Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: - Akkor foglalat és kifejtőpanel. Bár nem látom, hogy néz ki a panel és mennyi hely van rá. Én sima kétkomponenses Aralditot használtam, nem ragasztóstiftet. 24 óra kötés után megnézem, hogy olvasztod el. „Ez egy VGA chip”
Csak egy költői kérdés. Egyre olcsóbbak és jobban hozzáférhetőek a különböző LED kijelzők. Nem lenne lehetséges a "direkt" levilágítás, mondjuk egy monitorral? Kinek mi a véleménye? 96dpi elég jónak tűnik.
Nem megoldható már tesztelve lett ezen dolog.
Nem túl sok UV fényt eregetnek magukból, a fekete nem teljesen fekete (általában), a "fólia" rész viszonylag messze lenne a paneltől, sok lenne az alávilágítás.
Jogos a VGA chip kifejtő panelja alul nézetben.
Belinkeled az általad használt 2 komponensű ragasztót, vagy megadod a típusát? Erre gondoltál? De még mindig nem a ragasztó a legfőbb gond hanem a fólia és ott is a mennyiség. Ha sikerül megcsinálni jelzek majd és leírom a menetét. Ui: nem húzom tovább a témát, tudom ez NYÁK-gyártós és nem javítós téma.
Készítettem egy nyákot. Na vajon mi nem stimmel a harmadik képen?!
Egy picit sikerült átméretezni a nyomtatást
A nyomtatás jó, a PIC tokozása a nyákterven nem megfelelő.
Szép nyák! Készítesz másikat, vagy van elképzelésed hogy forrasztod be?
Ezért nyomtatom én először ki sima papírra a mintát, és próbálom rá a kritikus alkatrészeket.
Hát van ilyen. Mondaná az orosz fonetikusan: "icso ráz"
Egyébként kár érte, szép a nyák. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
Ójaj az a rosszabb, mert így nem elég rendesen kinyomtatni, hanem lehet újratervezni.
Inkább a chip jó , és a nyák sikerült nagyra , illetve nem megfelelő chip tok rajz került a nyákra .
Nagyon szép lett a panel. Te is a szépség áldozatává váltál - Velem is sokszor megesik . A múltkor 0402-es ledet rendeltem figyelmetlenségből 1602 helyett, mert annyira elmerültem az összes paraméterében, hogy efölött már átsiklottam. 5 nagyító és két hegyes mérőcsúcs segítségével a fényét láttam - az alkatrészt kevésbé.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
Üdv!
Tudnátok adni valami tippet nyák vasaláshoz? Már rengetegszer próbáltam és nagyon ritkán sikerül jól. Milyen műnyomónak kell lennie, milyen hőfokú vasalónak, stb... Előre is köszönöm!
CSak keresni kellene Bővebben: Link
Ha minidig ugyan úgy próbálod rengetegszer , és nem változtatsz valamilyen irányba , akkor evidens , hogy mindig rossz lesz nem de ?
Nem midig ugyan úgy, a hőfokot próbáltam mindig változtatni és hogy mennyi ideig vasalom.
A nyáklap tisztasága stb ? Kicsit több infó kellene , vagy esetleg egy kép a történtekről .Még ha nem is sikerült , de legalább könnyebb lenne kideríteni mi lehet a baj .
A nyákot mindig nagyon finom csiszoló papírral csiszoltam több irányból, majd letörölgettem többször denszesszel(addig törölgettem amíg láttam a zsepin hogy van szennyeződés.
Nagy nehezen találtam egy olyan papírboltot ahol tudják hogy mi az a műnyomó lap, egy fajta volt nem tudom hogy hány grammos.(A sima papírnak kb. a duplája.) Elvittem egyik ismerősömhöz pendriven a tervet(nekem sajnos nincs lézernyomtatóm) kinyomtattam, majd kb. 10 percig vasaltam majdnem max hőfokon, nem nyomtam nagyon rá és óvatosan húzgáltam közben forgattam egy kicsit mindig a nyákon. Sok helyen nem marad meg rendesen a tinta és nem lehet filcel kijavítani mert összeérnek a sávok. Köszi kaqkk, már olvasom, régebben már szerintem olvastam. (Módosítás: Miután rávasaltam 40-50 fokos vízbe tettem amíg le nem ázott a papír, néha kicsit megdörzsöltem. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Nem szabad csiszolni a nyákot főleg több irányból meg pláne.
Ha esetleg még sem sikerül a műnyomós megoldással , akkor csináld sima fénymásoló papírral azzal sikerülnie kell , és ráadásul a papírboltban sem fognak miatta szólni. A papír zsebkendős törölgetés jó abban az esetben , ha nem fogdosod össze , és utána törlöd vele megint a nyákot .Mert azzal vissza is viszed a kezedről a zsírt , aztán oda a tapadás megint. A vasaló talpa lényeges , hogy teljesen sík legyen .
Azért nem tapadt rá, mert zsíros volt a nyák, ezt ugy tudod ellenőrizni, hogy tisztítás végén csapvíz alá rakod, és megnézed elterül-e egyenletesen a nyákon.
Továbbá a max. hőfok se célravezető, mert szétlapulnak a vezetősavók
Rendben, Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! Holnap megpróbálom!
Ui.: A nyákot nem fogdosom tisztítás után, direkt mindíg kicsit nagyobbra vágom hogy a széleinél se legyen gond ahogy fogom. A vasaló teljesen sima egyedül a legszéle van picit lekerekítve, az egyik szélén van valami fekete cucc ami még valamikor ráégett, de semmivel nem jön le.
Maga a nyáklap se legyen sorjás, mert az is megemeli a vasalót. Továbbá ha megunnád az áztatást próbáld ki az öntapadós fóliát. Nagyon jó nyákok készíthetők vele,, és áztatni se kell. Persze ennek is van hátulütője, a tuner könnyebben lejön róla. De mind egy is majd kitapasztalod de mindennek a kezdete a zsírtalan felület!
Köszönöm, a széleit le szoktam sorjázni, az gond lehet hogy ha haverom aki nyomtatja van amikor megfogja a műnyomót?
Fogdoshatod, de miután már rákerül a tuner akkor célszerű nem tapizni a "vezetősávokat" a papíron!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Rendben, köszi!
Ne csiszold! Próbáld ki hogy zsírtalanítás után sósavba teszed, ez leveszi az esetlegesen oxidált réteget csiszolás helyett. Kevesebb az esély alámaródásra. A vasalónak nem elég ha jó a hőfoka, nem szabad rányomni, mert attól is szétterül a vezetősáv! Magát a nyákot olyan anyagra kell tenni, ami nem vezeti a hőt, kiváló az azbesztlap, a csempe hátoldala, egyebek. Papírt és hasonlókat ne tegyél alá, mert kiváló hővezetők! Ha a kinyomtatott rajzot fogdosod akkor a rajzolat zsíros lesz, és ugyan az a hatása, mintha a nyák lenne zsíros!
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |