Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm
Értelmetlen is lenne ha együtt menne a hűtés és fűtés is. Írtad, hogy óra nem szokott hibásodni. Tehát valószínűtlen, hogy a hűtőgép öregedésével és így az óra elállítódásával a kelleténél rövidebb ideig kap a fűtésrendszer áramot? Erre az időtartamra van valami elvárt tól - ig érték?
Az én hűtőm kb. 15 percig tartja a fűtést. Szokott lenni gond a kapcsolóóránál az érintkezőkkel. Érdemes ránézni.
Kösz
Ránézek majd, ha a fagyasztótérben kizártam a hibalehetőségeket és ez esetben visszatérek ide a hülye kérdéseimmel. Remélem nem baj, hogy kérdezek. Úgy érzem már okosodom. Valaki iskolában, könyvből és gyakorlatban tanulja, én viszont itt és rögtön ki is próbálom. Akár ciki, akár nem ez van.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A Zanussi hűtőládánk eleje és bal oldala melegszik. Amikor bekapcsol (lehet hogy a kondenzátor kapcsol be) akkor felmelegszik, amikor kikapcsol akkor lehűl. Pár hónapja vettük, és az elején nem tapasztaltuk hogy melegedne. Volt egy áramkimaradás,lehet hogy ez lenne a probléma? Nem bírja magát visszahűteni? Vagy a kompresszorral lenne a baj? Lehet hogy butaságnak tűnik, de fontos lenne! Köszönöm
Az egy motoros kombi hűtők a szabályzást a normál tér hátfal érzékeléssel szokták megoldani. ( bekapcs: +5fok kikapcs -22...-33fok pl.) Én is a szabályzóra tippeltem amikor ugyan ez a jelenség volt, de tévedtem. A hiba oka dugulás volt. A szűrő cserélye-+ persze gáz ujratöltés oldotta meg a problémát. Ez már öt éve volt, és most a nagy melegben kezd hasonló jelenség kialakulni. Ha tudod mérni a fogyasztást pontosan a lecsökkent keringés miatt nekem 180W-ról 120-ra esett vissza. És a bekepcsot állapot hoszabb.
Másik jellemző, hogy a hőleadó hátul csak langyos, nem tud rendesen felforrósodni ahogy kéne. Mégyegy leovasztással+két hét szárítással próbálkozom, de valószínüleg egy szürőcsere+újratöltés lesz a megoldás.
Ha palást kondenzátoros, márpedig az akkor természetes jelenség, akkor kell aggódni ha már nem melegszik (akkor majd nem is hűt).
Helló,Érdeklődni szeretnék,van egy zanussi softline alulfagyasztós hűtőszekrényem.A jobb felsö sarkában van egy sárga gomb annak kikapcsolva vagy bekapcsolva kell lennie alaphelyzetben.
Szevasz!
Szinte mindig kikapcsolva. Ez a gyorsfagyasztó gomb, de igazából semmit sem csinál (teljesítménynövelés, ilyesmi), csak áthidalja a termosztátot, sose fog a gép leállni. Mire jó? Ha holnap nagyobb mennyiségű fagyasztandó árut akarok belerakni, akkor "sárgára" teszem és a -18 helyett lehúz -25-re (amennyire csak tud lemenni), és ha van benn áru, akkor annak is leviszi a hőmérsékletét, amit azután át tud adni a "frissen" érkezőnek, némi előzetes hideget így tárolva. Ha üres a fagyasztó, akkor alig van értelme. Berakás után azért még így kell hagyni mondjuk egy napot, nem hagyja az automatát dolgozni. Az időzítés árumennyiség és annak hőmérséklete függő, vagy nincs is rá szükség. Üdv: StMiklos
Kis segítséget kérnék !
Tizenéves egykompresszoros alulfagyasztós hűtőszekrényem nem akar kikapcsolni ... A normál térben a hátfalon centi vastag dér keletkezett*, mire észrevettem Ha a szabályzót lejjebb tekerem ( magasabb hőfok) akkor szépen leáll, majd melegedve ismét dolgozni kezd ... Most próbálom keresni a amit .... Hőfok: fagyasztó tér -23, normál tér 9 Celsius. A termosztát ( szabályzó ) kb. középálláson ahol szokott, kompresszor egyenletesen duruzsol, a hátsó hőcserélő meleg (kézzel pár másodpercig elviselhető). Ajtótömítések nem tűnnek sérültnek. Mi lehet a probléma ? -kipurcant a hőszabályzó ( termosztát ) ? -haldoklik a készülék ( dugulás, gázszökés esetleg egyéb) ? -"csak" besokallt a gép a lakásban levő ~ 30 fokos hőségtől ? * Pár milliméteres jég megszokott; a deret eltávolítottam ill. a fagyasztó rész sincs nagyon eljegesedve . Idézet: eltaláltad „-"csak" besokallt a gép a lakásban levő ~ 30 fokos hőségtől ?”
Köszi !
Bár nekem nem igazán tiszta, hogy az eltelt másfél óra alatt a normál tér nem változott ( 9 C) viszont a fagyasztó lement -25 fokra ... ( nem nyitogatom, az időjárás állomás rádiós hőmérőit dobtam be a hűtőbe )
Köszönöm szépen hogy válaszoltál!
Üdv! Olyan problémám volna, hogy van egy Whirlpool ART 667/G kombi hűtőm. Néhány napja át kelett helyeznem a lakás egy más pontjára. Azóta valamiért nem úgy hűt mint azelött. A szoba hőmérsékelt 23-25 fok körül van mind két helyen. A hűtő termosztát 7 fokozaton tud hűteni de eddig nem kelett használnom sem a 6. sem a 7. fokozatot mert már 6.-on jég kásásodott a folyadék (víz-leves..stb) Zöldségek is kifagytak. A lényeg: Hűtő áthelyezve és azóta nem akar úgy hűteni ahogy kellene. 7. fokozaton is csak 8-9 celzius van benne. Belselyében a hátsó fal jegesedik nem olvasztja le automatikusan . Eddig ezzel sem volt probléma. Ha lejebb veszem a hűtő fokozatot akkor is jegesedik csak lassabban viszont a hőmérséklet emelkedik. Próbáltam a teljes áramtalanítást és leolvasztást de nem hozott sikert. A fagyasztó részével nincs gondom bár annak a hőmérsékletét nem mértem. Ha valaki tud értelmes választ azt szívesn fogadnám és köszönöm előre.
Csak egy tipp. Vízszintesen van mindkét oldalra beállitva a hűtő?
Szia!
Ki van fagyva a szivó fele a kompresszor valoszinűleg ezért nem ál le, az azt jelenti sok benne a gáz úgy ne menesd mivel ha mar ki van fagyva visszafele csepfolyós gázt kaphat a kompresszor ami eltöri benne a szelepeket!!!!! És dobhatod ki! Kikapcsolna ő csak nem birja elérnbi a kipárolgási hőfokot mivel sok a gáz!
Szia meg kéne figyelni, hogy a hűtő hatulja egyenletesen van e kifagyva téglalap alakban!
De mivel a hetes fokozaton sem bir hűteni es ki sem kapcsol a kompresszorja, vagy a szűrő lesz rajta eldugulva, vagy lyukas valahol vagy a szivó vagy a nyomó fele ezt csak órakkal tudnam megallapittani pontosan a hibva okát!
Űdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy fri-jado márkájú nyitott tejes hűtőm ami egy ilyen egységgel rendelkezik( eliwell iwc 720) Sajnos hozzáértésem miatt el lett állítva és az eddig folyamatosan tartott 4.2 C-fok helyett most folyamatosan ingadozik a hőmérséklete 0-12 C-fok között. Jegesedés,gáz probléma,koszosodás biztos,hogy nincs ezen a digitális vezérlőn állítottam el véletlenül valamit . A neten megtaláltam a digitális egység angol nyelvű leírását de sajnos nincs segítségemre. Előre is köszönöm ha valaki segítségemre tud lenni.
Igen egyenletesen tégla lap alakban. Köszönöm a válaszokat. Újra leengedtem és hagytam kb 1 órát állni. Most úgy tűnik meggyógyult. Újra normálisan üzemel.
Segítséget szeretnék kérni: van egy kis Liebherr hűtőszekrényem, ami csak hűtő, tehát fagyasztó része nincs. Évekig nem volt semmi gond vele, pár napja tapasztalom, hogy nem hűt. Nem volt mozgatva, ugyanott áll, mint eddig. Megy egy keveset, de túl hamar, kb 5 perc után lekapcsol a termosztát, utána kb fél óráig áll. Amíg megy deresedik egy picit, de ennyi idő alatt nem tud normálisan lehűlni, az a pár dérkristály pillanatok alatt leolvad. Amikor megy a hátán a rács baloldala meleg, a jobb oldala alig langyos (szemben állva). A szerelő szerint ez így van jól.
Már volt itt szerelő, állította, hogy rossz a termosztát, ki is cserélte, kifizettem 16 ezer Ft-ot neki, de semmi nem változott, ugyanúgy nem hűt legmagasabb fokozaton sem, megy fél óránként 5 percet. Mi lehet a baja, lehet-e/érdemes-e javítani, pláne így, hogy fizetek a javításért, az eredmény nulla?
Kérd vissza az amúgy is irreálisan sok javítási költséget,mert nem az a baja, hanem a kompresszor döglődik 90% vagy a segédrelé 10% eséllyel.
Köszönöm szépen a választ. És mennyi a reális ára egy Liebherr termosztátcserének? Persze számlát sem adott, úgyhogy nem látok sok esélyt arra, hogy visszaadja a pénzt. Mennyi az ára egy kompresszor cserének? Érdemes-e javíttatni? Nagyon köszönöm a választ.
A javítás végösszegének több összetevője van kiszállás, munkadíj, anyag költség, haszon, áfa stb. Nem ismerem a pontos típust, sem a többi körülményt, ezért nem tudnék pontos számokat mondani....
Értem. Ma jött újra a szerelő, valamit méregetett, azt mondta, hogy a kompresszor tökéletes pillanatnyilag, de az nem jelenti azt, hogy holnap is jó lesz. Mondtam neki amit írtál a válaszban., közölte, hogy hülyeség. Azon meg irtóra fel volt háborodva, hogy irreálisan magas összeget fizettetett velem a felesleges termosztát cseréért. Valamit bütykölt rajta, akkor ment a hűtő, elment. Kb két óra járás után lecsapta a biztosítékot, az órát, vissza sem tudtam kapcsolni amíg be volt dugva. Kihúztam, visszakapcsoltam mindent, majd megpróbáltam bedugni, de azonnal lever mindent. Felhívtam, közölte, hogy hát bizony tönkre ment a kompresszor, ő mondta délután, hogy az már csak ilyen és ő már nem tud ebben segíteni. Elképzelhető, hogy tudatosan tette tönkre? Most mit csináljak?
Liebherr KTS 1410 a típus, és Gödön vagyunk.
Látatlanban megmondtam,hogy döglődik a kompresszor
Hát az meghalt sajnos. De legalább a szerelőből sikerült kipréselnem az addig kifizetett összegeket. Láthatóan lila dunsztja sem volt, hogy mi baja, horror összegekért kicserélte benne ami éppen eszébe jutott. Mígnem eljutottunk oda, hogy a hűtő levert minden biztit, órát. Ha azzal kezdi, hogy sajnos a kompresszornak annyi, akkor elfogadom és megspóroltunk volna egy heti tortúrát. Vettem egy új hűtőt . Köszönöm a hozzáállást és a segítséget.
Tisztelt Hozzáértők!
Samsung RS60FJSM hűtőszekrényem van, mely ezidáig már 11 éven át remekül üzemelt. Sajnos pár hete volt egy közel teljes éjszakás áramkimaradás, azóta a normál hűtő része nem hűt rendesen, a fagyasztó része viszont rendben van. Szerelő kint volt, azt mondta tölteni kell. Megtette, kifizettem, elment, a hűtő utána sem működött rendese. Azt mondta, olvasszam le - de hát ez nofrost mondtam, de megtettem. Mikor folyni kezdett belőle a víz, akkor szedtem szét és a hűtő részénél a hőleadó radiátora teljesen át volt jegesedve (első kép), leolvasztás után látszik az eredeti állapot (második kép). Szerelő még egyszer jött, újra töltötte a rendszert, de hiba megmaradt. Harmadszorra már azt mondta, hogy 2-3 grammal kevesebb gázt tesz bele, mert attól jegesedik. Kimérte a fűtőkört is, de állítólag azzal nincs baj. A harmadik alkalommal is töltötte a rendszert, szűrőt is cserélt, gázt állítólag nem engedi sehol. A további kálváriát elkerülvén szeretnék tanácsot kérni, hol keressem a hibát? A hátsó oldalát le tudom szerelni a hűtőnek, ott a kompresszorhoz hozzáférni, de panelt, egyéb reléket nem láttam sehol és a burkolatát sem tudom, hol kellene szétszednem esetleges biztosítékcsere ügyében. Amennyiben bonyolultabb a helyzet annál, hogy multiméterrel méregessek bármit is, akkor keresem tovább a megfelelő szakembert, de egyéb esetben megpróbálkoznék a javítással. Előre is köszönöm a segítséget!
Hőmérséklet érzékelő a tippem, rövid a leolvasztási ciklus, párátlanítással. A panel is megérhetett egy kondizásra.
Kedves hozzáértők!
Van nekünk egy 5 éves, Hotpoint-Ariston egykompresszoros kombi hűtőnk, ami szép lassan egyre kevésbé hűti a fagyasztó részt. A normál hűtőjén nem venni észre, hogy melegebb lenne, de a mélyhűtő alsó fiókjában már csak éppen fagypont van. Érdekes módon a mélyhűtő a felső részen sokkal hidegebb, mintha az alsó hűtőrács nem hűtene. Létezik ilyen? De hátul a kondenzátora is alig melegszik. Elment belőle a gáz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |