Fórum témák
» Több friss téma |
Vedd ki a fűtésrelét és nézd meg hogy kapcsol e.
F08 - Fûtési hiba túlfût (fûtõbetét testzárlat, vagy vízszintszabályzó kontakthibás, panel bepárásodva, hibás
Bocsi, de a bejelentkező hozzászólásomban említettem amatőr vagyok, az elektronika-elektromosságban szinte nulla. Technikailag nem is vagyok rá felkészülve (multiméter, fáziskereső, csavarhúzók vannak, forrasztásra nem vagyok felkészülve).
Tehát ezért és kértem javaslatot kivel tudnám megnézetni ilyen szempontból a panelt. Ha a fűtés relé nem ezen van forrasztva, esetleg kis segítséggel megtalálom.
A fűtésrelé a csatlakozósortól jobbra van kint a panel sarkán.Kiveszed kikeresed az érinkezőit(közös pont,záró,nyitóérintkező. és megnézed hogy kapcsol e.
OK a fűtésrelé megvan. Kivenni nem tudom mert oda van forrasztva és nincsenek eszközeim hogy kiszedjem, ha ilyen módon kell kiszedni.
Tehát tud valaki ajánlani erre szakosodott szakit, aki ezt a panel vizsgáló, forrasztó, alkatrészcserélő problémát meg tudná oldani elfogadható áron. Az Orczy-nál érdeklődtem új vezérlő panel után, de olyan árat mondtak ami meghaladja a mosógép teljes beszerzési árát.
Merza Pétert keresd meg ő foglalkozik ilyen panelek javításával.Gugli kidobja.
köszönöm előre is a segítséget!
van ehhez a folyamathoz vmi leírás, mert még soha sem csináltam.
Megkeresed a gép vízszintszabályzóját(ez fent van a vezérlés mellett) abból indul ki egy vékony fekete gumicső lefelé.A másikfele a szivattyút az üstel összekötő csőben végződik.Azt az alsó részt úgy ahogy van pucold ki.Ha ezután sem jó akkor valami elektronika baja van(ha jól tudom akkor ez már inverteres)
szétszedtem, levegő jön-megy, kapcsoló kapcsol ha belefújok.
engem et zavar inkább:
Jól látom hogy forrasztási hiba?Hát,próbáld meg kijavítani aztán meglátjuk.
Tűvel jól kapargasd ki a közöket. Lehet, hogy szivárog némi feszültség.
Sziasztok!
Köszönöm mindenki tanácsát! Átmozgattam az elektromos csatlakozókat.A fűtőbetétre rákötöttem egy másik fűtőbetétet.Víz nélkül, üresen próbáltam.A hibajelzés megszűnt,nem villogott a piros led,viszont a programkapcsoló továbbra is körbeforgott.Visszatettem a gép fűtőszálára a csatlakozókat.A hiba jelenség ugyanaz maradt,azaz nem villog a piros led,de a programkapcsoló forog körbe.Ezután lehúztam a vízszintkapcsoló csatlakozóját és úgy kapcsoltam be.Ekkor történhetett valami,mert ezután visszadugtam a csatlakozót és láss csodát,üzemel a gép,úgy néz ki megy minden funkció!Bár egyenlőre vízzel még nem próbáltam,de már elindul a centrifuga és a szárítás is! Gondolom valamelyik relé ragadt be (?) A hiba feltehetőleg újra elő fog jönni....Amint időm engedi vízzel is próbálni fogom. Üdv: Tivi
hát nekem nincs ilyen vékony pákám, vmi műszerész kéne hozzá.
Köszönöm
Holnap felhívom és remélem szóba áll egy nem szakmabelivel is. Találtam egy ottomat néven futó elektro szakit is. De azért hogy folytassam a trollkodást rámértem a javasolt fűtőszál relé COM és N lábára és 20 ohmot mutat a műszer. A másik két relénél 0 vagy ehhez közeli ugyanezen páron. Jól gondolom, hogy a 0 a jó érték és meg van a bűnös?
Szia Hongarije! Örülök, hogy ennyivel segíteni tudtam!
sziasztok! nekem van egy fagor márkályu automata mosogépem, és anyi a baja hogy nem füti fel a vizet,a fütö betét az jo, de valamiért nem kap áramot ,el keztem tekergetni a program kapcsoloját,és közbe mértem a feszültséget müszerrel ,de csak 1 másodpercig kap áramot, onantol nem ,és csak akkor jut el az áram a fütöbetéthez,ha fojamatosan tekergetem a program kapcsolot, valaki nem tudna valami ötletet adni, mivel lehetne orvosolni a hibát?
Lehet hogy haldoklik a szintszabályzó...majd kiderül.
Szia Botesz! Vagy esetleg a fűtőszál?Volt már olyan Indesitem,amelyik 40fokon tökéletesen mosott,de 60-ra állítva már bezavart az enyhe testzárlat a panelnak.csere után kifogástalanul működött.Vagy csak valami kontakthiba volt?Valóban,majd használat során kiderül...
Nem azt cserélni kell.Ha van szogetelésvizsgálód akkor Azzal meg kéne nézni a betétet.Amúgy a betét nem szakadt?
A betét nem szakadt,viszont szigetelésvizsgálóm nincs amivel a szigetelését meg tudnám mérni.Csak digitális mérővel tudtam vizsgálni.
Üdvözlök mindenkit!
Aeg Electrolux l46210l mosogéppel akadt egy kis problémám.Vízfelvétel, és leeresztésen kívül mást nem hajlandó elvégezni. Programot elindítva az ajtózár lezár,de a led-je villog. Pl.van olyan hogy ha a centri programot indítom,szívja a vizet. Perifériák rendben,dugulást nem tapasztaltam. Kezdő vagyok ezen a téren,aki tud kérem segítsen!
Meglett a hiba,ajtó triac szált el a panelon.
Sziasztok! Tudna nekem valaki egy Indesit D41 (őshüllő) mosogatógép kapcsolási rajzot küldeni?
Köszi előre is, óriási segítség lenne.
Üdv Mindenkinek újra! Vízszintszabályzót hol lehetne az Indesit D41 (alias Dezső) mosogatógéphez olcsón beszerezni Budapesten? Köszi
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam a gépet.A vizet felvette,de utána azonnal ürítette is ki,majd elkezdett körbeforogni a programkapcsoló.(Elméletileg F8-as hiba.) A fűtőbetétet kiiktattam és rákötöttem egy másikat.A hiba ugyanaz,tehát a fűtőbetét jó.Szétszedtem a vízszintszabályzót,de sajnos ez nem javítható,így várnom kell egy másikra. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |