Fórum témák
» Több friss téma |
A szintszabályzó nem szokott elromlani ezekben, vagy legalább is nagyon ritkán, lehet a motornál is testzárlat ki kellene azt is takarítani, csatiját megnézni, kefeportól kitakarítani és amikor próbálod a kapcsoló először tedd rá a pöttyre és ugy dugd be a gépet had törölje az elinditott programot aztán indits el egy ujjat, a panel csatlakozóit is érdemes átnézni nincs e ott valahol berakódás ami átvezet egy kis áramot.
Szia!
A szintszabályzót én bénáztam el....Kezdésként kifújattam a motort,igaz a csatlakozóját nem.Kefehossz jó.Mikor lehúztam egyszer a vízszintszabályzóról a vezetéket, bekapcsoltam,majd kikapcsoltam.Ezután visszadugtam a csatit és ismét bekapcsoltam.Akkor azt hittem jó lett,mert minden programot tudtam járatni víz nélkül.Centrifuga,öblítés és szárítás.Csak mikor vízzel próbáltam,akkor egyből kiszivattyúzta a vizet és hibára állt. Azért köszönöm a tanácsodat! Megnéztem a panelt is,de látható hibát nem láttam.Melyik lehet a fűtőszál relé? Üdv: Tityi
Sziasztok!
Beko mosógép. Végigmosta a programot, de nem centrizett. Megpróbált elindulni, vizet szivattyúzta, aztán mikor a dobot indította volna, 5-8 gyors relékattanás féle hangot adott és le is állt. Épp hogy megpördítette a dobot. Kipróbáltam üresen, ugyan ez. A dob kézzel könnyen és simán jár.
Eszembe sem jutott! Első dolgom lesz holnap megnézni. Köszi! Ha nem az, jelentkezem. De gondolom akkor mosni sem akarna...bár azt meg sem próbáltam.
Bosch Wob 1200 -as felültöltős mosógépem teteje nem zárható.Így is működik, de ez azért nincs rendjén. Mellesleg a vízmelegítéssel is problémák vannak. A szerelő nagyvonalú hozzászólása az volt, vegyek egy új gépet, ha zavar.. Ha ez tényleg nem javítható, netán veszélyes, akkor tényleg vennék. De milyen lenne a legjobb, Elöltöltőst szeretnék. Megköszönöm előre is a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Talált! Az egyik szinte teljesen új, a másik csutka. Köszönöm mégegyszer!
Nincs mit. Sokszor előfordul, hogy a mosás még elketyeg ilyenkor, de a centrifuga nagyobb áramát már nem bírja.
Szerintem javítsd meg te. Jobbat úgy sem veszel manapság. Bocsánat most látom lány vagy. Akkor keress egy másik szerelőt.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Sziasztok ma vettem egy daewoo mh8011 tip-ú mosógépet, de az istenért sem akarja a vizet szívni erőlködik, de egy cseppnyi víz se megy bele.
Van, vagy volt valakinek hasonló problémája és mi lett a megoldás. Előre köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy ma mostam 2x is, a 3.-nál pedig már nem reagál semmire, a programválasztó tekerő nagyon könnyen forog, nem kattog ahogy szokott illetve a pici jelzőfények se világítanak. Nem értem mi baja lett hiszem mondom előtte 15 perccel még működött ment egy adag!! Tudja valaki esetleg mi a szösz baja van? : Whirlpool AWE 6516 a mosógép típusa A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Vagy szétugrott a bekapcsoló gomb vagy a szokásos paneltáp hiba(esetleg mindkettő)
Sziasztok "bacsik, nenik"
Ujra itt, tanacsert feletek.. Ismetelten egy Ariston Hotpoint gep.. Elfelejtette uriteni a vizet. Az urito jo. A vezerlo panelt a gep hatuljan elegve talaltam az urito vezerlesnel. Az aramkort atforrasztottam. Sarga vonallal jeloltem. Az egyik relet csereltem (remelem a szama megfelelo) (sarga X ) Es sarga karikaval jeloltem a kimenetet a szivattyura. Ramerek a kimenetre, nincs aram. De ha az muszer egyik csatijat a gep hazara teszem, akkor az egyik labon megvan a 220, a masikon pedig 113 voltot kapok. Valaki tudna segiteni, hogy mi lehet meg a gond? Nagyon koszonom elore is. Az aramkor hatuljat tukroztem, hogy atlathatobb legyen a felso oldalhoz... A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Szia! A forrasztásokat átnézném, meg az összes vezetősávot. Ugyanez a típusú relé volt benne? Lehet, hogy a forrasztásnál megsérült az érintkező, és nem zár, vagy más a lábkiosztása... Tisztelettel: Jani
Szia.
Ezeket mind atneztem. Minden stimmel. Pontosabban atforrasztottam. Meresre es szemre minden jonak latszik. Rele az : HF3FA volt benne es en HF3FD-t tettem bele. A labkiosztas stimmel, minden ugyanaz.. Szivatas teren kitesz magaert..
És a relé húz is? Tipikus hiba, hogy nem húz a reléd. Ilyenkor van, hogy nincs rendes fóliabeforrasztás, vagy a táp nullád nem jut át. Ez lehet fólia szakadás, vagy a csatinál rossz kontaktus is.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Sziasztok.
Van egy aeg öko lavamat 72420 tipusu mosógépem. Az a jelenség hogy nem engedi be a vizet, a kis motornál vagy szelepnél 203 v ot mértem de indulásnál leesik a feszültség szinte nullára. Alúlrol kiszedtem a vezérlő panelt de itt megállt a tudomány. A motor a tuti jó mert direktbe 230 v al működik. Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok.
Nagyon koszonom.. Vegponttol merem vissza teljesen. Szakadast, forrasztas, vagy folia hibat nem tapasztaltam. PErsze, ez nem zarja ki. A rele elvileg mukodik, mert biztos ami biztos alapon, teljesen mukodo elektronikabol pecaztam ki. En is arra tippelek, hogy a nullanal lehet valami gondom, de itt megallt a tudomany. Az aramkoron belul, meg merre kellene elindulnom, ezt nem tudom sajna. Esetleg valamelyik tranzisztor rugta az utolsot, csak meg nem talaltam meg.. Ha igy haladok, nem is fogom..
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy reggel az Indesit típusú mosógépünk megadta magát. olyat csinál, hogy elkezdi beengedni a vizet, de nem hagyja abba. Szétszedtem, és azt találtam, hogy a vezérlőpanelen el van durranva a vízbeeresztő szelep triakja. Olyan kérdésem volna, ha a triakot kicserélem, akkor elvileg működne a gép? A többi funkció, mosás, vízleeresztés, fugázás minden rendesen megy. A triak típusa Z0107 NL Vagy okozhatott más problémát is? Rakok fel róla képet is. Segítségeteket előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Nagy valószínűséggel akkor jó lesz de azt azért nézd meg hogy mitől lett zárlatos a triac.
Hát valószínűleg én voltam a béna, mert nem dugtam rá rendesen a szelepre a csatit, lecsúszott és letestelt, pukkant egyet.
Holnap akkor veszek a boltban és kicserélem, hátha jó lesz.
Esetleg abban tudtok még segíteni, hogy ha nem javulna meg a cserével, akkor hova tudom elküldeni a vezérlést javításra, vagy esetleg hol tudok hozzá venni vezérlőt reális áron?
Üdv mindenkinek. Van egy daewoo dwd f1011-es mosógépünk. Olyan gond van vele,hogy elindítom a programot és egy idő után fogja magát és megáll. Nem ir semmilyen hibakódot csak megáll és nem világít rajta semmi. Mi lehet vele,
Vizet fűti?ha szénkefés motorja van akkor a keféket ellenőrizd.
Füti a vizet. Olxat csinál,hogy megy egy 36 perces programon 8percet átugrik centrizés előtt meg áll. De ha 3-4 elindítom végig viszi.
Az hogy néz ki mert nem nagyon láttam még ilyet.
Alul van egy vékony gumicső jön ki belőle ami a vizszintszabályzóba megy.A vizet rendesen leereszti?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |