Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a ragasztó szerintetek jó lett volna? csak kíváncsiságképp! Bővebben: Link
Én linkeltem egy ragasztót ami direkt erre való , miért nem veszed meg azt ?
Van egy Privileg fagyasztó szekrényem 6 fiókos, mióta legutóbb leolvasztottam a hűtőrendszerét, azóta, kis megszakításokkal sípol, és az F5 hibakódot írja ki, és nem találok hozzá leírást, hogy mi ez a hiba.
Sziasztok!
Van egy kb 15 éves Gorenje hűtő. Nagyon jeges volt a mélyhűtő és egyszer csak leállt. Leolvasztottam, de már későn. Most csak néha tudom beindítani, de akkor is leáll pár perc múlva. Tehát nem hűt.... Hol lehetne keresni a hibát? Érdemes javítani? Köszi.
Sziasztok!
Vettem egy hűtőpultot ami 2 részből áll. Az egyiken van a kompresszor es át lett csövezve a másik pultba is. Először rossz hirrel várt a szerelő mert azt mondta,hogy a kompresszor nyomó oldala nem nyom úgy ahogy kellene. Van rajta valami időkapcsolo féleség és azzal jatszottunk amikor egyszer csak megindult a nyomo oldal is. A szerelő el is ment mert,hogy akkor működik. Na,de este megnéztem akkor az egyik pultban 18 a másikban 16 volt a hőmérséklet ami nagyon nem jó. A nyomo oldal néha forró néha meg semmi... erre van valakinek ötlete,hogy miért lehet ez?
Az az időkapcsoló olvasztó óra ,úgy állítsd be hogy naponta 2x 5 percig legyen átkapcsolva
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Sziasztok!
Hűtőgépjavítással kapcsolatban lenne egy problémám. Adott egy régi 15-20 éves kombinált Zanussi hűtő. Alsó fagyasztó része hiba nélkül működik. Viszont a felső rész nem megy. Tegnap már 20 fok volt benne, feltekertem 5-ös fokozatra, de semmi nem történt. A kompresszor a termosztát bekapcsolja, majd 1-10 másodperc múlva ki. Viszont termosztátot cseréltem benne kb március végén. Akkor is ez a hibajelenség volt. Vagyis az, hogy be sem kapcsolt. Vettem minta alapján alkatrész üzletben zsír újat. Lehet, hogy csak két hónapot bírt ki? Gáz az szerintem van benne, mert se nem büdös, se nem folyamatosan megy a kompresszor. Kérem, a szakavatottak adjanak valamilyen tanácsot, hogy mit csináljak vele, mert ebben a melegben ez elég problémás. Ha esetleg a leírtak alapján más probléma állhat fent, mint megint a termosztát, akkor nem veszek bele újra. Köszönöm és üdv: spgabor
Valószínű a kompresszor kuka! Kérdés a termosztát bontja az áramkört?? Ki lehet zárni a termosztát hibát úgy, ha rövidre zárod a termosztátnál a barna fekete vezetékeket,úgy mennie kell folyamatosan a kompresszornak...
Sajnos akkor kompresszor gyanús. Direktbe kötöttem, meg is örültem, mert egyből elindult, majd kikapcsolt 2-4 mp múlva.
Igen, köszönöm a segítséget. Közben beszéltem egy szerelővel, úgyhogy a csere következő héten megtörténik.
Feltűnt, hogy nem hűt annyira a kombinált hűtőszekrényünk, mint kellene. Betettem a hőmérőt, a fagyasztóban -8 fok volt, a hűtőben plusz 11. Tehát a gyanúm beigazolódott. A termosztát a 2-es fokozaton volt, feljebb tekertem az 5-re, de most is csak -12 van a fagyasztóban és plusz 8 a hűtő részben. Ez még mindig kevés sajnos. A hűtő kb 1 hete volt leolvasztva, tehát a jegesedés nem merül fel. Leolvasztáskor hátul a párologtató rács is portalanítva volt. Mi lehet a gond? Mit próbáljak meg? A termosztát lenne rossz vagy valahol ereszti a gázt? Mondjuk ennél kicsit nehéz felállítani a diagnózist, mert pl. a fagyasztóládánknál úgy van, hogy a termosztát addig nem kapcsol ki, amíg el nem éri a kívánt hőmérsékletet. Ennél viszont leolvasztás után se működik tovább 35-40 percnél, majd kikapcsol. Negyed óra múlva ismét vissza. Valakinek valami ötlet?
Szevasz!
A normál hűtőtérben a polcok helyzetétől függően a mérhető hőmérséklet +4 és +10 (12) C között lehet azonos időben mérve. Ezek gyári adatok. Nem mindegy hol van a hőmérő... A fagyasztóban azért hidegebbnek kéne lenni. Első blikkre gázhiány, de azért a gyári adatok nem 30C feletti hőmérsékletre vannak megadva. Sokat számít a szellőzés és a hátsó kondenzátor tisztasága, bár mint mondod az rendben van. Üdv: StMiklos
A konyhában, ahol a hűtő található, max. 22-23 fok van. Régi építésű ház. Tehát a nagy meleg nem játszik közre. Igazad van, amit mondasz, de akkora különbség úgy sem kellene legyen a polcok hőmérsékletét illetően. A hőmérő majdnem a legalsó polcon van. Max: 1-2-3 fok eltérés kellene csak legyen az alsó és a felső polc között. Az okozhatja-e, hogy tegnapelőtt nagyobb mennyiségű gombát tettünk be a fagyasztóba?
Max. 1-2-3fok... Nem egészen, de nincs is szükség rá.
Szokásos hőmérsékletek ventilláció nélküli normál térben. Felső polc: tej, friss húsárú: 2-4 fok Alatta: 4-6 fok: csomagolt húsárú, hosszabb tárolási idejű dolgok: csomagolt, sajtok stb. Legalsó polc, fiók: 6-10 fokzöldségek stb. Igen lehet, hogy a bepakolt sok fagyasztanivaló bolondította meg. Mennyiség és betárolási hőmérséklet függő. Türelem, üdv: Stmiklos
Ebben biztos vagy? A hideg levegő alul gyűlik össze. Feljebb egyre melegebb.
Igen, mert a hideg legfelül "képződik" és mire leér felmelegszik.
De mint említettem, különböző hűtendőknek másra van szükségük ill. elegendő. De ha nem figyeltél volna fel, feltételeket is írtam, mert nem egyforma kialakításúak a számtalan féle gyártó termékei. Üdv: StMiklos
Hali!
Lehet furcsa kérdésem lesz, szóval ne kövezzetek meg. Egy kisebb méretű, nem öreg hűtőnél kb. milyen arányban van be, ill. kikapcsolva a kompresszor ahhoz, hogy mondjuk egy közepes értéket tartson? Fél óra be, majd fél óra kikapcs jó lehet? Előre is köszönöm.
Én az előbb mértem le, 2 órát megy, egy órát áll. Ebből is látszik, hogy valami nem oké
A két óra működés fél óra szünet nem mondható rossznak, az általad vázolt jelenségekből nehéz lenne látatlanban normális diagnózist felállítani...
napi 15-20 óra üzem normálisnak mondható, de ezt nagyon sok körülmény befolyásolja.
Uhh, akkor nem 50%-os kitöltéssel kell mennie, hanem inkább 75%-al.
Van egy régifajta Zanussi lehel fagyasztó, volt egy pillanatnyi áramszünet ami félpercig tartott, mikor visszajött az áram, a fagyasztó kompresszora eléggé sercegő hangot adott ki 1-2 másodpercig és utána semmi, nem indul nem csinál semmit a hőmérő -6fokon van már a -20helyett, a narancssárga lámpa világit, gyorsfagyasztásra nem reagál és teli van kajával, ami meg a nagy melegbe ránk romlik. Mi lett a kompresszorral?
Na ilyenkor kell a konyhát előkészíteni az éjszakai nagyüzemre és menteni a menthetőt.
A sercegést a segédfázisrelé adta,kicserélni,és oké!
Sziasztok ! Electrolux ERE3000 hütövel olyan problémám van ha kinyitom az ajtót villog a világítás és nemsokára leáll a kompresszor, mi okozhatja ?
Köszi Imre !
Sziasztok!
Adott egy, a képen látható Zanussi hűtőgép, melynek hőérzékelője kijött a helyéről. Le tudná valaki írni, vagy akár képen megmutatni, hogy hova kell pontosan visszatenni? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Adott egy SNAIGÉ 15-E típusú hűtő, ami - annak ellenére - hogy hálózatra csatlakoztatva van, nem csinál semmit. Mi lehet a baja? Köszönettel
szia !
Jobboldalt,ALUL, kb a világitással egyvonalban,van egy műanyag lap, bepattintva a fém lemezbe. Ezt a műanyagot kipattintva, egy U alakú "fészek" van,amibe azt a kapillárist ÓVATOSAN finoman ivesen belehajtod,majd ezt a műanyagot felpattintod a helyére Bővebben: Link ennek a hátoldala kell neked,ahol a műanyag ki van perforálva,oda teszed a csövet! A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy én nem értek valamit. A hosszú hőérzékelő cső most a mélyhűtő alatt, az olvasztó tálca fölötti lemezhez ér hozzá, és a tálca hátulján van felvezetve. A hűtő oldalában kellene végigfutnia ennek a csőnek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |