Fórum témák
» Több friss téma |
A dobnál nem marad víz, de mostmár olyat is csinál,hogy elindítom 38 percesen 35-nél át ugrik 27-re majd 11-nél nem megy tovább hanem ugyan azt csinálja még lenem kapcsolom.
Cseréld ki a panelon az összes leöregedett nagy elkókat! Pár száz forint.
Bocsi,de igy nem értem sajnos nem vagyok műszerész.
Amióta internet van, azóta tudjuk, hogy mindent meg lehet javitani a kondenzátorok cseréjével
Én mondjuk a legvégére szoktam mindig hagyni az elektronikát.....
Na igen,de ez az össze-vissza működés táo elégtelenségre utal!
táo jelenség?Az jó dolog lehet!Viccet félretéve valóban lehet de okozhatja más is!Először azt írta nem centriz...ebből hozd ki azt hogy táp hibás!
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2015
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy INDESIT wite 107 mosógépem kb. 5 éves, jól működik, csak ha forog a dob az elektromos kijelzője vibrál. Mi ilyenkor a teendő?
Sziasztok,
tanult kollégámnak meghalt az (Ariston névre keresztelt) 12 éves mosógépe. Meghalt, az azt jelenti, hogy "nem mos". A "nem mos" azt jelenti hogy víz ugyan belemegy, de "a dob nem forog". A "nem forog azt jelenti", hogy forogna, ha forgatná a motor. Ezután, mióta Internet van, tudjuk hogy ott mindenre van megoldás, meg is lett egyből: - Szénkefe! - Szerencsére nem az a videó lett meg elsőként, hogy "cseréljünk ki minden púpos kondenzátort az alaplapon". Két komplett kefeszerelvény beszerezve, beszerelve. De a gép csaknem akar mosni, hanem csak szikrázik, büdösödik és morog. Ismét internetes olvasás, szóval leégett. Hiszen azért büdös... Ezután motor hosszas imádkozás után behoz és megmutat. Szemrevételezés után szerintem: - Mechanikailag rendben van, könnyen forgatható. Csapágy nincs beállva, stb. - Állórész teljesen épnek néz ki. - Forgórész tekercselés is szép, ámbár láthatóan ki van szakadva egy szál a kommutátorból... Arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy: - Azért lett szénkefe cserélve, mert kiszakadt a forgórészből egy szál, - Vagy azért lett kiszakadva egy szál, mert szénkefe lett cserélve Szerintem van az a része, hogy szét kellene húzni a motort és megnézni. Talán kis szerencsével vissza lehetne "varázsolni" a kommutátorba azt a kiszakadt szálat. Vagy lehet ugye alkatrészt is lehet venni. Mondjuk én csak maximum forgórészt vennék mint fődarab (de ugye kinek mi a "fődarab", itt a "motor AZ"). Kollégám megbízható "tekercselőt" keres, aki nem veri át. Tudtok ilyet Budapesten? De egyéb tanácsot, kommentet is elfogad (ha nem tőlem van).
A kiszakadt szál rögzítése reménytelen. A motor szétszedése sem egyszerű feladat, célszerű szakemberre bízni, úgy mindenestől vinni a tekercselőhöz. Pesten nem tudok , vidéken viszont van igen jó hírű cég aki garanciával, és igen pénztárcakímélő módon dolgozik.
Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni. A Samsung WF 1602 WUV XEO mosógépem centrifugálásnál rázkódik. Semmi előzmény nem volt. Vízszintbe állítást ellenőriztem, rendben. A csapággyal vagy a lengéscsillapítóval lehet a hiba? Ha az kb mennyibe kerül ennek a javítása? Nagyjából 4 évente mosógépet kell cserélnem. Próbálok jó mosógépet venni ami szépen is mos de úgy látszik nem sikerül.A régi Evrika még mindig működik. Köszönöm előre is a választ.
sziasztok,uj vagyok a forumon,keresgeltem a neten hatha talalok valami mosogepes forumot de sajna nem nagyon talaltam,kiveve ezt,volna 3 mosogepem amelyek valami hibaval vannak es szeretnek egy kis segitseget vagy tanacsot hogy mit tudnek csinalni ezekkel a problemakkal,nos az elso mosogep egy:
1.ZANKER IF4685.7 egy 7kg 1600RPM mosogep,minden mukodik tokeletesen rajta,jo csendes jol mos a gep csak az a problemam vele hogy pl a vizcsapot nyitva hagyom akkor lassankent elkezd megtelni a dob vizzel,pl 5,6 ora alatt tele van vizzel,szoval minden mosas utan elkel zarjam a vizcsapot,mi lehet a gond ezzel ? 2.LG direct drive 8KG wd-14440FDS mosogep,nagyon szep,csendes gozzel is moshato mosogep,ezzel az a problemam hogy elkezd mosni es amikor kellene kiuritenie a dobot a viztol nem urit semmit,csak egy fura kerrwego hangot ad ki de vizet semmit nem urit ki,kitisztitottam mar a lenti vizszurot is de semmit nem csinal,neztem a lefolyo csovet hatha azzal van valami de az se,neztem a kis motort ami a viz leengedesehez szukseges azis mukodik,es a problemat akkorse tudtam megoldani,tudna ebben segiteni valaki ? 3.Hoover MK 7164D-84 egy 7 kg 1600RPM mosogep,ez is elindul minden,elkezdi a vizet adagolni es amikor elkezdene mosni,elkezdene forgatni a dobot a ruhakkal egybol kiveri a bisztositekot a lakasban,ere tudna valaki segitseget mondani? nagyon szepen megkoszonnem ha valaki tudna nekem segiteni A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Szia!Ha 4 évente mosógépet cserélsz akkor nagyon rossz szerelőd van.Lengéscsillapítókat kéne kicserélni a gépben.
A zankeren mágnes szelepet kell kicserélni.Az LG benyelt valamit vagy szétment a szivattyú a hoover(Candy) nak pedig szerintem a motorja zárlatos.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
hat az LG-t szetszedtem,kipucoltam es sehol semmit nem talaltam a szivattyu kornyeken,csak koszos budos trutyit amit az ujjammal kitudtam szedni,aztan levettem a kis motorokat ami elmeletileg a vizet nyomja kifele,kiprobaltam kulon kulon azok beindulnak ha radugom aramramosszeraktam abba a remenybe hogy na tuti jolessz es sajna ugyan ugy csinal
Akkor leeresztő szivattyú csere.Valószínűleg szét van kopva.Filléres dolog.
vagy esetleg ha leveszem a szivattyut,elvinnem egy szervizbe azt megtudjak csinalni? vagy bisztos hogy azzal volna a problema?
Áhhh ezek nem javítják cserélik.Az Új 2000Ft...Szerinted?
ertem,az nem sok,de valyon bisztos az lenne a problema ?
es akkor a hoover-el mit tudnek csinalni hogy ne verje ki a bisztositekot a lakasban ?
Az bármi lehet.Fűtőbetét elektronika motor...stb.
A magnesszelep csereje, 3 perc. En nem szoktam az egeszet, csak a tekercset. Lepettintom, es faca.
A szivattyu, sajna orok nyug, ha nem figyel az ember. Nekem melltarto merevitom van, minden meretben. Ha kell valakinek, adok el. A hoover, pedig vagy szenkefes szokott lenni, vagy a nyakon adja meg magat a forrasztas. Felora atforrasztassal, ujra eletet lehet lehelni Ha megmozgatod a dobot le-fel.. megporgeted, nem hangos, akkor nem csapagyas Rizsevok gepeinel, ami elszall, az a csillag.. Amin a tengely van es az viszi at a hajtast a dobra. Ennek, csapagy tunete van.. vagy pedig, ha megtekered, szitalva, ovalisan porog. Ha orok eletre akarsz gepet, akkor MIELE. Az ujabbak, azok is kifagynak F53 hibakoddal. Eddig, 3 perc javitassal orvosoltam oket. A motor csatlakozasabol, kiszakad a tachonak a kabele. De, ha nem akarsz ennyit kolteni, akkor a rizsevo gepek. Samsung, LG. Utobbit a Direktdrive miatt ajanlom. Az mellett, a legy izummogese is zavaroan hangos. Akar, mar, az elejen cserelj csapagyat, szimeringet benne, es orok elet. Made in Korea amit beletesznek. Sajnos. SKF-et neki, a szimeringet vastagon zsirozd be es nem lesz gond vele. AMEN. Joccakat nektek...
Bocsi de angol billentyus karaktert hasznalok es azon nincsenek ekezetek,en igy szoktam meg
És ha jelen esetben egy olyan mágnesszelepen cserélsz tekercset ami átenged abból mi haszna van?A tekercs az szinte soha nem szokott rossz lenni(volt már rá példa) mindig a "bele" a vizes rész megy szét.
az a helyezt ezzel a zankerrel hogy amikor hoztam es kiprobaltam nem engedett be semmi vizet,kivettem a magnesszelepet ,elvittem csinaltatni,hazahoztam jovolt,engedte a vizet bele,csak aztan az elso mosas utan rajottem hogy ha nyitva hagyom a vizcsapot akkor lassankent jonbefele a viz is ,es akkor minden mosas utan elkellet zarjam a vizcsapot hogy ne jojjon a viz,na akkor mit tehetek ezzel a problemaval?
az LG-nel akkor uj szivattyu szukseges? a Hoovernel hol keressem a hibat?
igen beallithato,csak akkor keresnem kell az ekezetes karaktereket az angol karakteres billentyuzeten
Nem tudsz olvasni??A zankerba mágnes szelep az lg be szivattyú
a hoovert meg nézd meg minden tekintetben.És ha már egyszer leírsz valamit akkor olvasd már el a rá adott válaszokat hogy ne kelljen mindent 25x leírni!
de tudok olvasni,de azertkerdeztem vissza a zankerrol ,hogy tudjam a magnes szeleppel lehet valamit kezdeni vagy egy cseret igenyel az is?
a Hovernel meg nemtudom hol kezdjem a hibakeresest azert kerdeztem vissza,mar bocsi ha ertetlenkedonek tunok ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |