Fórum témák
» Több friss téma |
Megerősítelek, ha ez az az ablakklíma amire gondolok, annak a kondenzvize, alul a gép alján csorog hátra, jó esetben valóban elpárolog. ( extrém párás időben szokott csak csöpögni-csorogni )
Próbáld meg permetezz vizet az elpárologtatóra, és keresd merre folyik
Szia!
Ezeknél a paneleknél ez sajnos proci hiba. Hiába is próbálkozol az eeprom tartalommal. Esetleg egy RESET-et próbálj meg, de az önteszt után vissza fog állni erre a kijelzésre. Üdv Tibi. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Nem igazán tapasztaltam még ilyet, hogy minden Led villog.
Konkrétan utána kéne nézni, hogy milyen gépekbe pakolták még ezt a panelt, hátha lehet használtan keríteni. Sajna nem igen rémlik, hogy láttam volna hasonló panelt. Inkább a Midea vezérlőkből van sok. Ha végképp nem sikerül megoldani, lehet, hogy rakni kell bele egy sima ON-OFF beltéri panelt, ha elfér. Valszeg még a lamellamozgatót is fogja tudni hajtani. Ez csak egy ötlet.
Az on off os klímáknál a komplett beltéri csere is célravezető lehet
Egyetértek. Lehet még egyszerűbb is, mint átalakítani.
Tettem be ilyesmit, még nem szóltak vissza, hogy elromlott:Univerzális ON- OFF vezérlő 10 körül volt az ára.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
Üdv,
A resetelni hogyan kell és köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Feszültség mentesítsd a készüléket, majd nyomd meg a beltérin lévő nyomógombot, és helyezd áram alá. A gyombot közben tartsd nyomva, és még további 10 másodpercig.
Ezután elindít egy öntesztet, de gyaníthatóan vissza fog állni belső hibára.
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni egy Fisher klímával kapcsolatban. Két kompresszor van benne, és két beltéri egység van hozzá. Az a probléma vele, hogy csak az egyik kompresszort indítja, a másikat nem, a relé nem húz meg. Addig eljutottunk, hogy a beltéri egységek rendben vannak a vezérlőfeszültség visszaérkezik a kültéri egységhez, amelyik kompresszor nem indul az is jó, a relé érintkezőt rövidre zárva működik, a relé is jó, próbaképpen cserélve lett. A relé behúzó tekercsére nem érkezik meg a 12V. A képen a jobb felső sarokban van a két relé, amelyik vízszintesen van, az nem kap feszültséget. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Sziasztok!
Van egy Icecool dualsplit klímánk a kérdésem az lenne az egyik beltéri kb.:1.5m van a kültéritől a másik kb.:14m-re. Az egyik körön gyárilag 900 a másikon 800g 407-es gáz van. kell-e pluszba rátölteni a hosszabbik köre, ha igen kb. mennyit? Most ráadásul a hosszabbik körből el is ment a gáz várom a szerelőt, de ő sem tudja, mennyit kell rátölteni a neten pedig nem találtam semmi infót. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha jó szerelőt találtál akkor ő megtölti párolgásra , nem lehet pontos értéket mondani csak katalógusból ami már nem igazán fellelhető
Szia!
A nyári méretezés 7 méter után kér rátöltést, méterenként 20 gramm. Tehát a gyári paraméterek + 140 gramm hűtőközeg.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy split klíma szett, de 4 éve a aleszereléskor elment belőle a gáz, akkor annak a kültéri egysége már valószínű tönkre mehetett? Érdemes vele foglalkozni? üdv PIXI
A kültéri miért ment volna tönkre ? Ha elzárták a szelepeket semmi baja nincs, csak egy gáztöltést igényel felszerelés után .
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Akkor majd megnézem hétvégén ha nálam lesz, hogy mi is a helyzet vele.
A másik, hogy az inverteres mennyire függ a kültéritől, működésre bírható anélkül is, mert van egy ilyen bontott beltérim amihez nem volt kültéri és szereném a kútklímához felhasználni.
Ha inverteres akkor kültéri nélkül le fog tiltani. maximum akkor tudod munkára fogni ha kidobod az elektronikát és csinálsz valami távvezérlést a ventillátornak meg a víz szivattyunak
Üdv !
"Leselejtezett" split klíma kültérijéből érdemes-e kibontani a ventilátort ? Szeretnénk a műhely ablakába ( kb pont akkora ) alkalmazni* szellőztetőnek . Köszi M. * természetesen megmentenénk a gyári tartóját, illetve a védőrácsokat is .
Akitől van, azt mondta hogy egy kültérin volt neki több beltéri, és mivel a többit elvitték a kültérivel együtt ezt már csak ventilátornak használta. Akkor lehet, hogy egy simát kell szereznem, mert úgy akarom megoldani, hogy a kültéri helyett a szivattyút indítsa be, és ugyan úgy működjön a távirányítás. Ha majd hétvégén beleásom magam a lelkivilágába.
Idézet: Téli méretezés is van ? Tudod mekkora a klíma (hányKWH-os ?) milyen vastagok a csövei ? Szerintem ezekröl nem volt szo , akkor honnan a 20g/m es adat ? Sokkal egyszerűbb a fals adatok helyett párolgásra tölteni , aki már töltött klímát-hűtöt az tudja miről beszélek .... „A nyári méretezés” A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Jó lenne rendesen kiszellőztetni a műhelyt... Ha sok a légszállítás,- illetve a motor melegszik - egy ki-be kapcsolásos időzítős megoldás nem gond
Télen kicsit ki kell venni belőle ( méterenkét 2 centit) Inverterest viszont nehéz nyomásra tölteni !..?
Tisztelt klima Űgyben Forumozó kollegák.
Sajnos nem vagyok jártas olyan mélyen a klima rejtelmeiben mint egyesek itt a forúmon de azért a szükség törvényt bont elvén fell kell tennem egy néhány kérdést a szakértelemmel redelkező kollegáknak egy kis segitség címszó alatt. Szóval : Az irodábnam található egy Haier 24000BTU -s Inverteres légkondi ami közel 6 éve teszi a dolgát , hűt-füt rendületelenül.Az olyan karbantartási munkák mint takaritás megvoltak neki, más nem volt. Az idő vasfoga ugyebár kihat a benne levő R410a nevű folyadékra is, és igy ennyi év után úgy döntött , hogy mostmár csak úgy "jelképesen" akar hüteni meg fűteni is persze de ez most nem aktuális de összekapcsolodik.A lényeg a lényegben , hogy kimentem és megállapitottam hogy a vékony cső le van fagyva, gyorsan le is vontama következtetést , hogy bizony " gáz van " mert nincs gáz. Elmentem fordulta egyet és szereztem egy 0,5kg Gázt, elévettem az óracsoportott őssze szereltem és megállapitottam , hogy a magasnyomású óra kb 28C külső hőmérséklet mellet az R410 es skálán -20-at mutat. Csekély ismereteimből kiindulva ennek kb a környezeti hömérsékletet kellen mutatni ha nem tévedek, hangsulyozom valahonan röptibe kapott infó alapján mondom. Beküldtem a cca 0,5 kg gázt folyadékként, az óra fel ballagott 0C re.itt elfogyott a gáz, és a tudás is. Aklima müködése jobbra fordult, hűt. A befujt levegő hőmérséklete 13C max ventilátor fordulaton, amennyiben le veszem a fordulatot a hőmérsklet csőkken 12C ra . A kérés és kérdések sora amiben segitségetek kérem: 1. Hány foknak kellene a lenni a befújt levegőnek (16C ra van állitva a klima). 2.Magyarázza el nekem valaki, hogyan kell leolvasni az órát,mit jelentenek azok a minuszok , plusszok ( az óra egy Reffco) 3. A fentiek értelmében feltételezem még mindig kevés benne a gáz, a kültéri oldalára 1,2kg van irva. 4. Van -e valami helyes módja a mennyiségi feltőltésnek kivétel a leszivás? Válaszotok előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
A 410 nem igazén szereti a rátöltést , mégpedig azért mert keverék gáz több komponensböl áll , és ha fogy a rendszerböl nem egyenlö részben szöknek a komponensek ,ezért rátöltéskor felborul az alkotok aránya. Hívj egy klímást és töltesd ujra .
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
Most már mindegy, rá töltöttem, a helyzet valójába javult a semmihez képest lényegesen jobb. lehet hogy ezért se tudom az órát értelmezni
Kösz a választ
Üdv! A 410 nek nincs akkora csúszása mint mondjuk a 407nek , én simán rá szoktam tölteni ésszerü keretek között. De a nagy igazsàg az,hogy ha elmegy a töltet akkor ĺyukat is találni kellene...
Valószinüleg, hogy van valahol, de 6 év is elég hosszú idő utántöltés nélkül közel 24 órás üzem mellet
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2015
Ezért írtam azt,hogy ésszerű keretek között.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |