Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1648 / 2501
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Á tudom már melyik változat van nálad. Szomoru, de erről nem lesz rajzod. Siva papa megtartja magának, annó nekem se jött össze. Szerencsére ott csak védelem, baj volt.
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Üdv! 2X40V AC feszültségű toroid trafó (1kW) elegendő 2 ilyen Baji modul hajtásához?
Esetleg javasolt tápkialakítást tudnál nekem adni?
Vagy át kell menjek másik topikba?
Dual monót szeretnék de még egyenlőre csak annyit tudok hogy 2 szekunderes a trafó így nem biztos hogy menni fog a dolog..
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
A transzformátor teljesítménye elegendő lesz. A tápkialakítással azért már nagyjából tisztában vagy, a tervedet a szimmetrikus táp témában tekintsük át. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) Ge Lee válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Annyira nem bonyolult hogy ne lehetne visszarajzolni. Ha érdekelnének még ezek a kőkori vackok akkor még segítenék is benne.
Próbálj meg szkennerrel vagy fényképező géppel egy jó felbontású képet csinálni az alkatrészoldalról. Ezt utána méretre igazítva be tudod tenni a sprint layoutba, tehát úgy hogy mondjuk a 4 raszteres ellenállás a képen is 4 raszter legyen. Utána már gyorsan rá tudod pakolni az alkatrészeket a képre, majd a fóliaoldal alapján összekötöd őket, vagyis megcsinálod a fóliarajzot. Onnan már könnyebb kapcsolási rajzot csinálni belőle. Csináltam már ilyet, mondjuk az kisebb méretű nyák volt.
(#) Folditomi4487 hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok. Ma szétkaptam a kis Boxxer BX 1065 erősítőmet, meglepően tapasztaltam, hogy pár ellenállás, fet és két nagy trafó van benne. Nem értem a működési elvet, minek az a két trafó bele?
Mellékeltem képet:

KÉP

Sajnos jobbat nem találtam.
Láthatod a panel alján, két trafó van.
(#) Zosi hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok! A PA300-as kapcsolásnál a végtranyók kasznijára kijött a teljes tápfesz. Kimeneten nincs semmi dc, szól is szépen meg minden, de gondolom ez nem normális reakció?!
(#) reloop válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Szia! Az első mondat mit is jelent? A végtranzisztor kollektora természetes, hogy a táphoz kapcsolódik.
(#) Zosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Szia! Igen a kollektorra gondoltam. Nem tudom 68v DC a tápfeszem és nézegettem hogy melegszik először semmi aztán úgy áthúzott rajtam le is zsibbadtam. Asszonnyal ki próbáltattam ő hogy érzi neki egyáltalán nem ráz, aztán megint megfogtam megint oda csapott.
(#) zimi1991 válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
A végtranyókon normáliy hogy dc-t mérsz elvégre az a collector
(#) Zosi válasza zimi1991 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Akkor jó. Működik
(#) zimi1991 válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Asszony még él?
(#) Zosi válasza zimi1991 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Persze szeretem amúgy!
(#) zimi1991 válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Félpercig nem úgy tünt DD
(#) reloop válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Idézet:
„úgy áthúzott rajtam le is zsibbadtam. Asszonnyal ki próbáltattam ő hogy érzi”

- megkönnyeztem...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Ugye, az asszonnyal a bal kezét használtattad? Úgy sokkal eredményesebb lehet.
(#) Zosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Jól van na ki kellett neki is próbálnia Pont nemrég kérdezte kb ekkora feszültséget lehet e már érezni hát mondtam neki tessék itt a lehetőség
(#) Zosi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Igazából minden pozíciót ki próbáltunk +- jobb bal kéz mutató ujj a legdurvább.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Hát, igen. Kirchoff 3. törvénye szerint, az áram, ha megfogjuk ráz...
(#) Zosi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Ismerős a törvény villanyszerelő vagyok. Na de térjünk vissza erősítő témába. Szóval az 5w-os ellenállások nagyon melegszenek, de főleg a 3.3k meg az 1.5k ezek izzadnak rendesen mérni nem mértem mert nem jó a hőmérő zsinórom, de szerintem saccra 80-100 Cfok lehet. Hogyan lehetne ezt hűteni vagy kell vagy birja? Hány fokot birnak ki?
(#) Tiggey válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Hát ti betegek vagytok! Asszonnyal más pozíciót illik próbálgatni!
(#) Zosi válasza Tiggey hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Az majd később most az új erősítőnek örülünk.
(#) Tiggey válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Akkor sok boldogságot, a lényeg a Szakmai siker. Egy kis OFF. Ha van mélyládád, ültesd rá asszonyt, mi a rezonancia küszöbje. Ha bevadul, jól produkál az erősítő is!
(#) Zosi válasza Tiggey hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Mélyládám csak a kocsiba van ott szoktam tesztelni a rezonancia küszöbjét. Orion HS500-at hajtok most vele szobába szépen szól meg hang is van Másabb azért mint a TDA7294 őt használtam EDDIG.
(#) reloop válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Azokat az 5W-os ellenállásokat hosszabbított lábbal forraszd be, hogy jól körül tudja járni a levegő. A rajtuk eső feszültségből és az ellenállásértékből utánaszámolhatsz mennyit fűtenek (P=U2/R), bizony csak 1W körüli a teljesítmény.
Szerk.: most látom a fotódon, még egymást is melegítik. A fél panel üres, ezek meg egymás hegyén-hátán? Tudom nem a Te hibád.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) Zosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Igen elég szorosan vannak egymás mellett, de akkor majd veszek másikat és nem ültetem le a panelra hanem szét hajtom a lábait. Hány fokot birnak ezek kb?
(#) reloop válasza Zosi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Nyugodtan forrassz hozzá a lábához valami hasonló merevségű vezetéket. Ezek az ellenállások bírják a meleget, 100°C meg sem kottyan nekik.
Ha nem sajnálod az összkép elrontását, az egyiket beültetheted a forrasztási oldal felől, sokat javítana a helyzeten.
(#) Zosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Tényleg jó hogy mondod van ilyen tüske sorom a bemeneti sorkapocs is így van ki emelve mert nem fért el a konditól. Köszi az ötletet!
(#) elektro777 hozzászólása Jan 15, 2015 /
 
Sziasztok!
Építettem egy komplett 400W-os erősítőt, sajnos felmerült egy gyakorlati probléma, mely megoldásában kérném a segítségeteket! Az erősítő alapjáraton mélyhangszóróhoz készült, ezért felhasználtam az oldalon található Műveleti erősítős aktív szűrőt. A Probléma ott kezdődik, hogy be lett építve egy koppanásgátlónak, illetve egyenáramvédelemnek használt Kapcsolás. Ezen áramkörökkel külön-külön nincs is semmi probléma rendeltetésszerűen működnek, viszont az alul áteresztő szűrő első műveleti erősítőjének a negatív visszacsatolása egy párhuzamos RC tag (potméterrel), mely frekvenciafüggővé teszi az erősítést ugye, na most az a baj hogy a potméter hirtelen változására, valamilyen zavart kelt és a védelemnek a reléje elenged, és már több potméterrel próbáltam minél jobb minőségű volt annál gyorsabb változásokat viselt el, viszont még ugyanúgy fennáll. Abban szeretném segítségetek kérni hogy hogy tudnám legegyszerűbben korrigálni ezt a problémát? Elég megkötött a konstrukció ezért próbálgatni nem igazán szeretném a dolgot, jó lenne ha valaki tudna mondani egy biztosan működő megoldást. Az én ötletem az hogy a védelem ugye a diódákon eső egyenfeszültség polaritásától függően a 390K-s ellenállásokon keresztül nyitja a T2-vagy T3 tranzisztort ami nulla potenciálra helyezi a T4 báziást, amennyiben a 390K-s ellenállásokat megnövelném csökkenteném az érzékenységét amivel talán megoldanám ezen problémát, viszont ez által pont azon tulajdonsága romlana ami miatt alkalmazva lett a kapcsolás. Szóval inkább a szűrő áramkörnél kellene valami megoldás a zavar kiküszöbölésére, hogy a gyökerénél szüntessük meg a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) reloop válasza elektro777 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Szia! Milyen IC-t tettél a szűrőbe? TL sorozatút, tehát jFET bemenetest?
(#) elektro777 válasza reloop hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Szia!
JFET bemenet konkrétan TL072.
Következő: »»   1648 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem