Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
On/off os geprol van szo.De megoldodott a problema.Kondenzator volt a hibas. Kosz szepen.
Sziasztok! Van egy Gree kf 33 típusú klímám (nem mai darab). Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy csak a sokadik távirányító nyomásra indul be, tegnap már egyáltalán nem indult be. Szétszedtem, és a trafójának 2 kivezetése van a panelra, egy 13.5v, és egy 9.5v a 13.5v-on van egy 12v-os stabilizátor, a 9.5v csak simán egy diódahídon keresztül megy, de a diódahíd után van egy kerámia kondenzátor, ami a negatívot és a pozitívot köti össze, és teljesen el van égve, az értéket sem tudom leolvasni, amíg bent volt ez a kondi a pizitív és negatív ágak között kontakt volt, ami gondolom nem jó, most hogy kivettem, már nincs. Kérdésem, lehet-e köze a hibához, és mire szolgál az a kondi, mekkora lehetett? Mellékelek egy képet a panelról.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
A képen nem látszik mi-és hol lehetett de ha kerámia kondi akkor nagy valószínűséggel 100nF és a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrése a tápfeszültségből a célja. Valószínűleg nélküle is működni fog a gép (ha más baja nincs az elektronikának)
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Üdvözletem!
Szétbontottam két használt beltéri egységet, ezekben vannak bizonyos szenzorok. Az egyik fémhengerbe zárt, az tudom hogy digitális hőmérséklet szenzor (legalábis pont úgy néz ki). De mi a másik, egy hosszúkás fekete műanyag paca két vezetékkel, azt szeretném tudni hogy mi. Mindkét egységben egy csatlakozóra van szerelve a hőszenzorral. Az infót előre is köszönöm.
Ez kicsit elszomorító. Ugyanúgy lehet használni mint a multiméterhez járó szondákat?
Akkor ebből se lesz labor műszer...
Kösz szépen a felhomályosítást!
Sziasztok.
Némi segítség kellene. Ha csak búg a kompresszor a kültériben és megmértem a kondit és jó akkor kuka? Nincs benne gáz sem. Most akartam feltöltetni. Köszi.
Szia!
Már volt olyan , hogy a kondi jót mutatott és megsem volt az :/. Ha peddig igen, akkor száz százalék, hogy konpresszor.
Áramfelvétele a kompnak? Ha több mint a névleges akkor kuka. Most közeg nélkül elvileg kevesebbnek kellene lenni a névlegesnél(nincs terhelés). Nézd meg milyen színű az olaj. Ha sárga tuti kuka mert a HF lehozta a zománcot. (Párát szívott be) Komp csere.
Sziasztok,
Van egy beépített HEC HSU 10HA03 típusú inverteres split klimánk, ami nem hűt. A beltéri egységben forog a mókuskerék ventillátor. A kültéri egységre kijut a 235V és egy állandóan változó vezérlőjel (10-35V ) Ugyanolyan típus összeszerelten működik benn a műhelyben. Segítsetek, hogy milyen mérésekkel lehetne behatárolni a hibát. Előre is köszönöm a segítő válaszokat. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Valami hibakód nincs ? led a beltérin ,vagy a kültéri elektronikán nem villog ? innen letöltheted a manualt
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Válasz kaqkk-nak
Köszi, hogy írtál! Nincs rajta semmilyen hibakód, vagy ledek. régebbi típus. a kültérin sem. Mivel nem túl komfortos dolog kánikulában a falon kívül méregetni, szerelgetni, meg idegeskedni... Ezért előre megpróbálom összeírni, hogy mit tudok benne mérni. Már az is jó, ha behatárolható, hogy kompresszor, vagy panel. Köszi:Imre A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Szia!
A linkelt oldalon találsz egy "Get Manual" nevezetű, aláhúzott szöveget. Arra kattintva, vendégként is letöltheted a doksit a Tanyáról. Üdv Tibi.
Sziasztok.Van egy Daewoo Split klíma ( DSB-F1277LH-NV) klíma, nem indul el, a külső panelen az első led villog a másik kettő folyamatosan ég. Mi lehet a gond? Köszönöm
Nem értek hozzá, de gáz van benne?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
Sziasztok,
Sikerült letölteni a doksit. Köszönöm! Bekapcsolás után kb. 3-5 perccel hibaállapotba fut. A leírás azt írta , hogy "defrost sensor fault" Dejó, megvan a hiba. Megmértem az ellenállását kb. 11 kohm volt. A benti működő gépen 7.8 kohm. Hát akkor hajrá gondoltam . lesöntöltem egy potival, hogy kb. 8kohm legyen.Hátha becsapjuk a vezérlőt. A dolog nem érdekelte. hibaállapotba futott. Vezérlőpanel ki és betettünk működő gép kültéri paneljét. továbbra is hibaállapot van.Levittük a rossz gép kültéri paneljét kipróbálni (keresztpróba) és a működő gépet is hibaállapotra futtatta. Itt fáradtunk el tegnap délután. Nem tudom hol van a kutya elásva, de megpróbálok szerezni egy magyar nyelvű szervizkönyvet bármilyen splitről , mert nem ismert előttem, hogy mi a * dolgokat csinál bekapcsolás után. Pl. mit jelent a "trial running" ? Lehet, hogy a benti működő gépen várnunk kell vagy 20 percet, amíg hűtést érzékel és akkor veszi ki a hibaállapotből? Mit jelent az "emergency" gomb megnyomása 5-10 mp-ig? Ez milyen funkió?Azonnal kényszer indítás? Köszi a segítségeteket! Mod: Szerkeszteve! A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Igen.
A benti gép szenzorát próbáld beletenni a söntölés nem az igazi .
A doksi 64. oldalán lévő táblázatból melyik hibajelzést produkálja? Abból már ki lehetne indulni.
Korábbi linket kipótolva: A beltéri elindul és 2 perc múlva leáll. A kültéri nem indul. A panelon 3 led, egyik villog a másik kettő világít. Tipus: Daewoo Split klíma DSB-F1277LH-NV
Köszönök minden segítséget.
Sziasztok!
Valószínűleg a hőmérséklet szenzorod lesz a hibás a trial running erre utal, ez próba üzemet jelent. Ez alacsony hőmérsékleten való indításkor jöhet elő, valószínűleg hibás szenzor miatt hülyeséget mér a gép erre utalnak az általad elmondottak, és átlép a gép trial running-ba. Egy másik hasonló manualban . Hasonló Haier olvasottak is erre utalnak. Remélem segítettem hacsak a fordítással is.
Sziasztok!
A klímát mivel lehetne kitisztítani, milyen folyadékkal, Cilit-tel ki lehet? Meg hogyha csak a nyári időszakban van használva a klíma, akkor az év közben azért kiszárad tehát a baktériumok, gombák nem telepednek meg benne, nem? Válaszokat köszönöm!
Van hozzá folyadék ami hűtős- klímás szaküzletben kapható spray, és folyadék formában. Fertőtlenít is. A baktériumok két- három év szárazságot is túlélnek.
Értem, köszönöm! Nálam most csak Domestos és Cilit fertőtlenítő van azokkal is be lehet fújni?
Meg ne próbáld !!! A klímatisztító nem agresszív nem bántja a alumíniumot-a rezet.A két cuccról amit használni akarsz ez nem mondható el
|
Bejelentkezés
Hirdetés |