Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1044 / 1274
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Rendben, akkor beszerzek egyet ( nem tartok itthon ilyeneket ) és majd jelzem az eredményt. Addig is köszönöm a segítséget.
(#) kalmi.kalmi válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 15, 2015 / 1

Nem is baj az ha bárki is érdeklődik az elektronika iránt, mert így lesz szerelő belőle. Én inkább arra az esetre gondoltam amikor valaki azért regisztrál ide az oldalra mert elromlott a tévéje, és meg akarja javítani.
Egyébként gratula, hogy kettő készüléken is túl vagy.
Gyakorlat teszi a mestert !
(#) Remci hozzászólása Márc 16, 2015 /

Nos, én kérdezek. Igaz hogy még nem végeztem a tv javítással alkatrész hiány miatt, de eszembe jutott hogy van egy bankból leselejtezett monitorom, amire a video rendszer volt kötve. Működik, csak kikapcsolt állapotban látni a képcsövön a 8 beégett képet. Ezzel lehet valamit kezdeni hogy eltűnjön róla, vagy képcsövet kell cserélni? Nem mintha meg akarnám csinálni, csak érdekel.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2015
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Képcsövet kell cserélni.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Köszönöm. Akkor bontásra kerül mert fekete-fehér, meg amúgy is a doboza miatt hoztam el, jópofa kis kocka doboz.
(#) kalmi.kalmi válasza nlorant hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Igen, kell egy kis jártasság az elektronikában. Én minden alkalommal felmérem, ha nem a szakmámba vágó munkát végzek... mérlegelek... és nem ész nélkül vágok ki egy fát. Azért mert van egy láncfűrészem még nem leszek favágó és nem lesz sem gyakorlatom sem rutinom ezen e téren, de ez csak egy példa volt.
(#) djseed1 hozzászólása Márc 17, 2015 /

Sziasztok

Csak szeretném közzétenni az első sikeres BU808DFI helyettesítésemet. Eddig soha nem jött össze, vagy eredeti BU808 vagy semmi.
Szóval ma is belefutottam egybe, gyorsan kellett a készülék így reménykedtem, hogy sikerül a helyettesítés.
Semmit nem találtam ithol csak egy KSC5088-at. Ezt beforrasztottam, és az ON4923 helyettesítési eljárás alapján bediódáztam neki. BY228, az 1N4148 helyett pedig BY255 került.
Bekapcsoltam, picit zavarosan bejött a kép és erős sípolás jött a sortrafótól. Ezután C613 (50v/10uf) cseréltem 50v/4,7uf-re. Bekapcs, bejött a kép, tökéletes csönd. Egyetlen dolog maradt, egy picit homályos a kép, egy hangyányit tekertem a FOCUS potin és minden rendbe.
Kb 1 órája üzemel, a tranyó a gyári hűtéssel mondjuk, hogy üzemmeleg.
Boldogság
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Szép munka, gratulálok! Azt a 4,7µF-os kondit viszont cseréld ki egy nagyobb méretű és kapacitású típusra a jobb hűtés miatt!
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Értem, de ha egy nagyobb kapacitásút teszek bele, akkor sípol a sortrafó. Az 50v/10uf-el azt csinálta, cseréltem ugyanojanra, újra, de akkor is.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Jó lenne az 1N4143-a alkalmazni a másik helyett és úgy megpróbálni a nagyobb kapacitást. De ha úgy sem múlik el a sípolás, akkor maradhat a 4,7-es, de nagyobb feszültségtűrésűt, például 100V-osat építs be!
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Már nem foglalkozom vele, mert a tv már othol van
Ha esetleg gond lessz vele, akkor visszahozzák.
(#) pont válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Ha esetleg erre is lenne valami ötleted. Az a probléma, hogy míg hideg a készülék, minél sötétebb a képernyő annál halkabb a hang. Tehát ha sok a fekete szín a képben elhalkul, ha meg fehér a kép ordít... Ez egy Orion (modell:12938) készülék.
(#) djseed1 válasza pont hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Inkább egy panelszámot ha lehetne, mert erre a modellszámra órákat dob ki a google
(#) pont válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

A tv nincs még nálam, egy barátom kért meg, hogy kérdezzelek benneteket mi lehet a baja.

Tv..JPG

(#) djseed1 válasza pont hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Ez csak a Blokk diagram, nem kapcsolási rajz. De majd inkább akkor, ha nálad lessz. Ki tudja, lehet meglátszik majd a hiba. Míg nincs előtted, csak sötétben tapogatózunk.
(#) kadarist válasza pont hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Meg kellene mérni a tápfeszültségeket, különös tekintettel a fényerőváltozás közbeni feszültségingadozásra.
(#) jdani hozzászólása Márc 19, 2015 /

Hali. Van egy régi Sony TV. 2184MTK a típus. Hangyaháborúkor azt figyeltem meg, hogy a kép alja hiányzik, és ,, vissza,, van hajolva. A piros csík a képernyő alja. Gondoltam hogy a függőleges eltérítéssel van a gond. De ha AV ra teszem, látni hogy a kép alja vízszintesen is össze van ugorva. (bemelegedéskor jobb)
Hol van ilyenkor a probléma? Mindkét eltérítésben egyszerre?
Tegnap találtam hozzá rajzot is az elektrotanyány, de most mobilon vagyok.
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia!

Kondizd át a függő végfokot. A sortápot, és a o/W korrektort. De szerintem a sortáp szűrése okozza az O/W hibát.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia!
Ha lecsökken a sortápfeszültség, akkor nem csoda, hogy mindkét irányban rossz lesz az eltérítés, mert ugye a függőleges eltérítés a sorvégtrafóról táplálkozik. Ráadásul a nagyképcsöves készülékeknél aktív raszterkorrekciót alkalmaznak, és ott a függőleges eltérítés hibája nagyban befolyásolhatja a vízszintes irányú geometriát. Rajz: Bővebben: Link.
(#) kalmi.kalmi válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Van egy 680µF kondi a függ végben, szerintem az a rossz.
(#) jdani válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Olyannal nem is találkoztam...
(#) jdani hozzászólása Márc 19, 2015 /

Pár apró elkó volt az eltérítő IC körül De érdekes, miért nem csak függőleges eltérítés hiba volt?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Leírtam már, olvass vissza!
Idézet:
„függőleges eltérítés hibája nagyban befolyásolhatja a vízszintes irányú geometriát”
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) forma3 hozzászólása Márc 21, 2015 /

Sziasztok!

Egy Tevion 7115 TV-vel küzdök, TV17-es sassze, eredeti hiba: nincs kép, nincs fűtés, de nagyfesz volt, lehetett érizni a képernyőn és hallani is a sorkimenőt. Hibás alkatrészt nem találtam, végigforrasztottam a fűtés részt. Közben észrevettem hogy sajnos letörött egy smd induktivitás, (L107-es). Rávolt irva hogy 22, ezért vettem is helyette egy 22uH-s darabot. Visszaraktam a panelt, és már be se kapcsol, és ami nagyon érdekes, a standby led csak abban a pillantban világít egy másodpercre mikor bedugom, meg amikor kihúzom. Előtte legalább volt nagyfesz, és hang.
Mi mehetett tönkre, az induktivitás számítana ennyire? Mit csinálhat az? Sajnos a rajzon nem találtam.
Köszi!
Üdv. forma3
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Jah, és az az L107 a táp primer részében van. Lehet hogy nelléfogtam a méretével?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia!
A rajzon milyen érték szerepel?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Sajnos a kapcsolási rajzon nem találom, van l106-os l109 stb, de a 107-est egyszerűen negyed oráig néztem, és nem találtam.. Magára az alkatrészre annyi volt írva hogy 22. Kicsit smd ellenállás méretű vasmagos induktivitás. Helyette 22uH-set tettem.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Mire van kötve ez a tekercs?
(#) jdani hozzászólása Márc 22, 2015 /

Hali. Van egy TX807CS chassis Thomson TV. Bővebben: Link
Bekapcsoláskor egy pillanatra a sorvégtrafó feszültséget kap, majd le is kapcsol...
Viszont az az érdekes, hogy kép van, tehát a TV nem kapcsol ki, csak a sorvég nem indul. S2055N cserélve, de nem segít. Tippje valakinek?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Háát, most nincs itt a közelemben, de az egyik pólusa úgy emlékszem hogy a trafó egyik lábára plusz ide van kötve valami más is, a másik meg egy smd ellenállásra megy majd tovább. Egyszeráen nem értem hogyan nincs rajt a rajzon, ott van L106 és L108 is, de amit keresek L107-est nincs rajt.
Itt a rajz: Bővebben: Link
Következő: »»   1044 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem