Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Electrocad kolléga honlapján találsz róla leírást, nagyon profit, szerintem abból mindent, ami egy amatőrnek kell, meg lehet tanulni. (Sőt, annál többet...)
Sziasztok!
PS/2 csatlakozóaljzat van-e az lbr-ben, ha igen hol, ha nincs hol lehetne ilyen lbr-t esetleg találni a neten? 4.09r2-höz kellene.
Köszönöm a tippet Frankye megyek megnézem mert csak most végeztem egy másik nyákkal. Igy kiürithetem a fejemböl egy kicsit a Protelt.
![]() ![]()
Üdv!
Ez most főleg elektrocadnak szól, mint hiba/undocumented feature jelentés, de ha más is tud esetleg a problémára megoldást akkor szóljon. Anno volt egy problémám, amikor konzisztencia hiba lépett fel a séma és a panel között. Akkor ráfogtuk hogy 4.16r2 meg a 4.16 közti váltogatás okozta. Hát nem. Adott egy panel amit routolgattam eleinte kézzel. Voltak részek amiket kézzel kellett behuzigálni. Számított mi hol lesz elvezetve. Ezeket behuzigáltam, ráeresztettem az autoroutert. Az autorouter szokásához híven csinált baromságokat, ezért leállítottam menet közben a stop gombbal. Jó ami nagyon gáz volt kijelöltem ripupoltam. Utánna boldogan dolgoztam tovább. Igenám, de végül kiderült, hogy néhány alkatrész a túloldalon kellene hogy legyen. No erre a fix részeken kívül ripupoltam megint. A kívánt alkatrészeket áttettem a túloldalra, és ráeresztettem az autoroutert. Igenám de az meg volt halva az előző munkában. No erre nyomtam egy end jobot, megkérdezte mentem-é? és visszarakta az eredeti összeállítást, amiből hiányoznak azok az alkatrészek amiket utólag a routolás közben raktam be. Tehát ott állok hogy van egy sémám amiben van némi alkatrész amiket bele kellene varázsolni a boardba. Ez elvileg automatikusan megtörténik, de megtaláltuk az utat amikor nem történik meg. Vagy van egy mentett teljes boardom amiben van egy kilőtt autorouter. Tehát van lehetőség ezt valahogy az alkatrészek átírására utólag? Vagy kezdjem megint előlről az egészet?
Hát, igaz, hogy 4.11-en, de én is beleszaladtam már hasonlóba. Semmi nem segített, csak törölni az egész brd file-t, és újrakezdeni. Legfeljebb ha nagyon sok alkatrész nagyon precízen van lerakva, törlés előtt ki kell nyomtatni a pozíciólistát (export -> partlist), azon rajta lesz az összes alkatrész és a helye. Ezt maga elé teszi az ember, és pakolgat... Más módszert idáig nem találtam.
Jahh most én is ezt tolom....
Pontos pozíciót hogyan lehet beállítani egy alkatrészhez?
Mivel megszólítottál, válaszolok.
Előszöris nem tudom ez mit jelent "hiba/undocumented feature jelentés". Amennyiben fennáll a hiba, keress meg az e-mail címemen, megtalálod az azonosítómban, egy kicsit bővebb magyarázattal, akár a hibajelentés képével. Mielőtt nyilvánosan válaszolnék tudnom kell pontosan miről van szó. Ami pedig nagyon fontos, ha a program nem tiszta, nem biztos, hogy megoldódik a problémád.
Ezt a kérdést nem nagyon értem... Beállítod a grid-et igény szerint, exportálod a partlist-be az elemeket, új brd-ben ugyanaz a grid, és egérrel bepakolgatsz mindent (pozíciót a torigin vagy borigin jelöli, amelyik rétegen van az elem).
Jó ezen a megoldáson kívül.
Van egy rahedli ledem, amit fixen 2 centikre kellene egymástól elhelyezni. Beállítok 20 mm-s gridet, de sajnos a ledeket alaphelyzetben össze vissza dobálja be. Tehát az addig ok, hogy a a grid szerint rakosgatom őket, nem a középpontjuk fog esni a grid metszéspontjára. Ha meg kicsire állítom a gridet, akkor is ügyelni kell, mert nem pont a középkeresztnél fogod meg, akkor fals értéket ír ki felül a pozícióhoz. Az általam most használt megoldás, az, hogy 2 centis grid, marker lerak, átállít kicsi gridre mondjuk negyed mm-re, és úgy hozom fedésbe a ledet, a mark kereszttel. Új led, megint grid állítás, megint marker pakolás... Áhh kész vagyok mint a mateklecke. Nem lehet valami paranccsal x,y koordinátára küldeni egy alkatrészt? ULP-ot nem találtam rá.
Van UL_ELEMENT adattípus, aminek x, y koordinátái megadják az origint, csak nem tudom, lehet-e ezt felülírni, pár formátummal már kipróbáltam, de parse error mindig...
Mi az az UL_ELEMENT?
Valami ULP beépített változó/függvény? ULP-vel nem sokra megyek. Az biztos, hogy azokból lehet pozíciót módosítani, mivel ilyen ULP van. ld. Viszont nekem inkább a MOVE parancs felparaméterezése koordinátákkal lenne célravezető. szerk: megnéztem az autoplace ulp-ot, és... ...megvan a megoldás. MOVE C11 (10 10) 10 10-re teszi a C11-t ![]() ![]() Eddig raktam a pozíció közé vesszőt, és hát ezt nem szerette. Szóval ez kell nekem.
Lehet, hogy van egy mód, de az sem egyszerű. A snap-on-grid-sch.ulp a kapcsolási rajzból kiszedi az elemek koordinátáit, az alapértelmezett (100 mil) gridhez igazítja azokat, és kiírja egy scr file-ba. Utána végrehajtatja az scr-t, és minden elem grid-hez lesz igazítva. Lehet, hogy ha átírná az ember ezt board-ra, ott is végre lehetne hajtani hasonló módon... Csak hát ez sem kis idő, még ha működne is.
Mindenesetre felvettem a teendők közé...
Mennyit kínlódtam a pozícionálással eddig egérrel.
Pedig mint linux user tudhatnám, hogy minden út a konzolhoz vezet ![]()
Hja kérem, akinek van autoplace
![]() Eddig én is raktam vesszőt, és nem is értettem, miért nem érti... Ma sem keltem fel hiába. Az előző hsz-em így tárgytalan.
Hali.
Kis segitséget kérnék,mert nem tudok rájönni hogy kell pl:nyáklap egy részét másolni huzalozással,alkatrészel meg mindennel együtt másolni,és beilleszteni ugyan abba a tervbe. lehet hogy én vagyok hülye de és nemjöttem rá.
Hello. A másolni kivánt részt kijelölöd a group paranccsal,ezután:cut,majd paste. Ügyelni kell arra,hogy minden réteg be legyen kapcsolva.
Örök hálám üldözön.
nemtudodod mennyit segitettél. Mégegyszer köszi.
csak most az alkatrészek nem rakja át.pedig minden réteget kijelöltem.
Nekem működik. A cut parancs kiadásakor a STOP jelzés melletti szemafor zöldre vált,erre is klikkelj rá,és ezután alkalmazd a paste parancsot. Ha hibaüzenetet kapsz (nem egyezik a sematikus rajz a nyáktervvel) akkor zárd be a séma rajzot,csak a board maradjon. Igy hiba nélkül átteszi az összes alkatrészt.
Söt most még azt se csinálja mint eddig,vagyis Error
![]()
ez alkalommal nincs sematikus rajzom,csak nyák és igy sem.pedig elöször még megcsinálta(alkatrészek nélkül)
kezd az idegemre menni.
Azt jelenti,hogy nem űritetted ki az átmeneti tárolót,az előzőleg kijelölt rész még benne van. Klikkelj a szemaforra úgy ahogy irtam...
Most megy.10-ból 4-szer.
na mindegy. Kösz a segitséget.
Ha ugyanazt a részletet akarod sokszorositani,akkor az első beillesztése után elegendő csak a paste parancsot ismételni. Ugyanez vonatkozik értelemszerűen az egész nyák sokszorositására is.
Helló Mindenkinek.
HA megterveztem egy nyákot, akkor a gyártatásához kellene a sarkokhoz (a filmhez) egy speciális kereszt egy körben, és minden második körcik kitöltve feketére. Csinált már valaki ilyet, ami elmenthető, és nem kell mindig újraszerkeszteni? Köszönöm
Helló MPi-c
Hogy kell keresz azt igen. Ő rá tudja rakni egy gerbtool nevű programmal. De a filmet én szeretném máshol gyártatni, mert a nyákkészítőnél nagyon drága. Köszönet |
Bejelentkezés
Hirdetés |