Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   21 / 90
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Igy oldottam meg az erősitést. Ezeket az iveket simán meg lehet oldani. Én a müszerdoboz jellegü sarkos ivekre gondoltam.
(#) vanzerr válasza pittyu hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Szerintem eléggé íves fog lenni, az autóm műszerfalának tetejére kellene készíteni valami odaillő "alkotást".

törzs.

törzs.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 8, 2008 /

jól néz ki a futó meg a törzs

amúgy asszem azt a dragstert megcsinálom nagyban is
babettamocival mint terror barátunk csak hosszabb és keskenyebb lesz (meg persze a moci sem csak felújítva lesz )
még nemsok anyagom van de először úgy is a mocit akarom beszerezni
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 8, 2008 /

Tudom hogy mindenkinek van egy bizonyos vonzódása valamelyik modell terület felé.:auto-repülő,hajó.vagy makett stb.De !! Ennyi tudással és alkotókedvel mértnem csinálsz inkább repülőt??Hidd el az sem kerülne többe.Megcsinálod a dragstert---Veszel motort ,felpiszkálod--kormánynak már nem elég egy kis szervo,több, legalább négy csatorna rádió-fékrendszer--.És még sok minden...+ esztergályosmunka És ha kész felmászol egy dombra ,a szomszéd autojára, és annyi, keresed az akadályt amit mégy nem hóditottál meg.Ez csak két dimenzió. Csináld -el ne muljon az alkoto kedved , nem akarlak lebeszélni. Más-- van a baráti körömben megrögzött autós is.rengeteg eladó alkatrésze(nagyon olcsón-- ) és tanácsa van (ingyen)
Ha gondolod összehozlak vele.
Más. Ma kint voltunk repülni-- borzasztó szél fúlyt, csak az e -starterek voltak jók, és a lejtővitorlám.De holnap jó időt jósolnak, és legalább tiz repcsi lessz kint.
(#) Erick hozzászólása Feb 8, 2008 /

Helló!!!
Én érdeklődni szeretnék hogy kiskoromban nagyon imádtam az ilyen modelleket!!!
Csak mikor boltokban láttam akkor egy kicsit eltántorodtam tőlük!!!
És most azt szeretném kérdezni hogy mennyire nehéz és költséges egy ilyen gépet sajátkezűleg építeni????
Mennyibe kerül összesen???

Köszönöm a mielőbbi válaszokat!!!
(#) pittyu válasza Erick hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Baktakék az borsod. Ha van kocsid hétvégén repülünk.Lehet SK.épiteni fenyőléc , balsa,stb. Vagy arf modell ami KB ötvenből Komplett repképes és nagyon jó.A tecsós olcsók felejtősek. Ma már késő van ,holnap irok konkrét dolgokat.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Igazad van, de én egyaránt vonzódom az autókhoz és a repcsikhez. Csak repcsit nem enged építeni apám mert (idézem) "Lezuhan és összetörik" .
Própáltam neki elmagyarázni hogy tisztában vagyok ezzel és benne van a pakliban de hajthatatlan .
Ezért marad az autó.

Bár szerintem ha sikerülne elkápráztatni akkor belemenne a repcsibe is .

Amúgy csináltam mát repcsit csak mivel nem volt rendes táv.-om rádiózavar miatt lecsókolta a villanyoszlopot
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

A villanyoszlopot én még rendes távval is eltaláltam.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Most jöttem haza, kintvoltunk repülni.Csak hárman voltunk, de jót repültünk. Ezeket vittem ki.

Szia. Itt irom meg az összeállítást, hogy mindenki lássa. Kezdő rep pilotának alapon ajánlom hogy szerezzen be egy ingyenes szimulátor programot.FMS vagy más.Utána vegyen egy adó-vevő párt, nemkell csúcs mixes, elég egy sima négycsatornás --15--20 eger körül van új.Az eddig billentyüről gyakorolt szimulátorozás rögtön élvezetesebb lessz az adó kormányaival, és a lényeg az irányok ,motorszab begyakorlása.Mindez géptörés nélküli gyakorlás. Sokszor hivatkoztam már az E-starter nevü gépre- mindig vele kezdem és felyezem be a repülést.A test a " zennmodelmél "9900 ft.2 db szervó 2200 ft keda 150 W os motor 3990 ft--3~ motor szab.3200 ft. Li-Po akksi 6000 ft..Két -hátom nap alatt simán összelehet rakni, és amikor kész valahogy egyeztetünk időpontot ,eljössz és beállitjuk- betrimmeljük neked.

Nézd meg az időpontot mikor irtam.
Azért ajánlom ezt a gépet,mert biztos sikerélményt garantál. Ahozzáadott kefés motor, és a Ni-Mh akksi ajánlás nagyon karcsú--és alig olcsóbb.Meglepően gyors és akrobata gépecske ez.Utána lehet épiteni mindenféle gépet .Mint láthatod énis állandóan épitgetek --példa a most épült kétmotoros ,ami ma bebizonyitotta hogy életrevaló,és öröm volt vezetni,jól vizsgázott(nem megy a kandallóba).
(#) Erick válasza pittyu hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

És ha géptestet pl építeni akarom???
vagy azt nem is lehet???
muszály megvenni?
ilyen cuccok mint pl ez az adó vevő pár használtan nincsen???
Te egyébként hol laksz???

Előnye még a madárnak, hogy rugalmas ,erős habból van de ha törik jól ragasztható.Pontos ,gondos összerakás után alig kell trimmelni,"pöccre indul,repül". Ha repülni akarsz sajna nemlehet "ingyen meguszni" Irtad, hogy a boltban visszatántorodtál -Mitől--részleteznéd?A képeken a multhéten nálam összerakott és sikeresen berepült, és egy 10 éves ugyancsak friss gép van .A sárga a sajátom.

Miskolci vagyok. Az rcmodell.hu oldalon lehet nézelődni, adok-veszek. Amugy sem árt tályékozódni nézelődni azon az oldalon.Ennek a gépnek olyan profilja van amit nehéz megépiteni, és annyira kezesbárány amit saját épitéssel nemigen tudsz megoldani.A technikát meg semmiképp nem lehet kihagyni.A géptest 9900 ft, adják hozzá az utolsó kis dróttol kormányemelőtől keréktől kezdve az összes bizgentyüt ami kell.Egyedül egy ötperces uverapidot krll venni ragasztani.A miskolci praktikerben van balsa és fenyőléc ----csakhogy olcsóbb lessz-e?

Az előbbi hozzászólásnál elirtam --Nem a gép tíz éves, hanem aki vezeti.

DSCF5588.JPG

(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Na mivan fiuk, elfogyott a bérescsepp?? Én mais voltam repülni, igen jól éreztem magam!!!
(#) Novak válasza pittyu hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Én veszprémi vagyok, ami sajnos azzal jár, hogy szinte egész nap fúj a szél, nem is kicsit. Ha tudok menni repülni, akkor az általában vagy kora reggel van, vagy pedig este, naplementekor. Csak reggel alszom (7 körül), este pedig már sötétedik mire elcsendesül a szél. Szóval néha nagyon idegesítő tud lenni, mikor egész nap tombol a szél, mire besötétedik meg teljesen eláll. Ha egy héten 2 alkalommal jó idő van, annak már örülök
Tényleg, nincs itt valaki aki veszprémi? Még sosem repültem "nem egyedül", pedig biztos jó móka több géppel.
(#) pittyu válasza Novak hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Ez igen kellemetlen, de sajna vele kell élni.Ugy válogatom össze a gépparkot hogy ne unatkozzak ha kimegyek. Az e-starter vezethető nagy szélben is.Van amikor tolat vagy helikopterezik.Van 1.6 m -es lejtővitorlásom ami kimondottan igényli a szelet,és megfelelő domborzati viszonyoknál órákig lehet vele ficánkolni.Egyedül nem jó repülni, mais heten voltunk kint. Ketten csörlőztek ők elvonultak messzebb, én a barátommal (robbanos extra ,e-starter ,vitorlás, kétmotoros)És még jöttek JET el hidroval trénerrel oktatokábellel hárman.Jó volt a hangulat.
(#) djtometkow hozzászólása Feb 10, 2008 /

hy
hogyan lehetne szerintetek összehozni egy ilyen low ridert?Bővebben: Link
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

A válasz nagyon egyszrüÉNZBŐL.
( A zsebpénz ésszerü elköltése)
(#) KTobi válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Szia!

Ha jól figyeltem meg, akkro egy 4csatornás távirányító, a hozzá tartozó vevő. Két szervó bekötve a hátsó kerékre, hogy föl-le, jobbra döl-balra döl; a megszokott elsőkerék kormányzás, és hátsókerék hajtás. Szeritem nem nehéz kivitelezni.

Üdv. Tóbi
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

ezen a videón látható hogy hogy van megoldvaBővebben: LinkBővebben: Link
(#) szasza10 válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Hát akkor nem pneumatika(én arra tippeltem)...
(#) Ricsa hozzászólása Feb 11, 2008 /

Sziasztok!

Én most kezdenék ismerkedni a modellezéssel. Csak az a gond, hogy még nincs mivel gyakorolni. Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy egy amatőr, akinek még nincs semmije, hogyan kezdjen hozzá. Milyen cuccost vegyek. Mit gyakoroljak...

Egyszer csináltam egy hajót. Volt egy régi távírányítós autóm, abból kiszedtem a vezérlő IC-t. A kivezetéseket egy tarzisztoros fokozattak leválasztottam, hogy nagyobb teljesítményű motorokat is tudjak róla hajtani. A mozgást úgy oldottam meg, hogy fogtam egy 12 cm-es ventillátort, és odaragsztottam egy hungarocel téglatestnek a hátuljára, hogy tudjon előre mennni. A kanyarodást úgy csináltam, hogy az elejére tettem egy kis magnómotort, szerkesztettem rá egy bot szerűséget. ez a bot párhuzamosan volt az elején, a a motor tengelye meg merőlegesen volt a botra. Ha balra forgott a motor, akkor balra kanyarodott, ha jobbra forgott, akkor meg jobra kananyarodott, persze heves vízcsapkodás kíséretében. Az volt a gond, hogy a távírányító csak 47 MHz-s volt (ha jól tudom), szóval nem valami nagy hatótávolságú. Mentem a tó közepére, mentem, mentem, egyszer csak megállt. Kifutott a hatóvtávolságból. Már kb 20m-re lehetett bent a tóban. Csak azért úsztam be érte, a kb. 5 fokkos vízbe olyan este 6 körül, mert benne voltak 2700mA-es aksiim, de vagy 6 db. Amikor kijöttem a tóból félig ádámkosztümben, csurom vizesen, a kezemben egy drótkupaccal, meg egy bazi nagy fémrúddal, akkor a futók igencsak megnéztek, hogy hülye vagyok, vagy csak dilis. Kegyetlenül ideges lettem a hajómra, földhöz b@sztam, és soha többet nem "játszottam" vele. Pedig egész jól sikerült. Ahhozképest, hogy volt rajta vagy 1 kg-nyi cucc, elég jól ment a vízben. Csak az volt vele a gond, hogy egyszerűen sz@r volt. Ezen szeretnék változtatni. Vennék egy jó kis modelt. Kérlek segítsetek nekem ebben. Előre is kösznöm.

A billenytyűzetnél ült: Ricsa
(#) pittyu válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Szia.Üdvözöllek a csapatban. Én megrögzött repülős vagyok , de ha visszaolvasol találsz más témakörben mozgókat is.
(#) Novak válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Szia, régebben én is építettem hajót. Szintén távirányítós autó elektronikáját használtam fel a vezérlésre. A Conradban vettem 12 V-os, elég erős villanymotort (14ezres fordulata volt üresjáratban), meg vettem rá egy kb 22 cm átmérőjű légcsavart is. A távirányítós autó elektronikáját a gyári 6 V-os akku hajtotta, és vettem rá pluszba egy 12 V-os, 2 Ah-s zselés ólomakkut, amiről a motor ment. Mivel 12 V kellett neki, és 11 Ampert evett, ezért az autó elektronikája egy sima relével kapcsolta ki-be. De akkora erő volt benne, hogy a hátramenet az már nem a 12 V-os, hanem a 6V-os akkuról ment, elég volt az is (diódákkal oldottam meg az elválasztást).
A hajótest 2 db, kb 1 méter hosszú nikecell volt, mindegyik úgy 3 cm széles, és 20 cm magas (úgy nézett ki, mint egy kezdetleges szárnyashajó). Ez praktikus a közegellenállás miatt! Ellenben kormányozni kicsit nehéz volt, mert az 1 méter hosszú talpakat nem egyszerű elfordítani í vízben, komoly erő kell hozzá. Próbáltam hagyományos, vízbe nyúló kormánylapáttal, meg úgy is, hogy a légcsavar mögő tettem a kormányfelületet. Már nem emlékszem melyik volt a hatásosabb.
Nagyon olcsó volt az egész, de akkoriban jól szórakoztam ezzel a hajóval. Olyan hnagja volt hogy ihajj És ha nem kanyarodtam vele, akkor aztán sebessége is volt rendesen a kis ellenállás miatt.
Egyébként a hatótávot lehet növelni, mert ezek az olcsó távirányítású autók csak úgy nagyjából vannak behangolva. Ha szétszeded a vevőt, akkor a vevő rezgőköri tekercsén még tudsz hangolni (a benne lévő vasmaggal), és akár több 10 métert is kaphatsz ha ügyesen beállítod. Megéri vele bajlódni!
(#) djtometkow válasza Novak hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

hozzászólnék ehhez a hatótávnöveléshez
nekem egyszer sikerült kihozni egy tecskós autóból
114m!!!!!!!! hatótávot

naon eccerű: a táv ból kiveszed az eredeti antennát és beleraksz egy 1-1,5m-es magnóantennát , a kocsival/ hajóval ugyanest teszed

igaz hogy nagyon magas lesz de nekem bejött

u.i.: tegyél bele több akkut mert a nagy hatótáv sokat zabál

MÁS:
az lenne a kérdésem hogy kinek van egy eladó tt-01 verdája?

az is jó ha nincs kasznija és rádiója, mert szeretném kipróbálni az autó modellezést is
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

hy pittyu

lenne egy kérdésem mivel te jártasabb vagy a repülők terén mint én
azon gondolkortam hogy egy repcsimotor és egy prop. egy 800g os gépet simán repít 30-40km/h-val akkor egy kb 500-700g os dragstert egy bazinagy brushless és egy prop el tudná-e tolni mongyuk 50-60km/h-val?
vagy ehhez impeller kell?

csak azért mert nemhiszem hogy fater megengedné az 50ccm benzinmocit, a kicsi modellautó mocinak meg nem tudok egyedi erőátvitelt összedobni mert nincsenek meg az eszközeim

visszatérve a tt-01 re olcsón kellene ha lehet
mondegy ha már 2-3 éves kezdésnek nekem az is jó
Következő: »»   21 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem