Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Kíváncsiságból felraktam az 5-öst. Ott nekem is jó.
Az 5-ösben nekem is jól működik. A megoldásra is rájöttem, csak nem kimondottan életszerű, hogy először keretezzem be az üresen maradó helyeket, majd rakjam fel az alkatrészeket . Kipróbáltam Win7 alatt is ugyanezt csinálja (én XP-n használom).
Nem a rajzzal van a probléma nálad, hanem a megjelenítéssel.
Megnyitottam a fájlod és mind a három smd jól jelenik meg.
Nekem csak az utólag lerakott jelenik meg jól.
Nyomtatási képben nézted?
Megjelenni jól jelenik meg, csak nyomtatáskor nem. Nem tudom ezt mi csinálja, esetleg frissíteni kellene valami külső összetevőt. Megnéztem, a régebbi terveken nem csinált ilyet.
Kipróbáltam én is a kíváncsiság kedvéért és nálam is ugyan ez van, SL-ban jól látszik, nyomtatáskor viszont csak az lesz jó amelyiket utólag tettem le...Mindez csak SL6-ban, az 5-ben minden tökéletes...
Éedekes jelenség, eddig nem is vettem észre, mert mindig csak telefölted használtam és nem ilyen besatírozottat.
A régebbiek 6.0 val készültek?
Próbáltad úgy, hogy utólag raktál rá SMD-t?
Igen, olyanokat néztem ami 6.0-val készült. Most végignéztem őket újra, de nem egyértelmű, semmi biztosat nem tudok mondani, hogy régebben jól működött (van ahol jó, van ahol nem).
Arra rájöttem, hogy csak nyomtatásnál hibás. A Fotónézetnél és a Gerber exportnál jó mindig.
Idézet: „Megjelenni jól jelenik meg, csak nyomtatáskor nem.” Ja ja... megnéztem most a nyomtatást, nálam sem látszik.
Igen. Én meg arra gondoltam, hiába nézegetem újra a régieket, ha a megjelenítés hibás a régit is rossznak mutatja.
Hibajelenséget elküldtem az Abacomnak, mostanában úgy is levelezünk.
Talán lesz erre javítás.
Én a furatfájlt szoktam választani (Excellon), majd LazyCammal csinálok G kódot. Ez alapértelmezésben Z=0-ig fúr, ha azt csak a 0,1mm-re veszed fel, akkor addig. A fúrás koordináta rendszer 0 pontja ott lesz ahol az SP-ben is van.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Sziasztok
Most barátkozok a Sprint L. 6.0 -verzióval,eddig az 5-öst használtam.Nem találom a Makrok közt a kisebb tranzisztorok jelölését mint pl. BC 546 stb. ,ezt a hiányosságát honnan tudnám letölteni,azaz Makrókat honnan tudok letölteni? Kösz!
H az 5-ben megvolt akkor onnan át tudod menteni sima másolással. A gyártó oldalán vannak makrók, de elég sokat kell böngészni, sokszor egyszerűbb megrajzolni magadnak.
Sziasztok!
Valaki tud segíteni abban hogy a nyákon hogy rajzolom be az alábbi bayonetes izzófoglalatot. Létezik rá makró? CSatoltam a panelt is amit meg szeretnék tervezni. Esetleg ha valakinek van ilyen makrója akkor fel tudja ide tölteni, vagy megírni honnan tudom leszedni. Egyszerűen nem találok még hasonlót sem. (elméletileg ez 1/2 inches kyuk csak a két kisfület és forr felület megszerkesztése nem megy) Előre is nagyon köszönöm. D
SMD-PAD nyomtatási hibát javították.
Üdv.
4db körcikk + 4db egyenes vonal
Mi az ami ezen nem megy ?
Mindkét verzió frissült, köszönöm a problémamegoldást .
És azt hogy, hol állítom be, hogy a 4 darab vonal közötti rész üres vagyis ki lesz vágva? Melyik layeren kell megrajzolnom? El tudnád magyarázni dedós szinten? A lyukas kör és körülötte a forr felület már megvan, de a fülecskék nem mennek. Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |