Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   554 / 1143
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
A Flashek naprakészek 18.0.0.232 mind a kettő. (Activ X és NPAPI) 32 bites 3Gb RAM Nálam is a 39 óta nem megy de most sem oldotta meg a frissítés.

firefox.jpg
    
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Az hogy lehet, hogy nálam ment mindegyik Firefox-al. Az Időképet rendszeresen nézem, sosem tűnt fel, hogy baj lenne. Mindenesetre érdekes.
Ha lett volna baj, biztos, hogy addig keresem a hibát, amíg nincs megoldás. Nem szívesen adok fel egykönnyen semmit sem.

És bizony sokszor csak egy dolog segített: visszatérni a régebbi működő állapothoz. Erre jó a partíciómentés.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Active X csak IE alatt van. Érdekes, amit írsz, ugyanis az időkép nem flash alapú, hanem WebM-et használ, ami pedig natívan támogatott minden rókában, meg minden más mai böngészőben. Milyen biztonsági szoftver fut rezidensen? Esetleg, tégy egy próbát ezzel: Bővebben: Link
Szerk. és a bónusz tipp: Tiltsd le a hardveres gyorsítást.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
A történet:Van két gép mind a kettőn azonos opsys, ugyan azzal a beállítással. Avast vírusirtó.Az FF 38 ig mind a két képen ment az időkép.Mivel a "kis" gépet ritkábban használom így az nem frissítette magát FF39re . Mikor bekapcsoltam (kerestem valamit) közben jött a vihar gondoltam megnézem rajta simán ment.De akkor már a "nagy "gépen FF39 volt fenn és az már nem működött.Kis idő múlva mikor a kisgép is frissített 39re ,már azon sem ment.Egy rosszabb HDD re felraktam egy szűz Win7-et FF39-el de nem működött.Az egészben az a furcsa hogy pl ma is kb 5percre elindult , többször is bekapcsoltam , de most mikor írom nem megy.A radar meg a nincs lejátszható bala bala . A vezérlő elemek fel sem jönnek.Nem megy egyik megoldással sem.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Most jut eszembe, a 39.0 után igen hamar (talán másnap) kiadtak egy sürgős frissítést, a 39.0.3-at. Nálam ki van kapcsolva még a frissítési értesítés is, nemhogy az automatikus. És mégis felugrott egy ablak, hogy azonnal kell frissíteni. Ilyet eddig nem láttam.
Nem ez a gond Nálad?
(#) Berkenye válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 13, 2015 / 1
 
Bocsánat, de nem az Avast a közös nevező?
(#) coyote55 válasza Berkenye hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Én azt használok, Win7 64bit, 4 GB RAM mellett...
Gyanús!
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 13, 2015 / 1
 
Igen mert biztonsági rést találtak rajta . Nem , nem az mert a 40 sem megy .Nem akarom megint legyalulni de majd holnap a tartalék vinyón kísérletezgetek.
(#) Berkenye válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Több, mint gyanús!
Először az időképet adtam hozzá az Avast kizárásokhoz, website és script is, de nem vált be.
Ezután az oldal forrása alapján a WEBM MIME-típust, talán jó lesz.
(#) Berkenye hozzászólása Aug 13, 2015 /
 
Ha kell, le tudom írni részletesen az opciók helyeit, mert elég régóta már, az új dizájnos Avast kezelőfelületén még a Karantént sem könnyű megtalálni.
A múltkor az egyik legnépszerűbb magyar to..ent oldal ikonjait és felső menüjét varázsolta láthatatlanná az Avast, pedig nagyon szeretem ezt a vírusirtót!
(#) didyman válasza Berkenye hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Keresés menü, számítógép ellenőrzése és alul ott a karanténra mutató hivatkozás.
(#) Ge Lee válasza Berkenye hozzászólására (») Aug 14, 2015 / 1
 
Mit szeretsz benne? Nekem így sok év távlatából olyan tapasztalataim vannak, hogy a Nod-on (vagy eset) kívül mást nem ajánlott használni. Nálam ez az egyetlen már nagyon régóta, ami olyan dolgokat is megtalál amit a többi nem. Pl. AVG után feltelepítve és elindítva kapásból talált 34 kártevőt a vinyómon.
(#) didyman válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Szerintem meg teljesen mindegy, minden víruskeresőnek vannak gyenge időszakai (a NOD-nak is), és sosem száz százalékos egyik sem. Az sem feltétlenül jó érv, hogy egyik víruskereső ennyivel több kártevőt talál, mert egyrészt nem tudjuk, miféle kártevők: Víruson kívül lehet PUP, reklámprogram, egyéb-ezekre az egyes keresők nem feltétlenül azonos ingerküszöbbel válaszolnak, és egyáltalán nem biztos, hogy szükséges hatástalanítani. Persze a végfelhasználó ebből annyit lát, hogy hű, egyik víruskereső mennyivel több dolgot talált-olyan ez, mint a google chrome verziómániája. Olyan is előfordul, hogy egy már eleve fertőztt gépen a víruskereső ténykedése ellehetetlenül, mivel sok féregnek első dolga ezt tenni. Ezellen sem védett teljesen egy kereső sem. Ahogy én is képes vagyok akármelyiket a program tudtán kívül, élő rendszer alól kiiktatni, úgy féreg is. Egy-egy újabb kereső ezzel szemben lehet védettebb, vagy adott féreg módszerére immunis, máskor meg eldől ugyanúgy ez is. Szerintem alapvetően rossz víruskereső kevés van, a legtöbb ingyenes teljesen jól használható, és már gépigényben sem drámaiak az eltérések, bár régi gépeknél a személyre szabható funkciók sokat számíthatnak. De ahány tökéletes, legjobb, stb. víruskeresővel felszerelt gépet vakartam ki teljes apátiából, azalapján nem is tudnék mit ajánlani, de hogy a NOD lenne az egyetlen, és a többit nem ajánlott, ez egyszerűen nem igaz.
(#) Gombszem hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
Azért ez egy érdekes ábra.
Az AVG sokkal előkelőbb helyen van, mint az ESET. Ettől függetlenül én az ESET-et vettem meg, és használom megelégedéssel évek óta.

De egy dolog látszik: 100%-os védelem nincs.

Ps: az MS nincs valami előkelő helyen.
(#) coyote55 hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
Elnézést, de ne kezdjük el a "hajrá Fradi vs. hajrá Újpest" meccset... Mindenki olyan vírusirtót használ, amilyet úri kedve (pénztárcája) diktál. Az alapkérdés nem a vírusvadász volt, hanem az Időkép láthatatlanná váló animációja. Ebben tud valaki segíteni? Köszönöm!
(#) Gombszem válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 14, 2015 / 1
 
A beszélgetés az olyan (az életben is), hogy néha eltér a fő témától, de az is talán ad információt valakinek.
(#) belfi2 hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
A lányomnál viszont tökéletesen megy . Ugyan az az opsys Avast vírusirtó, FF40.Most folyik a tartalék HDD-n a tesztelés. Első körben semmi eredményt nem hozott, így most új telepítéssel próbálkozom.
(#) Placi84 válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Teljesen egyetértek!

És hogy mondjak is valami "segítséget": Dobd el az Avastot jó messzire, vakard le minden bitjét, majd tedd fel pl. az ESET SSE-t, amihez még legális free kódot is találsz, pl a Chip vagy PC-Guru magazinokban és azok neten fellelhető "másolataiban".
Az ESET-et nem azért mondom mert az a tuti, hanem mert én is azt használok minden probléma nélkül mind a megvásárolt mind a havonta beírós kulcsos megoldással egyaránt. Ettől függetlenül lehet más védelmi szoftverrrel is megfelelően működne a dolog, de az biztos, hogy az Avast használata nálam több problémát okozott, mint hasznot.
A víruskergetős témát meg már százszor kitárgyaltuk így (ahogyan azt írtad is), így azt ismét elkezdeni felesleges...


Üdv.: PLaci
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) belfi2 hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
Ha az avast web védelmét kikapcsolom akkor elindulnak az animációk.Tehát most már csak az a kérdés hogy azon belül mi?A lányom gépét májusban telepítettem azóta az csak frissült tehát valójában az alkalmazás nem cserélődött.Most a próba lemezen egy friss rendszeren,az FF38 -FF40 -nel semmi baj nem volt Avast nélkül.Az új legfrissebb Avast viszont már megállította Kikapcsolva minden jó. Viszont IE nél nincs baj.
(#) didyman hozzászólása Aug 14, 2015 1 / 3
 
Szerintem a téma címe, vagyis "Számítógép hiba, mi a probléma" kapcsán a víruskeresők említése nem off. Tekintettel arra, hogy éppen ezzel kapcsolatosan tűnik elő egy újabb hiba, pláne nem az. Nem kezdtünk el semmilyen meccset, pont azt magyaráztam, hogy ennek mennyire nincs értelme. Az, ami morzsákat összeszedünk most például az Avast hülyeségeivel kapcsolatosan, pont a téma címének megfelelő módon, egy közösség együttes tapasztalására épülő, tisztázandó kérdést válaszol meg, miszerint az Avastnak perpill egy rossz időszaka van. Ha nem "offolnánk" ezzel kapcsolatosan, akkor sokkal nehezebben derülhetne ez ki, és Belfin kívül másnak is szenvedősebb lenne ezzel kapcsolatos probléma megoldása. Azt hiszem, egyáltalán nem kellene probléma legyen, hogy olykor nem csak és kizárólag egy adott kérdező problémáját oldjuk meg, hanem másról is szó esik..
Témát lezártam.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Itt most a program ablakában lévő védelmet kapcsolod ki, vagy a böngészőbővítményt? Próbáld csak az utóbbit, lehet, hogy az pörgi túl a dolgot (gazán tisztellek érte, hogy ennyit elmolyolsz vele, én ennyi szívásnál már váltani szoktam másik keresőre az ügyfeleknél).
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
A böngésző bővítmény (ha az Avast Online Security-re gondolsz) be sincs kapcsolva.Most az Avast Web védelmét kapcsoltam le . Ott találtam különböző kizárásokat meg hasonló .Túl sokk ott a beállítás .
Már határon vagyok . A programokba nem akarok bele nyúlni, igazából más problémám nincs vele .Mindkettőt megszoktam Lehet a Chromot felteszem ismerkedni , az Operát nem szeressem.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Egyik böngészőn sem indul az időkép animáció, kivéve az IE-t ha be van kapcsolva a webvédelem.
(#) Berkenye válasza didyman hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Egyetértek. Volt is már, az Avastnak is (például évekkel ezelőtt a rootkitek és az önvédelem), de bizony a többieknek is nehéz korszaka, és eszem ágában nem volt vírusvédelmi hitviták felé terelni az eredetileg Időképből induló dolgot.

Nekem az Időkép azért érdekes, mert látszik a folyamatos változtatás a kódolók oldaláról. Újabb és újabb technikákat alkalmaznak, másokat kidobnak, ezért nem egyszerű eset.
Egy ideig kibogoztam az oldalak forrásából, hogy hogyan tudok magamnak teljes képernyős tartalmakat kiszedni a kódjaikból, amiket közvetlenül meg tudtam hívni, de egy idő után belefáradtam, mert szinte hetente változtattak a kódrendszeren. Valóban kódrendszer, mert következetesen változtatnak.
A fejlesztésből eredően a különféle platformokon megjelenítési hibák keletkezhetnek, persze más és más ok miatt.

Ha az Időkép programozói gárda úgy gondolja, hogy a saját belső tesztelésük kifogástalan, lelkük rajta, bár...

Tehát ez nem is biztos, hogy platformfüggő probléma, sokkal inkább a visszajelzéseket kezelő rendszerük nem működik megfelelően, vagy sehogy sem, mert talán ki sincs építve.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
(#) belfi2 hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
Sajnos minden kétséget kizáróan az AVAST az oka a frissen telepített rendszer , azon belül az Időkép problémának. Egy másik telepítés, vírus védelem nélkül ,megint csak hibátlanul működött ,majd egy AVG telepítéssel sem jelentkeznek az Időkép problémái. Most viszont kereshetek egy jó vírusirtót.
(#) Berkenye válasza sastas01 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
A válaszom az, hogy ezzel a kiegészítővel kapcsolgatható a HTML5 és a Flash technika Firefoxban, az új FF-ben is működik
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Sziasztok! Látom más is futott itt win 10 hibába... Ha a fényképek /.JPG/ Open with, és kiválasztom a "Windows Photo Viewer"-el akarom megnyitni, Nektek is rögtön a nyomtatási képet adja be?
(#) coyote55 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 15, 2015 /
 
Hurrá...
Kereshetek én is másik vírusvadász programot
(#) fecameca hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Helló tudorok. Ha két merevlemezem közül az egyiket pihentetni akarom, elegendő csak a tápvezetéket lehúzni? A betett plusz ventilátor 10 fokot hűt rajta, de az attól távolabbi már 4 fokkal melegebb.
(#) sastas01 válasza fecameca hozzászólására (») Aug 15, 2015 /
 
Szia!
Mit jelent az, hogy pihentetni akarod? Ha lehúzod de nem szereled ki, akkor a légáramnak ugyan-úgy az útjába áll, a másik nem fog sokkal többet hűlni. De egyébként mit jelent a 10 fokot hűt és a 4 fokkal melegebb? Úgy értve, hogy hány fokos?
Következő: »»   554 / 1143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem