Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!!
Szeretném a segítségeteket kérni,ugyanis egy SONY KV-2704E Típusú Tv-t szeretnék megjavítani (tudom nem mai darab)de annó nagyon jó kép volt benne Az volt a probléma vele hogy régebben a kép jobb és bal oldalán homorú párna alakú torzítás jelentkezett de ugy ment egy darabig aztán egy nap be akartam kapcsolni és mindig visszakapcsolr Standby-be. Ha valaki tudna nekem segíteni egy kapcsolási rajzban azt megköszönném vagy hogy hol tudnék esetleg nagyfesz tekercset vagy egy teljes panelt szerezni? Elöre is köszönöm!!Üdv!!!
Szia !
Először is cseréld ki az ÖSSZES elektrolit kondit a tápjában, a primer,és a szekunder oldalon is. A panelt is nézd át ,a kimelegedett, repedt forrasztásokat javitsd le, stb. Ha meg akarod javitani, akkor ne akarj teljes panelt cserélni. A hiba egyébként nem utal nagyfesz hibára... Üdv ! luki
Szia!!
A táp magában megy ha lehúzom a nagyfesz panel felé menö csatit. Kapcsolási rajzot nem tudod honnan szerezhetnék? köszi a hozzászólást! Üdv!!
Szia !
Mit értesz azon hogy megy? Átmérted? Megnézted,megvan mindegyik tápfesz? Sortranyó jó? Szépen szisztematikusan nézd át. Meg persze:mérni,mérni.... Üdv ! Luki
Igen a feszültségek megvannak ha jól mértem de átmérem mégegyszer.Menyi eltérés megengedett?
Huu a sortranyó pontosan hol helyezkedik el?Lehet hülye kérdés De még kezdö vagyok.
Most vettem észre hogy szétment egy o.22 mikroforád és egy 0,1 mikroforád 250V-os kondi a hálozati résznél!Ezek csak zevarszörés céljából vannak ott?
Na egyrészt ha kezdő vagy akkor sorvégfok környékén igen ovatosan turkálj mert ha pofon üt még az az elégtételed sem lesz meg, hogy visszaadd. Mégsem vághatod pofán a TV-det.
Azok a kondik elméletileg csak zavarszürők. Nézz körül a sorkimenő trafó környékén találnod kellene ott, egy 8 lábu TDA IC-t. Most fejből nem ugrik be a tipus de ez az egy van ott. Ő a raszterkorrektor IC-je. Azt cseréld ki és nézz körül a környékén nincs-e valamelyik kondi felpuposodva. Ezenkivül nagyon nézd át panelt nincs-e valamelyik forrasztás kikráteresedve. A sorvég most valószinüleg azért nem indul mert a rossz IC hazatette a sorvégtranyót is. Ezt a sorkimenő mellett találod egy nagy teljesitmény tranyisztor. Általábban ezek cseréjével a probléma meg szokott oldódni.
Szia!!
átnéztem a panelt és találtam egy IC-t de nem TDA hanem egy 14 lábú sony IE 157007 és találtam 3 tranyót egy nagy hűtöbordára szerelve mégpedig Toshiba2SD870,SONY SG-264A,Hitachi 2SD725 Nem tudod hol szerezhetnék kapcsolási rajzot ehez a TV-hez?? Köszi a segítséget!!
megnéztem a végtranyókat a 2SD870 es B-E je valószinü zárlatos de van benne egy SONY SG-264A jelü alkatrész ami valószínü FET mert A G K lábai vannak,ezt hogy tudom kimérni multiméterrel?
Köszi a linket megnéztem de nem találtam ilyen rajzot lehet mert a TV-m 1981 es gyártmány?
A nagyfesz tekercset hogyan tudom kimérni hogy jó-E?
Leginkább induktivitás mérővel.
Kimérheted ohmmérővel is de az csak arról ad tájékoztatást,hogy nem szakadt -e. Nem valószinü. ha a sorvégtranyót kicseréled el fog szerintem indulni.
Az egyik tranyó zárlatos az tuti!!
Szerinted akkor a nagyfesznek jónak kell lennie? A FET-et hogy tudom kimérni multiméterrel?Mert valószínü hogy az egyik FET mert A G K Lábai vannak? Elöre is köszi a segítséget!!! Üdv!!
Akkor az inkább triak vagy tirisztor vagy pedig kettős dióda A fet lábait G,D,S-el jelölik.
Nagyon régen javitottam ilyen TV-t/kb 8-10 éve/ rendesen kimentek már a divatból, azért csak általánosságokat tudok mondani ami a legtöbb ilyesmi gépre jellemző. Abba szinte biztos vagyok ha a sorvégtranyót kicseréled elindul. Még érdemes megnézni a sorvégtranyo kollektorkörében van egy kondi pár nano 1600-2000 volt. Azt is cseréld a tranyóval együtt mert legtöbbször az viszi magával, és mivel nem egy drága cucc érdemes a tranyóval együtt kidobni. Utána pedig a raszterkörön is végig lehet menni, ha már megy a sor.
Akkor lehet kicserélem a tranyókat gondolom nem lehet egy drága dolog!!
Csak a nagyfesz tekercs legyen jó Nem találtam rajzot!Tudsz valamit ajánlani??
Még azt szeretném megkérdezni hogy az mitöl lehetett hogy a képernyö két oldalán párna alakú homorú torzítás jelent meg??
Amit az előbb irtam csak rendesen el kellene olvasni.
RASZTER KORREKTOR. Ő csinálja a képernyő párna és hordó torzitásának a kiküszöbölését.
A raszterkorrektor ha jól veszem ki az elözö válaszokból akkor egy 8 lábú IC-nek kéne lennie?
Megmértem a nagyfesz tekercset is nagyon kis ellenállásokat mutat a nüszer! Az a baj hogy nem találom a TDA ic-t!Lehet hogy nem tda van benne? Üdv!!!
Elméletileg igen, de mondtam pont erre a Sony-ra nem emlékszem tipusszám alapján, lehet hogy másképp van megoldva a raszterkör, van amelyikbe nem IC van de a legtöbb Sony-ban igen.
A nagyfesztekercseket hiába méred multival. Cseréld ki a sorvégtranyót, aztán lehet folytatni a raszterral ha már megy a gép. Addig nem, mert ugysem látod a raszterhibát a csövön. Idézet: 1981-es gyártású SONY-ban ...az elég érdekes lenne. :eek2: „találnod kellene ott, egy 8 lábu TDA IC-t.”
Szerinted is régi darab???
kicserélem a tranyókat és meglátjuk mi lessz!Rákerestem az A G K lábu alkatrészre és tirisztor de a paramétereit nem tudom!Közben megtaláltam a két tranzisztor katalogus adatait és ha dióda mérővel és ellenállás mérövel kimérem akkor jó! Lehet hogy más méréssel hibát mutatna? Ha ez olyan régi a raszter kör hogy nézhet ki benne?
Nem mai darab, az biztos. De egy Sony, mindíg Sony marad Chassis számot tudnál írni? :yes:
Hali!
Úgy látom, erre nem tértetek ki különösebben: Idézet: „szétment egy o.22 mikroforád és egy 0,1 mikroforád 250V-os kondi a hálozati résznél” Csak megbeszéltétek, hogy zavarszűrő. Szóval ha úgy látod, hogy szétmentek, akkor cseréld ki őket, mielőtt a többi résznek nekiestek. (Mert ha zárlatosak, akkor bekavarnak a működésbe.) (Ha ezen már túlvagy, akkor bocsi a közbeszólásért!)
Azért nem tértem ki rá különösebben mert készenlétben megy a gép tehát a kondi nem szól bele. Azt ráér a legvégén kicserélni de ha nem tesz bele másikat akkor is vidáman elmuzsikál a TV.
Skyline : Előbb legyen kész a sorvégfok addig ne foglalkozz a raszterrel mert bele fogsz keveredni. Egyszerre egy hibát el kell háritani utána jöhet a következő. Ha belekapkodsz a dolgokba akkor el fogod tolni a TV-t.
Szia !
Fogadd meg Fery tanácsát az alkatrészcserékkel kapcsolatban. Ha pedig nem vagy biztos magadban,inkább kérd ki egy szakember tanácsát, segitségét.Biztosan van valaki a környezetedben aki tud fizikailag is segiteni a javitásban. Sok sikert a javitáshoz! Üdv ! Luki A rajzot próbáld meg az elektronline távjavitás oldalán a szakiktól kérni,(tipust irj,hogy be lehessen azonositani)
Köszi a segítséget akkor!
Aludtam egyet a dologra és először a sorvégfok tranyóit fogom kicserélni,utánanéztem darabja olyan 600 Ft!Csak a tirisztor drága az 3600 Ft körül van ha jól emlékszem!Azt is kicseréljem? Ja és hol találom a CHASSIS számot? Elöre is köszi mindenkinek a segítséget!!! Az alkatrészeket sajnos csak online tudom megrendelni mert itt a környéken nincs ilyen bolt ugy hogy csak ez maradt Igy kicsit hosszadalmas lessz de előbb utóbb majd csak kész lessz!! Egyenlőre nem kell szakember eddig még mindíg kaptam segítséget itt a fórumban hála nektek!!! Üdv!!!
Chassis szám:az alaplap típusszáma. Valahol rajta van biztosan... Úgy könnyebb rajzot választani hozzá.
Vagy a gép hátulján vagy valahol a panelen ott kel lenni egy számnak CH kezdettel. Többszáz Sony rajzom van de csak Chassis számra beazonositva.
Valahogy keresd meg akkor lesz rajz.
Szia!!
Ch valkezdödő számot nem találtam csak széria számot:607345 meg a panelon pár számot de azok sem kezdődnek CH-val: SONY D A-1345-0274-A-00 és pirossal egy ilyen számot:27EA08 légyszi ha tudod ird már le hogy hány jegyünek kell lennie a számnak. Elöre is köszi!! Üdv!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |