Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos nem régebben, mint ami a magnóban használatban volt. (gondolom a forgalom, fogyás miatt voltak mindíg újabb rendelések. Nem nagyon szokás 20 év raktárra dolgozni, az nagyon drága dolog.
Ezekben biztosan lapos szíj van eredetileg. A sík felületű lendkerékre a laposszíjat rátenni nem lehet rendesen, ha nem is fut le róla, de fel-le mászkálni fog. Arról nem is beszélve, hogy a felülete jóval kisebb, ezért vagy nagyon megfeszíted és ezzel a motort terheled, vagy lazábban hagyod - ekkor meg sokkal kisebb erőt lesz képes átvinni. Ha használni is szeretnéd, semmiképp ne hagyd így.
A felcsévélő kuplunghoz meg ne nyúlj, ha nem húzza ki a görgő alól a szalagot, vagy nem akad el a felcsévélés a tekercs vége felé. Azt - normális kazettára számítva - úgy kell beállítani, hogy a lehető legkisebb feszítés legyen, ami már biztonságosan viszi a szalagot. Egyéb esetben legfeljebb csak növelheted a nyávogást vele, a szalag nyúlásáról most nem is beszélve. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Ma is jól tettem, hogy kérdeztem, mielőtt hülyeséget csináltam volna. Újra megnéztem az a szíjat, és elég könnyű megfogni a lendkereket. Visszafelé meg, ha a motort hajtom vele, néha meg se indítja a motort, ami szerintem szintén beteg: előfordult, hogy nem akart bekapcsolni, csak zizegett (de ezt csak most, hogy piszkáltam), és kicsit cicereg benne a kefe az egyik irányban, azon kívül jobban megterhelve pulzáló hangot hallat. Motort már találtam helyette, viszont olyan szíjtárcsám, ami lapos meg ékszíjat is hajt, nincs. Szerencsére van egy szerszámkészítő öcsém, akit ha szépen megkérek, csinál nekem egyet bronzból, és ráapplikálja a motortengelyre.
Azért azzal a tárcsával figyelj oda, hogy a megfelelő méretű legyen, különben lehet, hogy nem lehet majd a szabványos magnómotorokkal beállítani a megfelelő sebességet.
Itt vannak mindenféle gumiszíjak meg görgőgumik ingyen szállítással, bár kicsit drágábban, mint a HQ-nál (ott meg a posta sok, ha csak egyvalami kell).
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
bontott, de mükődőképes motorral, ékszijtárcsával mindenképpen, jobban jársz, és valószinüleg hamarabb beszerezhető.
*B A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Újra működőképes, meghajtó szíjak cseréje után!
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Hello! Szeretnék venni egy Pioneer ct 656-os decket valakinek van róla tapasztalata illetve mi a különbség a mark2-es és a sima között ?
Sziasztok!
Ötletet kérnék tőletek: Technics rs bx 501 deck nem vesz fel a bal csatornája. Van rajta gyári autokalibrácio(ATC) de az se megy, nem tudja beállítani a szallaghoz,illetve nem megy végig a propramja. A lejátszás viszont hibátlan mind a 2 csatorna szól! Tipp a hibára? Köszi!
Keresd meg benne az oszcillátort, majd az előmágnesezést, mérj, hogy van-e kimenő jel, lehetőleg szkóppal. Valószínűleg van rossz forrasztásod, vagy kondi hibád, ha a jobb oldal felvétele megy. Ha ez nem, meg kell nézni, hogy hangfrekis jel jut-e ki a felvevő erősítőből.
Köszi én is erre gyanakszom.
Sziasztok! Használtan vettem egy Technics rs-bx404 decket. Az a bajom vele, hogy mikor kinyitom a deck ajtaját nagyon fura erős szag jön ki belőle de lejátszás közben nem venni észre semmit sem. Szépen szól tisztán nem torz nem recseg és nem ad ki magából fura hangot sem a deck mikor játssza a kazettát. Az lenne a kérdésem vajon mi lehet a problémája?
Biztos valamilyen DJ használta és benne maradt az kaszino tojás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Szia!
Nézd át az elkok környezetét, kifolyt elkonak erős szaga van. Ha így lenne, cseréld ki és alaposan takarítsd meg a panelt, mert később nagyobb kárt fog okozni.
Sziasztok van egy olyan deckem is amin a sima alkoholos hama audio tisztító kazetta sem segít valószínű hogy a fej fel vagy nagyon mágneseződve mivel nagyon gyenge minőségben szólnak rajta a kazetták. A boltoktan neten sehol sem találtam demagnetizáló kazettát. Vaterán láttam egy Nagaoka CD-1 fejtisztító és demagnetizáló kazettát amibe nem kell elem és állandó mágnes van benne. Valahol azt olvastam hogy ennek a használatával csak kárt tennék a magnóban. Még a conrad.hu oldalon láttam elektronikus hangfej lemágnesezőt 6 ezerét http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=304856
Kérnék szépen pár hasznos hozzászólást, hogyan tudjam megoldani a problémát.
Igen valószínűtlen dolog, hogy a felmágneseződés lenne az oka. Sokkal inkább lehet a gond az, hogy el van tekergetve az azimut (a fejrés és a szalag haladásának merőlegessége). Esetleg ha nem lehet stabilan beállítani, akkor még kopott, kifényesedett görgő is szóbajöhet, ami félrehúzza a szalagot.
Egyébként az állandómágneses ,,lemágnesező" tényleg nem hangzik túl jó, pont azokban a gépekben szokott gond lenni a felmágneseződés, ahol állandómágnessel törölnek.. (mondjuk ez a felépítés pont deckekben nem jellemző, mert baromi zajos, igénytelen megoldás) A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Sziasztok! Legutóbbi szerzeményem egy Nakamichi BX-150E, a magnó működik rendesen, teker oda-vissza, lejátszáskor gyönyörű hangja van, viszont ha felvételt készítek vele, a rögzített hang minősége nem valami jó, Tompa es életlen meg akkor is, ha játszom a dolby, bias, kazetta típus választó gombokkal... Lehet ezt egyszerűen orvosolni, vagy valami komolyabb baja van a magnonak? Köszi a válaszokat előre is!
Ellenőrizni kellene először a törlőosszcit egy szkóppal, utána a felvételi erősítőt valamint az EQ korrekciókat is, a "narancs" kondik voltak már cserélve?
Én is beállítási eltérésre, esetleg kopott fejre gondolnék.
Valaki tudna segiteni pio ct-777 szijmeret ugyben? Ez a cernaval lemeres elegge kivitelezhetetlennek tunik ennel a mechanikanal. A tulaj a nyulott szijakat lazan kidobta.
Nem deck, de magnó. Videoton sztereo rádiómagnónál mi okozhatja, hogy kb. 5 év állás után a magnó lejátszási sebessége felgyorsul?
Ennyi állás után minimum egy alapos tisztítás kellene. Aztán szíjak ellenőrzése.
Okozhatja a motor szabályzó, azon a trimmer(ek), motor, de akár a szíj nyúlása is okozhatja, ha előtte szíj volt cserélve pár éve. Ha kicsit kisebb szíj került rá, akkor az feszesebb, jobban megfogja a mechanikát, lassabb a a fordulat. Utána kell húzni a fordulatot. Ennyi idő alatt lazulhatott a szíj, ami gyorsulást okoz. (De ez csak akkor fordulhat elő, ha előtte az eredetinél kicsivel kisebb átmérőjű szíj ment bele annak idején)
Sziasztok! Van egy aiwa NSX-D606-om. Az mitől lehet, hogy üresen sem teker, vagy nehezen, aztán leáll? És ez befolyásolhatja a lejátszási sebesség egyenletességét? Mert lejátszáskor még nem áll le, de ha beletekernék, rögtön leáll, nem teker semmit, vagy szinte semmit.
Kinyúlt a gumiszíj, ami a motor és a lendkerék között erőt visz át. Mivel még úgy-ahogy megy, a leszedett szíj mintaként elvihető mondjuk a HQ-ba, ahol nagy eséllyel párszáz forintért kapható hozzá cseredarab.
Nem tudnám elvinni, mert messze lakok, de tegnap szétszedtem valamennyire, ebben egy csomó szíj van. Miből állapíthatom meg, hogy melyik rossz? És ha megnyúlt attól miért kapcsol ki? Szóval miért nem csak teker de nem forgat? Benyomom a tekerést erőlködik jobbra egy pillanatig, ha balra, akkor 2 pillanatig, aztán azt csinálja, mintha benyomtam volna a STOP gombot. Vagyis kattog, leveszi a fejet a szalagról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |