Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Változtattam veszek egy 50w os napelemet, vagy rakjam össze kicsiből a 12v?
Szia
Az akkumulátoról nem írtál semmit (kapacitás, típus, stb.) Ehhez a napelemhez kellene egy Step-Down konverter ha 12V-os aksihoz akarod használni, mert 30V körüli a munkapontja, vagy 24V-os aksipakkra váltani. Cadmium Telluride típus - Ez nem nagyon környezetszennyező? (A hozzá értőktől kérdezném) Ez a töltésvezérlő ha 30V-os bemenetet kap 24V-ra fogja tölteni az aksidat még akkor is ha 12V-os aksid van (magyarul kinyírja). Ezért kellene levinni a bemeneti feszültséget 16V körülire Step-Down konverterrel, így a hatásfokod is megnő. Az az inverter "No comment" kategória, elnézve a bemeneti konnektort még tűzveszélyes is, a kimenethez meg adapter kell majd mert nem a mi szabványunk. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Szia
Milyen akkut ajánlassz? Kis solar napelemből összeteszek párat hogy ki jöjjön a 12v, rákötöm a töltésvezérlőre onnan az inverterbe (tv, töltőt, lámpát szeretnék vele működtetni)
Szia
Hát így hogy nagyon kezdő vagy egy sima 12V/100Ah-ás UPS aksit ajánlanék az 50W-os panelhez. Ebben elfér kb. 1kWh aminek a felét fel tudod használni. Az 50W-os napelem egy teljesen napsütéses napon kb. 300Wh-t termel. Kérdés hogy mennyi a fogyasztóid napi energiaigénye. Ha komolyan gondolod akkor pedig a jövő jelenleg a LiFeYPO4 aksiké, de ez 15-20 éves befektetés.
12v os napelemhez is jó (kis solar lápma napelem)
Milyen paraméterei vannak?
Mekkora a felülete négyzetméterben?
Bővebben: Link ilyen kis solar lámpa napelemeit kötöm össze és kijön a 12v
És mit csinálsz a napelemétől megfosztott lámpával? Kihajítod?
Felhasználom pl. fotoellenállást kiszedem, ledet
Nem lenne egyszerűbb napelem cellákat venni, ha mindenáron magad akarod összeforrasztgatni őket?
Akkor tisztázzuk, ezek a mini napelemek egy LED dióda meghajtására vannak méretezve.
A TV-t, lámpát felejtsd stb. Ha összekötsz pár darabot és a benne levő ceruzaaksikból csinálsz egy 5V-os pakkot talán a mobilodat feltöltöd vele.
Napelem cellákat összekötöm, rákötöm az inverterre
Magam is csináltam 100W-os paneleket korábban, de mára annyira lement a napelem panelek ára, hogy nem lehet annyiért összebarkácsolni, amennyiért megvásárolhatóak.
Az inverter meg sem fog nyikkanni ezzel a pár 100 milliwattal.
Szerintetek akkor milyen napelemet vegyek? 50 wattos jó lesz?
Ha 12V-os sziget üzemű rendszert akarsz akkor 18V-os napelemet és az energiaigénynek megfelelő aksipakkot.
Nem szeretnék olyat, nekem elég csak hogy nappal legyek 220v
Napelem adatai
STC Power Rating 50W STC Power per unit of area 93.1W/m2 (8.6W/ft2) Peak Efficiency 9.31% Power Tolerances 0%/+3% Number of Cells 1 Nominal Voltage not applicable Imp 1.68A Vmp 30.6V Isc 2.12A Voc 43.1V NOCT 55°C Temp. Coefficient of Power -0.25%/K Temp. Coefficient of Voltage -0,148V/K Series Fuse Rating 4A Maximum System Voltage 1000V
Tudsz segíteni?
Van eza napelem, ebből hágy darab kell hogy működjön az inverter és ráköthessek az inverterre 60w lámpát (inverter 350W)
Ne sértődj meg, ha a kérdésedre nem válaszolnak azonnal. Egyrészt mindenkinek van egyéb elfoglaltsága is, másrészt meg az, hogy világít a zöld pötty nem jelenti azt, hogy nézem is a képernyőt. Általában reggel bekapcsolom a gépet, este meg ki és közben teszem a dolgom.
A belinkelt napelemet és invertert nem tudod összekötni, mert az inverter 12 vagy 18V-os (nem lehet jól kiolvasni a fotón), a napelem meg terhelten is 30, terheletlenül meg 40V felett van. Akku nélkül meg nincs szükség a töltésvezérlőre, mert nincs mit tölteni.
Akkor hogy tudom megoldani?
Bocsánat a türelmetlenségért A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Szia
ITT leírtam hogy hogyan . 50W-os napelemhez azért kell 100Ah-s aksi, amit belinkeltél használt 18Ah-st abból maximum 100Wh-t tudsz kivenni egészségesen, ha többet veszel ki drasztikusan csökken az élettartama. Mivel használt lehet hogy már közel is jár hozzá.
Nem használt régi készletből megmaradt
Bővebben: Link ezekből a cellákból nem lehet összeállítani anyit hogy működjön az inverter
Dehogynem, kell belőle 36 darab és lesz egy 18V/160W-os panelod.
Bővebben: Link ez hellyete nem jobb
biztos hogy beindul
14W-os harmat gyenge 300W-os inverterhez. De ha 5-6-ot párhuzamosba kötsz akkor már 70W-körül jársz ideális napsütésben.
Akkor vagy keresek még vagy marad a 36db
|
Bejelentkezés
Hirdetés |