Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   444 / 564
(#) dara válasza murena72 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

A pufferen nem esht ennyit vissza a feszültség, a lágyinditó relé nem ad át ezért az ellenáláson keresztül korlátoz.
(#) murena72 válasza dara hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Az elleállást már rövidre zártam,de semmi változás. Viszont a betáp egy kondis tekercses dobozon keresztül érkezik,mint a mosógépeknél,még azt kikerülöm majd,de már csak jövő héten tudom fojtatni..
(#) p_kowa válasza csako09 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Szia!

Valószínűleg egy kontakthibád keletkezett az esés hatására. Nézz bele a gépbe, olyan hiba lehet amit szemmel is látnod kell: letört forrasztás, kiszakadt, kilazult, csatiból kijött vezeték stb. A bekötéseket átmérném multival sípolósban Üdv!
(#) swich hozzászólása Júl 26, 2015 /

Nos a Maciban a potméter forditva volt bekötve, igy áramot adtam rá miközben letekertem, egy C6A-es automata volt bekötve a rendszerbe, lehetséges hogy akkor szálltak el az igbt-k mikor ez leoldott? Vagy valószínűbb hogy a 3 pár U57-ből készült 28P-8SZ mentű trafót vittem telitésbe és lejjebb kell vinnem a max áramot?
(#) swich válasza swich hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Első probánál fél poti állásnál volt itt ívet vett és hegesztett, ezután letekertem ( elkötés miatt fel) és amint hozzáértem a pálcával a fémhez egyből leütötte az automatát.
(#) dara válasza swich hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Hogy leoldott az automata még nem kellett volna elszálnia.Milyen igbt vannak benne?Ezeknek a vasaknak elég lenne 30KHz,úgy kéne a frekit beállítani.Képet kaphatnánk a gépről?
(#) Ge Lee válasza dara hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Nem kéne de attól még elszáll, mert nincs benne erre külön védelem. A 3845 7-7,5V körül áll le, az már az IGBT-nek kevés. Ami UCC-t vettem legutóbb a Co-hoz annál nem lesz ilyen gond, mert ha jól emlékszem 10,5V-nál már lekapcsol.
(#) swich válasza dara hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

A gépben IRG4PC50W IGBT-k vannak oldalanként két-két darab. A frekvencia 31.5 KHz volt ugy emlékszem, de 32-nél nem volt több 3.3nF 8.2kohm alkatrészek vannak ott.
(#) swich válasza swich hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Képeket amint tudok teszek fel.
(#) swich hozzászólása Júl 27, 2015 /

Volt egy pici időm kiforrasztani pár alkatrészt. Mind a négy igbt tönkrement de viszont mind a négy HFA Dioda sértetlen. Ez utal valamire vagy csak szerencséjük volt? Persze ezeket is rendelek újakat.
(#) swich válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Megtudnád esetleg mondani ennek a pontos tipusát? Rendelnék egy ilyet a vezérlésembe.
(#) dara válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Ja, meg milyen a segédtápja, annak kéne még egy darabig tolnia.
(#) Ge Lee válasza swich hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Abba nem jó mert ez ellenütemű, az pedig együtemű (UCC-UC).
(#) Ge Lee válasza dara hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Általában nem tesznek bele akkora puffert hogy sokáig menjen. Azért a ki-be kapcsolások elég nagy áramimpulzust húznak ki a kondiból (ampereket).
(#) murena72 hozzászólása Júl 27, 2015 /

Hali! Meg van a bűnös. A zsugorcső alatt laza volt a vezeték és az egyik saru bekormolódott. Írtam,h az egyik vezetéknek nem találtam párját ami a trafóból a dupla diódára jön,na ez volt az oka. Egy kérdésem lenne még,hogy forrasszam össze nagy pákával va maradjon ez a csavaros megoldás?
(#) Chipmunk1960 válasza murena72 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Szia, Az eséstől eltörött a forrasztás, az áramtól pedig beégett. Jó a csavaros is , körömlakkal le szoktam szigetelni, + az anya sem rázkódik le.
(#) p_kowa válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Üdv! Szóval ha megnövelném a Maci segédtáp pufferét, akkor szerinted kiküszöbölhető lenne a fent említett probléma? Köszi
(#) murena72 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Régen én is használtam körömlakkot,akkor visszatértek hozzá...
(#) Ge Lee válasza p_kowa hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Ezt így nehéz megmondani. Ártani nem árt.
(#) swich hozzászólása Aug 6, 2015 /

Mi a külömbség ha két zener diódát használunk az igbt gate lába előtt szembefordítva vagy csak egy szimpla zener diódát?
(#) Ge Lee válasza swich hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Nyilván egyértelmű. Az egyiknél csak az egyik (mondjuk pozitív) feszültségirányban limitálja a feszültséget a másiknál pedig mindkét irányban.
(#) Lusi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Szerintem limitálja az mindkét irányban, csak a feszültség érték, vagy a zener veszűltség lesz,
vagy a PN átmenet kb -0,6V környékén lesz.
Ha + - zéner feszültséget akarsz rá engedni az IGBT-re akkor kell a két szembefordított
zénerdioda.
(#) Chipmunk1960 válasza Lusi hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Sziasztok. A Zenert a Gate védelme érdekében rakják bele, pár voltab alacsonyabb, mint a max G-S érték, mondjuk 20V, de a meghajtás, csak 15V-ról megy. a Zener mefodja az estlegesen a G vezetékre kerülő impulzusokat, szembefordítás esetén természetesen a +, és - okat is. Vannak típusok, amelyekbe már gyárilag beépítik.
(#) laacika hozzászólása Aug 9, 2015 /

Szép napot ebben a nagy melegben.

Lenne egy kérdésem,két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V?
Ha jól tudom MMA-nál előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni a Volt lehet egyforma mind két gépnél?
Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?
(#) swich hozzászólása Aug 11, 2015 /

Egy kis segítséget kérnék, a tönkrement igbt-k helyett veszek újakat. Melyik a jobb választás, HGTG30N60A4 vagy a GT50J325 ? Még egy kérdés, a toroid trafó primer és szekunder tekercsei megeggyező irányban vannak megtekerve? Mert teljesen elbizonytalanodtam.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) uniman válasza swich hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Idézet:
„Melyik a jobb választás”

...elfelejtetted leírni, hogy milyen típusú IGBT-k helyett, pedig az FONTOS !!!
(#) swich válasza uniman hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Maci tipusú invertert épitem, abban voltak IRG4PC50W tipusuak, ez félhidas meghajtású. A frekvencia 32KHz.
(#) uniman válasza swich hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Az utóbbi IGBT bemeneti kapacitása soknak tűnik (Cies= 7900 pF) az eredeti 3700 pF-jéhez képest. G30N60 IGBT gyakrabban használatos az inverteres hegesztőkben...ha jól sejtem.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) swich válasza uniman hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
(#) erdgab válasza swich hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Szia!
A főtrafó primer és szekunder tekercsei egy irányba vannak tekerve.Jó választás a HGTG30N60A4,de mielőtt beülteted és véletlen az éltető füst kijönne,nem ártana megnézni,hogy az előző IGBT-k miért haláloztak el.
Következő: »»   444 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem