Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szubláda kapcsoló elektronika
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Balogh Tamás hozzászólása Feb 12, 2008 /

sziasztok!

következő lenne a probléma: adott egy aktív mélyláda amit ki/be kapcsolni kellene az erősítő által küldött jellel. tehát ha bekapcsolom az erősítőt akkor kapcsol a láda is és ha nincs mély hang akkor késleltetve kapcsol csak ki.
mellékelten egy rajz amit megépítettem de nem akar működni!

szerintetek mi lehet a gond?

kapcs1.gif

(#) DjRoot válasza Balogh Tamás hozzászólására (») Feb 12, 2008 / 4

Szia! Itt egy kapcsrajz ami biztosan segít rajtad nem nehéz megépíteni és tuti működik! De ebben az esetben meg lehet, hogy a te kapcsolásodéban is arra kell figyelni hogy kell egy segédtrafó ami ezt az áramkört állandó táppal látja el ami +12V kell hogy legyen. Üdv!

p38-fig1.gif

(#) Balogh Tamás válasza DjRoot hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

kösz a rajzot.

elsődlegesen most a már megépítettet kéne feltámasztanom, bár ha nem megy akkor legyártom ezt a fajtát.
nem tudod mi lehet a gond a másikkal?
(raktam segédtrafót DC12-vel.)
lehet alacsony a beérkező jelszint? bekapcsolás után túl hamar lekapcsol és nem is kapcsol vissza...

köszi
(#) DjRoot válasza Balogh Tamás hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

A te kapcsolási rajzodban több lehetséges probléma is lehet! 1. az hogy a c3 kondi kapacitása túl kicsi és hamar kisül ezért kapcsol le, vagy a 2. lehetőség az hogy a relé amit használsz több áramot vesz fel mint amit az 555-ös elbír. Ezt a problémát azzal tudod orvosolni hogy a relé tekercse elé egy tranzisztort raksz. Ha a tranzisztor beiktatása gondot okoz akkor szívesen segítek! A segéd trafó alatt azt értettem hogy egy teljesen független tápegységet kell csinálni ennek a kapcsolásnak ami állandóan megy úgymond készenléti állapotban.
(#) Balogh Tamás válasza DjRoot hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

(a segéd trafót én is így értettem )
lesz időm akkor kicserélem a kondit nagyobbra meg bepattintok egy tranzisztort is...
amit felraktál kapcsolást, arról nincs nyák rajzod?
(megtaláltam neten: http://sound.westhost.com/project38.htm de itt nincs róla)
(#) DjRoot válasza Balogh Tamás hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

sajnos nincsen róla NYÁK rajzom. De azért szólj, hogy sikerült e megoldani
(#) Balogh Tamás válasza DjRoot hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

köszi mégegyszer a kapcsolást, megépítettem és működik...végre...
(#) DjRoot válasza Balogh Tamás hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Szivesen!
(#) Balogh Tamás válasza DjRoot hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

elkiabáltam!
érdekes dolgokat művel:
-csakúgy bekapcsol...gondoltam érzékeny így növeltem R6-ot de akkor is bekapcsol csak úgy...
-nem kapcsol le, vmiért újra tölti a C4-et...kipróbáltam nagyobb ellenállással (ami a C4-et fogyasztja) 10M helyett 1M és oké akkor lekapcsol...
szóval van egy két hibája, de miért?
(#) Balogh Tamás válasza Balogh Tamás hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

megtaláltam a problémát...működik
(#) PiperR hozzászólása Okt 30, 2009 /

Sziasztok!
Automatikus be-ki kapcsolót szeretnék építeni az erősítőmhöz, csatoltam amit megakarok építeni. 2 kérdésem lenne a kapcsolással kapcsolatban: 1. A R12-es jelölésű ellenállás 10 ohm, az minek oda? 2. A MTP3055 jelű fet-et mivel lehetne helyettesíteni? Esetleg tranzisztort nem lehetne betenni a helyére?
(#) vicsys válasza PiperR hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

A 10 ohm a földhurkot vágja fel.
A fet helyére tehetsz tranyót is, de akkor valószínüleg növelni kell a bázisköri kondit. (Célszerű lenne egy darlington)
(#) PiperR válasza vicsys hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Értem, a FET-re valami helyettesítő típust nemtudsz mondani? Mert sajnos itt a környékünkön, ezt a típust nem kaptam, a boltosnak meg fogalma sincs mivel lehetne kiváltani. Ja és a 10 ohm-os ellenállás az fontos oda?
(#) feci73 hozzászólása Nov 19, 2014 /

Sziasztok! Amatőr vagyok szub végfok kapcsolási,beültetési nyák rajzot keresek és persze mellé még táp rajz is kellene . A végfok olyan 70-100W körülire lenne jó építeni. Tud valaki segíteni ?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem