Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Úgy látszik most mindenki akkutöltőt készít, én is egy hete a fejembe vettem, hogy egy viszonylag egyszerű de automata ólomakku töltőt elkészítsek az itthon fellelhető alkatrészekből. A HE 92/11 száma alapján Búzás János által módosított mellett döntöttem. Még nincs kész teljesen mert itthon is kihasználtam a jó időt és két délutánomat tudtam felhasználni a bütykölésre. Egy pár kép a készülő készülékről.
Helló. Nem töltő, de nem is szép.
Erről az oldalról letöltött Midi controllert csináltam meg majdnem deszkamodellre. Ez volt az AVR-es belépő projektem is. Tervezem mégegyszer megépíteni kicsit több gombbal vagy encoderrel "jog" tárcsásra, és majd a kettő együtt kap egy normál dobozt ha megérdemli. A nyomógombok érdekesek, mert csak ráforrasztottam egy rossz kimart nyákdarabra, eredetileg 90°-osak voltak, ahonnan kiszereltem. A NYÁKot vasaltam sima lapról, nem is szép, de ezt majd a topikjában....
Ha ajánlhatom tiszta benzinnel most le a panel alját mert ezek a mikroverézlők nagyon érzékenyek tudnak lenni az ilyenekre.
Csak majdnem töltő, a kereskedelemben kapható egyszerű (trafó meg két dióda) töltőket felügyelet nélkülivé alakító kapcsolásom (talán) végleges verziója készült ma. Ha a töltés eléri a 14.8v-ot lekapcsol. ( A korábbi verzió, az akkumulátorhoz képest kicsi töltő esetén, mivel ott lassan emelkedett a fesz, az a pár század volt amíg átbillent fokozatosan vette el a relé áramát és ilyenkor kicsit búgott. Ez egy 555-ös triggerelővel kiegészítve, azonnal billen.) A nyák vasalással készült.
Ó de kár, pedig ezt védőrétegnek szántam: fenyőgyanta higítva.Kb egy nap után jól megszárad és szép, nem ragad.
Ha forrasztás után letakarítod, aztán kened le gyantával, semmi gondja nem lesz. Nyugodtan rajta hagyhatod, legfeljebb akkor mosd le, ha rendellenesen működik az áramkör.
Jobb lenne izopropil alkohollal lemosni, mert ha átfolyik a benzin, megtámafja a műanyag alkatrészeket.
Ez is egy töltő, amivel epromokat lehet megtölteni adatokkal.
Saját fejlesztésű eprom égető 2716-27512-ig, valamint az AT89c2051(4051) mikrovezérlőkkel is elboldogul. 2003-ban építettem 80C32-es mikrovezérlővel , a PC-vel soros porton lehet vele kommunikálni és letölteni bele az adatokat, amiket aztán epromba éget. Mára már - a flash mikrovezérlők korában - nincs szükség rá, de most a kezembe akadt és gondoltam megmutatom.
Elkészült az első Propeller Clock. Még a doboza megmunkálás alatt de az már nem sok .
Bővebben: Link * * A linket az adott oldal címsorából, illesszük a LINK gomb alá. Javítva! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
Sziasztok!
Régi álmom valósítottam meg, Spectrum Analizátor dsPIC-el. 0-20kHz-ig. Sajnos tele írtam a program memóriát, így a Peak Hold már nem fér bele. Youtube videó
Ha mar a panelon ekkora egybefuggo teli felulet van, akkor azt erdemes lenne GND-nek hasznalni.
Ezt Én csináltam! Ott a monogramom a bal sarokban pirossal Jó lett...
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
Azért még kell csiszolni.
Azt tervezem hogy a 7805-öt meg a 7812-őt leválasztom az erősáramú tápról és az erősáramú részt egy LM2576-os IC-vel tolom meg pl. 6-12-18V-al. Ha egy LiPo cellát tolok 2A-val az 30W körüli disszipáció a feteknek,de ha csak 6V a bemenő akkor kb. 5W.
Már csak a ketyegését kéne kicsit lehalkítani ...
Deszkán van és még nincs kiegyensúlyozva. Ezért "ketyeg".
Csak egy óra. Perpillanat ideiglenes lábain áll, a doboz is elkészül (talán) pár hét alatt. A műhelyembe szántam.
Monitor kijelzőjét használtad fel? Nagy ötlet! Nem vakít el?
Tableté, de ugyanaz. Az LCD-t felfedezés közben eltörtem. A képen csak fél fénnyel világít, de így is elég a nyák átvilágításához. Végül is ez nem építés, csak áramot adtam neki, de HÁNYSZOR kellett volna hibakeresésnél ilyen, meg se tudnám mondani.
A tabletbe vettem másik kijelzőt, úgyhogy ez egy 6000.- Ft-os lámpa... A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Nagyon jó ötlet. Egy vékony üveglapot rátennék a kijelzőre, hogy a panel alkatrészlábak ne a kijelzőt karcolják össze.
Igaz nem óra de elektronika, konkrétan egy szabályzó. Az eredeti tervek után kicsit modosítottam de így már stabilan müködik, maga a vezérlő PIC még nincs rajta illetve a kivezetések sem. A nyák vasalásos modszerrel készült.
Hasonlót én is elkövettem, de valami szkennerből bontott fénycsővel, inkább a papírok furathoz illesztésére.
Nincs ezen kijelző, kiszedtem. Az alapjáraton sötétszürke. De van benne két papírvékony műanyag lap, ami homogénné teszi a fényt, azoknak tényleg kéne valami védelem.
Valóban, a kijelző még fehéren is gyengítené a fényt, meg akkor működnie is kéne, hogy fehér legyen. Erre nem is gondoltam.
Ha mozgatod a fejed, nem csúszik szét 3 alapszínre a fény?
Az USB-s hangkártya milyen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |