Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem tudom, valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel.. Vettem egy Sony TC-FX210 magnót (szíjak nélkül 500-ért, de ez most mellékes), ami szépen működik most már, de a felvétel indításakor (szünet feloldásakor pontosabban) a bal oldalon -4, jobb oldalon -2 dB-ig folyamatosan világít a kivezérlésjelző, akkor is, ha még nem indult el a felvételi forrás, vagy letekerem a potmétert. Szalagtípustól függően ráadásul: a jobb oldal krómon már 0-ig, metálon +3-ig kitér! Így már egyáltalán nem is lehetne beállítani a helyes szintet.. Először azt hittem, valami gerjedés, de nincs benne felvételi kapcsoló, elektronikusan vált üzemmódot. Sem a vonal kimeneten monitorozva, sem a fejhallgatóban nem jelenik meg semmi zaj a felvétel indításakor, sőt ha leszünetelve beállítom a kivezérlést, majd elindítom, egy kevés - gyanúsan fejkopásból eredő - magasveszteséget leszámítva tökéletes felvételt készít, semmi torzítás vagy gerjedés nincs! Következő ötletem (a szalagtípus-függő szintből kiindulva): mi van, ha kijut az előmágnesező jel a kimenetre? Az nyilván nem hallható, mert nagyfrekvenciás, attól függetlenül az erősítőt még terheli, tehát nem túl egészséges jelenség. Viszont: kipróbáltam, hogy más deckek bemenetére rákötöttem ezt a Sony-t, és figyeltem a kijelzők együttfutását. Lejátszás közben szépen egymáshoz állítottam őket, de felvételkor már csak a Sony kijelzőjén ugrott meg a szint, a másikon nem történt semmi rendellenes. Aztán ütközésig feltekerve sem jeleztek semmit. És ez 3-4 készüléken ugyanúgy! Ezek után kicsit érthetetlen számomra, hogy a fejhallgató kimenetről meghajtott kivezérlésjelző (kapcsolási rajz)hogyan tud hibázni... A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Sziasztok! Kezembe akadt egy Aiwa 450-es viszont amikor visszafelé kellene játszani vagy el sem indul vagy nagyon húzza a szalagot másik irányba kiváló a tekerés és minden. Valaki tudna valami tanácsot adni ?
A visszafelé használt görgő és tengely is tiszta?
Tisztitás, és nézd meg kazetta nékül is ez a helyzet?
Sajnos ugyan ez azóta szétszedtem nem is húzza fel rendesen már a fejet nem értem mi lehet vele :S
Akinek van Akai HX-2 deckje, vagy jól ismeri régről a mechanikát; tudna segíteni az ajtó összerakásában? Akár csak egy fényképpel is. Odáig megvan, hogy felkerült a kazettafészek, a csillapító dugattyú és az a műanyag idom is, ami becsukott helyzetben rögzíti, és gombnyomásra elengedi. Viszont, nem sikerül rájönnöm, mi biztosítja a nyitáshoz a rugóerőt.
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem csináltam fényképet szétszedés előtt, majd hónapokat várakoztattam megfelelő kombináltfejre, szétszedett állapotban. Magát a rugót illetően is csak tippelek a képen bal szélsőre, de azzal se sikerült egyelőre összerakni.. A szervizkönyv robbantott ábrája sajnos nem sokat segít, eléggé elnagyolt a kazettaajtó része.. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Helló olyan kérdésem lenne mi a véleményetek vagy tapasztalat
Kenwood KX-W4070. 4 ezer forinter veszem hibátlan állapotban. Bocsánat ha nem ide tartozik
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, egy Technics rs-bx501 deck javításához. Az ok, amiért nem használtam, a kazettát elindítottam és kb 2mp után kikapcsol... mindkét irányba, olyannak tűnt akkor, mintha szorulna mechanika valahol. Hagytam is.. akkor... Ma gondoltam kipróbálom, aztán ha kell szétszedem Nos a köv történt... (jó pár évet állt.... ) Bekapcsoláskor kazetta be.. indít.. szokásos... megspékelve, balra játszásnál lejátszó gombot nyomva nekiáll tekerni... jobbra játszásnál ha nyomom a gombot addig megy, majd vissza ellenkezőre... közben gondol egyet, és nekiáll tekerni, csetteg.. össze - vissza dolgozik kapcsol a mechanika aztán megáll... Kérdésem... Kontakt hibák sora + valami szorul, illetve vezérlő ic szált el?.... Nézegettem itt ott használtakat igazából nincs már ára... de amúgy egy nagyon megkímélt darab.. kis nosztalgia stb... Na meg van még anno szép időkből... több 100 kazettám... Segítséget előre is köszönöm!
A vezérlés azért ritkán száll el.. Viszont az indítás utáni gyors leállás lehet a fényszenzorok öregedése miatt, ugyanis többnyire ilyenekkel figyelik az újabb gépekben, hogy forog-e az orsó, vagy valamiért megakadt. És utóbbi esetben gyorsan le is kapcsol, hogy ne húzza ki/szakítsa el a szalagot.
A hibás üzemmód indítása meg akár lehet kontakthiba is, de inkább olyasmire gondolnék, hogy a szíj nyúlása miatt már nem a leghatározottabban mozgatja a programkereket a mechanikában. De lehet akár sérült/törött alkatrész is. Utóbbi esetben úgy lehet a legolcsóbban megcsinálni, hogy veszel egy működőt olcsón. És az se baj, ha azon karcos az előlap vagy kopott a fej, mert ott a másik készülék, és át lehet tenni belőle a fontosabb dolgokat. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Legelőször szíjakat kéne cserélni, és utána foglalkozni a többivel, már ha akkor is vannak. A szíjak már néháy év alatt is jelentősen nyúlhatnak, ettől lehet az az akadós érzés.
Kontakt hiba eszembe jutott nekem is, csak gondoltam mielőtt szét döntöm... kikérem más hozzáértőbbek véleményét. Fényszenzort nem ismerem... ehhez nem tudok szólni...
Szétkapom, megnézem mi lesz a kontakttal... átnézem kipucolom.. szíjat is stb.. aztán kiderül... Vatera és társain nézegettem.. 7-10 ezer körül mennek ezek.. eladók szerint kifogástalanok... De donor készüléknek ideális... Köszi a tippeket és segítséget!
Igen.. épp előbbi válaszomban írtam mindenképp egy alapos pucolással kezdem...
Ha netán a szíj a gond... azt csak donor készülékből vagy netán (álom) eredetit újan is be lehet szerezni, vagy helyettesíthető valamivel?
Szíjakból igyekezz lehetőleg újakat szerezni. A donorban lévők sem biztos, hogy nem nyúltak már meg.
Olvass vissza ebben a topikban. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
azok rendelhetők? ill helyettesíthetőek?
Nem egyszerű a feladat, jelentősen utána kell járni. Én a HQ -ban szereztem be, igaz nem mostanában, elvittem a kiszerelt készletet, és válogattak hasonlókat, de némileg szűkebbet.
Neten nem tudom hogy megy, de lehet méret után is. Cérnával leméred a méretet, és a profilnak megfelelőt választasz, bár ilyet nem próbáltam még. Azért mondtam olvass visszább, mert ez az általános alapprobléma ezeknél az élemedett korú deckeknél.
Folyamatban.. az olvasás.. köszönöm a segítséged!
Sziasztok !
Egy Sony TC WR670 típusú deck egyik oldala nem működik. Gyors tekerést elindítva 3sec után megáll. Lejátszást indítva kb 3 sec után irányt vált, majd újabb 3sec, ismét irányt vállt. Öt próbálkozást követően megáll. Közben kivezérlés nincs. A másik oldal tökéletes. A szíjat többször leszedtem, és visszaraktam, hátha a vezértárcsa mozdult el. Semmi változás. Volt hasonló hibajelenség valakinek ? Egy másik gépen, ami nem TC WR 670-es, hasonló gond van. Ott lejátszást indítva, 1-2 sec lassan megy, majd gyors tekerésbe kapcsol. Segítségeteket köszönöm .
Ha ez a kétmotoros Sony mechanika, akkor arra utal a hiba, hogy nem kap jelet a szenzortól, ami az orsók forgását figyelné. Többféle oka is lehet, akár a szenzor hibája, vagy sérült szalagkábel is. Ha ez a gond, és nem lehet pótolni új darabbal; nekem elvileg van bontott panel ilyesmi Sony gépből.
Szia !
Igen kétmotoros verzió. Küldtem mailt privát. Köszönöm !
A szalagkábeleket felcseréltem, és ugyan az a jelenség. A szenzort szakadásvizsgálóval ellenőriztem, és a mérés alapján az is megfelelő.
Nincs megrepedve a kuplung motoron a fogaskerék? (tipushiba)
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék, mivel lehet szépen letisztítani a régi deckemet, anélkül, hogy megmarjam az előlapot, vagy ne adj Isten, lekoptatnám a feliratokat? A hifi többi része szép, csak a decken vettem észre foltokat.. Esetleg a szóban forgó CT-400-ashoz keresnék INPUT szabályzó tekerő gombot. Csak hibátlan érdekel. Az enyémen van néhány karc sajnos.. Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! Szép napot!
Szia
Vagy ablaktisztítóval szoktam, vagy ha erősebb kell, folyékony mosogatószerrel.
Szia!
Ezekre én is gondoltam, de rettegek tőle, hogy lekopnak a betűk.... Tapasztalatból írtad?
Igen, néhányat tisztítottam így. Grundig, Dual, Telefunken, Orion (magyar).
Ezeket biztos nem bántotta. Nem oldószeres egyik sem. Mondjuk a Domestost éppen nem javaslom, vagy olyat, ami szemcséket tartalmaz. Olyan helyen próbáld meg, ahol nem okoz gondot (pl. hátlap).
Zsíros foltok, ill. nikotin nyomai ellen nagyon jól bevált a szódabikarbónás víz, mosogatószivaccsal óvatosan átdörzsölve. Hatásosabb, mint a súrolószer, és nem karcol. Feliratot még sose bántott nálam.
Sziasztok!
Következő problémám van. Van egy Aiwa ad wx 220( de lehetne bármilyen másik is) deck-em ami azt csinálja,hogy a kazilejátszás vagy tekerés csak kb 2-3 másodpercig megy utána magától megáll. Szíjjat cseréltem,idlert is stb. Ez egy 2 kazis a másik rész (Deck A)tökéletesen megy. De ez nem(Deck B) Ötlet a hibára? KÖSZI!
Valamelyik szenzor nem müködik. ( nem ismerem a készüléket, de ilyesmi mindegyikben van, a legegyszerübb gépekben akár mechanikus is, a modernebbekben elektronikus). Az jelzi vissza, hogy valoban csévél a gép vagy csak forognak a szijjak. Ha nincs visszajelzés leállnak a motorok.
Igen én is erre gondoltam csak ép nem tudom hol is keressem. Gondolom magán a mechanikán lehet ahol az orsó van ez a jobb oldali orsó ez húzza a szalagot. Lehet csak el van koszolódva vagy lehet magán az orsón van egy fém lap de azt meg szétszedtem kipucoltam de semmi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |