Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet erősíteni a tisztítóhatást puha colos ecsettel.(A lemezkéket nem összelapogatva segíteni.)
10 percet hagyd rajta a tisztítószert, közben segíthetsz az ecsettel majd tiszta vízzel öblítsd le. (kiürült pumpálósba töltheted a vizet,tisztítószert) Ha látod a kifolyócső végét önts rá lassan a beltériben az elpárologtatóra 1-1,5 pohár vizet, nézd meg kifolyik e rendesen, abba is szoktak beleköltözni albérlők. Ha olyan helyen laksz érdemes a kültérit is letakarítani, pl a nyárfa pihéi rendesen el tudják tömni. Az akció időtartamára áramtalanítani érdemes az berendezést. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Köszönöm! Ecetes víz megfelel tisztítószernek?
1000-1500Ft egy spray és kb 5 akcióra elég kár alternatív szereket keresni ,csak bajt okozol velük magadnak.A nagy melegben elindíthatod nagyon nagy baj nem lesz ha hévégén használod és csak jövő héten fertőtleníted ki a beltérit.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Jó megvenném én, de vasárnap van és nincsenek nyitva a boltok, nekem meg melegem van. Miért az ecetes vízzel mi baj van? Ha az nem jó, akkor mondjuk flóraszeptet vízzel felhígítva fújhatok rá?
Kapcsold be így ne agyalj , majd a jövöhéten kitakarítod.
Bekapcsoltam. Remélem nem leszek beteg, de már nem bírtam tovább a 30 fokos szobában.
Minden évben van nyár, ezt már tavasszal is lehet tudni.
Egy klímaszerelő ismerősöm mesélte, hogy ő nem preferálja ezeket a tisztítószereket, mert egészségtelen, ha belélegzi az ember. Ő azt szokta javasolni, hogy be kell kapcsolni 15-20 percre a klímát fűtő üzemmódban, és a forró levegő kinyírja a készülékben a baktériumokat.
Nem rossz ötlet! És az esetleges cseppvíz vezetékben maradtakkal mit csinál. Igaz szabályos szerelésnél nincs pangó víz.
A beltéri maximum 40 fokra melegszik fel , milyen baci pusztul el 40 fokon ? A klímatisztítók emberre állatra veszélytelen anyagot (általában alkoholt+vírusírtó adalékot) tartalmaznak ,és kitakarítják a cseppvíz vezetéket is. Az ismerősöd kicsit tájékozatlan .
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Kb így gondolom én is. Maximum ha kikapcsolás után leszárítja a beltéri belsejét ott nem lesz baci. Viszont van cseppvízvezeték. Azt hogy szárítja ki?
Nem tudom, én már rendeltem klímatisztító folyadékot a netről.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az autó: Golf IV 99-1.6 SR. Digit klíma elindításakor a kocsi 2x 3x megpróbálja bekapcsolni a klímát,de nem kapcsol be. Szervízben kiolvasták. Állítólag valamelyik érzékelő (???) -52C fokot érzékel a fülkében. De a probléma még fenn áll. Gáz van ,klíma vezérlőt is cseréltek már benne,de semmi...Azóta már a klíma szivattyút sem indítja el..
Vagy esetleg valami szakember lenne itt a Dél-dunántúlon aki segíteni kiűzni belőle ezt a démont.... Előre is köszi!!! G:J.
Üdv!
Tipp: Keresd meg a beltéri ntc hőérzékelőjét szakadt, vagy a vezetéke. Keress, tölts le hozzá szervízkönyvet amiben lerajzolják mit hol találsz, vagy kérdezz meg valakit. Nem ilyen típusú kocsim van(Alfa 156), abban a vezérlő panelon van. de a vezérlőpanel durva kontakthibáit kellett orvosolni(smd opto leszakadva stb) ezek és a panel lemosása IPÁval után rendben megy a digit kétoldalas klíma.
Bocs kekeckedés, de a baktérium is az állatvilág része. Viszont A szer emberre kimutatható hatása elhanyagolható! (Igaz idősebb kollega a Freonról (R12) még azt tanulta: színtelen szagtalan, !SEMLEGES! gáz. ) De ne kavarjak ugye
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Idézet: Nem tudom mit mondanál egy legionella fertőzés után? Az alkohol meg ha jól gondolom a életünk része.... „a baktérium is az állatvilág része.”
Szerintem sem jó ez az ötlet, már akkor rossz ötletnek tartottam amikor mondta, csak nem mondtam neki. Egy klímát nagyon alaposan ki kell tisztítani, és fertőtleníteni. Mondjuk én nem tudtam, hogy csak ennyire melegszik fel a beltéri, de most már ezt is tudom. Én mindig szétszedem, kiporszívózom a lamellákat, elmosom a műanyag alkatrészeket a fürdőkádban domestossal, és befújom a radiátorát ezzel a fertőtlenítő spray-vel.
Mondom kekeckedés, bocs. Viszont a fertőtlenítőszer használata igen erősen ajánlott. A szűrőre a domestost nem javaslom(valaki említette), azt vettem észre, hogy gyengén reagál a műanyaggal, hamarabb elporlik tőle(talán pont a klóros tartalom miatt). (Amúgy is a belső száraz oldalon van, a baktériumok meg a pangó vizet kedvelik) Csak csap alatt mosom, puha ecsettel segítek neki lecsapom a vizet a maradékot a beltérire bízom. (A kekeckedésemben arra szerettem volna rámutatni, hogy bizonyos anyagok megítélése idővel változik)
Hali! Lenne egy BK-2000 Ablak klímám. Olyan kérdésem lenne, hogyan mikkel kell/lehet kitisztítani, kitakarítani? Csak nyáron használnám.
Még egy kérdés. 20 perce megy a klíma(BK-2000), és hátul még nem csöpög a víz. Ez normális és később fog majd cseperegni? Előre is köszönöm!
Én láttam olyat hogy az egész hőcserélő elporlott és az infra vevő is lepottyant (az egész elekronika széthullott)a domesztosztól.
Valószínűleg a klór, vagy hypo tartalom teszi, de mindegy árt. A klímatisztító vegyszer viszont pont ilyen hibák kiküszöbölésére lett összeállítva.
Üdv,
Egy General Line (9000/R410 A) klíma lenne a beteg. Vestel panel van benne VESTEL(LED)-C V03. Az összes led kb. 1 másodpercenként villog. Az eepromot kivettem belőle és kiolvastam, de nem lettem sokkal okosabb. A tartalom ez volt: A504C05607C6 és A5A50C0C0062 Valakinek esetleg valami ötlete? Köszönöm,
ÜDV ! Tud -e valaki segíteni abban van egy régi ablak klímám KB 2000 tipusú hûteni hût de nem folyik hátul a víz . Mi lehet a probléma . Köszönöm a segítséget elõre is !
Türelem! Páratartalom függvénye is a dolog. Ha rendellenes helyen - pl.: bent - nem csöpög a víz, akkor az alábbi lehetőségek valamelyike áll fenn:
-minden rendben, csak alacsony a páratartalom és kevés kondenzvíz keletkezik (amit esetleg ahogy hátrafolyik a kondenzátorhoz az ott lévő légáram elpárologtat...?) -valamiért nem folyik hátra a víz, de még nem okoz gondot, nem folyik olyan helyen ahol nem kéne Mindez persze, akkor ha tényleg rendben hűt. Ha úgy nyugodtabb vagy, akkor próbáld ki, hogy elfolyik-e a víz. Ki kell kapcsolni a masinát (áramtalanítani), levenni az elejét ahol a szűrő van és az elpárologtatóra, a lamellázatra óvatosan önteni kell vizet (pl. 1,5l ásványvizes flakonból...). 2-3 dl már meg szokott látszódni valahol. Jó esetben hátul. Klímatisztítónak pl. az RTU-t ajánlanám. Többek közt Soós-éknál (hóbagoly) lehet kapni. Több nagyvárosban van fióküzletük. Elég drága, de egy klímához sokáig elég és tuti jó. Többen esküsznek még az EinSet-re (nem tudom jól írtam-e...), de elég nehéz beszerezni. Remélem segítettem.
Az nem semmi.
Hallottam olyan kollégáról, aki úgy jár karbantartani, hgy domestos hígítva + hozzá valami illatosító lötty, hogy ne legyen annyira egyértelmű. Néha meglepő, hogy néz ki egy - egy beltéri. Lehet, hogy kapott már hasonló beavatkozást...
Nem lehet hibakód? Hőérzékelők rendben? Egyéb hozzá csatlakozó lim-lom...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |