden pozíciót ki próbáltunk +- jobb bal kéz mutató ujj a legdurvább.
Hát, igen. Kirchoff 3. törvénye szerint, az áram, ha megfogjuk ráz...
Ismerős a törvény villanyszerelő vagyok. Na de térjünk vissza erősítő témába. Szóval az 5w-os ellenállások nagyon melegszenek, de főleg a 3.3k meg az 1.5k ezek izzadnak rendesen mérni nem mértem mert nem jó a hőmérő zsinórom, de szerintem saccra 80-100 Cfok lehet. Hogyan lehetne ezt hűteni vagy kell vagy birja? Hány fokot birnak ki?
Hát ti betegek vagytok! Asszonnyal más pozíciót illik próbálgatni!
Az majd később most az új erősítőnek örülünk.
Akkor sok boldogságot, a lényeg a Szakmai siker. Egy kis OFF. Ha van mélyládád, ültesd rá asszonyt, mi a rezonancia küszöbje. Ha bevadul, jól produkál az erősítő is!
Mélyládám csak a kocsiba van ott szoktam tesztelni a rezonancia küszöbjét. Orion HS500-at hajtok most vele szobába szépen szól meg hang is van Másabb azért mint a TDA7294 őt használtam EDDIG.
Azokat az 5W-os ellenállásokat hosszabbított lábbal forraszd be, hogy jól körül tudja járni a levegő. A rajtuk eső feszültségből és az ellenállásértékből utánaszámolhatsz mennyit fűtenek (P=U2/R), bizony csak 1W körüli a teljesítmény.
Szerk.: most látom a fotódon, még egymást is melegítik. A fél panel üres, ezek meg egymás hegyén-hátán? Tudom nem a Te hibád. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
Igen elég szorosan vannak egymás mellett, de akkor majd veszek másikat és nem ültetem le a panelra hanem szét hajtom a lábait. Hány fokot birnak ezek kb?
Nyugodtan forrassz hozzá a lábához valami hasonló merevségű vezetéket. Ezek az ellenállások bírják a meleget, 100°C meg sem kottyan nekik.
Ha nem sajnálod az összkép elrontását, az egyiket beültetheted a forrasztási oldal felől, sokat javítana a helyzeten.
Tényleg jó hogy mondod van ilyen tüske sorom a bemeneti sorkapocs is így van ki emelve mert nem fért el a konditól. Köszi az ötletet!
Sziasztok!
Építettem egy komplett 400W-os erősítőt, sajnos felmerült egy gyakorlati probléma, mely megoldásában kérném a segítségeteket! Az erősítő alapjáraton mélyhangszóróhoz készült, ezért felhasználtam az oldalon található Műveleti erősítős aktív szűrőt. A Probléma ott kezdődik, hogy be lett építve egy koppanásgátlónak, illetve egyenáramvédelemnek használt Kapcsolás. Ezen áramkörökkel külön-külön nincs is semmi probléma rendeltetésszerűen működnek, viszont az alul áteresztő szűrő első műveleti erősítőjének a negatív visszacsatolása egy párhuzamos RC tag (potméterrel), mely frekvenciafüggővé teszi az erősítést ugye, na most az a baj hogy a potméter hirtelen változására, valamilyen zavart kelt és a védelemnek a reléje elenged, és már több potméterrel próbáltam minél jobb minőségű volt annál gyorsabb változásokat viselt el, viszont még ugyanúgy fennáll. Abban szeretném segítségetek kérni hogy hogy tudnám legegyszerűbben korrigálni ezt a problémát? Elég megkötött a konstrukció ezért próbálgatni nem igazán szeretném a dolgot, jó lenne ha valaki tudna mondani egy biztosan működő megoldást. Az én ötletem az hogy a védelem ugye a diódákon eső egyenfeszültség polaritásától függően a 390K-s ellenállásokon keresztül nyitja a T2-vagy T3 tranzisztort ami nulla potenciálra helyezi a T4 báziást, amennyiben a 390K-s ellenállásokat megnövelném csökkenteném az érzékenységét amivel talán megoldanám ezen problémát, viszont ez által pont azon tulajdonsága romlana ami miatt alkalmazva lett a kapcsolás. Szóval inkább a szűrő áramkörnél kellene valami megoldás a zavar kiküszöbölésére, hogy a gyökerénél szüntessük meg a problémát. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia! Milyen IC-t tettél a szűrőbe? TL sorozatút, tehát jFET bemenetest?
Szia!
JFET bemenet konkrétan TL072. |
Bejelentkezés
Hirdetés |