Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dallamcsengő

Témaindító: perlaci, idő: Feb 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 4
(#) perlaci hozzászólása Feb 5, 2008 /

Üdv mindenkinek.
Egy egyszerű hangjezőt kellene építenem. Nem akarok zenélni mint az ( UM66 ) ic csak egy bimbam vagy valami hasonló jelzőhang. Erre keresnék ha van cél ic-t.
(#) Travolta válasza perlaci hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

Regen volt 1 spec IC,ami bimbam hangot allitott elo,csak nem tudom,hogy kaphato-e az az IC.De ha erdekel elokotrom a rajzot.Az IC valami SAS vagy SAB 060 vagy 600 de pontosat majd este tudok mondani.
(#) Frankye válasza Travolta hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

Te a SAB 660-ra gondolsz, szerintem. Bár az nem bimm-bamm hangot adott, hanem gongot.
De tudomásom szerint régóta kivonták a forgalomból...
Esetleg nézz körbe kisebb elektronikai boltokban, hátha fellelhető valahol még, elfekvőben...
(#) pipi válasza Travolta hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

SAB0600 rendelhető a hqvideo.hu -ban, de jó drága
itt van valami rajz hozzá
Bővebben: Link
(#) dcsabi válasza perlaci hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

Úgy tudom az UM66 és hasonló "családnak" van több változata is. Vagy megoldás még a hangfelvevő Chip, azt veszel rá föl amit akarsz...A mikroklub oldalon van is hozzá valami kapcsolás.
(#) AQLMGabor válasza perlaci hozzászólására (») Feb 6, 2008 /

Jó lehet még EZ is.
A SAE800 kapható pl.: a RET-ben. Br.1200.- körül
(#) szdavid válasza AQLMGabor hozzászólására (») Feb 6, 2008 /

Van otthon egy könyvem: "Elektronika otthonunkban" (azt hiszem) a címe. Abban ha jól emlékszem van diszkrét elemekből elkészíthető gong meg bimm-bamm csengő. Ha megtalálom, küldöm.
(#) perlaci hozzászólása Feb 6, 2008 /

Ezek az ick valószínüleg aranyból vannak hogy ennyibe kerülnek SAE800 1344huf SAB0600 4700huf.
Ennyiért komplett csengőt kapni. De köszönöm az ötleteket.
(#) Frankye válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Nem aranyból vannak, de a maguk idejében ('80-as évek) igen népszerű tipusok voltak. Igaz, azóta alaposan eljárt felettük az idő, jöttek a sokkal-sokkal modernebb IC-k, amik kisebbek, kevesebb áramot esznek, sokszorosan többet tudnak, stb., és ezek a kis morzsák megmaradtak raktáron. (Aki foglalkozik logisztikával, tudja, de bárki könnyen beláthatja, hogy a raktározás a termék árának jelentős részét teszi ki.) Így azután a sokáig raktáron álló darabok értéke csökken, de az ára nő. (Vagy, ha nagyon meg akarnak szabadulni tőlük, akkor leviszik pár Ft-ra, de ez ritkább a fehér varjúnál...)
1 szó mint 100, ha valami effélét szeretnél készíteni, akkor a retro design miatt vagy áldozol rá "aranyárban", vagy valami modern "kütyüt" veszel/építesz. Sajnálom, mert jó kis projekt (lett volna?)...
(#) Topi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Javaslom pihentessétek egy kicsit a dallamcsengő építést. Hamarosan kész a cikkem és a nyákok egy nagyon egyszerű dallamcsengőről.
Összesen alkatrész igénye: ATtiny45, 100uF, 100nF, 4K7, BC337.
Kifejezetten elemről való működésre optimalizált, jelenlegi verzió 16 dallamot tartalmaz.

Tervezem, hogy mivel sokan nem tudnak AVR-t programozni, hogy előre felprogramozok egy rakattal, és akkor így tudok majd küldeni.

Maximum a jövőhét vége felé már kinnt lesz az egész kapcsolás meg minden.
(#) perlaci válasza Topi hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Oké
Nem tudom hogy bírom ki ezt a rengeteg időt de addig legfeljebb majd szotyizgatok
(#) Topi válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Nagyon jó cucc lesz, most várok a nyákra... Azután a program élesítése és kész is.
(#) Frankye válasza Topi hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Váó!!! Mindig meg tudsz lepni valamivel...
Előzetesen annyit meg szabad tudni, hogy kb. milyen dallamok lesznek benne? (Gondolom, ilyen "tokijóhotőj"-ös marhaság nem... )
(#) perlaci válasza Topi hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Remélem hajókürt vagy kamion duda lessz, mert anélkül egy fabatkát se fog érni
Egy kérdés ez az eszköz pic vagy valami más?
(#) szdavid válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Idézet:
„Összesen alkatrész igénye: ATtiny45, 100uF, 100nF, 4K7, BC337.”

Olvass, mielőtt kérdezel!
(#) perlaci válasza szdavid hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Bocs tudok olvasni csak ezt az egy eszközt kivételesen nem ismertem. De jó pap holtig tanul, ezért mivel gogl a barátom utána néztem.
(#) Frankye válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Akkor most már tudod, ugye?
(#) perlaci válasza Frankye hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Ja, csak azt nem tudom, hogy mit kell beáztatni ha valakinek viszket a háta.
(#) Frankye válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 / 4

Na jó, ne OFF-oljunk tovább, mert egy szigorú modi ránkszól... :hehe:
(#) dcsabi válasza perlaci hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Nem tudom mennyire extrém hangot akarsz, Egy érdekes
hang a tücsök ciripelés. Alkatrész igénye 3db cd4000 szériáju IC, néhány kondi 1 db tranyó és egy kisméretű hangszóró. Ez egy régebbi rádiótechnikában jelent meg,
Mikrokontrokker is tudja ezt pl:12f675 (320Ft) progi kell hozzá. Előbbi megy magától, (KB_350_FT) Ha valakit érdekel előkaparom és "be-szkenelem"
(#) perlaci válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Köszi a tücsköt de nekem nem diszkrét jelző kell, hanem ajtóhoz mozgásérzékelőre lessz kötve a bessurranó tolvajok ellen.(sajnos)
(#) zattex hozzászólása Feb 13, 2008 /

Helló!
Azt szeretném kérdezni h az um66-os több dallamot tud játszani v csak egyet. mert nekem csak egyet dallikázik
előre is kössz
(#) pipi válasza zattex hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

asszem a végén levő betűjel mondja meg mit játszik, és csak azt az egyet. asszem az elektrokonthaban kapható
(#) Remci válasza zattex hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Van amelyik 1-et, de van ami többet is.Van valahol 1 listám róla hogy melyik mit játszik, majd megkeresem.
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Tessék, megvan. Az L/S az üzemmódot jelöli. Az S-es a gomb megnyomása után lejátsza a dallamot és leáll, az L-es pedig addig játszik amíg tápot kap. /bár én S-est már rég nem kapok sehol /

UM66.jpg

(#) zattex hozzászólása Feb 21, 2008 /

Helló skacok.
Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket. Most már sokkal okosabb lettem. Még egyszer köszi szépen
(#) SnoopyRider hozzászólása Máj 20, 2008 /

Helló !
Az autómban "világítás rajtamaradt" sípoló,berregő csoda rettenetesen idegesít(gondolom ez is a dolga), de szeretnék helyette valami kis egyszerű dallam szerű figyelmeztetést, modjuk olyat mint ami az új opelekben van aki hallota tudja milyen ("pümm-pümm-pümm.." )
Másik, lecseréltem az index relét egy elektromos kapcsolásra, de ott nagyon hiányolom a relé halk kattogását. Tudnátok nekem valami megoldást ezekre?A legtutibb lenne egy kapcsolás mindkettőre.
Köszi : Norbi
(#) proba válasza SnoopyRider hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Kattogó hang kishangszóró sorba kondi/egy sima jelfogó ,az indexrelé kimenetére.Dallamnak meg egy zűmmer (nem piezó hanem mech) biztosan lehet kapni az opelekét is készen.
Bocs hogy nem építésre buzdítalak ,de itt már található egy pár ötlet.
(#) Moderátor hozzászólása SnoopyRider hozzászólására (») Máj 21, 2008

Felesleges két topicban is feltenned ugyan azt a kérdést! Ha tudunk/tudnak rá válaszolni, akkor egy helyen is választ kapsz, ha meg nem, akkor két helyen sem kapsz rá választ!
Az elektronika türelmet igényel, ne kapkodjon senki, mert abból jó sosem származik! Aki türelmetlen, az ne akarjon elektronikával foglalkozni...
(#) denes44 hozzászólása Okt 12, 2008 /

Nincs valakinek 2-3 másodperces dallama RTTTL formátumban csengőhöz? Azért azt nem akarom hogy ha valaki becsenget, egy komplett főcímzene lejátszódjon.
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem