Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
A pufferen nem esht ennyit vissza a feszültség, a lágyinditó relé nem ad át ezért az ellenáláson keresztül korlátoz.
Az elleállást már rövidre zártam,de semmi változás. Viszont a betáp egy kondis tekercses dobozon keresztül érkezik,mint a mosógépeknél,még azt kikerülöm majd,de már csak jövő héten tudom fojtatni..
Szia!
Valószínűleg egy kontakthibád keletkezett az esés hatására. Nézz bele a gépbe, olyan hiba lehet amit szemmel is látnod kell: letört forrasztás, kiszakadt, kilazult, csatiból kijött vezeték stb. A bekötéseket átmérném multival sípolósban Üdv!
Nos a Maciban a potméter forditva volt bekötve, igy áramot adtam rá miközben letekertem, egy C6A-es automata volt bekötve a rendszerbe, lehetséges hogy akkor szálltak el az igbt-k mikor ez leoldott? Vagy valószínűbb hogy a 3 pár U57-ből készült 28P-8SZ mentű trafót vittem telitésbe és lejjebb kell vinnem a max áramot?
Első probánál fél poti állásnál volt itt ívet vett és hegesztett, ezután letekertem ( elkötés miatt fel) és amint hozzáértem a pálcával a fémhez egyből leütötte az automatát.
Hogy leoldott az automata még nem kellett volna elszálnia.Milyen igbt vannak benne?Ezeknek a vasaknak elég lenne 30KHz,úgy kéne a frekit beállítani.Képet kaphatnánk a gépről?
Nem kéne de attól még elszáll, mert nincs benne erre külön védelem. A 3845 7-7,5V körül áll le, az már az IGBT-nek kevés. Ami UCC-t vettem legutóbb a Co-hoz annál nem lesz ilyen gond, mert ha jól emlékszem 10,5V-nál már lekapcsol.
A gépben IRG4PC50W IGBT-k vannak oldalanként két-két darab. A frekvencia 31.5 KHz volt ugy emlékszem, de 32-nél nem volt több 3.3nF 8.2kohm alkatrészek vannak ott.
Volt egy pici időm kiforrasztani pár alkatrészt. Mind a négy igbt tönkrement de viszont mind a négy HFA Dioda sértetlen. Ez utal valamire vagy csak szerencséjük volt? Persze ezeket is rendelek újakat.
Megtudnád esetleg mondani ennek a pontos tipusát? Rendelnék egy ilyet a vezérlésembe.
Ja, meg milyen a segédtápja, annak kéne még egy darabig tolnia.
Abba nem jó mert ez ellenütemű, az pedig együtemű (UCC-UC).
Általában nem tesznek bele akkora puffert hogy sokáig menjen. Azért a ki-be kapcsolások elég nagy áramimpulzust húznak ki a kondiból (ampereket).
Hali! Meg van a bűnös. A zsugorcső alatt laza volt a vezeték és az egyik saru bekormolódott. Írtam,h az egyik vezetéknek nem találtam párját ami a trafóból a dupla diódára jön,na ez volt az oka. Egy kérdésem lenne még,hogy forrasszam össze nagy pákával va maradjon ez a csavaros megoldás?
Szia, Az eséstől eltörött a forrasztás, az áramtól pedig beégett. Jó a csavaros is , körömlakkal le szoktam szigetelni, + az anya sem rázkódik le.
Üdv! Szóval ha megnövelném a Maci segédtáp pufferét, akkor szerinted kiküszöbölhető lenne a fent említett probléma? Köszi
Régen én is használtam körömlakkot,akkor visszatértek hozzá...
Ezt így nehéz megmondani. Ártani nem árt.
Mi a külömbség ha két zener diódát használunk az igbt gate lába előtt szembefordítva vagy csak egy szimpla zener diódát?
Nyilván egyértelmű. Az egyiknél csak az egyik (mondjuk pozitív) feszültségirányban limitálja a feszültséget a másiknál pedig mindkét irányban.
Szerintem limitálja az mindkét irányban, csak a feszültség érték, vagy a zener veszűltség lesz,
vagy a PN átmenet kb -0,6V környékén lesz. Ha + - zéner feszültséget akarsz rá engedni az IGBT-re akkor kell a két szembefordított zénerdioda.
Sziasztok. A Zenert a Gate védelme érdekében rakják bele, pár voltab alacsonyabb, mint a max G-S érték, mondjuk 20V, de a meghajtás, csak 15V-ról megy. a Zener mefodja az estlegesen a G vezetékre kerülő impulzusokat, szembefordítás esetén természetesen a +, és - okat is. Vannak típusok, amelyekbe már gyárilag beépítik.
Szép napot ebben a nagy melegben.
Lenne egy kérdésem,két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V? Ha jól tudom MMA-nál előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni a Volt lehet egyforma mind két gépnél? Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?
Egy kis segítséget kérnék, a tönkrement igbt-k helyett veszek újakat. Melyik a jobb választás, HGTG30N60A4 vagy a GT50J325 ? Még egy kérdés, a toroid trafó primer és szekunder tekercsei megeggyező irányban vannak megtekerve? Mert teljesen elbizonytalanodtam.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Idézet: „Melyik a jobb választás” ...elfelejtetted leírni, hogy milyen típusú IGBT-k helyett, pedig az FONTOS !!!
Maci tipusú invertert épitem, abban voltak IRG4PC50W tipusuak, ez félhidas meghajtású. A frekvencia 32KHz.
Az utóbbi IGBT bemeneti kapacitása soknak tűnik (Cies= 7900 pF) az eredeti 3700 pF-jéhez képest. G30N60 IGBT gyakrabban használatos az inverteres hegesztőkben...ha jól sejtem.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |