Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1125 / 1387
(#) kameleon2 válasza pisti89 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Idézet:
„Ez egy VGA chip”
- Akkor foglalat és kifejtőpanel. Bár nem látom, hogy néz ki a panel és mennyi hely van rá. Én sima kétkomponenses Aralditot használtam, nem ragasztóstiftet. 24 óra kötés után megnézem, hogy olvasztod el.
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 7, 2015 /

Csak egy költői kérdés. Egyre olcsóbbak és jobban hozzáférhetőek a különböző LED kijelzők. Nem lenne lehetséges a "direkt" levilágítás, mondjuk egy monitorral? Kinek mi a véleménye? 96dpi elég jónak tűnik.
(#) eyess válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Nem megoldható már tesztelve lett ezen dolog.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Nem túl sok UV fényt eregetnek magukból, a fekete nem teljesen fekete (általában), a "fólia" rész viszonylag messze lenne a paneltől, sok lenne az alávilágítás.
(#) pisti89 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Jogos a VGA chip kifejtő panelja alul nézetben.
Belinkeled az általad használt 2 komponensű ragasztót, vagy megadod a típusát?
Erre gondoltál?
De még mindig nem a ragasztó a legfőbb gond hanem a fólia és ott is a mennyiség.
Ha sikerül megcsinálni jelzek majd és leírom a menetét.

Ui:
nem húzom tovább a témát, tudom ez NYÁK-gyártós és nem javítós téma.
(#) Attila86 hozzászólása Aug 8, 2015 /

Készítettem egy nyákot. Na vajon mi nem stimmel a harmadik képen?!
(#) kaqkk válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Egy picit sikerült átméretezni a nyomtatást
(#) Attila86 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

A nyomtatás jó, a PIC tokozása a nyákterven nem megfelelő.
(#) Mircsof válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Szép nyák! Készítesz másikat, vagy van elképzelésed hogy forrasztod be?
Ezért nyomtatom én először ki sima papírra a mintát, és próbálom rá a kritikus alkatrészeket.
(#) Szammer válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Hát van ilyen. Mondaná az orosz fonetikusan: "icso ráz"
Egyébként kár érte, szép a nyák.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
(#) Attila86 válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Már készen is van a másik.
(#) Buvarruha válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Ójaj az a rosszabb, mert így nem elég rendesen kinyomtatni, hanem lehet újratervezni.
(#) Szammer válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Gyors vagy.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Nem a nyák rossz, hanem a chip kicsi
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Inkább a chip jó , és a nyák sikerült nagyra , illetve nem megfelelő chip tok rajz került a nyákra .
(#) kameleon2 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2015 / 1

Nagyon szép lett a panel. Te is a szépség áldozatává váltál - Velem is sokszor megesik . A múltkor 0402-es ledet rendeltem figyelmetlenségből 1602 helyett, mert annyira elmerültem az összes paraméterében, hogy efölött már átsiklottam. 5 nagyító és két hegyes mérőcsúcs segítségével a fényét láttam - az alkatrészt kevésbé.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
(#) trickentrack hozzászólása Aug 11, 2015 /

Üdv!

Tudnátok adni valami tippet nyák vasaláshoz?
Már rengetegszer próbáltam és nagyon ritkán sikerül jól.
Milyen műnyomónak kell lennie, milyen hőfokú vasalónak, stb...

Előre is köszönöm!
(#) kaqkk válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 11, 2015 / 1

CSak keresni kellene Bővebben: Link
(#) eyess válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 11, 2015 / 1

Ha minidig ugyan úgy próbálod rengetegszer , és nem változtatsz valamilyen irányba , akkor evidens , hogy mindig rossz lesz nem de ?
(#) trickentrack válasza eyess hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Nem midig ugyan úgy, a hőfokot próbáltam mindig változtatni és hogy mennyi ideig vasalom.

A nyáklap tisztasága stb ? Kicsit több infó kellene , vagy esetleg egy kép a történtekről .Még ha nem is sikerült , de legalább könnyebb lenne kideríteni mi lehet a baj .

A nyákot mindig nagyon finom csiszoló papírral csiszoltam több irányból, majd letörölgettem többször denszesszel(addig törölgettem amíg láttam a zsepin hogy van szennyeződés.
Nagy nehezen találtam egy olyan papírboltot ahol tudják hogy mi az a műnyomó lap, egy fajta volt nem tudom hogy hány grammos.(A sima papírnak kb. a duplája.) Elvittem egyik ismerősömhöz pendriven a tervet(nekem sajnos nincs lézernyomtatóm) kinyomtattam, majd kb. 10 percig vasaltam majdnem max hőfokon, nem nyomtam nagyon rá és óvatosan húzgáltam közben forgattam egy kicsit mindig a nyákon. Sok helyen nem marad meg rendesen a tinta és nem lehet filcel kijavítani mert összeérnek a sávok.

Köszi kaqkk, már olvasom, régebben már szerintem olvastam.

(Módosítás: Miután rávasaltam 40-50 fokos vízbe tettem amíg le nem ázott a papír, néha kicsit megdörzsöltem.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015

Nem szabad csiszolni a nyákot főleg több irányból meg pláne.
Ha esetleg még sem sikerül a műnyomós megoldással , akkor csináld sima fénymásoló papírral azzal sikerülnie kell , és ráadásul a papírboltban sem fognak miatta szólni.
A papír zsebkendős törölgetés jó abban az esetben , ha nem fogdosod össze , és utána törlöd vele megint a nyákot .Mert azzal vissza is viszed a kezedről a zsírt , aztán oda a tapadás megint.
A vasaló talpa lényeges , hogy teljesen sík legyen .
(#) Mircsof válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 11, 2015 / 1

Azért nem tapadt rá, mert zsíros volt a nyák, ezt ugy tudod ellenőrizni, hogy tisztítás végén csapvíz alá rakod, és megnézed elterül-e egyenletesen a nyákon.
Továbbá a max. hőfok se célravezető, mert szétlapulnak a vezetősavók

Rendben, Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! Holnap megpróbálom!

Ui.: A nyákot nem fogdosom tisztítás után, direkt mindíg kicsit nagyobbra vágom hogy a széleinél se legyen gond ahogy fogom. A vasaló teljesen sima egyedül a legszéle van picit lekerekítve, az egyik szélén van valami fekete cucc ami még valamikor ráégett, de semmivel nem jön le.

Maga a nyáklap se legyen sorjás, mert az is megemeli a vasalót. Továbbá ha megunnád az áztatást próbáld ki az öntapadós fóliát. Nagyon jó nyákok készíthetők vele,, és áztatni se kell. Persze ennek is van hátulütője, a tuner könnyebben lejön róla. De mind egy is majd kitapasztalod de mindennek a kezdete a zsírtalan felület!
(#) trickentrack válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Köszönöm, a széleit le szoktam sorjázni, az gond lehet hogy ha haverom aki nyomtatja van amikor megfogja a műnyomót?

Fogdoshatod, de miután már rákerül a tuner akkor célszerű nem tapizni a "vezetősávokat" a papíron!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) trickentrack válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Rendben, köszi!
(#) dinokal válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 12, 2015 / 1

Ne csiszold! Próbáld ki hogy zsírtalanítás után sósavba teszed, ez leveszi az esetlegesen oxidált réteget csiszolás helyett. Kevesebb az esély alámaródásra. A vasalónak nem elég ha jó a hőfoka, nem szabad rányomni, mert attól is szétterül a vezetősáv! Magát a nyákot olyan anyagra kell tenni, ami nem vezeti a hőt, kiváló az azbesztlap, a csempe hátoldala, egyebek. Papírt és hasonlókat ne tegyél alá, mert kiváló hővezetők! Ha a kinyomtatott rajzot fogdosod akkor a rajzolat zsíros lesz, és ugyan az a hatása, mintha a nyák lenne zsíros!
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Következő: »»   1125 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem