Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok Valószínű fűtőszálat kellene cserélnem egy Zanussi WDS 832c szárítós mosógépben, nem fűti fel a vizet. Szeretném kérdezni , honnan férek hozzá, ha valaki csinált már ilyet?
Másik kérdés, ha tudná valaki a szárítás fűtését is ugyanaz a fűtőszál adja? Köszönöm a segítséget
Szia!Ebben a fűtőbetét a gép hátuljánál van amit a gép hátsó felének leszedésével érsz el.Természetesen a mosásra és a szárításra is van külön külön fűtőbetét.
Kedves Szakik!
Köszönöm szépen mindenki segítségét!Úgy néz ki,hogy a hiba oka kiderült!Alapvető probléma a főáramkör reléje volt,aminek szétégett az egyik érintkezője a fóliával együtt.A másik hiba már az én bénaságom,mert mivel szét kellett feszegetnem a panelt ebből a szilikonos vacakból,emiatt két helyen elszakadt a fólia...Ezt csak ma vettem észre.Összeforrasztottam a két hibás részt és így egyből kapcsol az ajtózár és indul a gép!Jobban jártam volna,ha ablakot vágok a panel tokjába,így elkerülhettem volna ezt a hibát! Kérdésem még annyi,hogy a kifejtegetett szilikont kiönthetem-e sima szaniteres szilikonnal?Ha igen,akkor mennyit kell várnom,hogy ne húzzon át? Üdv:Tivi
Ha nem akarod megszivatni magad akkor nem csinálsz azzal a kiöntött panellal semmit.Egyszóval ne kend be szilóval.
Üdvözlet mindenkinek! Van egy whirpool AWE 7516/1 tipusú mosógépem és leszeretném futattni a tesztprogramot rajta de nem tudom a gombok kombinációját. Valaki, ha esetleg tudja irja meg!
Köszönöm előre is!
üdv mindenkinek!
Van egy Whirlpool awe 6316 mosógép amelyik bekapcsolás után elindul, motor, dob forog, elér a harmadik ledd-ig mikor a vizet kellene megnyitni a mágnesszelepnek és ekkor kigyullad a szerviz lámpa, és utána semmi, a mágnes szelep jónak tűnt, kivettem a panelt, és egy A/470k1000 feliratú dióda látszólag megvan égve. Segítséget kérnék, hogy a megégett dióda kicserélése megoldja a problémát, vagy még más okozhatta a nem mosást!
Szia! Ha műszerrel rámérsz a mágnesszelep tekercsére, az hány ohmot mutat? A vélhetően megégett dióda lehet zárlatos, vagy szakadt. A két eset közül melyik áll fenn? Dióda zárlat esetén lehet, hogy a szelepet kapcsoló triak, vagy relé is tönkremehetett. Ha a kapcsolóelem félvezető, dióda szakadás esetén is tönkremehetett egy pillanatnyi kikapcsolási tranziens tüskétől. Üdv: Jani.
Sziasztok! Adott egy Tricky Bendix 850 fordulatos mosógép. Mindent megcsinál, a végső szivattyúzás után elkezdi a centrit felpörgetni, s mikor a speed signal eléri a 10V ~ t akkor leáll, mintha véget érne a program. Mosás közben 5V~t mutat a műszer. A gép szinte alig ment, de azért kitisztítottam mindent, rámértem a vízszint-jeladóra, látszólag minden rendben. A fényképről hátha ismerős lesz valakinek, honnan koppinthatták. Valami ötlet esetleg, merre tovább? Köszi: Mike
Nagy valószínűséggel Zanussi/Electrolux koppintás.kifejtenéd mi az a speed signal?és írj egy pontosabb típust is.
Szia.
A szerviz kulccsal együtt világító zöld ledek hibakódot adnak, ami segít a javításban.
Szia!
A programválasztó gombot fordítsd szivattyúzásra ( balra egyet) és a "skip/reset" gombot (ami a képen szerepel) nyomd meg egymás után négyszer. Üdv, Palkó.
A szervízlámpával együtt zöld ledek is világítanak. Ezek adják a hibakódot. Ezt fényképezd le, vagy írd meg, hogy mely ledek világítanak. Egyébként tapasztalatból fűtőbetét testzárlat hibára gondolok.
Üdv, Palkó.
Szia, Aw 851 a típusa, a forgórész végén lévő jeladóból jövő vezetéken mértem. A motor teljesen tiszta, még por sincsen rajta. Mikor indul a centri a fordulatot egyből felkapja, s leáll minden.
Sziasztok!
Van egy AEG Lavamat 74800 típusú mosógépem. Az a gondom vele, hogy mosás közben ( nem minden mosásnál) elkezd gondolkozni, majd egy kis idő után sípol és E50 hibaüzenetet kapok. Egyesek szerint motorhibára utal, de a motor nem melegszik, szénkefék jók, csatlakozások rendben. Ha esetleg tudna nekem valami használható infóval szolgálni, azt megköszönném.
Kedves Szakik!
Van egy Indesit WIXE167 mosógépem,ami elmondás szerint hideg garázsból meleg helyre lett beszállítva és azonnal bekapcsolva.Ebből kifolyólag feltehetőleg a páralecsapódás miatt zárlat keletkezett és beazonosíthatatlanul "elszállt" egy alkatrész a zöld színű varisztor mellett(talán triak?).Ebben a beazonosításban kérem a segítségeteket! Előre is köszönöm! Üdv: Tityi
Üdv
Elvileg triak szerűség, olyan mind ami a címke fölött van. Amúgy kb 1% esély van arra hogy ez még működni is fog.
HAli
Az E50 motorköri hiba. Akár lehet tacho, akár relé, vagy a relé lábánál forrasztás hiba, vagy éppen a triak kínlódik.
Szia!
Ez ahogy el tudom olvasni ZO607 MA . Akkor ezek szerint mást is vitt magával a zárlat?
NAgy valószínűséggel sok minden mást is elvitt a procival együtt.
Szia!
Z0607 típusú triak. A MAC97 is jó helyette. Ez az ajtózár triakja. Cseréld ki és szerintem működni fog. Több ilyet is javítottam már és triak csere után minden ok. Üdv, Palkó.
Ha kicserélem ezt a triakot,akkor kipróbálhatom,vagy előtte próbáljak méregetni? A proci melyik benne?A kis trafó alatti IC ?
Ki kell cserélni, kicsi esélyed van rá hogy menni fog rendesen. Az a táp IC.... a proci az amelyiknek a legtöbb lába van.
Hát ez nem valami biztató...Reménykedtem,hogy csak a nagyfesz része ment tönkre.Ezt még ki tudom cserélgetni.Akkor holnap kicserélem a triakot,megtisztítom a panelt,aztán majd elválik...Köszönöm szépen a segítségedet!
Azt nem értem, hogy van amikor tökéletesen végigviszi a programot, van amikor a mosáskor csinálja, van mikor az öblítésnél és tapasztaltam olyat, hogy centrifugálásnál egy kis gondolkozás után ránt egyet és utána E50. Valahogy ki lehet deríteni esetleg, hogy mi hibádzik?
Köszönöm szépen a segítségedet Palkó!Holnap kicserélem!
Üdv: Tityi
előszőr is a motort kellene átnézni alaposan, ha az meg volt akkor pedig a panelt kellene meg lesni. Valószínűleg lesz szemmel látható hibája.
Jó estét mindenkinek!
Szükségem lenne némi információra egy SIWAMAT XL 1643 típusú mosógép EPW59171_04 jelzésű paneljén található alkatrészekkel kapcsolatban. Valószínűleg smd ellenállások voltak, de szétégtek, nem azonosíthatóak. A SOT223 tokozású alkatrész valószínűleg ugyanaz, mint a többi, FT01 09MN424. Ha valakinek van ilyen panel, kérem nézze meg az ellenállások értékét és írja meg! Ha esetleg kapcsolási rajz is van hozzá, azt is szívesen veszem! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Üdv, Imi
Szép estét Mindenkinek!
FAGOR 2FS 3611 mosógéppel van valakinek valamilyen tapasztalata? Olyat csinál,hogy mos,aztán mikor szivattyúzni-cenrizni kellene,megáll... nem megy tovább a program,kiír valami kódot,de most nem tudom megmondani,hogy mit,mert nincs nálam a gép.Különben nem lett hangosabb,vagy"ugrálósabb"mint eddig volt.A víz benne marad,és az ajtót is csak akkor lehet kinyitni,ha kikapcsolom,és letelik az időzár. Ha tud valaki segíteni,hogy mi lehet a hiba,illetve érdemes-e egyáltalán javítani,megköszönném.A szivattyú valószínűleg jó,mert két három éve lett cserélve gyárira. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |