Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1121 / 1387
(#) lala0606 válasza papus51 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszi, ugy látom te a metroban vetted, majd szétnézek a múltikban, hátha találok.
(#) lala0606 válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszönöm, majd szétnézek a multikban, hátha találok. papus51 már probálta, szerinte jó. Te melyik boltban láttad 1L kiszerelésben?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) kaqkk válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Ha a maratót pár perccel előbb bekevered és csak 2 másodpercre beleteszed a nyákot tökéletesen tiszta és nagyon jól tapadó felületet kapsz (előmaratás)
(#) lala0606 hozzászólása Júl 12, 2015 /

eyess videoján láttam milyen fantasztikusan tisztitja vele a nyákot, én is nagyon finom polirpapirral csináltam eddig, de az eredmény mindig is kifogásolhato volt esztétikailag, ezért keresem ezt a "csodaszert.
(#) lala0606 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszi, akkor ez kb ugyan az ha sosav+H2O2-vel (maratoval) megtörlöm egy pzs.-vel, csak gondolom ez már komolyabb anyag, kesztyűben érdemes csinálni. eyess a foszforsavas tisztitoval szabadkézzel bánt.
(#) Pali79 válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Ez a megoldás annyival jobb hogy meg is marja a felületet , és megnöveli a p20-vagy a dry fólia tapadását.
(#) eyess hozzászólása Júl 12, 2015 /

Az a gond az előmaratással , hogy az gyengíti a felület vastagságát , ami nem minden esetben előnyös.Az a fajta tisztítószer, amit én használtam a videóban az nem szed le a felület vastagságából ,viszont a korróziót az ujjlenyomatot , és még sorolhatnám kíméletlenül leszedi .Utána a videón én még letisztítottam ion kezelt vízzel, tehát nem csapvízzel, mert a csapvíz hagy maga után foltot a vízkő miatt .
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

1-2 másodperc alatt elenyészö az a réz amit lemar ,de nem akarok vitát generálni mindenki azt a megoldást használja ami neki jobban beválik . A dry tuti hogy jobban szebben feltapad elömaratás után.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Persze én sem .Igen lehet úgy csinálni nem tilos.Csak nem minden esetben jó.
(#) lala0606 válasza eyess hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszönöm a kielégitö válaszokat, azért keresni fogok ilyen foszforsavas tisztitoszert.
Én csak vasalásos modszert használtam idáig, most tervezem a laminálos technikára fejleszteni magam, de a polirpapiros tisztitás nyomai sosem voltak szépek, még a vegyi onozás után is látszodtak. Ezért tetszett meg a videon is látott eredmény. Köszönöm.
(#) lala0606 válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Talán még annyival egésziteném ki, hogy marato anyag kevésbé zsirtalanit, mint ez a tisztito szer.
(#) eyess válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Igen ez valóban így van .És bevallom hogy én jobban szeretem azt a felületet , amikor olyan a nyák előtte , vagy már maratás után mint a gyári felület se karc , se nyom , se matt felület.Fényes sima tükröző , és karcmentes én csak így tudom elképzelni a nyák készítést részemről.

Igen, igazad van 100%-ban, ha csinálja az ember, hozza ki belöle a lehetöségekhez mérten a szépet is, ne csak a jot.

Ha már vannak segítő technikák hozzá , akkor illik ezekkel megcsinálni olyanra , hogy irigylésre méltó legyen.Nagyon régen ez nem így volt küszködve bár , de nagy nehezen meg meg csinálgattuk , de ma már ez másképp megy.
(#) lala0606 válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Most gondolok bele itt is tovább kell lépnem, ha szép lesz a felületem akkor nem szabad ónozni, valami lakkozást kell csinálni, ennek még utána fogok járni.

A felület kezelés az szintén egy másik mise. Az mindig attól függ ki , hogy smint egyénfüggő , és talán alkalmazásfüggő , hogy milyen körülmények közzé készül az adott nyák.

Talán És ezután már csak a CNC fúrás és a furatgalván van hátra...

Még sosem alkalmaztam lakkot, gondolom maratás után lemosni a tonert, zsirtalanítani, lakkozni, furni és lehet forrasztani. Van olyan lakk ami után lehet forrasztani és olyan zöldes szine van? Ennek még majd utánajárok.

Ugy látom te is profi szinten vagy a nyákgyártásban!! A forrszemeket hogy lehet kihagyni, vagy ez nem is lakkozott? Az ónozott is szép azért!

Jól gondolod ugyanis valóban van ilyen színes lakk is .Nekem például van zöld piros , és fekete .Tévedés ne essék nem lötstop.És valóban ha le van fújva olyan mintha lötstoppal kezelt lenne , viszont a két eljárás teljesen más.

A nyák és a forrmaszk is foto technikával készült .

Akkor ha jól értem, van olyan lakk ami után forrasztható marad a nyák? Én már a fototechnikára nem akarok átállni (Pedig nagyon esztétikus), csak hobbi szinten csinálom és csakis magamnak, hol ezt, hol azt, nameg ugye az alkotás öröme.
(#) Bakman válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Nem. Több eljárás van, de midegyik a fotózásos technikát használja. Pl.: maratás után a teljes NYÁK-ot bekenik a pasztával, fotózzák (a maszkon csak a forrszemek vannak). Ahol nem érte UV fény, ott könnyen lemosható a paszta és ott forrasztható is lesz.

Ha jól ki tudod kísérletezni a vasalásos , vagy laminálós technikát az is lesz olyan , mint a fotózás sőt.Van olyan vonalvastagság ahol már alább nem is lehet menni fotózással otthon .Viszont a jól kidolgozott vasalásos technikának meg lehet az az előnye , hogy hétvégén is rendelkezésre áll , nem kell hozzá sok minden , és viszonylag egyszerűbb.

Igen ezért is ragadtam le ennél a technikánál, egyszerübb gyorsabb. Én már az smd-re nem gondolok, a furatszerelt is megeröltető sokszor a szememnek sajnos.

Néztem az adatlapod, és mosolyogtam magamban, nem rajtad félre ne értsd. A detektoros rádión jutott eszembe a gyerekkorom, állt. iskolában az uttöröházban rádio szakkörön én is épitettem rádiot, farost lemez, rézszegecsel egy tranzisztoros volt, fejhallgatos.
(#) lala0606 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszi akkor a lakkozást felejtsem el mint lehetöséget, csak fototechnikával lehet ilyet csinálni? Nembaj akkor marad a jolbevállt kémiai ónozás.
(#) Mircsof hozzászólása Júl 12, 2015 /

Sziasztok!
Szeretném kikérni véleményeteket, hogy hogy éri meg jobban mint anyagilag, mint hogy minél kevesebb gonddal járjon az UV-s nyák készítés.
Az alap öklet az volt, hogy veszek P20-at, és azzal készítek nyákot az itt található videó alapján.
Namost találtam a Hestore oldalán ehhez szereket, de nem tudom hogy éri meg jobban megvenni ezt mindenestől Bővebben: Link, vagy csak elég a P20.
És azt még nem is mondtam, hogy a fogalmam nincs a filmet hogy készítem el.
Igy minden segítő szándékú hozzáoszlást szívesen fogadok.
(#) Bakman válasza Mircsof hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Szerintem egyszerűbb, tehát tulajdonképpen akár olcsóbb is lehet az előre lakkozott panelek használata. Pl. ez: HEStore. Ezzel egy csomó munka és pár buktató kimarad, a P20 használatához képest. Ezután már csak védőlakk fog kelleni, ami lehet akár Plastik 70 is.

A filmet elkészíteni egyszerű. Veszel a nyomtatódhoz való írásvetítő fóliát és arra kinyomtatod a NYÁK tervet, jellemzően két példányban, vagy elkészítteted egy nyomdával.
Következő: »»   1121 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem