Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
+/-9V semmilyen műverősítőnek nem kellett, a 9V csak a kapcsolási rajzban volt. Az alapján csináltam volna telefontöltőből +/-5-öt az ICL-nek. Ez a teljes kerettörténet.
Üdv!
Ha egy erősítő földhurkos, akkor ugye előáll egy azt hiszem 50 Hz-es búgás. Meg ugye ez van akkor is ha a bemenet szakadt. Nos, én azt nem értem, ha mind az erősítő mind a jelforrás elemes, akkor ez a búgás hogyan is miért jön létre? Bocsánat, ha nagyon amatőr kérdés...
Az erősítő és a jelforrást összekötő vezeték szedheti össze a zavart, antennaként viselkedvén.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Kaptam egy 2*40W-os erősítőt amelynek sajnos az egyik csatornája nem működik. De panel nincs megégve. Két IC van benne és mind a kettő ugyanúgy melegszik akkor ugye nem az egyik IC ment tönkre? És ha nem az IC-vel van baj akkor, mi lehet a probléma?
Szia! Attól, hogy normális a melegedése még lehet rossz az IC. Ha jó, akkor vagy nem kap jelet, vagy a kimenet nem jut el a hangszóróig.
Erre még tippelni sem könnyű, 10 000 + 1 oka lehet. Műszerekkel mennyire vagy felszerelve?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Javaslom a témáját: Erősítő probléma.
Előfok hiba, érintkezési hiba, forrasztási hiba, vagy bármi más lehet. Arra készülj fel, hogy a következő dolgok megadása alap az említett témában: típusmegjelölés, kapcsolási rajz, fénykép. Akkor van esélyük segíteni a hozzáértő szakiknak.
Érdekes kéréssel fordulnék hozzátok! Remélem nem haragszik meg senki, amiért ide írom.
Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy kültéri riasztó dobozt. ( placebo-t) A doboz teljesen üres. *** Köszönöm szépen mindenkinek, aki segítő szándékkal megkeres! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Uram, ez kell Önnek: Ledes villogó egységcsomag.
Oké köszönöm. Akkor átmegyek arra a témakörre.
Egyébkint van egy alap multiméterem. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Köszönöm Lukacsp!!!
Ez akkor felvàltva villog? Olyan mintha pont erre tervezték volna!!
mi baja lehet a hordozható hangszórómnak ha minden működik csak a jack kábeléről nem jut el a jel a hangszóróig?
Sziasztok! Hátha itt kapokgyors segítséget...szóval adott egy mennyezeti lámpa amiben 4db 40w-os izzó van. Ezt a lámpát egy távirányítható vezérlő kapcsolja amivel a fényerő is szabályozhtaó. Ki cseréltem a 40w-os égőket 4db állítólag 12w-os dimmelhető led-re. Sajnos ha mind a 4 led bennt van, akkro lekapcsolatan is nagyon halványan világít a lámpa, de ha már csak eggyet is visszacserélek 40w-ra akkro minden rendben működik. A kérdésem, hogy megoldható e mindez azzal ha bekötök egy ellenálást a fázisra, és ha igen akkor mekkorát tegyek be? (totál laikus vagyok, nem értek a villanyszereléshez ezért előre bocs a kérdésért, de ha ez megoldható egy ellenálással, akkor a villany fogyasztás is nőni fog az ellenállás mértékével a 4x12w-hoz képest?
Szerintem, ha totál laikus vagy, akkor ne kötögess semmit a fázisra. Nagyot rúg.
Annyit tehetsz, hogy az egyik körte ne LED, hanem hagyományos izzó legyen. A problémát az okozza, hogy a vezérlőnek áram kell a működéséhez, amit a fogyasztón keresztül (körték) kap meg. Ettől az áramtól a hagyományos izzó még nem világít, de a sokkal jobb hatásfokú LED már igen. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Körte a fán van, vagy már az üvegben....
Felétek. Felénk a villanykörte elfogadott szó.
Sziasztok.
Lenne egy kezdő kérdésem, frekvenciát mikor szoktak, vagy mikro kell mérni? Multimétereket nézegetem, és van amelyiken van frekvencia mérő.
Szia!
Akkor kell frekvenciát mérni, amikor meg szeretnéd tudni a váltakozó feszültség frekvenciáját. Hasznos funkció és mindenképpen frekvenciamérős multimétert vegyél.
Köszönöm a választ. Mas megoldás nincs? Elég hulyen néz ki ha rgy égő normál s többi meg led...
Őszintén: hány különböző fokozatot használsz?
Azzal, hogy válaszolok, egyúttal felelősséget is vállalok a következményekért. Én szeretek nyugodtan aludni. Legegyszerűbb megoldás egy hagyományos kapcsoló, ami nem távvezérelt. Esetleg csillárkapcsolóval 1+3 felállásban kapcsolni a foglalatokat, de dimmelés nélkül. Elképzelhető egy segédtáp, ami csak a fényerőszabályzó tápellátását biztosítja, de ehhez valószínűleg nem biztosítottak a feltételek, magamnak sem fognék bele. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Hali.
Köszi a választ, tudnál ajánlani egy nem túl drága frekis multit, amit szerinted érdemes megvenni?
A Mastech féle MY-64 tökéletes választás kezdőknek.
Sziasztok!
Van egy autórádió fejegység amiben csak cd / rádió funkció van. Nekem kellene rá aux bemenet. Sajnos kazetta lejátszója nincs, hogy egy adapter kazettával rákötném az mp3 lejátszót. Szerintetek a készüléken belül tudnék-e egy olyan módosítást csinálni, hogy a rádió jelet megcsapolni, mielőtt rámegy az előerősítőre, és egy kapcsolóval váltani rádió és aux között. Vagy mindenképpen fm transzmitterben gondolkodjak? (Nem kocsiba lenne használva).
Meg lehet csinálni, de kelleni fog pár dolog. Vagy a fejegység kapcsolási rajza, vagy egy oszcilloszkóp, esetleg próbálgatás, de ez utóbbi nem túl célravezető rövidtávon. Egyszerűbb egy pár forintos FM Transmitter megvétele.
Hát akkor nem éri meg vesződni vele, úgyhogy marad a transmitter.
Van egy PC tápom, meg az a fejegység, belerakom valami fadobozba, aztán ez lesz a mikrohifi
Sziasztok!
Van nekem az egyes képen látható kapcsolóm amiröl nem tudom hogy hány ampert képes kapcsolni. A ketes képen látható trolidot akarom kapcsolni vele. El birja vajon?
A kapcsolók általában 6 A -t, vagy többet tudnak. úgyhogy van tartalék bőven, még az induktív lökésekre is. Ha egyébként a kapcsoló 250 V kapcsolására alkalmas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |