Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   159 / 296
(#) Joe_001 válasza amda hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

És a lukat (a szivárgás okát) megszüntette? Mert hetek múlva jöhet újra !
(#) gyulank hozzászólása Máj 7, 2015 /

Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy hogy kéne nyitásirányt változtatni, ha az a kis izé az alján, ami bele megy az ajtóba, úgy van kitalálva, hogy egyik oldalon vastagabb, és a lemezen is az egyik lyuk vastagabb, és meg kéne fordítani, és bele is megy a le,ezen a másik lyukba, DE az ajtón mindenhol egyforma lyuk van, és abba nem megy bele a vastagabb rúd? ZC 202 H
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Szia! A manual azt írja (http://www.e-manual.eu/down.php53) hogy a csap átrakható. Ha nem másik zsanér...
(#) gyulank válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Én tudom, hogy az mit ír, de te miért nem tudod, amit én írok? Van a lemez, 2 oldalán lyukak a csavaroknak, hogy át lehessen rakni. De az, amit az ajtóba kell dugni, az olyan, hogy a rúd egyik oldala vastag a másik vékony, és ugyanezek a méretek a lemezen a jobb, és bal oldalon, avagy 180°-ba fordítva, ahogy a rajzon, beleillik a lemez másik lyukába... DE az ajtón mindenhol vékony lyuk van, vagyis, mikor megfordítom azt az izét, akkor a vékony rudat a lemezbe dugom, és a vastag rúd áll felfelé, ami nem megy bele az ajtóba, mert abba a vékony rúd megy bele mindenhol.

Azt értem, de a csap nem megy be a másik oldalról a lemezbe? Ha nem akkor kéne lennie jobbos- balos lemeznek.
(#) kaqkk válasza gyulank hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

A csapot ki kell venned a lemezből ! Elvileg menetes . A lemezt átfordítod 180 fokkal akkor ugyanabba a lukba kell beletenni a "stiftet "amelyikből kivetted. Ha benne volt akkor a másik oldalon is bele kell hogy menjen , de nem lenne baj ha csinálnál egykét képet
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
(#) yulo5310 válasza gyulank hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Azt nézd meg,ami alul van,az megy felülre,csináltam már olyan ajtófordítást,hogy így kellett,a jobbos-baloshoz néha nem írják a 180 fokot is!

Nem értem mit értesz, hisz kétszer leírtam mindent, és le is rajzoltam, nem tudom, mi nem egyértelmű benne, és nem értem a kérdést sem. Mert ha már a rajzból se derül ki, hogy hogy lehet berakni a lemezbe, akkor mondhatok bármit. Vagy úgy gondoltad, hogy alulról dugom bele, és rögzítem szigszalaggal? Bár ha úgy gondoltad sem értem a kérdést, hisz írtam, és rajzoltam, hogy ez a 2 méret van mindenhol, és beleillik, illetve csak a vékony van mindenhol, és a vastag csak a lemez jobb oldalán, ami normál állapotban jobbra nyíláskor van használatban.
1. Te is láttad a leírást. 2. Anélkül is elmondtam, és lerajzoltam. 3. Azt, hogy 2 sor lyuk van a lemezen, és, hogy meg kell fordítani a csapot. 4. Ebből az következik, hogy a lemez, és a csap úgy van kitalálva, hogy meg kelljen fordítani a csapot, ha átrakom a lemezt a másik oldalra. És azért van két sor lyuk, mert azt a lemezt kell átrakni, ebből pedig az következik, hogy nem kell másik lemez, mert akkor kéne másik lemez, ha csak az egyik szélén lennének lyukak, de mivel nem így van, hanem a másik szélén is vannak, nem kell hozzá másik lemez. DE ha kéne hozzá másik lemez, mert nem vesszük figyelembe, hogy úgy van kitalálva, hogy ezt a lemezt tegyék át, akkor se tudnám rátenni az ajtót, ha megfordítanám a csapot, ahogy az írva vagyon.

Hogy leegyszerűsítsem, a kérdés arról szól, hogy ez gyári hiba, és ki kell tágítani a lemezen a lyukat, vagy az ajtóba kell 2 nagy lyukat fúrni, vagy ilyenkor ki kell szedni azokat a műanyag izéket az ajtóból? Hisz csak ezen megoldások valamelyike által gondolom, hogy működhet, mert a lemez nem egyenes, és ha egyenes volna nem kéne megfordítani a csapot. Szóval, ha úgy lenne, ahogy írják, akkor az ajtó másik oldalán nagyobb lyukaknak kéne lenniük.
(#) gyulank válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Az alsó-felső csere nagyon nem, mert a felső lemez ki tud jönni oldalra, az alsó pedig nem. A lemez megfordításnál pedig az ajtó lejjebb kerülne, és a lemez rögzítése is érdekes lenne a hűtő alján, mert a lemez vége, és a hűtő alja közt hézag lenne.
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

A barna a használt alja, a fehér a másik oldal.
(#) yulo5310 hozzászólása Máj 7, 2015 /

Akkor pedig a gyári instrukciókat kell követni,mert olyan ht hűtőket még nem gyártottak,amit nem lehet jobbosról-balosra változtatni.

Elmondanád, hogy ezt hogy érted? Hogy mit csináljak? Úgy, hogy ne ütközzön a tényekbe! Mert a gyári instrukciók beleütköznek, és ezért írtam ide, és azóta is ezt ismétlem. Attól, hogy te nem veszed figyelembe, hogy az ajtón egyformák a lyukak, attól még a csap fordítva nem fér bele.

A tartón látszik melyikben volt a stift. Elvileg ugyanabban az állásban ahogy kivetted átrakod a túloldalra, a stift a mellette lévő lukba kerüljön. Ha menet kell bele és elmaradt akkor a pöcöknek megfelelőt fúrj/ fúrass bele. A luk a műanyagba lehet kicsit passzos, de bele kell menjen (próbáld bele előtte). Yulonak igaza van minden hűtő ajtaja átszerelhető módon két felé lehet nyitni. A leírások meg valóban gyalázatosak.

Ezt úgy értem,hogy a fotókat nem tudom belőni,mert ezzel a szemüveggel nem látom tisztán,a másik kint van a kocsiban(600 méter),de nem ez a lényeg,hanem az hogy az ajtóban vannak műanyag fészkek,azokat ki kell pattintani vagy kitekerni,és alatta ott a gyári menet a fordításhoz!

Nem. Én is tudom, hogy elvileg úgy kell, de gyakorlatilag nem egyforma, és nem is menetes.
És a leírásnak megfelelően van, mert a leírásba is meg kell fordítani, ha egyformák lennének a lyukak a lemezen, akkor nem kéne meg fordítani, de nem egyformák, és ha a csap 2 vége egyforma lenne, akkor se kéne megfordítani, de nem egyforma. A leírásnak megfelelően, hisz ha nem úgy lenne, akkor nem illene bele. És kipróbáltam az ajtó lyukait, azért lett barnás a fehér is, és ismétlem, a vékony pont belepasszol abba az oldalba is, a vastag meg nem megy bele. És nincs menet a rúdon se.

Menet biztos nincs benne, mert forognia kell, meg mert sima rúd. Viszont próbáltam leszedni azokat a műanyag izéket, de nem sikerült. A használt oldalon is ugyan olyan a gyári, mint a másik oldalon, úgyhogy ez gyárilag ilyen, mert nem fedő kupak van rajta, hanem ugyanolyan hüvely, mint a másik oldalon. És ha nem biztos, hogy van értelme, akkor nem biztos, hogy szét kéne barmolnom.

Találkoztam olyan megoldással is,hogy különböző gyűrűk voltak a cseréhez és a zsanértávokat azzal tudtam belőni megfelelően.Sőt!,a leírás szerint ezen gyűrűk variálásával korrigálni tudtam az ajtó lógást!

De ez olyan megoldás, hogy meg kell fordítani a csapot a leírás szerint, és minden oké, csak elfelejtették az ajtót hozzá változtatni.
Amúgy láttad te azt az oldalról készült képet? Az vagy 1 centivel feljebb nyomta, fordítva meg 1 centivel lejjebb engedné akkor is, ha lennének alátétek a hátsó görbülethez.

Akkor az van amit az előbb írtam,a gyári csomagban voltak kis műanyag gyűrűk a fordításhoz,és az ajtófészek hüvelyébe illeszkednek. De ezt általában félre vagy ki szokták dobni!

Pont ezt írtam,voltak hozzá hézagoló gyűrűk!
(#) Joe_001 válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Marad a hézagoló gyűrűk csináltatása/megkeresése...

Dehogy ezt írtad. Egyrészt fogalmam sincs mi volt hozzá, DE mondom, ha a lemez végén lenne alátét, attól még az elején 2cm különbség lenne, ha meg lenne fordítva, ezért se lenne értelme megfordítani, ha meg nincs értelme megfordítani, nem kell a fordítás miatti hézagot kitömni. Annak meg megint nem sok értelme lenne, ha még erre a kb. fél centis vastag rúdra rá kéne tenni még egy csövet, aminek a másik vége vékonyabb rúd, plusz ez is megemelné plusz fél centivel.

Pedig hidd el ezt így csinálják a gyártók,és ha benne vannak a helyén a dolgok,nem lóg,nem lötyög

De nem hiszem el, és a leírásban sincs ilyesmiről szó.

Biztos hogy van! Guglizt meg a típust,kérd a "get manualt",még akár robbantott ábrát is találsz a gépről! Ennyit tudok mondani így ,látatlanban.!!

Guglizd meg te, mert én nem találok mást. Végül is akkor még mindig az a legegyszerűbb, ha a lemezen a kis lyuk is naggyá válik.

Háát!? Végül is lehet kapni menetes hüvelyt,lemezmenettel,epoxi ragasztó,míg áll a hűtő gondod nem lesz rá! Fel kell csavarozni a zsanérokat az új helyére,az ajtót beállítani az optimális állásba,és onnantól mérni!
(#) gabor128 hozzászólása Máj 7, 2015 /

Sziasztok,

Van egy Lehel Zanussi kombi hűtőm. Jó régi. Jól hűt, csak szinte egész nap megy, pedig alig van nyitogatva és a hőfokszabályozója is csak közepesre van beállítva.
Időnként odamegyek és picit lejjebb tekerem, hogy ne menjen már annyit. Ekkor ugye megáll a hűtés (mert átkapcsolt) és azt hallom hogy a hűtő hátulja felől csobogó víz hang jön előre. Gondolom a hűtőközeg hangja. Kb a kompresszor kikapcsolása után pár percig még csobog, majd elhallgat.

Ezt nem tudom, hogy üzemszerű-e vagy sem.
Még annyi, hogy a hűtő rész dupla falú gumi szigetelése az ajtón, azt egyik fal el van szakadva, de a belső fal az oké.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Illetve miért megy ennyit a hűtő?

Köszi előre is.
(#) yulo5310 válasza gabor128 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Azt nézd meg,ajtó nincs-é vetemedve! Papírlapot rácsukni az ajtóra,főleg alul,ha kiesik vetemedett a gumi. A szörcsögő hang természetes,így működik a hűtő!
(#) Lui gorenje hozzászólása Máj 8, 2015 /

Szevasztok! Van egy. Gorenje alul fagyasztós hűtőm, aminél a kondenz víz mindig befagy a felső normál hűtőrészben.Sikerült kiderítenem, hogy gyári konstrukciós hiba, amit utólag egy fűtőszállal lehet orvosolni. Megvettem a fűtőszálat, de a beszerelés 15000 ft lenne kiszállással. Összesen két vezeték van rajta. A kérdésem az lenne, hogy hova kössem be a két sarut, és maggát a fűtőszálat közvetlen a leeresztőhöz csatlakoztassam, vagy máshova kellene? Előre is köszi a segítségeteket.
Következő: »»   159 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem