Fórum témák
» Több friss téma |
Software resettel óvatosan.... Nekem a telefonom eldobta a gyári IMEI számokat is, 3 napos túra volt mire újra visszalehelltem belé... Előtte biztonsági mentés és mentés és mentés.....
Csinálj egy hard resetet, attól semmi baja nem lehet. Ha továbbra is ilyen akkor hardveres a hiba. Simhez nem nyúl, memória kártya törlését pedig külön be kell állítani, szóval alapesetben nem törli. Sőt az újabb rendszereken még a belső memóriából se törli a képeket ha csak külön nem jelölöd be.
A soft reset, vagyis a gyári beállítások visszaállítása semmilyen esetben nem szabad imei vesztéssel járjon. Amióta léteznek androidos telefonok, szinte hetente találkozunk olyan problémával, ami soft resettel helyre is jön, de még egyetlen telefon sem felejtette el az imei számot. Persze neves gyártók telefonjaira gondolok, nem kínai replikákra ál-android szoftverrel.
Ez kínai replika volt. De.. hozzáteszem, a legjobb telefonom azóta, hogy helyrebillentettem. Sok "neves" készülék éppen a tízszeresébe kerül, szolgáltatásaiban pedig hmm... Maradjunk annyiban, hogy maradok a kínainál. Ismerőseim a drága készülékeiket folyamatosan szervízbe hordják akku, SIM és egyéb gondok miatt. Az enyém még működik. A hibát is én okoztam a meggondolatlanságommal, hogy őrült módon elkezdtem rá telepítgetni mindent - amit nem kellett volna. Ezért javasolom: új készülék - azonnali mentés.
Bluboo x4-es mobiltelefonon az iránytű szenzor stabil jelet mutat, a mozgatásra nem reagál, mágnesre csak a mágneszár-érzékelő reagál. Mi lehet a baj? Szoftveres hiba?
Üdv!
Valószínűleg a szenzor hibásodott meg, sajnos cseréje otthon nem biztos, hogy kivitelezhető. Szoftveres hiba szerintem ilyen hibát nem okoz, de semmi sem lehetetlen. Szóval először egy FW frissítés és ha akkor is rossz, akkor készülék csere (esetleg együttélés a hibával).
Szia, ha a firmware naprakész nem enged frissíteni, erre van valami megoldás?
Ha a szenzor a hibás vajon van mód az újraélesztésére? (hűtőbe rakom, mágnes, rázogatás, akármi?) Sajnos kínai a telefon, bár elég szuper az árához képest, de várható volt, hogy probléma lesz majd vele. Azt nem értem, hogy ha az iránytű nem működik, miért érzékeli a mágneses tokot?
Külön szervíz szoftver kell hozzá és akkor újra lehet szoftverelni, egyebet nem tudok, az androiddal úgy ahogy, csak-csak köszönő viszonyban vagyok. Feléleszteni nem lehet szerintem.
A mágneses tokot másik szenzor érzékeli (Hall szenzor), ami rossz az a magnetometer, vagy valamilyen iránytű szenzor (több szenzor egy tokban).
Köszi! Hát alapvetően én is apple párti vagyok, de sajnos ne tudom magamnak megengedni. Így is csoda, hogy ez a 20 ezer forintos kínai vacak működik. A benchmark teszt alapján egyébként egy 65 ezres telefon szintjét hozza.
Úgy döntöttem nem reklamálok különösebben a rossz iránytű miatt, ha visszaküldi a pénzt és megtarthatom a telefont én elleszek vele, talán később magától helyre is jön. Az biztos, hogy a vámeljárás után nem postázom vissza kínába.
Egyre vacakabb ez az aliexpress....
Szia! Szerintem nagyon nem mindegy mit rendelsz az Aliexpressen is. Ha valamilyen brand klónt rendelsz 99% az esélye, hogy jót kapsz - persze csak ha nem az ultragagyi árfekvést nézegeted. Én Lenovo és Samsung klónokat vettem eddig - egyikkel sincs gond. Sőt - a legjobb telefonok.
A samsung klón alatt azt érted, hogy samsungként árulja az eladó?
Köszi, akkor legközelebb olyat veszek.
Ne az egész összeget kérd vissza, max. 5%-ot, hiszen kaptál egy egész jó telefont, minimális hibával. Szegény kínainak is hagyj pénzt rizsre!
Szevasztok!
Jött a teljesen jól működő telefonomra egy üzenet: helyezze be a SIM kártyát, vagy nézze meg a bemutatót, a telefon megismeréséhez (10 éve használom gond nélkül!). Mi a szemét ez?!
Szia Kálmán! Szerintem korrózió. Vedd ki a kártyát és puha radírral dörzsöld meg! Lehetőség szerint a foglalat érintkezőit is...
Szia!
Csak úgy egyik pillanatról a másikra, egy fekvő helyében? Előtte 2'-el beszéltem rajta gond nélkül. Gyanús dolgok ezek, volt rajt tegnap egy Burkin Faso-i hívás is. ![]()
Annak idején a 3-5-6 ezres sorozatú nokiák korában ez rendszeres hiba volt. A szervizek is így orvosolták. Persze ez csak akkor áll fent, ha rendszerüzenetként adta a készülék. De 10 év után bármelyik szolgáltató díjmentesen kicseréli, ha gondod van vele. T-nél konkrétan tudom, hogy 5 év a csere periódus. Sajnos néha próbálkoznak, gondolom jutalékos rendszerben dolgoznak. Nemrég engem is le akartak vágni a kártyacserénél, de elég volt az orra alá dugni. Szegény kislány akkor látott először ilyet, nem győzött elnézést kérni...
![]()
Ez egy "old timer" Sony Ericson (Telenor-os), és még mindig rajta van az üzenet, nem tudok telefonálni vele, sőt semmire nem reagál. Megvárom vele a fiamat.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Szia! Igen. Samsung felirat nem szerepel sehol, de ügyesen úgy van retusálva, hogy azért felsejlik. A Lenovonál nehéz megfogni mert az egyébként is Kínai brand. Az mindenesetre érdekes, hogy a klón karcsúbb, gyorsabb és tovább bírja az akksija, mint az eredetié. Én azt vettem észre, hogy 85-90 dollárig terjed az ultragagyi náluk, afölött van a kis hazugság, de jó teljesítmény kategória, a top készülékek meg visznek mindent. Utolsó nagy vásárlásom egy Lenovo tablet volt. Ronggyá veri az Ipad-et sebességben és használhatóságban, bőrtokkal, kiegészítő billentyűzettel, 1/5-öd áron. A lányom le sem teszi, annyira imádja. Itthon ennek az árnak a duplájáért kaptam volna az E..nics boltban egy táphibás és be nem kapcsolódó, leértékelt tabletet, ami negyed ilyen lassú lenne - ha működne.
Próbáld meg kikapcsolni és bekapcsolni. Ha esetleg nem akar kikapcsolni, akkor vedd ki az akkut belőle.
A fiadnak van radírja?
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Az egyik legjobb érintkező takarító eszköz a gyufa feje és a gyufásdoboz palástja - egyben a legolcsóbb is és könnyen hozzáférhető. A legmakacsabb érintkezőket is gyönyörűen - nem karistolva lehetett letakarítani vele. Ráadásul nem ráz
![]()
Erről még nem is hallottam...
Akkor íme - közkinccsé tettem az egyik nagy titkot, amit 30 éve tanultam és minden nap használom....
![]()
Jó, de azért a radír sem drága... Igaz, csak 20 éve tanultam.
![]()
Nekem van radírom (én még írok), a fiam csak a PC-n veri a gombokat.
![]() Ricsi: lmf. az okot, amiért nem nyúlok hozzá. ![]()
Sziasztok,
A minap vettem egy no name tabletet apró pénzért de sajnos ki volt törve a töltő csatlakozó, ma szétkaptam de sajnos 2 pad ki van törve ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |