Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok az lenne a gondom hogy van egy +/-70v os trafóm és ebből szertnék vmi emberi feszültséget előállítani(olyan amihez tok erősítőt építeni)
nah szal 70v x gyök2= 98 és ebből szeretnék +/-50 voltot csinálni 200w os erősítőt szeretnék vele hajtani 4db ot
Szia!
Gondolom elég nagy a trafó, mivel 4 szer 200 watthoz illik. Ekkora teljesítménynél szerintem letekerni kellene pár menetet, más megoldás túl veszteséges, illetve bonyolúlt lenne. Az áttekercselés sem könnyű! Szerintem sokkal sokkal jobban járnál ha egyszerűen nagyobb végfokot építenél belőle. Keresnél valami rajzot, ami 2x98 volttal megy. Igaz, lehet, hogy csak két csatornát tudnál építeni, de az hatalmas teljesítményű lenne! Ez szerintem könnyebb lenne, mint a fesz átalakítás. Hány wattos a trafó?
Szia!
Csinálj valami fetes erősitőt,akkor frankó a +/- 100V,vagy ha van rá mód csinálj megcsapolást a trafón,illetve tekerj le a szekunderből. Üdv! Luki
Légy szíves, trafóra soha ne mondd, hogy +/-, mert akkor megkérlek, hogy mutasd meg a pozitív kivezetését, te pedig mutathatsz felváltva másodpercenként 50-szer az egyikre, 50-szer a másikra, és a gyorsulástól eltörik az ujjad!
Majdnem bármilyen erősítőt rá lehet bírni, hogy szimpla tápfeszről üzemeljen. Lásd a csatolt rajzot! Remélem, hogy érthető. Ha mégsem, akkor hagyjuk!
Mondjuk egy kis terhelhetőségű középkivezetést többféleképpen is elő lehet állítani, és ha a végfokokat ellenütemben vezérled (és persze a fázisfordított csatornákra a hangszórókat ennek megfelelően kötöd rá), akkor a középpontról csak kis áramot vesz föl.
oldalanként 500w ot mondtak (de hát a másik trafó se olyan mint amilyet mondtak )
csak azt akartam vele jelezni hogy duplatáp
a rajzot nagyábol értem
pont ezt szertném elkerülni
Végülis nem muszáj menet közben méregetni. Mielőtt belekezdesz a letekerésbe, tekerj néhány menet vezetéket a csévetestre, és mérd meg mekkora feszültséget ad le, majd oszd el a menetek számával. Ekkor megtudod mennyi a menetfeszültség, ki tudod előre számolni, hogy mennyit tekerj le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |