Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztoros, Csöves, IC-s erősítők összehasonlítása
Lapozás: OK   15 / 18
(#) lefituta válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Persze, azt kell mondjam, egy újszülöttnek minden vicc új, de remélhetőleg hosszú élet vár még rád és lesz alkalmad meghallani a az igazán szép hangokat és az igazán jó zenét. Voodoo felhasználónak is írtam, hogy a mai zenékhez az IC-s erősítő nagyon jó. Az igényes hifi zenéhez azonban nem. De el kell kezdeni valahol és nyilván először az ember a legolcsóbb és legegyszerűbb dolgoknál kezdi. Aztán halad előre. Egy idő után rájövünk hogy a zene nem csak elektronikából áll, hanem hangszeren játszani tudó emberek produktuma és ha lehet ezt a legjobb minőségben szeretnénk hallani. Akkor pedig már nem egy TDA2030-as IC-n hallgatjuk. Sok sikert ennek a szép hobbinak a gyakorlásához!
Van itt egy topik "csöves erősítő készítése" címmel. Érdemes az első oldalakat átnézni.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) Ge Lee válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Te is valami haver lehetsz hogy ezt a sok "okosságot" itt hagyták, és nem lett törölve. Most én meg leírom hogy csövest egyáltalán nem hallgatnék mert sosem hallottam még normálisat, majd ez törölve lesz.
(#) Ge Lee válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Egy újabb "érdekes", és a topikba illő hozzászólás. Nézz meg egy rendes HD filmet a csöves TV-n, majd nézd meg egy LCD-n, aztán mindjárt nem a csöves lesz a jobb...
(#) zotya1983 hozzászólása Júl 11, 2015 /
 
Idézet:
„Az igényes hifi zenéhez azonban nem. De el kell kezdeni valahol és nyilván először az ember a legolcsóbb és legegyszerűbb dolgoknál kezdi. Aztán halad előre. Egy idő után rájövünk hogy a zene nem csak elektronikából áll, hanem hangszeren játszani tudó emberek produktuma és ha lehet ezt a legjobb minőségben szeretnénk hallani. Akkor pedig már nem egy TDA2030-as IC-n hallgatjuk. Sok sikert ennek a szép hobbinak a gyakorlásához!”


Annyit hozzátennék hogy hangszeres akkusztikus zenéhez sem mindíg jó a csöves technika,sőt hallottam már annyira szarul szólni csöves erősítőt hogy inkább kikapcsoltam és előszedtem az ic set erről ennyit,15 éve hallgatok ic s erősítőt szobába! a csöves erősítő annó ki lett találva de mára már divatjamúlt és nem éppen high end hifi kategória maradjunk ennyiben.Nem minden az elektronika? Akkor ki is dobom a led tv met és felmegyek előkaparom a monokróm csöves fekete fehéret..Pff..
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) Buvarruha válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Már nem azért, de ez totális ellentmondás! Az igényes zenéhez nincs szükség a csöves "szépítésre"!! Félreértés ne essék a TDA 2030 egy rakás semmi, az LM IC-ken kívül nem tudnék olyat mondani, aminek ne lenne borzalmas hangja szerintem, de hagyjuk már ezt a csöves marhaságot. Egy erősítő akkor jó, ha nincs hangja! Ha valamilyen formában módosítja a hangot az rossz, mégha első blikkre kellemesebb is lesz!
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) lefituta válasza tothbela hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Háát, lehet, hogy a villanyóra pörgése szempont a hifizésnél. Nem ebben az irányban mennek a dolgok. Csak nézd meg egy mai hangszóró érzékenységét és nézd meg egy régi papírmembrános mennyivel erősebben szól adott teljesítmény esetén. És nem érdekel senkit, hogy jobban kivezérelve az erősítő többet fogyaszt. Mint ahogy az sem, hogy az IC mennyit disszipál a hűtőbordán. Ha szereted a csöves hangzást, próbálj ki egy igazi triódát, trióda jellegű FET helyett. Meglepő lesz. Mondom én, aki egy egyszerű Régi IC-s Marantzot használok de volt alkalmam hallani a különbségeket. Csak azokra nincs pénzem. Nem csak trafós kimenet van, hanem OTK végfokok is vannak. Persze ezek sem mennek 5HZ alá, mivel ha mennének is nem hallanánk. Azért el kell ismerni hogy a nagy zenekarok sem véletlenül használnak csöves berendezéseket.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Hát HD filmet csöves TV-n aligha tudsz megnézni ( már egy honapja én is kidobtam a majdnem 90 kg-s szépségemet ( csak monitor volt) , ami CRT és HD volt - használtam is vagyonba került..... De ma már tényleg nem kell, igy lecseréltem egy 4k-sre.
Persze ez semmit nem jelent a minöség szempontjából, és sajnos valo igaz, hogy a legjobb erösitö sem segit, ha rossz az alapanyag - a jo meg sok lejátszo rendszeren nagyon jol is szolhat.
(#) Buvarruha válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Idézet:
„Azért el kell ismerni hogy a nagy zenekarok sem véletlenül használnak csöves berendezéseket.”

A kettő közel sem ugyanaz! Ha készíted a felvételt, olyan hangot adsz a zenédnek amilyet akarsz, koncerten is a csövesekkel csinálnak klasszikus hangzást. De amikor a felvételt akarod visszahallani (zenehallgatás) az a jó, ha azt kapod vissza, amit felvettél. Ha egy zene rosszul szól, akkor a zenében kell keresni a hibát, egy jóminőségű felvétel mindenen jól szól, viszont egy rossz felvételt kár utólag színezni, főleg, ha az előadó úgy álmodta meg a zenét. Elég sokféle zenét hallgatok és vannak zenék amik borzalmasan harsányan szólnak, de azok így vannak kitalálva, el is vesztenék a varázsukat, ha tökéletesen szólnának, vagy ahogy "kis" koromban tettem, meg EQ-zom őket, egyszerűen unalmasak lesznek.

A TV-s, meg fogyasztásos dolgot kérem ne erőltessük, semmi értelme!
(#) BI-AMP válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Köszönnöm!!!
(#) voodoo válasza lefituta hozzászólására (») Júl 11, 2015 /
 
Idézet:
„Voodoo felhasználónak is írtam, hogy a mai zenékhez az IC-s erősítő nagyon jó. Az igényes hifi zenéhez azonban nem.”

Hmm. Én azért vissza térnék példa képp az autókra (gyári összeállítás), és nem arra a típusra amikor a piros lámpánál (vagy már jóval előtte) áthallatszik a drummc drummc, -ahogy írtad előző hsz-ba, nerm a hangerőre értem. Hanem ahogy kellemesen csilingel, és egyszerre telt basszusú, levegős hangja van. Tényleg bármilyen zene, még a híradó zenéje is tetszik rajta -enyhe túlzással, mert olyan jól szólnak. Pedig még csak nem is csúcs kategóriába hajoltam be. Olyankor elgondolkozom azon, hogy vajon egy mit tudom én milyen 500 ezer forintos erősítőn valóban mégjobban szólna? Eleve ugyebár a műsorforrás legfeljebb rádió, mp3 -usb stickről (már a cd is kimegy adivatból igen erősen) zenét meg nem akarok dvd, blu, meg 4K-ról hallgatni ha valamikor úgyis legfeljebb mp3-ba volt tömörítve. Innentől kezdve nekem tökéletesen jó minőség egy mp3-is, IC-s végfokkal, és most ne rögtön a TDA2030-as végfokra gondoljunk LM1036-os kombóval, mert az tényleg a legalja, de általános felhasználásra nagyon is remekül tud szólni. Sok kis PMPO 2 meg 5.1-esekben láttam már panelra egyforma TDA párokat és hidakat, meghökkentem mert ha nem akarsz nagy minőséget akkor igen olcsó megoldásban az is elfogadhatóan szól. Amelyik IC-nek meg már darabja 5 meg 15 ezer forint az hidd el, hidegkirázósan tud szólni.
(#) tothbela válasza lefituta hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Üdv. Még a félreértések előtt tisztázzuk a dolgokat. A villanyóra az sokadrangú. Amit említeni akartam, az hogy nem feltétlenül az a lényeg, hogy cső. Az, hogy a cső használata magával hozza azokat a dolgokat, amit egy tranyós, IC-s kapcsolásnál elkerülhető. Ezt nem negatív értelemben gondoltam. IC-s (ami tulajdonképpen tranyós) erősítőnél leveszik a nyugalmi áramot egész kicsire. Én is levettem csöves gitárerősítőnél a nyugalmi áramot alacsonyra csőkímélési szándékkal, Le is tolt a gityós koléga érte. Csak hát erős "A" jellegből átmentünk "AB", vagy inkább "B" jellegbe. Eltűnt az a szép tiszta hang. Az 5 herces dologról. Sima trafó nélküli erősítő alacsony kimeneti teljesítményen ugyanazt az átvitelt tudja, mint maxon. Ha kimenőtrafót kap, kis kivezérlésnél kitolódik az átvitel egész alacsony frekvenciáig. Ahogy növeljük a kivezérlést, az alsó határfreki egyre fentébb tolódik, mivel a vas hamarabb telítődik. Basszeros legények ezért imádják (imádnák) a 2-400W-os ampeg erősítőket, mert a hangján kívül van még egy fontos tulajdonsága. Nem csak kemény EMINENCE hangszórót lehet vele hajtani, hanem a jó GOODMANS-okat is. Tehát halk részeknél megmozgatja a gyomrot, de ha a húrok közé csapsz, nem a membrán szakad ki, hanem a tüdőd. Van egy Fractal Audio AxeFX Ultra eszköz. Ez minden gitáros álma. Nem írom le mi ez, találd ki.
(#) IOsys hozzászólása Júl 23, 2015 /
 
Nem kéne nekem ilyeneket néznem. Bővebben: Link
(#) voodoo válasza IOsys hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Ezek valójában is 15x jobban, szebben szólnak, mint amennyivel drágábbak egy átlag 30-60 ezer forintos mai sztereó berendezés? (most nem az 5.1 egyekre gondolok)?
(#) Buvarruha válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Az ilyesmit nem az ára szerint kell osztályozni, álandóan ez jön elő. Olcsóbb dolgokból is lehet hasonlót készíteni, de nagyon kell tudni hozzá és ki kell fogni jól sikerült darabokat a hangszórókból. A méregdrága hangszórókkal is el lehet úgy rontani az egészet, hogy inkább fárasztó lesz a hangja, mint élvezhető.
(#) szucsistvan123 válasza IOsys hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Miért? Nem akarod fájdítani a szíved?
(#) voodoo válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Szóval egy ízlésesen, és -drágán kinéző vintage cuccra igazából csak szimplán nem illik azt mondani, hogy szotyi. Mivel jól néz ki. Csak azért kérdem, mert idáig ilyesmit énis csak videókon láttam.
(#) Buvarruha válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Nem értem mit értesz szotyi alatt. Mifelénk a sunnyogást, szuttyogást jelenti.
(#) IOsys válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Nem értek hozzá, de néhol jobban szólt nálam a felvétel hangja, mint általában más zenéim.

szucsistvan123: Sikerült egy picit jobban szóló erősítőt összeraknom, azóta teljesen máshogy hallgatom a zenéket. Szóval igen, egyszer szeretnék egy ilyet hallani.
(#) Buvarruha válasza IOsys hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Én legalább új albuot találtam. A Daft Punk régebbi zenéi nagyon nem csúsztak le a torkomon, de a RAM album nagyonjó.
(#) voodoo válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
A szotyi alatt azt értem, hogy "jóvanazúgy, gagyi, budget, value stb", tehát valami mintha menne, netán megy is, de azért nem lehet tőle elájulni.
(#) voodoo válasza IOsys hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Idézet:
„...néhol jobban szólt nálam a felvétel hangja, mint általában más zenéim.”


Ezt nem értem.
(#) Buvarruha válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Nem, ez nem feltétlenül igaz, de az sem, hogy annyira jók lennének, meg kell hallgatni! Ránézésre, vagy árcédulából ezt nem lehet megmondani.

Arra gondolhatott, hogy jobb hangja volt még így videón keresztül is, mintha maga játszaná le közvetlenül a zenét. Valóban elég jó volt a felvétel is, de a szoba akusztikáj adhatott hozzá valamennyit. Amúgy szerintem az a szoba nem volt túl ideális, legalábbis ami a teljesen sík plafont és talajt illeti.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) IOsys válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
A videóban néhol szebb volt a zene hangja, mintha beraktam volna simán egy zenét.
(#) voodoo válasza IOsys hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Jaa, értem már.
(#) voodoo válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Te már egyébként hallgattál ilyesmit?
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Az akusztika? Dobozok kitolva a sarkokra, (durva mély kiemelés) kis bázistávolság, nagy üvegfelületek, hallható rezonanciák, stb.
(#) Buvarruha válasza voodoo hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Ekkora böszme, meg tölcséres megoldásokat nem, de hallottam már néhány komolyabb szpíkert, de mindegyiket köztes álapotban, így nem volt nagy durranás, meg ideglenes, rosszul berendezett helyeken, nem is otthon szobában. A sajátommal relatíve elégedett vagyok azért ez is elég jól meg van csinálva, a hangszórók nem nagy vaszisztdaszok, de egy darabig nem lesz keret ujítani. Viszont a frekvenciamenet és a hatáfrekvenciák is eléggé rendben vannak, azért elég jól meg van csinálva na.
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Igen, ezt lehetett is hallani, én körbe vagyok függönyözve.
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Azt az ötven-hatvan millát el lehetett volna költeni okosabban is.
(#) IOsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Azt látom, nagyon össze van dobálva egy kupacba, de a magasak tetszenek, meg némi dinamika is azért kihallatszik. Nálam ilyesmi nem sok van (még).
Következő: »»   15 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem