Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 64
(#) eSDi válasza Attis 79 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Üdv!

Ha nem a WAN-ra értetted a Dinamikus IP-t, akkor a router WAN beállításainál a Wan Connection Mode-ot állítsd Connect on Demand-ra, majd a Max Idle Time-hoz 0 írj. Mentés, restart. Így sosem bontja az internet kapcsolatot.
(#) Attis 79 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
HUUUU nekem ennyire azért nem egyszerű a dolog.Sajnos nem vagyok egy nagy zseni de nekem ez így hirtelen kínai.De meg kérlek hogy segítsél nekem.Kicsit olyan szájbarágósan írd le hogy mit kel átállítani.Még 1x köszi a válaszod.
(#) Attis 79 hozzászólása Jan 11, 2015 /
 
Nos a ruter beállításánál olyan van hogy:
Wan connection Type: Dinamic IP
Jelen pillanatba ezen van.
A többi lehetöség az:Static IP
PPPoE/Russia PPPoE
Big Pond Cable
L2TP/russia L2TP
vagy a PPTP/Russia PPTP
Más lehetőség nincs
(#) Joe_001 válasza Attis 79 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Üdv!
Hallgass eSDI-re mást nem kell birizgálni mert néha működik.
A routerba a belépési adatok az alján (Ha el nem lett állítva). Ha benn vagy akkor Network(hálózat) fülön belül a WAN(bemenet) fülre katt, és ott van amiről szó van. Csak a connection mode részt kell piszkálni, Connect on Demand(Kérésre kapcsolódik) eSDI szerint, vagy allways on(mindig fenn) módban állandóan fenn akar lenni a router. A végén mentés és újraindít (magyarul: restart).
Remélem menni fog:
Joe
(#) eSDi válasza Attis 79 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Sajnos, ha Dinamikus IP kapcsolat van a WAN felől, akkor ilyen beállítások nem lesznek, mert ilyenkor állandó a kapcsolat. Ebben az esetben nem tudom, hogy miért szakad meg a kapcsolat.
Illetve a gépen a WiFi driverét kellene frissíteni. Az is elképzelhető, hogy sok a zavar. Nézd meg, hogy mennyi elérhető hálózatot lát a gép.
(#) Attis 79 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Köszönöm a szájban rágós leírásodat.
De mind írtam is hogy milyen lehetőség van a Wan connection alatt.Nincs Connect on Demand rész nincs ezért bukta van.
(#) Attis 79 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Köszönöm a válaszod a PC belül frissítés a WiFi driverét.Remélem hogy megoldja a problémát.
Köszönöm a válaszokat mind kettőtöknek.
(#) balint2005 hozzászólása Jan 12, 2015 /
 
Sziasztok, wifi hatótávolsággal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Először is ha a routeremhez veszek egy nagyobb antennát (pl 8-10dbi) akkor azt kitudja használni a router? Úgy tudom itthon 100mW-ban korlátozzák a kimenő teljesítményt (persze az is kérdés h ez csak szoftveres korlát és mondjuk egyszerűen a régió átállításával kibővithető) Szóval honnan tudom, h mekkora antennát képes "meghajtani" a router? Illetve érdemes-e egyeltalán nagyobb antennát venni a routerre amikor a kliensekben (laptop, telefon) ugyanaz a gyenge antenna marad? Köszi előre is.
(#) pucuka válasza balint2005 hozzászólására (») Jan 12, 2015 / 1
 
Az antenna az egy lineáris eszköz. A bemenetére adott teljesítményből "térerősséget csinál". A kettő közötti konvertálásban szerepet játszik a nyereség.
Azt azonban tudni kell, hogy a nyereség onnan keletkezik, hogy a teljesítményt nem mindenfelé egyenletesen, hanem csak a tér egy bizonyos irányába sugározzuk le. A nyereség ennek a két sugárzási felületnek az aránya.
A router teljesítménye valószínűleg szoftveres úton nem állítható, ha netán mégis, akkor az csak csökkenthető, mert a leadott teljesítmény van a műszaki előírásban maximálva. (a csökkentés zavarvédelmi okokból ajánlatos, hogy mindíg csak az összeköttetéshez szükséges teljesítmény sugárzódjon ki, így minél kisebb sávfoglaltságot, más használónak zavart okozzon)
Nagyobb nyereségű antennát akkor érdemes használni, ha az ellátandó feladat ezt kívánja meg. Pl. két router összekötésénél használatos, mert a többi térrészbe sugárzott energia veszteség, és szükség sincs rá. De ha egy adott terület (szoba) ellátása a cél, akkor az irányított antennának nem sok haszna van.
(#) Joe_001 válasza balint2005 hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Üdv!
Gondolom 2,4 Mhz-n szeretnél teljesítményt/térerőt növelni. Nem igazán javaslom, a wifit 2,4-en nem igazán erre találták ki amire itthon is használtuk. Alább pucuka teljesen korrekt módon próbálta magyarázni a térerő növelésének lehetőségeit. A router teljesítménye (a mezeieké 2,4-en 100 mW hardwaresen) limitálva van. Oka a wifi rendeltetése 2,4-en: Az internet kliensek házon belüli kiszolgálása. Ez a szomszéd zavarása nélkül ekkora teljesítménnyel oldható meg mivel 13 csatorna áll rendelkezésre mindenkinek, abból is az 1. és a 13. csak félcsatorna. Természetesen "utánégetők" erősítők berakhatók de egyáltalán nem javallott a fenti okok miatt. A kapcsolatok javítását inkább a router, vagy annak antennájának (rövid, max. 1-2m vezetékkel toldva) áthelyezésével kéne megoldani, vagy a vevő oldalon ugyanígy,vagy a direkt rálátás elvileg idebenn is fontos lenne.( A másik módszer a drágább eszközök használata. Én is ilyesmit választottam elsősorban a sávszélességem növelésére, igaz ez a routeren lévő vinyó miatt volt.) Mivel nem igazán tudjuk mi a konkrét probléma csak általánosságban tudunk segiteni. Ha hatótávot akarsz növelni használj irányitott antennát (2,4-en nem engedélyezett) üzembiztos "távolsági" konnekthez direkt rálátás szükséges.
Joe
(#) balint2005 hozzászólása Jan 13, 2015 /
 
Köszönöm a részletes magyarázatokat, a probléma az, hogy a garázsban (amit kb 15 méter és 3 fal választ el a routertől) már nincs jel, végülis a megoldásra vannak ötleteim (még egy router, extender vagy irányitott antenna), igazából csak érdekel a dolgok miértje Tehát ha jól értem a routert lehet ide-oda pakolni vagy az antennát meghosszabbítani bizonyos keretek között, vagy pedig a jelet irányítani, de konkrétan a hatótávolságot növelni (minden irányban) nem lehet mivel a teljesítmény fix és 100mW-ból ennyit lehet kihozni. De elméletileg ha lenne egy nagyobb teljesítményű routerem a hozzá illő antennával, akkor a lefedett terület is nagyobb lenne és ha a csatornát csak én használnám a szomszédokat se zavarná. Jól gondolom? Egyébként azt, hogy kell érteni, hogy az antenna csak a tér egy bizonyos irányában sugároz? Pl.: vízszintesen, kis szögben? Tehát ha az emeleten erősebb jelet szeretnék akkor érdemesebb egy rosszabb nyereségű antennát választanom? Ja és egy utolsó kérdés létezik valamilyen arányosság a teljesítmény és a térerősség között? (arra gondolok, hogy ha a 100mW-os router lefedettsége 50m-es sugarú kör, akkor ugyanolyan körülmények közt és antennával egy 200mW-osnak mekkora lesz a lefedettsége?)
(#) pucuka válasza balint2005 hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
A két antenna közötti átviteli útban minden tereptárgy járulékos csillapítás növekedést okoz. Zárt térben, terekben ezeket a csillapításokat előre meghatározni lehetetlen. Ugyan kimérni lehetséges lenne elvileg, de az egy igen bonyolult feladat, és csak arra az egy esetre lenne jellemző. Ezért általában nem foglalkozik senki a beltéri ellátás számításával. A teljesítmény növelése sem célravezető eszköz, hiába kiabálsz bármekkora hangerővel egy zárt szobában, két szobával arrébb nem fogja hallani senki. Ráadásul, egy bizonyos térerőnél a nagy teljesítménnyel sugárzó adó közelében nem lesz ellátottságod, mert a vevőt blokkolja a nagy bemeneti feszültség.
A fentiek miatt, az ellátottságot szabad térben, területen értelmezzük. Zárt térben problémát okoznak még a reflexiók is, mivel mindkét rádiós egység ad, és vesz is, egyáltalán semmi garancia arra, hogy mindkét irányban azonosak lesznek a terjedési viszonyok.
Amit tehetsz, az, hogy több rotert, AP -t kapcsolsz egymás után, amíg még megfelelően látják egymást, így kiterjesztve a lefedettséget a szükséges mértékre.
(#) Joe_001 válasza balint2005 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Vannak körsugárzó és vannak irányított antennák. Erről kicsit pontosabban:

http://www.hvt.bme.hu/~nagy/Az%20antenna.pdf

A matek picit erős, de erről van szó. Az antenna típusát helyzeti igényeknek , körülményeknek, lehetőségeknek megfelelően szoktuk megválasztani.
Valószínű nálad marad a kábel...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) pucuka válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Na igen. Azért azt is tegyük hozzá, hogy az összes levezetés szabad, reflexiómentes térre igaz.
Ha egy zárt szobában van az antenna, már jócskán módosulnak az egyenletek.
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Sztem az egyenletek maradnak, csak vmi Huygens meg vmi Frenner nevű csóka kicsit hozzátol egy kicsit... Vagy nem kicsit?
Kicsit kibővül az a matek, és elég lehet csak pár centit arrébb rakni valamit, vagy kinyitni egy ajtót és kezdhetik elölről a számolás.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) pucuka válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Fresnel, de rajtuk kívül még voltak jópáran.
(#) VIM hozzászólása Feb 5, 2015 /
 
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni wifi ügyben. A problémám az volna, hogy a 65-ös sorozatú smart tv nem óhajtja a wifi hálózat jelét felismerni, amit a tőle 1m-re lévő pc usb wifi-s portja 5 egységgel "leszed" a térből. Van amikor hálózati tesztet kell futtatni és vezeték nélkülit kell kerestetni a tv-vel de legtöbb esetben nem találja az elérhetőséget. Miért van ez így vagy mit lehetne tenni ez ellen, hogy bekapcsoláskor ne kelljen hálózatot keresni?

wifi.jpg
    
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Bocs úgy látszik romlik a memóriám! Amúgy úgy van.
(#) Joe_001 válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Üdv!
A TV pontosabb típusa? Valószínűleg a kártyája körül lehet vmi.
(#) VIM válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
A pontos típus: UE46F6500SS. Milyen kártyája körül .... ?
(#) Joe_001 válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Van ilyened?
(WIS09ABGNX, WIS12ABGNX)
(#) VIM válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Nincs de ehhez a tv-hez nem kell(ene) ilyen kütyü. A hátoldalon a csatlakozási lehetőség az LAN kábeles volna.
(#) Joe_001 válasza VIM hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Kábel OK?
(#) VIM válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni de most hívtam fel a zöld számukat (elfogyott a cérnám) és egyeztettem időpontot hétfőn délelőttre a szervizesekkel, mert nem találja több alkalommal sem a vezeték nélküli hálózatot. Egy smart tv-nek ezt a kapcsolatot létrehozni a nettel, alapvetően tudnia kell. A mobilról megosztott wifit sem ismeri fel 2m-ről sem amit a többi közelben lévő készülékek mind felismernek (telefonok, asztali pc, laptop). Hétfőn, remélem majd többet tudok mondani, hogy fizikális (kártya) vagy szoftveres probléma okozz(t)a ezt a hibát.
(#) Joe_001 válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2015 /
 
Wifi eszköz vagy szolft hibára gondoltam, az utóbbi miatt próbára beletoltam volna egy kábel, Egy próbát megér. Ha műk tuti a wifi eszköz a ludas.
(#) tiva77 hozzászólása Feb 8, 2015 /
 
sziasztok

Adott egy telecomos ZTE modem ami wifin és vezetéken is adja a netet. A wifi hatósugarát szeretném kibővíteni ezért vettem egy TP-Link 2 antennás routert. A beállítások után sehogy sem akar összejönni hogy a TP-LInkröl vegyem a wifi jelet. Számitógép is és a mobil is azt irja ki "IP cím lekérése"

Ezt a modemet átvittem egy ismerőshöz igaz ott Speedport Wn es telekomos modem van de a beállítások után jól működött a Tp-Link router is.

Mi lehet a gond nálam?Lehetséges az hogy a ZTE modem és a TP-Link sehogy sem fog együtt
müködni?

üdv: Tivadar
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
(#) cupika97 válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
A modemet hagyod ahogy volt. Tp-link-kel összekötöd egy sima LAN kábellal, modemből LAN -ba, tp-linkbe pedig a wan-ba. A gépedet beledugod a TP-LINK routerbe. tplinklogin.net erzt beirod böngészőbe, név admin jelszó admin. És beállitod a routert.
(#) tiva77 válasza cupika97 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Igen a modemen nem állítottam semmit. A tp linken beállítotottam az ip címet, beirtam a modem adatait és a dhcp-t letiltottam.
(#) kitartás válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Idézet:
„Számitógép is és a mobil is azt irja ki "IP cím lekérése"

aztán meg
Idézet:
„dhcp-t letiltottam”
Így honnan lesz szegény vasaknak ip címe?
(#) Johnycorp válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Szia.

Mi módon van összekötve a ZTE és a TP-Link?
Ha a ZTE egyik LAN portjába dugod a TP-LINK egyik LAN (nem WAN) portját, akkor jó.
A TP-Link-ben legyen a DHCP kikapcsolva.
A ZTE osztani fog IP címet.

Annyit érdemes megcsinálni, hogy a TP-Link LAN IP címét állítsd át abba az alhálózatba ahol a ZTE oszt IP címet (pl: 192.1678.1.100-192.168.1.200 között oszt a ZTE).
Ekkor a TP-Link LAN IP címe legyen 192.168.1.201.
Így ha a TP-Link wifi beállításait akarod piszkálni, akkor a 192.168.1.201 címen eléred.
Következő: »»   30 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem