A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   113 / 123
(#) proli007 válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Műszaki ember, nem a szóbeszédre hagyatkozik, hanem mér..
(#) scooby_ válasza proli007 hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Én is a mérésre hagyatkozom, ezért gyorsan le is mértem, hidegen 2,2Ohm.
(#) proli007 válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Attól ez még lehetne bármi.. Feszültséget is kellene mérni, és nem csak hidegen, hanem melegen. Abból talán több tudható meg..
(#) sector99 válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Attól tartok, hogy az melegen is 2,2 ohm körül lesz, mert valószínű, hogy a fűtőszálad mérted. termisztor kb. 48-50 ohm körül lesz. De semmi se biztos ezeknél a klónoknál, mérni kell mint ahogy Proli is írja. Tedd forrásban lévő vízbe a pákát és úgy ki fog derülni, hogy melyik kivezetés mit rejt. Szerintem vzoole "univerzális" vezérlőjét áttanulmányozva, megoldható az átalakítás.
(#) scooby_ válasza sector99 hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Szia!
Jó helyen mértem, mert a pákát fel is fűtöttem utána labortáptól.
Ha szükség van rá továbbra is, megmérem forrásban lévő vízben is azt az ellenállást.
Felfűtve nem mértem rá.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Vzolee univerzális rajza alatt ERRE gondolsz? Már régóta szemezgetek a kapcsolással, meg akartam építeni korábban is, de nem került rá sor.
(#) vzoole válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 6, 2015 / 1

(#) scooby_ válasza vzoole hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Tökéletes! Hálásan köszönöm!
Látom, odaírtad a visszacsatolás értékét. Akkor ezek szerint mégis csak termisztor van benne!
(#) Kovidivi válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Nyugi, tudsz te a termisztorral is fűteni, igaz, 60foknál nem lesz melegebb a páka! Nekem már sikerült. A vicc, hogy nem lett semmi baja.
(#) scooby_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Igen, végül is logikus, hogy az is felfűtt!
Bár gondolom inkább a fűtőszál ellenállása közelít a 12-18Ohmhoz.
(#) Tardief hozzászólása Jún 7, 2015 /

Sziasztok!
Attila86 állomásához a tervek szerint egy 12 és egy 24 voltos szekunderre lenne szükség. Lehetne táplálni az állomást egy trafóról ami 2*12Voltot ad?
Köszönöm!
(#) Joe_001 válasza Tardief hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Persze!
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

(#) Tardief válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Köszönöm!
(#) Tardief válasza Tardief hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Termiszotor pákával hogyan használható? Van egy Hakko klón pákám és feleslegesen nem költenék másikra.
(#) Lac364 hozzászólása Júl 19, 2015 /

Üdv m.
Szert tettem két darab HAKKO 907/ESD pákára. Érdekelne milyen típusú hőelem van ezekben a pákatípusokban , és létezik e adattáblázat e típusú hőelemhez. Bármilyen jellegü segítségeteket előre is köszönöm. Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza Lac364 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Semmilyen, mert termisztor van benne. Nem méregettem, de szobahőmérsékleten 60 ohm körül van.
(#) scooby_ válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Az ugyanilyen ATTEN907-be meg már hőelemet tettek, vagy én fogtam ki valami érdekes darabot.
(#) Lac364 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Hogy mennyire fedi a valóságot nem tudodom , de ezt találtam a neten. Mérni még nem tudok , rendelés alatt van. Hátha más is hasznát veszi.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015

e.PNG

(#) Ge Lee válasza Lac364 hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Ami hakko klónom nekem van (ebay-es) azt semennyire, mert nem 275 fokon 60 ohm hanem 23 fokon, és ha jól emlékszem nem is változik ekkorát felfűtve sem.
(#) Lac364 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Marad a mérés. Addig is megterveztem az áramkört a táblázat szerint. Ha másak az értékek csak pár ellenállást kell más értékűre cserélnem . Lényeg , hogy termisztoros legyen. Ez is nagy segítség volt. Bár jól jönne 200C és egy 450C pontos ohm mérés addig is. Ebből már az értékek számíthatóak lennének.
(#) cupika97 hozzászólása Júl 22, 2015 /

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni forrasztóállomás ügyében. Van egy trafóm (képen láthatóak az adatai), szinten for.állomásból, de a vezérlésének annyi, és a páka sem volt valami híres. Ilyen pákát szeretnék vele vezérelni, lehetőleg legyen LED display is rajta, ami mutatja a hőmérsékletet. Esetleg találtam egy arduinoval vezérlőset ami megtetszett. De nemtudom hogy ezt a trafót fel lehet-e hozzá használni. Előre is köszönöm.

IMG_2026.JPG

(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Hello! A páka a háló szerint 24V/50W-os, a trafód is 24V/50VA-es. Úgy hogy jónak kell lenni, de..
A rajzon amit választottál, a trafónál, 3A van írva, neked meg 2A-ed van. Viszont teljesen felesleges szűrni a páka feszültségét. Így a 24V váltóból, 32V lesz, és a páka is többet fog enni. Ha nem szűröd, a 24V váltóból csak 24V egyen lesz. Nem kell a böszme 2200µF-os kondi, viszont kell bele egy plusz dióda és egy 100µF-os kondi is elég. A Fet-nek, meg nagyon megteszi a szűretlen 24V feszültség is.
A kütyünek van egy DC tápbemenete is, ahol azt írják, hogy 14,4V..33V-ig minden jó neki. (Amúgy ez cseppet túlzás, mert hogy fog ez fűteni 14V-al?) De viszont így a 24V bőven megfelel, a páka úgy is arra van tervezve, nem a 32V-ra.
Egyébként ha nem akarod külső DC 24V-ról működtetni, akkor célszerű az AVR részére a tápot, nem a +32V-ról venni, hanem a trafó 12V-os középleágazásáról. Ekkor még kapcsolóüzemű táp sem kell az AVR táplálására. stb..
(#) Lac364 válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Szia . Nem tudom neked ez mennyire felel meg? Ha igen nem kell tovább keresned vezeérlés után. Bővebben: Link
(#) cupika97 válasza proli007 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Akkor elfelejtem az arduino-t. Egyszerubben hogyan lehetne megoldani? Ez megfelelne?
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
(#) Kovidivi válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Miért kellene elfelejteni az Arduino-t? Az Arduino-t egy teljes értékű Atmega328-ként lehet programozni, amivel szinte minden megoldható. Rárakod az analóg bemenetre a szenzort, beállítasz erősítést, amennyi kell, és ez alapján vezérled a pákát egy FET-tel, ahogy Proli is írta fentebb, minimális pufferkondival. A kijelző meghajtást pedig ellesed az Instructable-s linkből. Én is így oldottam meg, csak én műveleti erősítővel.
Jó tanács is van a cikkben, én 19V-os laptoptápról használom a pákát, 370foknál feljebb nem tudom a hőfokot emelni, ilyenkor max kitöltésen megy a FET.
(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Nincs az Arduino-val semmi baj, de ehhez is megfelelhet a trafó.
(#) cupika97 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Akkor tudnátok nekem ebben segíteni. Már van egy kínai Arduino Uno R3-asom, ami működik.
(#) proli007 válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Hello! Ha kapcsolástechnikailag gondolod, akkor mindössze egy diódát kell a hídegyenirányító és a puffer közé betenni és a kondi értékét le lehet csökkenteni. Ez csak ennyi.
(#) cupika97 válasza proli007 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Most akkor ezt egy Arduino-val hogyan lehet oszehoszni. Ertem hogy abban is ilyen uC van, de azért bonyolult.
Következő: »»   113 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem