Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy a biztosíték kiesni A 6360-as szornyembol magatol is ki szokott pottyanni idonkent, amig ki nem csereltem az aljzatot.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Sziasztok!A napokban hozzájutottam egy EA6383 típushoz.A hibajelenség, hogy kb fél hangerő után erősen torzúl a hangkép.Még a kitakarításon kívűl nem mértem/ piszkáltam bele,hátha lenne valami jó tippetek a jelenségre.Ami első látásra is feltűnt,hogy nem eredeti végek,hanem BD249-BD250 van mindkét oldalt.
Szia!
A fél hangerő nem mond semmit mert a bemeneti jel nagyságától függ az egész. Akár negyed hangerőn is leadhatja a maxot ha elég nagy a jel. BD249-250 még nem gond attól jó is lehet. Tegyél fel közeli képeket a belsejéről.
Most rakok össze egy 6363-ast. Egy kosárban kaptam darabokban. A 4db potit cserélnem kellett. Egy cleo alaplapból tettem át, ezek jobb minőségű potik. A készüléken 1988-as pecsét van. Hihetetlen, hogy milyen sokáig gyártották. Ráadásul párhuzamosan az újabb toronnyal és a 6386 receiverrel is. Szerintem ez a legnagyobb darbszámban gyártott az összes közül. Ebben már ROE puffer elkók vannak és a hálózati kábele kettős szigetelt ronda fehér. Viszont a BF244-eket kispórólták és BC337 van helyettük. Nekem egyébként sokkal jobban bejön a 6360-as készülék. Nem veszem észre, hogy a 6363 jobban szól pedig műszaki adatlapban a torzítási és átviteli értékek jobbak a 6363 javára.
Változó alktrészekkel szererelték őket, amihez hozzájutottak.
Az én 6360 siemens elko volt első szériás, és válogatott kis türésü alkatrészek. ROE puffer elkók vannak Szerintem ezeket mostanában cserélték, inkább.
Használtak arany rödersteint.
A 6360-ban volt egyáltalán BF244?
Nem hiszem, gyári forrasztásoknak nézem. Ebben az időben már gyártották a lapos erősítőt amiben ezek az alacsonyabb ROE elkók voltak.
Nem volt benne. Az csak a 6363 és 6383 készülékek végfokában volt.
Az én 6363S készülékemből. A FET helyére BC337 tranyót tettek.
A 6363 -t sokáig , gyártották, egyidejüleg szerintem a Videoton EA 7386 S null szériájával,, de szerintem, akkor , nagyon kiszámoltak voltak az új alkatrészek, az MM-k, meg hegyekben álltak.
Aztán, ki tudja, ma már.
És működött vele?
Több 63-asat láttam arany ROE kondival. Sőt a kép szerint 6360 is összejött vele: Bővebben: Link
Igen, és az EA 6380 erősítőben csak ilyet láttam. Ezek jók, viszont kisebb a fekvő típusok inkább bezárlatosodnak mint kiszáradnak.
Úgy értve a 337-tel működött a némítás? Nem vagyok benne biztos, hogy hatásos.
Sziasztok! Minél többet olvasom a hozzászólásokat annál inkább elbizonytalanodok.
Az RA6363S típus végfok moduljain a T 1819/1820 páros helyére akkor most melyik lenne a megfelelő cseredarab? BD 249/250 C vagy BD 911/912 Úgy látom mindkettő megfelelő, de melyik a legtutibb? És ha az egyik oldalon cserélem akkor szükséges-e a másik oldalon is scerélni azt ami még nem hibás?
A végtranzisztoroknak BD911 -BD912-es párost érdemes választani.
http://www.hqelektronika.hu/hu/product/bd911_st http://www.hqelektronika.hu/hu/product/bd912 Amelyik oldal nem hibás, tehát megfelelően működik, nem szükséges cserélni. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Köszi.
Ha megfordítod a negatív visszacsatoló körben lévő kondit megfordítod, valamint az áramgenerátort lekondizod, akkor a 6363 is használhatóvá válik, csak a trafója kicsi
1987-től gyártották őket ROE kondikkal, már nagyon sokkal találkoztam.
A visszahajló áramkorlát, és az elégtelen hűtőfelület, hőkompenzálás hiánya miatt lényegtelen, mekkora a trafó. Semmi értelme nagyobbnak.
Az invertáló bemenet 47µF-os elkója rajz szerint helyesen van bekötve, úgy látom. De milyen feszültségen van a VT14 bázisa? A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Ha ki van vezérelve mindkét végfokozat egyszerre, akkor bizony a puffer is kevés és a trafó pláne! A Pink Floyd - Learning to fly című számát hallgatva, amikor bejön a basszusgitár, a tápfesz rövid pillanatokra ±14V-ra leesik!!! Csak egy szkóp kell hozzá...
Ha minden úgy van rendben, ahogyan a rajzon van, akkor miért jött létre ez a topic? Akkor semmi probléma sem lenne ezekkel a masinákkal... Ennél a készüléknél javasolt a VC04-44 kondik bipolárisra cseréje, valamint a VD10-11 diódákkal párhuzamosan beépíteni egy 1µF-os kondenzátort, és teljesen megváltozik minden!
Sziasztok! Nálam most ami van, abban T-1819 és T-1820 Motorola tranzisztorok vannak gyárilag. Gondolom a BD 243-244 jó lesz helyettük. Vagy az a 911-12 pár, ha kapni minálunk. Az ép oldal alatt is újra kell szilikon pasztázni a csillámokat. Vagy az a szilikon szigetelő, ami a számítógép tápokban is van nem jobb a csillámnál? Amíg valaki nem nyilatkozik, melyiknek jobb a hővezetése, nem merem olyanra cserélni.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Hali! Én személy szerint a bd911-912, és én mindig szilikon szigetelőt használok ahol csak lehet.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Videoton RA 6363 S típusú rádiós erősítő szállítást követően elnémult. Akár a bemenetre adok jelet, akár a rádiót szeretném hallgatni, még egy árva sistergés sem jön ki belőle. A rádió a kivezérlésjelző szerint szépen adón van amúgy. Muting gomb természetesen nincs benyomva. Mivel a fejhallgató kimenetén próbahangszórós teszt szerint van hang, az elő- és végfokot én kizártam. Első körben a fülhallgató csatlakozójának kapcsolóját ellenőriztem, tisztítottam, a problémát sajnos nem oldotta meg. Következő lépésben az előlapi kapcsolók érintős némításának funkciójául szolgáló kék szálat kötöttem le, sajnos ez sem vezetett eredményre. Ettől függetlenül nekem erős a gyanúm, hogy a muting-elektronika környékén lesz a gond. Itt elakadtam. Hiába van előttem a rajz. Mit javasoltok, merre keressek tovább? Válaszaitokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Hello!
Ha a fejhallgató aljzatból még szól, akkor nem mute áramkör hiba lesz, mert a fejhallgató a végfokról megy. Nézd meg hogy az aljzat csatlakozójánál az 1 -es és a 2 -es lábakon ott van-e a jel? A rajzon (talán) B jelű csati az. Ha onnan még szól, akkor fóliarepedés lesz a csatlakozótól a hangszóró aljzatokig mindkét ágon, ha onnan sem szól, akkor pedig a kapcsoló lesz rossz az aljzatnál. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Ahh, de hüle vagyok, a fülest is némítja a némító. Okés, nagyon hajnal van még.
Valószínű ott lesz a jel, hiszen a fülhallgató szól. Köszönöm a tanácsot, éreztem, hogy rossz irányban keresgélek. Ha hazaértem, megvizsgálom a fóliát-csatlakozót. |
Bejelentkezés
Hirdetés |