Fórum témák
» Több friss téma |
A helyzet az, hogy a meghajtó áramkör figyeli a ledek áramát és leáll, ha csak 1db is elszáll és ilyet simán produkálhat maga az LCD is. Kösd PC-re és teljesen feke alapon figyeld, hogy világít-e mögötte a háttérfény.
daniel1322 Megoldható lehetne, de ehhez kell némi felkészültség.
Mindig azt mondták a nagyvilágban a "nagy arcok", hogy a LED dióda ÖRÖK életű.
Hát ahhoz képest azt látom, hallom - itt elszáll, ott elszáll .... Javítottam én már (persze kínai) több szinten (3) LED sorokkal szerelt, világító akármit. Persze kidobták, mert nem ég. Én meg türelmesen szétműtöttem, a szinteket lebontottam, és mértem, mértem - egyenként végig. EGYETLEN 1 dióda volt rossz. És az naná hogy vitte a prímat - azaz - miatta nem égett a lámpa. Kicseréltem és - azóta se használom semmire, de azért jó lett .... Bizony eléggé fonnyadt fénye van a hagyományos 3 W-osnak ....
Köszi mindkettőtöknek!
Azt hiszem, valóban nem marad majd más, mint hogy megbontom a TV-t. Ha nem tokozottak a LED-ek, akkor először rájuk mérek. Ha jók, akkor a meghajtó lesz.
Előbb nézd meg, azt amit javasoltam! Fekete képernyő és figyeld, hogy világít-e mögötte a világítás.
Hello!Tudna valaki nekem segíteni?Egy olyan problémám van,hogy a 94 cm-es samsung lcd tv-m furcsa szineket produkál,inkább piros a kép.Ilyenkor melyik alkatrész a rossz?A t-con ra gyanakszok,de így nem merem megvenni bele,mert 20000 ft.Készitettem képeket róla.így néz ki:
Sziasztok!
Ismét egy kis segítséget kérnék! Adott egy Medion MD20187 típusú LCD TV amely Ausztriából származik. Amit tudok, hogy ott MPEG2 kódolással sugározzák a DVB-T adásokat, itthon pedig MPEG4. Kérdés: Szoftverfrissítéssel használható lenne itthon vagy hardveresen nem tudja ezt a formátumot?!
Szisztok!
Hozzámkerült egy Teleunken (t32s...) LCD tv azzal a hibával, hogy nemkapcsol be. Standby led világít folyamatosan, érintős kapcsológombjai síponak, ha megérintem - de tovább semmi.. Bekapcsolásra nem reagál. Egyik családtagom paszolta le hozzám, hátha tudok valamit kezdeni vele. Ő nem mondott semmit róla, csak ki akartam próbálni s ez fogadott. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Hátha típushiba, és találkozott már valamelyikőtök vele.
Vestel alaplap, vagy FW hiba klasszikus.
Sziasztok! Vannak e itt LG fanok hozzáértők? Lenne egy LG 32pg6010 plazmám. Elvileg main board hibás, van kettő is egyikkel ujraindulgat másikkal meg megy ugyan de nem reagál semmire. Ha mindjárt a bekapcsolás után nyomom a menü gombot akkor bedobja a menüt de ott meg is ragad kicsit szemcsésedik a kép és anyi. A távot elvileg veszi a led a tv-n villog gombnyomásra, és semmire nem ragál akár a távon akár a tv-n nyomkodom a gombokat. Kikapcsolni bekapcsolni lehet de semmi egyéb. Tud e javítani valaki ilyen alaplapot vagy ötlet a hibára? Így gondolom SW-t sem lehet rátenni ujat. Köszönettel az ötleteket!
Sziasztok,
Hozzám került egy noname 32"-os LCD TV leginkább Orion felépítésre hasonlít. A lényeg az volt, hogy egy pillanatra felkapcsol a háttérfény de le is kapcsolja. Miután szétszedtem láttam valaki már átkondizta a tápot így egyből a csövekre gyanakodtam. Kis szerelgetés után kiderült, hogy az egyik cső nem világít de tovább méregetve az invertert az egy trafót hibásnak gondolom mert a többivel ellentétben az egyik végén lévő labak között nem mérek ellenállás értéket (képet csatolom mit hol mértem). A másik vége szerintem jó mert ahoz az oldalhoz tartozó cső ment is szépen. A kérdésem az volna, hogy a Darfon 4009A trafót jelenleg nem találtam meg a HQ Vidonál de volna Darfon 4009L. ez jó lehet cserére vagy minden képpen keresek ugyan olyat. Elméletileg ez volna benne: http://www.hqelektronika.hu/hu/product/tv_assy_6958_a Erre cserélném ha jó lenne bele: http://www.hqelektronika.hu/hu/product/tv_assy_6958_l Segítségeteket előre is köszi
Nem valószínű, hogy csereszabatosak lennnek, de rendelés alatt ál a másik, tehát szerintem várd meg. Hívd fel őket telefonon és kérdezz rá, hogy mikor érkezik, ha türelmetle vagy.
Szia!
Az AS15F ic szorul cserére a T-con panelen. Ha gondolod tudok segíteni,Lajosmizsén vagyok így csak postával megoldható mert Kerékteleki nem a közelben van. Hacsaknem szoktál erre járni. Akkor meg is várhatod.
Sziasztok. Van egy Teac T22DVDB19A 22"-os LCD TV/DVD. Az a probléma, hogy a táp nem indul. Egy CR6842S SMD hajt meg egy FET-et, ami pumpálja az imp-trafót. A szűrőkondin megvan a 360V, de amit hozáérek akárcsak az egyik mőszerzsinórral is, azonnal elindul, a IC-n a 23-25V táp leesik 20v-ra. Működik egész addíg, míg ki nem húzom a hálózatból, majd kezdi előről a műsort. A kondokat cseréltem semmi változás. Valkinek valami ötlet esetleg?
A táppanel típusát írd le.
Szia! AIP 4802011B-G.
Szia,
A HQ videót megtaláltam én is és időközben beszéltem is velük, de sajnos hiába van beszerzés alatt még nem rendelték meg és nem is tudták megmondani mikor érkezhet be a gyártótól ilyen alkatrész. Még keresgetek hátha valahol találok egyet. Üdv
Szia! Én csak a koplett panelt találtam a neten 30€ körül... 10 Db IC lenne, 4,5€ -ért, de nem vagyok benne biztos. Jópár panálnél futottam már pár kört, s mikor már mindent kicseréltem, csak a trafó maradt. Mondjuk egy opto cserét még meg tudok eszközölni a rendelkezésre álló alkatrészekből, hátha olyan homályosan lát, mint én......
Javitott már valaki philips 26hf7874/10 tipusu tv-t? Az inverterrel van a gond. A tv működik csak nincs háttérvilágitás. Nincs valakinek rajza vagy ötlete hogy mi lehet a gond?
Az inverterrel van a gond eléggé kevés infó. Mit csinál, mit nem csinál, mértél eddig valamnit, kondenzátorok, biztosíték jó rajta?
Kondik jok, biztositek jo. Mast nem mertem meg. Egyszeruen nem indul meg.
Ellenőrizd az IC-k tápfeszültségét, próbálj doksit keresni a rajta lévő IC-khez, olykor a zener+tranzisztoros stabilizátor hal meg az inverteren.
Ja ps még azt is, hogy emgkapja-e az inverter az engedélyező jelet, ami magas szint szokott lenni. Lehet, hogy nem is az inverter hibás, hanem a main és egyszerűen nem indítja, főleg, ha ez valami újabb fajta "philips" vagyis Vestel beles förmedvény.
Sziasztok.Adott egy Samsung LE32c450e1w LCD televízió,ami a képen látható hibát produkálja.Találkozott e már valaki hasonlóval?
A kijelző T-con-ján kell keresni a hibát, valamelyik feszültség hiányos.
Köszönöm a gyors válasz!Tudnál segíteni,hol találom ebben a tipusban a T-con-t?
A kijelzőn és akijelző típusa is kellene.
Azt hiszem megvan,amire szükségem van.Ez lenne az gondolom.Köszönöm a segítséged!Tiéd a pont.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |