Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 100
(#) barkasz válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Szia.
On/off os geprol van szo.De megoldodott a problema.Kondenzator volt a hibas.
Kosz szepen.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Máj 27, 2015 /

Sziasztok! Van egy Gree kf 33 típusú klímám (nem mai darab). Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy csak a sokadik távirányító nyomásra indul be, tegnap már egyáltalán nem indult be. Szétszedtem, és a trafójának 2 kivezetése van a panelra, egy 13.5v, és egy 9.5v a 13.5v-on van egy 12v-os stabilizátor, a 9.5v csak simán egy diódahídon keresztül megy, de a diódahíd után van egy kerámia kondenzátor, ami a negatívot és a pozitívot köti össze, és teljesen el van égve, az értéket sem tudom leolvasni, amíg bent volt ez a kondi a pizitív és negatív ágak között kontakt volt, ami gondolom nem jó, most hogy kivettem, már nincs. Kérdésem, lehet-e köze a hibához, és mire szolgál az a kondi, mekkora lehetett? Mellékelek egy képet a panelról.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
(#) kaqkk válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

A képen nem látszik mi-és hol lehetett de ha kerámia kondi akkor nagy valószínűséggel 100nF és a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrése a tápfeszültségből a célja. Valószínűleg nélküle is működni fog a gép (ha más baja nincs az elektronikának)
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
(#) czibulak hozzászólása Jún 13, 2015 /

Üdvözletem!

Szétbontottam két használt beltéri egységet, ezekben vannak bizonyos szenzorok. Az egyik fémhengerbe zárt, az tudom hogy digitális hőmérséklet szenzor (legalábis pont úgy néz ki). De mi a másik, egy hosszúkás fekete műanyag paca két vezetékkel, azt szeretném tudni hogy mi. Mindkét egységben egy csatlakozóra van szerelve a hőszenzorral.

Az infót előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza czibulak hozzászólására (») Jún 13, 2015 / 1

Mindkettő egyszerű ntc termisztor
(#) czibulak válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Ez kicsit elszomorító. Ugyanúgy lehet használni mint a multiméterhez járó szondákat?
(#) kaqkk válasza czibulak hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Nem igazán . A multi szondája hőelem .
(#) czibulak hozzászólása Jún 13, 2015 /

Akkor ebből se lesz labor műszer...
Kösz szépen a felhomályosítást!
(#) gubi hozzászólása Jún 17, 2015 /

Sziasztok.
Némi segítség kellene.
Ha csak búg a kompresszor a kültériben és megmértem a kondit és jó akkor kuka?
Nincs benne gáz sem. Most akartam feltöltetni.
Köszi.
(#) Mate Tarnok válasza gubi hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Szia!
Már volt olyan , hogy a kondi jót mutatott és megsem volt az :/.
Ha peddig igen, akkor száz százalék, hogy konpresszor.
(#) Joe_001 válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Áramfelvétele a kompnak? Ha több mint a névleges akkor kuka. Most közeg nélkül elvileg kevesebbnek kellene lenni a névlegesnél(nincs terhelés). Nézd meg milyen színű az olaj. Ha sárga tuti kuka mert a HF lehozta a zománcot. (Párát szívott be) Komp csere.
(#) laccika77 válasza gubi hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Ha van segédrelé azt is ellenőrizd.
(#) gubi hozzászólása Jún 18, 2015 /

Tuti kuka 20A fölött...
De azért köszi.
(#) imretti hozzászólása Jún 22, 2015 /

Sziasztok,

Van egy beépített HEC HSU 10HA03 típusú inverteres split klimánk, ami nem hűt. A beltéri egységben forog a mókuskerék ventillátor. A kültéri egységre kijut a 235V és egy állandóan változó vezérlőjel (10-35V )
Ugyanolyan típus összeszerelten működik benn a műhelyben.

Segítsetek, hogy milyen mérésekkel lehetne behatárolni a hibát. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
(#) kaqkk válasza imretti hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Valami hibakód nincs ? led a beltérin ,vagy a kültéri elektronikán nem villog ? innen letöltheted a manualt
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) imretti hozzászólása Jún 23, 2015 /

Válasz kaqkk-nak

Köszi, hogy írtál! Nincs rajta semmilyen hibakód, vagy ledek. régebbi típus. a kültérin sem.
Mivel nem túl komfortos dolog kánikulában a falon kívül méregetni, szerelgetni, meg idegeskedni...
Ezért előre megpróbálom összeírni, hogy mit tudok benne mérni. Már az is jó, ha behatárolható, hogy kompresszor, vagy panel.

Köszi:Imre
(#) tibibalogh520 válasza imretti hozzászólására (») Jún 23, 2015 /

Szia!
A linkelt oldalon találsz egy "Get Manual" nevezetű, aláhúzott szöveget. Arra kattintva, vendégként is letöltheted a doksit a Tanyáról.
Üdv Tibi.
(#) perkriszti hozzászólása Jún 25, 2015 /

Sziasztok.Van egy Daewoo Split klíma ( DSB-F1277LH-NV) klíma, nem indul el, a külső panelen az első led villog a másik kettő folyamatosan ég. Mi lehet a gond? Köszönöm
(#) zolika60 válasza perkriszti hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Nem értek hozzá, de gáz van benne?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
(#) imretti válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

Sziasztok,

Sikerült letölteni a doksit. Köszönöm!
Bekapcsolás után kb. 3-5 perccel hibaállapotba fut. A leírás azt írta , hogy "defrost sensor fault" Dejó, megvan a hiba. Megmértem az ellenállását kb. 11 kohm volt. A benti működő gépen 7.8 kohm. Hát akkor hajrá gondoltam . lesöntöltem egy potival, hogy kb. 8kohm legyen.Hátha becsapjuk a vezérlőt.
A dolog nem érdekelte. hibaállapotba futott.

Vezérlőpanel ki és betettünk működő gép kültéri paneljét. továbbra is hibaállapot van.Levittük a rossz gép kültéri paneljét kipróbálni (keresztpróba) és a működő gépet is hibaállapotra futtatta.

Itt fáradtunk el tegnap délután. Nem tudom hol van a kutya elásva, de megpróbálok szerezni egy magyar nyelvű szervizkönyvet bármilyen splitről , mert nem ismert előttem, hogy mi a * dolgokat csinál bekapcsolás után.

Pl. mit jelent a "trial running" ? Lehet, hogy a benti működő gépen várnunk kell vagy 20 percet, amíg hűtést érzékel és akkor veszi ki a hibaállapotből?
Mit jelent az "emergency" gomb megnyomása 5-10 mp-ig? Ez milyen funkió?Azonnal kényszer indítás?
Köszi a segítségeteket!

Mod: Szerkeszteve!
(#) perkriszti válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

Igen.
(#) kaqkk válasza imretti hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

A benti gép szenzorát próbáld beletenni a söntölés nem az igazi .
(#) sunside válasza imretti hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

A doksi 64. oldalán lévő táblázatból melyik hibajelzést produkálja? Abból már ki lehetne indulni.
(#) perkriszti hozzászólása Jún 26, 2015 /

Korábbi linket kipótolva: A beltéri elindul és 2 perc múlva leáll. A kültéri nem indul. A panelon 3 led, egyik villog a másik kettő világít. Tipus: Daewoo Split klíma DSB-F1277LH-NV
Köszönök minden segítséget.
(#) Joe_001 válasza imretti hozzászólására (») Jún 27, 2015 /

Sziasztok!
Valószínűleg a hőmérséklet szenzorod lesz a hibás a trial running erre utal, ez próba üzemet jelent. Ez alacsony hőmérsékleten való indításkor jöhet elő, valószínűleg hibás szenzor miatt hülyeséget mér a gép erre utalnak az általad elmondottak, és átlép a gép trial running-ba. Egy másik hasonló manualban . Hasonló Haier olvasottak is erre utalnak. Remélem segítettem hacsak a fordítással is.
(#) kokaix hozzászólása Júl 4, 2015 /

Sziasztok!
A klímát mivel lehetne kitisztítani, milyen folyadékkal, Cilit-tel ki lehet? Meg hogyha csak a nyári időszakban van használva a klíma, akkor az év közben azért kiszárad tehát a baktériumok, gombák nem telepednek meg benne, nem? Válaszokat köszönöm!
(#) Joe_001 válasza kokaix hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Van hozzá folyadék ami hűtős- klímás szaküzletben kapható spray, és folyadék formában. Fertőtlenít is. A baktériumok két- három év szárazságot is túlélnek.
(#) kokaix válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Értem, köszönöm! Nálam most csak Domestos és Cilit fertőtlenítő van azokkal is be lehet fújni?
(#) kaqkk válasza kokaix hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Meg ne próbáld !!! A klímatisztító nem agresszív nem bántja a alumíniumot-a rezet.A két cuccról amit használni akarsz ez nem mondható el
(#) kokaix válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Értem, köszönöm! Csak megsülök idebent olyan meleg van, de lehet hogy bekapcsolom úgyhogy nincs kitisztítva.
Következő: »»   19 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem