Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN router
 
Témaindító: Androla, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 20
(#) enree válasza enree hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Nos, ha valaki belefutna ebbe a problémába, akkor itt a megoldás. Nagyon fontos, hogy lépésről lépésre mindent ugyan úgy kell beállítani, ahogy a leírásban van, különben nem működik! Nagyon örülök neki, nem kell falat vésni!
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Azt hiszem tartalmilag ugyanazt linkeltük
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Én úgy próbálnám, ha már kettő van,de este újra elovasom.
(#) enree válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Elég csak arra feltenni a dd-wrt-t amelyikkel csatlakozni akarunk a másikhoz.
(#) mikado válasza mikado hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Sziasztok, újra jelentkezem
Az 5460ap-ben ki lett cserélve a 0-s porthoz tartozó 8201, és mostmár működik a 0-s port, így már hozzáférek tftp-vel (is).
Most szoftveres probléma lett, ugyanis nem találok hozzá _működő_ flash tartalmat. A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni.
Illetve az appro54g-t sikerült felbarkácsolni, viszont licence kellene hozzá, hogy működjön.
Ha esetleg...
... valakinek van ötlete előre is nagyon köszönöm.
(#) teddysnow válasza mikado hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Szia
"A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni."
Ez nagyon nem 100%, hogy így van. Az UBNT eszközökre már kezdetektől fogva tftp-vel fel lehet tölteni a firmware-ét. Az Airlive WLA5000AP-nak van boot menüje és ott is a webes firmware-t szedi fel, de előtte át kell nevezni "zImage" névre.
(#) AZoli hozzászólása Ápr 13, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy speedtouch routerem. Amióta a szolgáltató (T-..) telefon hiba miatt nyomott rajta egy restet, azóta kintről nem elérhető a router. Tehát van net, működik minden, csak pl. mobilnetről nem válaszol a pingelésre sem. Van egy ..no-ip.org -os hostname, azt használnánk majd, de külső hálózatról még a routerig sem jutunk el. Máshonnan is szeretném elérni az ottani gépet, de így még a teamviewer sem működik.
Tűzfal kikapcsoláson és rengeteg újraindításon túl vagyunk.
A szolgáltató szerint nincs nat-olva, de a ping-re nekik sem válaszol. Azt mondják hogy szerintük mennie kéne, de ez nincs benne a szerződésben hogy ilyet tudnia kell, ezért nem tudnak vele foglakozni. 1 hónapja írtam alá velük újabb 2 évet, mert amíg nem piszkálták működött rendesen.
Ne vagyok szakértője a témának, de mitől lehet hogy ping-re nem válaszol a router? (Kintről, mert természetesen local-ban elérem)
Tehát "whatismyipaddress" -el megnézem mi az ip címem, (ez ugyan az, mint amit a router kezelőfelületén látok) és másik netről próbálom pingelni. És nincs válasz.

Ha van -a témába jobban vágó- topic, kérem a modikat irányítsanak oda.
(#) eyess válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Mi a pontos típusa a routernek speedtouch ??
(#) AZoli válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
THOMSON ST780
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Általában van olyan beállítása a routereknek valahol a tűzfal környékén, hogy mit kezdjen a WAN felől érkező pingekkel. Nálam például a mellékelt kép szerint van.

ping.jpg
    
(#) eyess válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015 / 1
 
Szerintem , ha ez szerint beállítod , akkor jó lesz.

Bővebben: Link
(#) AZoli válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Na ilyet én sajnos nem találok.

ST.jpg
    
(#) AZoli válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Ez csak a szolgáltatóhoz kapcsolódást, és a wifi beállítást írja le, ez mind rendben van, most is erről a hálózatról írok, wifi-n keresztül. Innen válaszol is a ping-re. Viszont ha átmegyek a szomszédba, vagy a munkahelyre, vagy mobilról mobilneten (tehát nem az itteni wifi-t használva) onnan nem.
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Átnéztem a kezelési útmutatót, én sem találtam. A Gaming and application menüpont alatt kapcsold be az UPnP-t. Ha tudsz, állíts be Port Forwarding-ot a megfelelő portokra.
(#) AZoli válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Beállítottam a Use UPnP, de nem javult a helyzet. A port forwarding-al kezdtünk, és miután nem működtek a dolgok, úgy jutottunk el odáig hogy megnéztük, kintről nem is látszik a router.
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is. Google a harmadik találatra beadta és csak a típusra kerestem rá.
Bővebben: root jog
Bővebben: port átirányítás
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
A pinget nem célszerű engedélyezni a routher-ben, mert a pingrobotok rádmásznak és fölösleges adatforgalmat generálnak még akkor is, ha védett a local hálózatod. Lassít, zavaró, és szórakozásból be is törnek. Ugyanígy a szabvány portokat sem illik átengedni egy az egyben. Pl: a 21 es portot a 21421-en engedem be és a 21-re továbbítom az adott ip-hez. Így akár több ftp is futhat egy időben.(21321,21221,stb) Ez csak egy példa.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
Lehet hogy rosszul fogalmazom, tényleg nem vagyok otthon a témában, de próbálom megérteni, javítsatok ki ha tévedek.

Idézet:
„A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is.”

Tehát a ddns és a port forward szerintem jól be van állítva, azzal kezdtük a dolgot. És miután mindent beállítottunk, mégsem működött. Használnánk pl. svn-t, youtrack-et, ftp-t.

De amíg kintről nem tudom a routeremet pingelni, addig ezek közül esélytelen hogy bármelyik működjön. Vagy ebben tévedek?

(Amíg a szolgáltató nem nyúlt bele, 2 éven keresztül ugyan ebben a konfigurációban működött. Akkor is mi állítottuk be, fél óra alatt. Most 1 hete küzdünk vele, és nem megy)

Az egyik lan-on van egy linux-os gép, amit local-ban elérek, pl. putty -al, de külső hálózatról nem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
Itt nincs a local ip-khez hozzá rendelve a port... Így kintről nem tudja melyik ip-re kell irányítania. Local-ban is ip alapján éred el (pl: 192.168.1.x:22), a router-nek is meg kell adni, különben nem fogja tudni. Kivéve a 80-as portot, ha az a router remote portja és engedélyezve is van. A pinget a routerek általában alapértelmezetten tiltják, külön lehet engedélyezni, de ettől még a portokra érkező kéréseket átengedik, ha van mögöttük megadva local-ip is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
Idézet:
„Itt nincs a local ip-khez hozzá rendelve a port...”

Ez lesz az, nem? A hozzárendelés itt valósul meg, az általunk létrehozott ..._network és a linuxos gép között.

st780.jpg
    
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 / 1
 
Ha még ezek után sem enged ki, akkor elképzelhető, hogy T turkálásakor frissítették a FW-t. Ami valami oknál fogva ezt a hibát produkálja. Ha root jogokkal sem tudsz több mindent beállítani, akkor lehet, hogy jobban járnál egy sima modem + normális router kombinációval ehelyett az öszvér helyett (ami egyik feladatra sem jó igazán).
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
Nem látom, hogy hol van összerendelve pl a 22 port az asus-hoz, annak ip címéhez, vagy mac-address-éhez.
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015 / 1
 
Azt hiszem látom a hozzárendelést. Ezt a bugyuta kialakítást... próbáld meg spec karakterek nélkül..(_)
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /
 
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget, az volt a gond, hogy Game & Application -t nem lehet Server "tulajdonságokkal" létrehozni, csak Client vagy Custom. Ezért új létrehozás helyett egy meglévő gyárit kellett módosítani, átnevezni, átirányítani... és működik.
(#) moltam hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Helosztok.
Egy routert tetőre kirakva wifi adapterként akarok használni. Milyen routert ajánlottak erre a célra, amin stabilan fut a dd-wrt? WRT54G megfelelő?
(#) Joe_001 válasza moltam hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Helo
Én csak az antennát tenném ki max 2m vezetékkel.
(#) moltam válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Usb wifi adaptert akartam, de azzal a gond a korlátozott kábelhossz. Így viszont utp n jönne a net, az meg lehet jó hosszú is, így meg van oldva a probléma. Miért baj ha kinn az egész router? Természetesen nem a gyári házában, hanem vízmentes, szigetelt dobozban.
(#) Joe_001 válasza moltam hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Mert nem kültérre tervezték hacsak nem ilyenben van. Abeltéri cuccok nem szeretik pl a -20, vagy+50°C ot nincs vízmentes bekötésük stb. magyarul próbára jó időben kiteszed az oké, de huzamosabb időre nem ajánlott. Tetőn kívül illik odavaló anyagot használni.
(#) moltam válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Ez a ház sem fűtött szóval ugyan úgy lehet gond a hőmérséklettel. Gondolom ennek a belsejében is olyan alkatrészek vannak, amik kültérre tervezettek, bírják. Vízzel nem lesz baj, le lesz szigetelve vízmentesre. Még meglátom, ha lesz rá lehetőségem beltérre helyezem a cuccot. Vagy egy huzalellenállás és egy egyszerű termosztát áramkör a téli hideg ellen. Bár ettől egyszerűbb a koax Típust tudsz ajánlani?
(#) Joe_001 válasza moltam hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
HS1000. Termosztát kapcsoló+ huzalellenállás. De minek foglalkozzunk olyan problémával ami nincs. Pl tető alatt elvileg páramentes. A linken évek óta árulnak jó minőségű cuccokat, ezek bevált profi dolgok ha már ki kell rakni. Tettem fel árbocra is routert ha muszáj.
Következő: »»   12 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem