Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Jópofa, nekem ez sikerült.
Talán ebből is látszik, hogy a 0,5sec már nem elfogadható érték.
220/12V-os trafó, egyeirányitva, szűrve(kondi).
Trafóból pedig 8-10W környéki bőven elég.
Lehet, hogy azért vagyok lassabb mer influenzás vagyok, vagy csak öregszem?
Seggbe leszünk rúgva mert ez már eléggé Off-topic.
Na jó, hát sírva fakadok, Kivágom a kalmopirint!
Térjünk ide vissza ha meggyógyultam!! Brühühü!
És csak hogy a kapott eredményt besorolni is tudja elektroláma barátunk, kapott egy halom eredményt.
Meg csak annyit ehhez, hogy az USB-s HID-es eger 8-10ms-enkent kerdezodik le a Win altal... szoval ez mutatja esetleg, hogy mennyit szamit, vagy szamit-e egyaltalan a "pontossag".
Na srácok... Térjünk vissza a PIC - Miértek, hogyanok... témára.
Igen, tehát nem is volt annyira off
köszönöm!
Lehet az kevesebb is. Az usb specifikáció 1ms minimális időt tartalmaz Full Speed eszköz esetén. Csak a Low Speed eszközöknél 10ms a minimum.
Igaz a 8ms. Az XP az usb-s egeret 125Hz el kérdezi le.
Van is egy progim amivel 500, vagy 1000-re lehet tekerni.
jó estét
megmondaná valaki, hogy kell 16f268a nak a PWM-ét bekapcsolni és beálítani. Jó volna egy példét is küldeni. köszi
A doksiját nem olvastad? Mert az 59. oldalon a 9.3.3 fejezetben ott van szépen pontokba szedve, hogy mit kell csinálni a PWM bekapcsolásához.
Milyen 8ms?
Az egy dolog, hogy az XP mit ügyetlenkedik. Az egér csatlakoztatáskor megad egy fix értéket, amivel az usb vezérlő lekérdezi az egeret. Az xp csak a vezérlőt kérdezheti le, direktben az egérhez nincs hozzáférése.
Ok. én is az XP-re gondoltam, hiszen a végeredmény a lényeg.
Tehát mind1, hogy a vezérlő hogyan kommunikál az egérrel, ha a winfos ennél jóval lassabb. Nem?
Igen, eger interrupt transfert hasznal es 10ms maximum idokozt ad meg. Ezekutan az usbuhci.sys ugy dont, hogy 8ms-enkent fog az usb vezerlo kerdezoskodni - ne felejtsuk el, hogy az interrupt transfer szabalyai szerint a megadott 10ms az a maximum ido ami alatt le kell kerdeznie az eszkozt - kevesebb lehet, tobb nem.
Lehet, hogy rosszul tudom, de én úgy vettem ki a specifikációból, hogy fixen ennyi időnként kérdezi le, nem pedig hogy ennyi a maximum. De lehet, hogy tévedek, ha lesz időm, megpróbálok utánanézni
Probald ki a leggyorsabbal, hogy akkor valtozik-e a azon a site-on valami... ad-e pontosabb eredmenyt?
Most nem ez a kerdes, hanem, hogy mennyire jonnek ki kerek szamok? (pl. 0.2 vagy 0.214 amiket latsz?) Ebbol nagyjabol sejtheted, hogy a reflex firmware-edhez kell-e pontos merest csinalnod.
Egy oldallal ezelőtt sem voltak kerek számok. Nem szignifikáns a változás.
Ha pl megnezed watt eredmenyeit, 2x volt 0.219 es 2x 0.188... nem gondolnam, hogy ezredmasodperce pontosan nyomkodna a gombokat, mi a velemenyed?
Hmmm. Értem mire gondolsz.
Szerintem rossz az elv amiből kiindultunk. Kit érdekel az XP frissítési frekije ha az még így is nagyságrendekkel gyorsabb mint az ember aki nyomkod. Tehát nem befolyásolja annyira a mérést. legrosszabb esetben a 0.211 helyett 0.218-at ír ki. Reflexidő szempontjából úgy látom 8ms ide vagy oda mind1. |
Bejelentkezés
Hirdetés |