Fórum témák
» Több friss téma |
És valószínű a hangfalak is elhaláloztak, ha direktbe rákötötte a hangfalakat!
Igen, javítottam a rajzot, a D4-en -14.86v van, a C11-en -1v és az R7-en -12.1v
Az ic 2es lábán 0,66v és a kimeneten a testhez képes +41.7v nem - az ic tl071-es és jól van berakva. A D1-D2 nél hogy van zárlat, nem értem?
A hangszóró nem szállt el, most is működik rendesen!
T1 bázis polaritása? Az IC-ről negatív feszültséget kéne kapnia.
A T1 környékén akkor gáz van. Tranyó típus és lábak beazonosítása hogy áll?
Az előbb az IC pozitív kimeneti feszültségével felállított diagnózis okafogyottá vált a helyesbítést miatt. Szerk.: a T1 nagyon furcsán áll a beültetési rajzon, nézd meg az egyes lábaihoz a megfelelő alkatrészek kapcsolódnak-e? A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
ÓÓÓ az a nyamvadt T1
A beültetési rajzon fordítva jelöli a T1 beültetési irányát, mint a kapcsolási rajzon, vagyis fel lett cserélve az emitter meg a kollektor. Csatoltam a nyákot, én úgy látom ezen is hogy fel lett cserélve. Sajnos csak a beültetésit figyeltem mikor összeraktam.
Vagyis ezek után máshol is lehet hiba, az egészet átkell néznem
Ez minden. A terven elrajzolták a T1 lapolását, vagy egy EBC lábkiosztásút kereszteltek át elvtelen módon BC182-nek
Hú, nagyon köszi a segítséget, holnap megforgatom, van itthon másik bc182, inkább rakok bele újat, aztán megírom mi van.
Mindez a gondos mérésednek köszönhető, a hiba beazonosítása már csak egyszerű rutin. Sajnálom is mikor mások megfutamodnak a feladat elől.
jesszus úúúúúr isten, most nézem, hogy a beültetési szerint T1-T7-ig mindegyik tranyó fordítva van beültetve.
Remélem nem szálltak el a végtranyók meg a 242-k.
Én ezért keresek egy végre megbízható quad405 dokumentációt. De az lesz a vége, hogy készítek egyet... Mindegyik hemzseg a hibáktól.
Nézd azért meg jobban, nem ég annyira a ház!
Első ránézésre ha ebbe is bc212-t használ, akkor fordítva van a T1, T3-T5
Egyes kósza adatlapok ellenére a manapság használt BC212-esek kizárólag CBE (lapolás szemben, lábak lefelé néznek.
A mért feszültségek alapján is rend van Nálad azon a tájon, ne piszkáld egyelőre!
Akkor egyenlőre csak a bc182-est forgassam meg?
Igen, mindössze ennyi a feladat.
Az erős hasonlóság miatt összemontíroztam a beültetési rajzodat egy hibátlan tervvel, látható a kakukktojás
Hát remélem csak ennyi a baja és nem ment el tőle semmi más. Már igen sokat dolgoztam a dobozoláson meg hűtőbordán és jól is néz ki, csak még nem működik.
Jah, tényleg ott a kakukktojás
Sokat dolgoztál rajta de nem eleget!
Először is valamilyen áramkorlátozó használatával élesztjük az erősítőnket és elsők között a kimeneti egyenfeszültséget mérjük meg (hangszóró nélkül). Remélhetőleg van valami csatoló kondenzátor a hangsugárzód előtt, mert a 40V egyenfeszültség rövidúton kivégzi a hangszórótekercset.
Nincs előtte semmi, de nem is a hs500-at tettem rá elsőnek, hanem egy kis bontott 1000 éves pc hangszórót. xD
Áramkorlátozónak mit lehetne betenni,ami legegyszerűbb megoldás?
A hálózati feszültség egyik ágába beiktatott 230V 40-60W izzólámpa nem engedi felfutni a tápot, ha azon a nyugalmi áramnál lényegesen nagyobb terhelés van.
Akár a HS500 is lehet teszthangszóró, ha egy 200-500 ohm közötti 2-5W-os ellenállást kötsz vele sorba, különösen akkor, ha a védelem is be van építve. A be/ki kapcsolási koppanás miatt úgyis ráfanyalodsz majd
Jah, hallottam már ilyen lámpás megoldásról, de most legalább tudom hogy is kell.
Több helyen is olvastam, hogy jó nagyon tud bekapcsoláskor pukkanni, úgyhogy már tervbe van véve a védelem megépítése is.
Jöttél egy kis segítségért, azt' jól megpakoltalak munkával
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy telefonról kipróbálva zúgjon csak az erősítő? Üresen (jelforrás nélkül) vagy amíg el nem indítom a zenét, addig teljesen elfogadható mértékű a zúgás. Több telefononnal tesztelve is ugyanez az eredmény, más jelforrásom egyenlőre nincs. Csak ez a hiba? Bemeneti kábel árnyékolt, hűtőborda földelt. Köszönöm
Szia! Telefonnal kapcsolatban mások is beszámoltak erről a jelenségről. A bemenetet kösd 220-470 ohm ellenállással testre. Ez elnyomja a telefon passzív állapotú kimenetén beszüremlő zajokat, zene lejátszáskor pedig nem megterhelő a fülhallgató meghajtására is képes erősítőnek.
Üresen már teljesen csendes egy 390 ohmos ellenállással, de ha szól a zene ugyanúgy borzalmasan zúg.
A telefont és a kábelt ki tudnád próbálni egy másik erősítővel?
Jelenleg nem. Milyen egyéb lehetőségek vannak még?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |