Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 100
(#) Macsek71 válasza sirenato hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Megerősítelek, ha ez az az ablakklíma amire gondolok, annak a kondenzvize, alul a gép alján csorog hátra, jó esetben valóban elpárolog. ( extrém párás időben szokott csak csöpögni-csorogni )

Próbáld meg permetezz vizet az elpárologtatóra, és keresd merre folyik
(#) GreaT válasza habazutty hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Lehet hibakód, de nem tudom nagyon értelmezni.
Ide feldobtam: http://ovh.to/6bcsrZ

Köszi,
(#) tibibalogh520 válasza GreaT hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Szia!
Ezeknél a paneleknél ez sajnos proci hiba. Hiába is próbálkozol az eeprom tartalommal.
Esetleg egy RESET-et próbálj meg, de az önteszt után vissza fog állni erre a kijelzésre.
Üdv Tibi.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
(#) habazutty válasza GreaT hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Nem igazán tapasztaltam még ilyet, hogy minden Led villog.
Konkrétan utána kéne nézni, hogy milyen gépekbe pakolták még ezt a panelt, hátha lehet használtan keríteni. Sajna nem igen rémlik, hogy láttam volna hasonló panelt. Inkább a Midea vezérlőkből van sok.
Ha végképp nem sikerül megoldani, lehet, hogy rakni kell bele egy sima ON-OFF beltéri panelt, ha elfér. Valszeg még a lamellamozgatót is fogja tudni hajtani.
Ez csak egy ötlet.
(#) kaqkk válasza habazutty hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Az on off os klímáknál a komplett beltéri csere is célravezető lehet
(#) habazutty válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Egyetértek. Lehet még egyszerűbb is, mint átalakítani.
(#) Joe_001 válasza habazutty hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Tettem be ilyesmit, még nem szóltak vissza, hogy elromlott:Univerzális ON- OFF vezérlő 10 körül volt az ára.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) GreaT válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Üdv,

A resetelni hogyan kell és köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
(#) tibibalogh520 válasza GreaT hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Feszültség mentesítsd a készüléket, majd nyomd meg a beltérin lévő nyomógombot, és helyezd áram alá. A gyombot közben tartsd nyomva, és még további 10 másodpercig.
Ezután elindít egy öntesztet, de gyaníthatóan vissza fog állni belső hibára.
(#) Fantasy hozzászólása Júl 16, 2015 /

Üdv.
Segítséget szeretnék kérni egy Fisher klímával kapcsolatban. Két kompresszor van benne, és két beltéri egység van hozzá. Az a probléma vele, hogy csak az egyik kompresszort indítja, a másikat nem, a relé nem húz meg. Addig eljutottunk, hogy a beltéri egységek rendben vannak a vezérlőfeszültség visszaérkezik a kültéri egységhez, amelyik kompresszor nem indul az is jó, a relé érintkezőt rövidre zárva működik, a relé is jó, próbaképpen cserélve lett. A relé behúzó tekercsére nem érkezik meg a 12V. A képen a jobb felső sarokban van a két relé, amelyik vízszintesen van, az nem kap feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015

IMG_0945.JPG

(#) alex80 hozzászólása Júl 21, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Icecool dualsplit klímánk a kérdésem az lenne az egyik beltéri kb.:1.5m van a kültéritől a másik kb.:14m-re. Az egyik körön gyárilag 900 a másikon 800g 407-es gáz van. kell-e pluszba rátölteni a hosszabbik köre, ha igen kb. mennyit? Most ráadásul a hosszabbik körből el is ment a gáz várom a szerelőt, de ő sem tudja, mennyit kell rátölteni a neten pedig nem találtam semmi infót. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kaqkk válasza alex80 hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Ha jó szerelőt találtál akkor ő megtölti párolgásra , nem lehet pontos értéket mondani csak katalógusból ami már nem igazán fellelhető
(#) sziszi1003 válasza alex80 hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Szia!
A nyári méretezés 7 méter után kér rátöltést, méterenként 20 gramm. Tehát a gyári paraméterek + 140 gramm hűtőközeg.
(#) Pixi hozzászólása Júl 22, 2015 /

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy split klíma szett, de 4 éve a aleszereléskor elment belőle a gáz, akkor annak a kültéri egysége már valószínű tönkre mehetett? Érdemes vele foglalkozni?
üdv
PIXI
(#) kaqkk válasza Pixi hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A kültéri miért ment volna tönkre ? Ha elzárták a szelepeket semmi baja nincs, csak egy gáztöltést igényel felszerelés után .
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
(#) Pixi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Akkor majd megnézem hétvégén ha nálam lesz, hogy mi is a helyzet vele.
A másik, hogy az inverteres mennyire függ a kültéritől, működésre bírható anélkül is, mert van egy ilyen bontott beltérim amihez nem volt kültéri és szereném a kútklímához felhasználni.
(#) kaqkk válasza Pixi hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Ha inverteres akkor kültéri nélkül le fog tiltani. maximum akkor tudod munkára fogni ha kidobod az elektronikát és csinálsz valami távvezérlést a ventillátornak meg a víz szivattyunak
(#) Macsek71 hozzászólása Júl 22, 2015 /

Üdv !

"Leselejtezett" split klíma kültérijéből érdemes-e kibontani a ventilátort ? Szeretnénk a műhely ablakába ( kb pont akkora ) alkalmazni* szellőztetőnek .

Köszi M.

* természetesen megmentenénk a gyári tartóját, illetve a védőrácsokat is .
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Nem lesz kicsi a teljesítménye
(#) Pixi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Akitől van, azt mondta hogy egy kültérin volt neki több beltéri, és mivel a többit elvitték a kültérivel együtt ezt már csak ventilátornak használta. Akkor lehet, hogy egy simát kell szereznem, mert úgy akarom megoldani, hogy a kültéri helyett a szivattyút indítsa be, és ugyan úgy működjön a távirányítás. Ha majd hétvégén beleásom magam a lelkivilágába.
(#) kaqkk válasza sziszi1003 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Idézet:
„A nyári méretezés”
Téli méretezés is van ? Tudod mekkora a klíma (hányKWH-os ?) milyen vastagok a csövei ? Szerintem ezekröl nem volt szo , akkor honnan a 20g/m es adat ? Sokkal egyszerűbb a fals adatok helyett párolgásra tölteni , aki már töltött klímát-hűtöt az tudja miről beszélek ....
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Jó lenne rendesen kiszellőztetni a műhelyt... Ha sok a légszállítás,- illetve a motor melegszik - egy ki-be kapcsolásos időzítős megoldás nem gond
(#) laccika77 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Télen kicsit ki kell venni belőle ( méterenkét 2 centit) Inverterest viszont nehéz nyomásra tölteni !..?
(#) saltex hozzászólása Júl 23, 2015 /

Tisztelt klima Űgyben Forumozó kollegák.

Sajnos nem vagyok jártas olyan mélyen a klima rejtelmeiben mint egyesek itt a forúmon de azért a szükség törvényt bont elvén fell kell tennem egy néhány kérdést a szakértelemmel redelkező kollegáknak egy kis segitség címszó alatt. Szóval :
Az irodábnam található egy Haier 24000BTU -s Inverteres légkondi ami közel 6 éve teszi a dolgát , hűt-füt rendületelenül.Az olyan karbantartási munkák mint takaritás megvoltak neki, más nem volt. Az idő vasfoga ugyebár kihat a benne levő R410a nevű folyadékra is, és igy ennyi év után úgy döntött , hogy mostmár csak úgy "jelképesen" akar hüteni meg fűteni is persze de ez most nem aktuális de összekapcsolodik.A lényeg a lényegben , hogy kimentem és megállapitottam hogy a vékony cső le van fagyva, gyorsan le is vontama következtetést , hogy bizony " gáz van " mert nincs gáz. Elmentem fordulta egyet és szereztem egy 0,5kg Gázt, elévettem az óracsoportott őssze szereltem és megállapitottam , hogy a magasnyomású óra kb 28C külső hőmérséklet mellet az R410 es skálán -20-at mutat. Csekély ismereteimből kiindulva ennek kb a környezeti hömérsékletet kellen mutatni ha nem tévedek, hangsulyozom valahonan röptibe kapott infó alapján mondom.
Beküldtem a cca 0,5 kg gázt folyadékként, az óra fel ballagott 0C re.itt elfogyott a gáz, és a tudás is. Aklima müködése jobbra fordult, hűt. A befujt levegő hőmérséklete 13C max ventilátor fordulaton, amennyiben le veszem a fordulatot a hőmérsklet csőkken 12C ra . A kérés és kérdések sora amiben segitségetek kérem:
1. Hány foknak kellene a lenni a befújt levegőnek (16C ra van állitva a klima).
2.Magyarázza el nekem valaki, hogyan kell leolvasni az órát,mit jelentenek azok a minuszok , plusszok ( az óra egy Reffco)
3. A fentiek értelmében feltételezem még mindig kevés benne a gáz, a kültéri oldalára 1,2kg van irva.
4. Van -e valami helyes módja a mennyiségi feltőltésnek kivétel a leszivás?

Válaszotok előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) kaqkk válasza saltex hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

A 410 nem igazén szereti a rátöltést , mégpedig azért mert keverék gáz több komponensböl áll , és ha fogy a rendszerböl nem egyenlö részben szöknek a komponensek ,ezért rátöltéskor felborul az alkotok aránya. Hívj egy klímást és töltesd ujra .
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
(#) saltex válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Most már mindegy, rá töltöttem, a helyzet valójába javult a semmihez képest lényegesen jobb. lehet hogy ezért se tudom az órát értelmezni
Kösz a választ
(#) laccika77 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Üdv! A 410 nek nincs akkora csúszása mint mondjuk a 407nek , én simán rá szoktam tölteni ésszerü keretek között. De a nagy igazsàg az,hogy ha elmegy a töltet akkor ĺyukat is találni kellene...
(#) saltex válasza laccika77 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Valószinüleg, hogy van valahol, de 6 év is elég hosszú idő utántöltés nélkül közel 24 órás üzem mellet
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2015
(#) laccika77 válasza saltex hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Ezért írtam azt,hogy ésszerű keretek között.
(#) kaqkk válasza laccika77 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

A 410 el is megjártam már kétszer, 0 fokos párolgásnál rátöltve azonnal beállt +5 fok ra 15 perc után is tartotta ezt az értéket , de egy hét múlva visszahívtak hogy..... Akkor leszivattam ujratöltöttem azota minden ok .
Következő: »»   21 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem