Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 213
(#) JackSparrow hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung LE-40S62B -típusú LCD tv-m és bekapcsoláskor sötét a képernyő. A hátlap levétele után halk tompa röviden ismétlődő sercegést hallat a tv. Ha a bekapcsoló gombot nyomva tartom ez a hang kicsit élesebben de ugyanúgy ismétlődik. Visszajelzés van de se kép se hang.
(#) Buvarruha válasza JackSparrow hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Kezdetnek ellenőrizd a tápfeszültségeket.
(#) JackSparrow válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Rendben úgy lesz.
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Sziasztok,

Hozzám került egy Acer AL2671W típusú LCD TV. Alap állapotban a készenléti állapotot meg volt a front panelon világított a led de bekapcsolni nem lehetett. Szétszedés után láttam, hogy Main board panelon van néhány 470µF/16V-os kondi felpúposodva. Ezek cserélve lettek és a biztonság kedvéért a teljes táppanel is újra lett kondizva. Ez sajnos nem oldotta meg a problémát vagyis ahoy próbálgattam bekapcsolni 2-3 alkalommal sikerült bekapcsolnia a front led kékre váltott. Ekkor a panelen lévő össze (21db) 100µF/16V-os kondit is kicseréltem de a helyzet még mindig nem változott, nem indul el a TV. Közben megmértem a tápot és ha össze van dugva a Main board a táppal akkor minden feszültség nem van még az inverter felé menő 25V is, de ha kiveszem a csatlakozóból a PS ON kábelt akkor csak az 5 v van jelen és ha újra csatlakoztatom akkor indul el a táp.
Ha jól gondolom a Main Board lesz a hiba forrása de mit érdemes rajta megnézni?
Segítségeteket előre is köszi.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Kezdetben a gombokat ellenőrizd, aztán FW frissítéssel próbálkoznék, ha beszerezhető.
(#) SzZoli válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Szia,

Sikerült keresés és megtaláltam mind a két kijelzőhoz tartozó T-Con panel doksiját és a csatlakozók kiosztását. A csatolt doksik alapján az új paneleln lévő T-Con panelhez megfelelően átrendesztem az eredeti Main Board csatlakozóját annyi kiegészítéssel, hogy az új T-con nem 5V-ról megy így azokat a szálakat rákötöttem egy 12V-os ágra (a fszültséget is a doksiban találtam). A készülék elindult, hang van és kép is de van vele egy kics hiba. Az egyik az, hogy a kép bal szélén van egy fehér cík de mivel ezt nem nagyon lehet javítani így ezzel nem sok mindent tudok kezdeni de a kép viszont valamiért nem rendesen látható (csatoltam képeket). Következő lépésként rákötöttem a notit, azon a bemeneten is ugyan olyan a képaz utolsó kép képen látható a külömbség amit a TV és a Noti kijelzője között.
Mi lehet a probléma, valamit nem jól kötöttem be mert elnéztem valamit a doksiban?
(#) Andr3wJ válasza SzZoli hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Szerintem LVDS hiba, néhány alaplapon lehet menüből átkapcsolni, vagy az alaplapon jumpert kell forrasztani. vagy a t-conon opció jumper.
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Jó lesz az, csak az adatformátum nem stimmel. A kijelző doksiját tanulmányozd, van egy láb amivel lehet álítani a formátumot (jeida, DISM stb.). Annak a lábnak a magasra, vagy alacsony szintre húzásával lehet konfigurálni.
(#) JackSparrow válasza JackSparrow hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Nos a méregetés megvolt.... az összes kimenő csatlakozó közül egyetlen lábon találtam 5,8 voltot. Az inverter felé sem megy semmi. A táp panelen alkatrészeken 5- 63 voltig meg vannak a csatikon viszont csak az előbb említett egy ponton. 17 db elko cserélve vadonat újak és annyit változott a történet hogy most már kattog is mintha indulni akarna + villog a visszajelző is.
(#) JackSparrow válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Nos a méregetés megvolt.... az összes kimenő csatlakozó közül egyetlen lábon találtam 5,8 voltot. Az inverter felé sem megy semmi. A táp panelen alkatrészeken 5- 63 voltig meg vannak a csatikon viszont csak az előbb említett egy ponton. 17 db elko cserélve vadonat újak és annyit változott a történet hogy most már kattog is mintha indulni akarna + villog a visszajelző is.
(#) Buvarruha válasza JackSparrow hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Akkor esélyes, hogy rövidzár van valahol valamelyik tápon, lehet, hogy a kijelző rövidzáras, azrt nem tud indulni, próbáld ki lehúzott kijelzővel.
(#) SzZoli válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Átolvastam a két doksit és valóban benne volt a megoldás ami eddig elkerülte a figyelmemet. A kétT-Con panel pont fordítva kezeli az LVDS jelet, tehát a réginél a normál a magas szint volt az újnál pont az alacsony. Miután kivettem ezt a szálat a csatlakozóból egyből helyre állt a kijelző mos tmár csak a fehér csík ami kicsit zavar de ha jól tudom sok mindent nem lehet vele kezdeni habár sötétebb színeknél kicsit "vibrál" a csík mintha az is rendesen menne így talán megérni megnézni hátha egy kis mozgatásra helyreállna.
Még egyszer köszi a segítséget mindenkinek.
(#) Karcsi69 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Hello!
Lenne még egy kérdésem ami a következő:találtam eladó maint a hozzá való táppal együtt.A tip: 17mb82s.Össze hasonlítva az lvds kiosztását ua. szerintem.Mi a véleményed menni fog ?
(#) Andr3wJ válasza Karcsi69 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Ez nem az LVDS csatlakozó hanem a CI card foglalat kiosztása, de az meg minden tv-n ugyan az.
(#) Karcsi69 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Akkor elnéztem a csatik számozását...
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Szia,
Átmértem még egyszer a tápot és ha csak a táp van bekötve akkor csak 5VSB mérhető és semmi más. Amikor rákötöm a tápra a Main Board panelt akkor a táp azonnal elindul és minden feszültség mérhető még az Inverter-hez menő 25V is. Ilyenkor a PSON lábon folyamatosan 5V mérhető, ha a csatlakozóból kihúzom ezt az egy vezetéket akkor a táp leáll és ismét csak a SB mérhető de ekkor az 5V-os ágon is mérhető 0,3V.
Sajnos rajzot nem találtam sehol, hogy a Main panelon mekkora feszültségeket kellene mérnem.
A nyomógombokat átnéztem kiforrasztva is de a helyzet nem változott.
Sok helyen találtam utalást a Main panelon található C350-es Kondi cseréjére de ahogyan az össze kicserélésre került ez is de a helyzetet nem oldotta meg.
Esetleg van ötlet honnan tudnák rajzot beszerezni?
Üdv
(#) pjg hozzászólása Márc 5, 2015 /
 
A minap vettem egy LG 32LB5610 LED-es televíziót. Van nekem egy 40GB-os 2,5"-os külső merevlemezem. Annak rendje, módja szerint megformattáltam és rámásoltam HD minőségű filmeket. (A búra alatt) Gyönyörűen felismeri és lejátsza őket. DE! Mondom akkor rögzítsük a TV műsort a merevlemezre. Erre azt írja ki "Csatlakoztasson egy merevlemezt az USB aljzathoz." Na, de ott van. Mit nem csinálok jól?
Más. Van a készülék hátulján egy optikai csatlakozó. Vörös fénnyel világít. Azt írja a használati leírás, hogy ide csatlakoztatható hangszóró. Gondolom digitális, aktív. Ilyet szeretnék csinálni. Tud e valaki hozzá ismeretanyagot adni.
Utoljára még egy dolog. Ehhez a TV-hez adott használati leírás egy vastag könyv. Magyarul 36 oldal. Ennek a fele balesetvédelmi, biztonsági leírás. A menük, funkciók szinte címszavakban felsorolva. Semmi konkrét ismeret. Létezik e ezekről bővebb leírás. Az sem baj, ha angolul. Köszi.
(#) mizsei.robi válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Üdv!
Volt ilyen TV-m, sajnos a mainboard-on a Pixelworks vezérlő hajlamos a melegedés miatt tönkretenni a saját BGA tokját. Ugyanezeket a tüneteket művelte nekem is, csak akkor indult el, ha erősebben nyomtam a BGA IC-t. Mainboard cserével javítható, esetleg el lehet vinni egy specialistához, aki újragolyózza a BGA-t.
(#) zoli0078 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 7, 2015 /
 
Szia,
Köszi az infót sajnos valami ilyen hibára számítottam miután mindent átmértem. Ma összeraktam és ahogy kapcsolgatni próbáltam kétszer sikerült olyan állapotot elérnem amikor a SB led is világított és a kék led is de ekkor már csak power kapcsolóval lehetett kikapcsolni semmire nem reagált. Ez az állapot akkor jött elő amikor a Main board panelom az IC-ket nyomkodtam.
Lehet utánajárok a reflow-nak.
Üdv
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Köszi! Megoldódott.
(#) hanley hozzászólása Márc 10, 2015 /
 
Sziasztok,jòestét!

Van egy Orion tv-m régebbi ccfl csöves lcd. Bekapcsolást követően 15-20 perc elteltével,tehát bemelegedés után 1:vagy szépen lassan elhalványodik a kép,2: vagy becsíkozódik. t-con-ra gyanakszom. Tanácstalan vagyok. Segítsetek légyszi. Előre is köszi. Képet azért nem töltöztem föl a hibáról,mert miszligre szedtem. A t-con tipusa: V315B1-C01
(#) Buvarruha válasza hanley hozzászólására (») Márc 10, 2015 /
 
Mérni kellene e feszültségeket a T-con-on. Lehetséges, hogy a kijelzőben nyúlott meg valami, ez kiderülne méréskor és az sem kizárt, hogy javítani is lehetne, ha a T-con hibás, szóval össze kellene rakni.
(#) hanley válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Szia!

Megtaláltam a bűnöst a t-con panelen. 2 db low drop stabkocka van rajta, az egyik 3,3V-ot csinál, a másik 2,5V-ot. A 2,5V-os néhány mp múlva épp csak, hogy nem forrasztja le magát a panelről, ez nem igazán frankó így. A típusa 50117 C-G, sehol sem lehet kapni magyarba. Sos-be kellene a tv egy ismerősömé, s a helyettesítésén gondolkoztam egy Reg1117 2,5-el, ami szintén fix 2,5V-ot csinál. Remélem működni fog!?
(#) Buvarruha válasza hanley hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Az az érdekesebb kérdés, hogy miért melegszik a 2.5V-os stab, utána van túlterhelés, vagy maga az IC hibás. Labortáppal adnék neki 2.5V-ot az IC nélkül persze és kiderülne és az is, hogy mekkora áram kell neki, vagyis bírná-e a 1117.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
(#) hanley válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Ez az ic is és a másik stab is egy konverterről működik. Mind2 +12V-ot kap a bemenő lábra stabilan. A Reg 1117 +15V-ig okés. A labortáppal ugyan ugy várjam meg mig el nem megy a vezérlés,s kikapcsol a display panel,ha jól értem!?
(#) Buvarruha válasza hanley hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
A feszültség oké, de az áram a kérdéses. Labortápról működnie kell rendesen, tehát járasd egy darabig, ha rendben van, akkor mehet rá az IC és kész is.
(#) hanley válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Még azt szeretném hozzáfűzni, hogy az számít valamit, hogy attól független, hogy forrósodik mint állat alig néhány másodperc után, a feszültség még meg van rajta: 2,5V!?
(#) Buvarruha válasza hanley hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Akkor még megvan rajta, de idővel talán le is áll, vagy csökken. Ezért kell megtáplálni labortápról, akkor látod a felvett áramot is, ha gyanúsan magas, akkor le is lehet álítani és kár is kínlódni vele tovább. Azt viszont megjegyezném, hogy a forrósodik, mint álat eléggé relatív, mert gyárilag simán belővik ezeket 100-110°C-ra is, tehát nem biztos, hogy túlmelegszik az az alkatrész, az ujjadat 60°C már ripitósra süti.
(#) hanley válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Mindennel egyet értek,csak azt nemtudom,akk.a másik 3.3V-os ic ami az 50117 K-G jelölést viseli,ua.gyártótól miért nem melegszik!? Mindegy is mert labortáppal tökéletes most is megy,egészen pontosan 51 perce,s tökéletes. Köszönöm a segítséget,cserélem az említett alkatrészt.
(#) Buvarruha válasza hanley hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Mert az nincs megterhelve azért nem melegszik, nem ritka az ilyen. Mekkora volt az áramfelvétel?
Következő: »»   49 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem