Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor azt hiszem itt az ideje megtanulni a Sprintet használni, még sosem volt dolgom vele, de köszönöm a fáradozást.
![]() ![]()
Na most jutottam el odáig, hogy megnézzem, honnan kell megszerezni a Sprint layout-ot, és arra jutottam, hogy nem vagyok én annyira profi, hogy kifizessem azt az 50€-t a progiért...(pénzem sincs rá...) Tehát arra szeretnék megkérni, hogy töltsd fel ide ha lehet .pdf-ben a rajzot, mert az meg is tudnám nyitni.
![]()
Az ABACOM oldalán van free viewer, azzal nézd meg!
Mellékelek azért egy képet. Hogyan fogod a panelt készíteni? Kézirajz, fotó, vasalás? Igyekszem segíteni ![]()
Vasalásal tervezem, ilyen bonyolultságú panelt nem mernék kézzel rajzolni, mert nem is lenne szép, meg pontos. Amúgy nagyon sokat segítettél ebben az erősítőben, hála érte!
A kimeneti csatoló-kondenzátorok átmérőjét add meg, ha beszerezted őket és véglegesítem a tervet. Mellékelek majd hozzá vasalós PDF-et.
13mm. Lábtávolság 5mm. Ezek köszönet, hogy megcsinálod nekem!
![]()
Remélem nem hibáztam. A mérete: 56x39mm.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Még egy köszönet, de tudom már unalmas.
![]()
Üdv újra!
Ma elkészítettem a nyákot, beültettem az alkatrészeket ahogy kell. De nem működik. 4-5 volt DC van a kimeneteken, ami nagyon nem jó. A táp is zúg, ami arra utal, hogy nagy áramot vesz fel. (Megmérni nem tudom, mert rossz a multiméterem ezen része) Gondolom kuka az egész vagy legalábbis maga az IC. Hogy tudnán megálapítani, hogy az IC jó-e még? Az alkatrészeket ellenőriztem, mind OK. Viszont a GND és a jelbemenet közt mindkét oldalon zárlat van. Tehát megúszom az IC cseréjével? ![]() ![]()
Szia! Az áramfelvételt nem ampermérővel kell mérni, hanem a tápágba tett 10 ohm áramkorlátozó ellenálláson eső feszültségből számoljuk ki. Csak nem kötötted rá direktbe a tápra az élesztés során?
De bizony direktbe kötöttem.
![]() Az ellenállás hány wattos legyen? Mondjuk 355Ft egy új IC, tehát ha tönkrement se halok bele.
Az előtét 0,6W-os. Ha nagy a baj biztosítékként is szolgál.
![]()
Most kipróbáltam ellenállással.
Az előtét ellenállás előtt 12.33V, utána 6.33V. Éppen hogy arra volt időm, hogy lemérjem a feszültségeket, majd leégett az ellenállás. Azt hiszem ez csere lesz.
Igen, úgy néz ki. Még egy élesztési szabály: a bementi pontokat testre kell kötni, vagy poti használata esetén nullára venni a hangerőt. Ezzel a gerjedés előzhető meg.
Szerinted éredemes csak az IC-t cserélni, vagy vegyek egy új KIT-et?
Milyen minőségben sikerült elkészíteni a nyomtatott áramkört? Ezen múlik.
Ez a 2. vasalt nyákom, tehát nem túl szép. Sok helyen alámart, valahol meg nem marta ki rendesen a vasklorid a nyákot, ezért sok volt vele az utómunka. Szerintem ebből új KiT lesz, sajnos.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy lehet bekötni a képen látható tda2005-ös erősítőt? Ami rajta van zsinórok azok ha minden igaz az a hangszóró kimenet. A többit nem tudom sajnos.
Köszönöm előre is a segítséget.
Szia! Úgy nézem sztereó hídkapcsolás. Kövesd le az IC lábakat a rajz szerint!
Köszönöm a segítséged, de még nekem ezen a rajzon nehéz eligazodnom. Be tudnád jelölgetni mi hova megy? Gondolom mind a 2db tda-nál ugyan úgy kell bekötni majd.
A két kimenet az gondolom eddig is tiszta volt.
A táp a két nagy kondihoz megy, azt nem tudom a pozitív hogyan jut el a 7, 9, 11 lábakhoz, az egyik oldalon az átkötés minta hiányozna. A bemenethez kérdőjelet kellet írjak mert hiányzik pár alkatrész. A jelet elkón keresztül kell az 1-es lábra kötni.
Helló! Tudnál nekem kapcsolási rajzot küldeni amin rajta vannak a kondenzátor és ellenállás értékek?
Szia! A pozíciószámok nem a linkelt rajz szerintiek, de bizonyára megtalálod a helyüket. Bővebben: Link
Köszönöm!
Sziasztok!
Megint egy TDA2005-ös erősítő, ez már egy másik, mondjuk nem tudom miért ezzel az IC-vel építek erősítőket. Szóval ezzel meg az van, hogy teljesen véletlenszerűen gerjed. Vagy inkább ez is gerjed. Teljesen mindegy, mi a jelforrás, ha nem szobahangerőn megy, hanem egy kicsit hangosabban, akkor előbb-utóbb túlvezérelt lesz, és ha megszűnik a bemeneti jel, akkor egy sípolás még mindig hallatszódik, természetesen fűt is ilyenkor az IC rendesen. A fűtés nyilván normális, na de a sípolás... A táp jól szűrt, 2*4700uf+100nf, és megint 100nf párhuzamosan az egyenirányító diódákkal is, egyébként egy egyszerű 7812+bd243 kombó, ezzel szerintem nincs gond. De akkor hogyan gerjed, és hogy lehetne megszüntetni?
Hello! Feltöltök egy rajzot és a kérésem az lenne hogy valaki megcsinálná nekem ugyanebből a nézetből jobban kivehetőre az egyes "szürke vonalakat"" az alkatrészek felrajzolása nélkül. Mivel ehhez a kapcsoláshoz vannak meg az alkatrészeim így más kapcsolás nekem nem volna jó, nem szeretnék feleslegessen költeni. Segítséget előre is köszönöm .
Erre gondoltál? Azért még nézd át.
Köszönöm szépen igen és köszönöm szépen hogy elkészítetted nekem !
Sziasztok! Megépítettem az egy iC-s változatot és az a bajom vele hogy alig halhatóan szól, szinte teljes csönd kell,hogy meghalljam. szerintetek mi lehet a baj? mit ronthattam el a kapcsolási rajzot az adatlapjáról vetem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |