Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors és hasznos választ. Véletlenül lemaradt, a fenti üzenete előtt volt még 2 üzenet Settings wrong és Date/time not set .
Amíg nincs kicserélve az elem, milyen galibát tud okozni, ha mégis használjuk a gépet? Azt viszont még nem értem, hogy miért tud magától bekapcsolni a gép, csupán attól, hogy a kapcsolót bebillentem. ha előtte ki volt kapcsolva. Idézet: „Modern operációs rendszer használatával még erre sincs szükség. Sőt még a telepítő lemezre sem. Egy alaphelyzetbe állítás után mindent visszaállít a felhőből, ha kéred. Csak az asztali alkalmazásokat kell újratelepíteni, de az kevésbé fáj...” Mondod Te, gondolom talán a Win10-ről beszélsz. Ha tényleg így van, akkor sem hiszek benne. Sem a felhő mentésben, sem a pontos, korrekt visszaállításban. Arról nem beszélve, hány olyan szituáció van, ahol alig van internet. Sok olyan nagyon drága program van (pl Autocad), amihez minden telepítésnél új kulcsot kell kérni, a szám korlátozott. De nem akarom elnyújtani ezt a polémiát.
Mert van ilyen beállítás a Biosban. Én pl. így használom.
A Bios elemet cseréld ki.
Ha az elem lemerül (elem és nem akkumulátor , tehát nem töltődik ha be van kapcsolva gép ) akkor a BIOS alapra áll vissza. Elveszít minden beállítást köztük az áramszünetre vonatkozót is. Ha az alap beállítás az hogy áram szünet után a gép bekapcsoljon ha vissza tért az áram, akkor be is fog kapcsolni.(after power loss)
Már a Win 8-tól van ilyen, de nem csak windows tud ilyet, sőt elég későn jött bele ez a funkció. Mellékesen teljesen jól és megbízhatóan működik. Ahol nincs megfelelő internetkapcsolat és ilyen nyűgös programok vannak, ott természetesen marad a teljes mentés. Viszont egy átlagfelhasználónak teljesen megfelel a felhőalapú, mert egyszerű.
Sajnos nekem is ez a problémám, csináltam mentest is és visszaallitasi pontokat is , persze nem névvel , így nem tudom mikor ment fel az SP3 de biztosan a kezdetekkor. Minden alkalmazást az internetről installálok (mivel e régi nem megy fel "nem támogassa az MS az XP_et" hiba jelenik meg) . Azon kívül 40-60kbps sebességgel megy a vodafon nettem . A régi IE amit felrak az XP az mar nem tudja az oldalakat megnyitni, direkt frisites nincs (mar írtam fenn) Az operát nem tudom felrakni, valahogy sikerült a mozilat és az 5-os adobe flash playert , de mar nem tudom frisitenni , letolt egy 1 mb exe-t , de az mar nem indítsa a frisitest. A nod 32 sem megy fell.
A lényeg hogy nem találom az uninstallálot (sp3). Esetleg újra kezdenem , csak adjatok ötletet mit és honnan szedjem le , rakjam fel, milyen sorrendben, stb.
Eleve SP 3 lemezzel kellene telepíteni. Havernak vagy valakinek nincs ? Én most pakoltam fel egy XP SP3-at és minden további nélkül megy rajta minden, már amit próbáltam (Flash Mozilla, ).Ha már feltelepítetted akkor csinálj egy mentést klónozással, és egy darabig védve vagy.
Viszont tud e valaki olyan vírus irtót ami aránylag nem fogja le az XP-t? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Idézet: Kb. fél éve egy friss XP telepítése előtt a legyalulásra ítélt előző XP -n teszteltem az Avast, AVG, Avira ingyenes és a Nod32 próba verzióit. A teszt rendszer elég lassú volt már alapból, kevés RAM -mal. Az Avast, Avira úgy megfogta a gépet, hogy jó 10 perc alatt állt fel bekapcsoláskor a rendszer és semmit nem tudtam használni rajta, az AVG és a Nod mellett akadozva, de használható volt a gép. A legjobb eredményt a Nod -dal produkálta, utána jött az AVG.„...tud e valaki olyan vírus irtót ami aránylag nem fogja le az XP-t?” Tudom, korántsem teljes a lista, ezekkel ilyen eredményeket kaptam. A cél ingyenes vírusvédelem kiválasztása volt, úgyhogy a Nod kiesett, maradt az AVG a teszt alanyok közül. Az, hogy melyik mennyire hatásos, az megint más kérdés. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Értem. Kicseréljük az elemet. Nem célszerű gépkikapcsolás után a biztonsági kapcsolót lebillenteni, ha nem használjuk?
Ha kikapcsolod, akkor az elemről tartja életben a bios beállításait és mivel nem aksi így hiába kapcsolod vissza nem tölti fel. Következésképp elég gyorsan lemerül az elem. Ha be van kapcsolva a táp, akkor annak a segéd feszültségét (stendby) használja és nem merül az elem.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Mit célszerű tenni, ha mondjuk elutazunk 2 hétre? Eddig áramtalanítottunk. Azt hallja az ember, hogy erős villámlás esetén még a konnektorból is célszerű kihúzni.
Veszel mondjuk egy villamvédett elosztót néhány ezer forintért. Vagy a gépbe is lehet kapni túlfeszvédőt pár száz forintért. És kötsz egy biztosítást. Azért valljuk be, nem minden nap csap be hozzátok a villám... De alapvetően rád van bízva. A számitógép tápja a legolcsóbb, amiben kárt tehet egy villam okozta feszültségugrás(TV, mosógép,hűtő,dvd,modem,dekóder,stb....). Ha meg egyenesen bejön a villám, ott már nagy baj van a lakás villámvédelmével is.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
A TV,dekóder,videó, blu-ray egy ilyen túlfesz elosztón van, de ezt már régebben vettem. Most néztem, BELKIN márkájú, biztosítással. Esetleg tudsz valamilyet javasolni, ami jelenleg kapható?
Millió féle van. Olvasgass, fórumozz, és válassz
Idézet: „Esetleg újra kezdenem , csak adjatok ötletet mit és honnan szedjem le...” Tegnap előtt írtam Neked (19-én, 21:52): ...Esetleg pü nekem, ha nem találsz valamit mégsem... Olvastad? Idézet: „Viszont tud e valaki olyan vírus irtót ami aránylag nem fogja le az XP-t?” Én a NOD32-t használom kb 7 éve. Futott XP SP3-on is, egyáltalán nem fogta, pedig ott 1GB RAM volt. Egy gond van vele: pénzbe kerül. Nekem is. De vannak kedvezmények (tanuló, orvos, stb.) A buheráltat semmiképpen sem ajánlom senkinek. Össze-vissza fog menni, csak bajt csinál. Olvasni lehet róla. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Szia, Próbáld ki ugyanezt egy SD kártyával, ugyanolyan beállításokkal. Ha onnan sem bootol a gépen kell állítani, ha meg nem az USB kütyün.
Sziasztok !
Asztali gépből kivett SATA wincsit külsőként szeretném használni. Ez az adapter jó lesz hozzá ? Minden benne van más nem kell ?
Szia!
Még sosem vettem ebayen ilyet de jónak tűnik. arra figyelj, hogy a kínaitól EU-s kábeleket kérj, mert a képen talán USA-féle van.
Sajnos úgy igaz ahogy leírtad. Lepucolom az Avastot a gépről és kap egy AVG.(Soha nem szerettem)Nem az enyém a gép de vírus védelem nélkül nem akarom oda adni.
A gép bootol mindkettőről de nem talál fájlokat Viszont a Hirens boot cd-t nem indítja el a normális USB stick sem. Kipróbáltam egy csomó USB telepítőt de nem megy. Majd mentem lemezre .
A legegyszerűbbet válaszd.Simán kikapcsolod a hosszabbítót vagy kihúzod. Kb A kb 200 huf ár nem összeg, és nem merül le az elem olyan hamar.Gyakorlatilag majdnem a saját kémiai elavulása miatt megy tönkre és nem a fogyasztás miatt.
Szia!
A biosban tudsz vele "közlekedni"? Más gép felismeri? Drivert nem fogsz hozzá találni, hiszen egy "ezer éves" PS2 es billentyűzetről beszélünk, amit elvileg az alaplap lekezel kapásból. Ha más windows 7 sem ismeri fel, de a biost eléred vele, akkor a win7 a ludas. Egy olyan trükköt még megpróbálhatsz, hogy vannak PS2-USB átalakítók, és ha azzal működik akkor a számítógéped viccelődik.
Na igen. A PS2-es port nem plug&play
Sziasztok!
Nincs valakinek egy installálható adobe flash playere.exe, letölti a felet majd megszakad ezer egyik.
Mindent újra kezdtem , mélyformázás megvolt, most NTFS-re azelőtt 2 nappal FAT32 volt, maradt az SP2 semmi frissítés. Szépen felmentek az alkalmazások, igaz a messengert és a NOD32-ot nem próbáltam egyelőre.
Tehát kipróbálom most amit tanácsoltál aztán hadlásuk.
Nekem van de hogy küldjem át?Nézd meg itt
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Idézet: Mammutmail, Toldacuccot, Dropbox, Google Drive.... „...hogy küldjem át...” |
Bejelentkezés
Hirdetés |