Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azóta már eltelt 8 év. Mutálódott a gyerek hangja egy kicsit. Így ez az út már nem járható...
Villanyszerelői végzettségemet gyakorlattal magasabb szintre emelném. A kérdés ezt hol lehet megtenni. Még az E-on-nál is széttárták a kezüket amikor erre rákérdeztem.
Azt is, de a gyakorlat amit elvégeztünk édes kevés. Volt olyan készülék amit szétszedtek és nekünk kellett összerakni és olyan is ami nem működött. És ez már csak akkor derült ki amikor egy áramkört összeraktunk. Ez mindent elárul a képzés színvonaláról. Ha egy ilyet kellene összerakni bizony néznék mint az a bizonyos boci.
Dehogyis. Nem olyan nagy ördöngösség ez összeszerelni. Persze meg kell tanulni a rajzot olvasni. Kell egy kis anyagismeret. Akarat és ügyesség. Anno sok ilyet szereltem össze. Itt is érvényes, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Utólag visszagondolva ez inkább betanított munka. Üzemeltetni az már más. Volt olyan automatikaszekrény aminek a működését fejből tudtam, pedig a rajza kb. 6mx1,2m volt. A szekrény meg 1,8x1,3m, tele relékkel, támaszrelékkel, mágneskapcsolókkal.
keress egy céget ahol ilyeneket gyártanak, vagy üzemeltetnek. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
Ez minden területen így van, ezért "zöldfülü" minden pályakezdő, senki sem az oskolában tanulja meg a szakmát, az csak abban segít, hogy könnyebben megtanuld az életben.
Sziasztok.
Dicsekszem egy kicsit nem baj? A hétvégén voltam Pécsen a Simonyi Károly elektrotechnikai versenyen. Ez egy nemzetközi verseny, voltak ott Erdélyből, Vajdaságból, Magyarországról és persze mink Felvidékről. Hárman indultunk csapatban és a 16 csapatból nyolcadikok lettünk. Én egyéniben (mivel a csapatban versenyzőket még külön egyéniben is osztályozzák), az 58 indulóból a 17. helyet hoztam el és még különdíjat is kaptam, mint a legjobb idegenbe szakadt versenyző. Alapból nagyon örülök a 17. helynek, hát ha még arra gondolok, hogy itt a negyedikesek is ugyan azt a tesztet oldották mint mi első osztályosok, vagyis nincsenek kategóriák, legyőztem egy rakás negyedikest is. És még két egyest is kaptam.
Gratulálok a sikeredhez. Mondjuk a két egyes nem hangzik jól errefelé. Csak vicc volt, tudom felétek fordítva van.
Ügyes vagy! Gratulálok.
Gratulálok, ügyi vagy!
Üdv mindenkinek.
Megjelent egy ikon(melléklet) a tálcán a Windows 10 beszerzése címmel, és nem tudom bezárni. Valaki meg tudná mondani hogyan lehetne eltüntetni? Köszönöm.
Rá klikkelsz, a vezérlőpultba regisztrálsz és vársz. Nekem azóta nincs ott. Majd szólnak ha frissíthető. Állítólag a 10 lesz az utolsó utána finish.
Vagy ha lehet akkor a feladatkezelőbe.
A feladatkezelőt már néztem, de nem láttam benne ilyen nevű alkalmazást.
Mindenkinek köszönöm.
Közben történt valami. Nem tudtam eldönteni, hogy ide írjam, vagy a vicces mókásba, mivel azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Előzmények: Nagyapámnak van egy régi kompresszora, mely a levegőt szolgáltatja a permetezőhöz. Tegnap szólt, hogy vigyem át a hegesztőt és pár szál pálcát, mert kilyukadt a tartály. Elég cinikusan hallgattam, mondtam is itthon, hogy gratulálok a papának, ha sikerül neki a váltóáramú ívhegesztővel behegeszteni a tartályt. Mondanom se kell, nem sikerült. Egész délután ott kellet segítenem. Amikor már a 12. lyukat égette rá akkor feladta (papír vékonyságúra ette már a rozsda belülről, 40 éve nem volt belőle leengedve a víz, félig volt a tartály vízzel). Mondta, hogy kinéz a vastelepre, hátha talál egy tartályt. Nekem ekkor ugrott be, hogy nekünk az udvaron van egy régi tartályunk. Na, a mai délutánom arra ment rá, hogy a régi tartályról átszereljük a motort és a kompresszort az ,,újra". Most értem haza és akkor mentem el miután megírtam az előző hozzászólást. Ennyi idő alatt megtörtént az átszerelés, összeraktuk. Benyomtuk a konnektorba, hagytuk egy kicsit hagy dolgozzon, majd kikapcsoltuk, megnéztük, úgy tűnt minden rendben van. Visszakapcsoltuk, hogy felnyomassuk maximumra, 1-1,5 Bar környékén durrant egyet a tartály és kilyukadt. Ez is! Na itt volt az a pont, hogy kedven lett volna kiszaladni a világból.
A történet mondhatni papírforma, nem is mernék ilyesmivel szórakozni otthon, valamiféle találtam egy tartállyal. Ha nem lett semmi bajotok, akkor így is jól jártatok, elég szépet tud durranni egy ilyen.
Vigyázat, nagyon veszélyes, életveszélyes az ilyen tartályrobbanás pld. 6-8 Bar-nál.
Tudom jól, én soha nem csinálnék ilyet. Nagyapám viszont simán, egyszerűen semmi nem érdekli ami munkavédelem. Múltkor nagy szerencséje volt, amikor a takaróbúra nélküli köszörűben lévő korongból letörött egy darab és elrepült. Én szóltam neki, hogy ki kéne cserélni a hibás, hiányos követ, mire jött a tipikusan halállal járó válasz: Jó az úgy! És hiába magyaráztam volta, amilyen csökönyös úgyse használt volna.
Kár volt. Tegnap pont erről volt szó a számítógép hiba topicban, de mára valamiért eltűnt. Szoftver tisztasági vizsgálatot csinál település közben és az eredmény lehet fekete képernyő, ha nem talál mindent rendben. Megkerestem a száma alapján a frissítések között és kitöröltem így eltűnt az ikon is. Sajnos nem emlékszem már a számára, de valamelyik kolléga biztosan tudja . Ha jól emlékszem Gombszem kolléga írt erről, keresd meg.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
Üdv!
Bővebben: Link Itt leírják azt is, hogy kell kitakarítani.
A fejlesztési ötletek téma már régóta zárva van... Nem kellene már kinyitni?
Sziasztok! Egy kis segítségre szorulok. Használtam már Photoshoppot és GIMP-et is. De valahogy nem az én világom. Egy tablóképet szeretnék módosítani. Pontosabban a hátteret levágni. Aki tud nekem segíteni ebben kérem jelezze. Köszönöm.
Szia! Én tudok! Itt folytassuk vagy privátban?
Sziasztok!
Időnként előfordul, hogy szúnyogot irtanak. Egy morgó hangot adó, autó platóján levő gép nagy mennyiségű füstöt fúj ki, amitől elpusztulnak a szúnyogok. Milyen szerkezet ez, hogy működik? Gondolom valami petróleumos vagy gázolajos cucc, de mi adja a hangot? |
Bejelentkezés
Hirdetés |