Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádióamatőrök topikja
Lapozás: OK   111 / 254
(#) Gafly válasza Hetope hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Van róla valami hiteles információ, hogy mikor pontosan, hol, és hasonlók? A múltkor nagy nehézségekbe ütközött a szolnokit is megtalálni...
Személy szerint én komolyan gondolkozom a megjelenésen
(#) Hetope válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Beírod a keresőbe Szarvasi Rádióamatőr találkozó 2015 és kapsz pár oldalt amelyek tájékoztatnak mindenről . Némelyiken van térkép is.

Szolnokon pont ebbe szaladtunk bele. Ott kóválygott egy csomó érdeklődő, de az, hogy a kempingben van, csak véletlenül derült ki. Szóval akkor ne is menjünk, mert egy linket sem ér meg a dolog? Rendben, van jobb dolgomis...
(#) Hetope válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Segítek

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015

Köszönöm, uram
(#) Antennaman hozzászólása Aug 21, 2015 /

Sziasztok !
Mi pedig holnapra az-az Augusztus 22-ére tervezzük klubunkkal a Mágori kitelepülésünket a Sárréti napok alkalmából. Ezen a héten Augusztus 29-ig lesz aktív az alkalmi HG8SDS hívójelünk. Reméljük holnap jobb idő lesz legalább amíg felállítjuk a sátrat!
Remélem találkozunk majd az éterben!
Üdv. vy 73! Gábor HA8LKM
(#) Gafly válasza Hetope hozzászólására (») Aug 22, 2015 /

Jövő szombaton (Augusztus 29), Budapestről Szarvasra (és vissza, ha minden igaz) vannak szabad helyek az autóban.
(#) Hetope válasza Gafly hozzászólására (») Aug 22, 2015 /

Köszönöm a felajánlást de a KN05AO ról nem kivitelezhető HI .
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Akkor senkit nem érdekel Budapestről Szarvas?
(#) Fish hozzászólása Aug 25, 2015 /

Sziasztok!

Egy érdekes kérdésem lenne hozzátok, illetve ötlet? Nem tudom. Szóval! A minap feltelepítettem egy SDR-vevőt a gépemre nagyon szépen muzsikál is. Csináltam hozzá egy antennát, -most ezalatt egy drótdarabot értek, amit a 70cm-s sávra, sávközépre nagyjából belőttem.- Viszont nem hagyott a dolog nyugodni, miszerint ha antennát akarok készíteni, akkor ahhoz jó lenne azért egy műszer, hogy ne csak nagyjából, hanem pontosan be lehessen mérni. Kerestem kutattam, és találtam ezt.

K6bez antennaanalizátor

Ez tetszik, arduino stb de.

Megnéztem, és a műszer lelke egy DDS generátor, jelen esetben asszem 40 MHz-s

az adafruit oldalán találtam ezt:

Si5351A Clock Generator Breakout Board - 8KHz to 160MHz

Ezzel már akár 2m-ig is ki lehetne terjeszteni az antenna analizátort, de még mindig nem elég jó. Nekem 70cm re kellene.

az első linken a pdf-ben valahol ott van annak az eszköznek a neve, ami 70 cm re is jó lenne, Silicon Labs Si5xx egészen pontosan Si571

Ez jó I2C-n keresztül vezérlelhető, de viszont ennek a forrasztása, hát nem hobbi-barát.

Viszont ez eszembe juttatott egy ötletet, az SDR mintájára lehetne csinálni belőle SDSG

azaz Software Defined Signal Generator. -t Keresem a neten, eddig még nem sok, Ti esetleg hallottatok ilyen project-ről?

Fontos, hogy project legyen, és ne ez: NI PXIe-1071 mert ez megfizethetetlen!! Szerintem.
(#) bodgabo válasza Fish hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Én egy MiniVNA-ra gyűjtögetek, az az antennán kívül sok egyéb RF mérésre is használható. A Tiny verzió 3GHz-ig használható...
Bővebben: Link
(#) Fish válasza bodgabo hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Ez nekem is tetszik.

CSak hát 600dollár
(#) Kera_Will válasza Fish hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Építsél egy NWT500-at NWT500
(#) gtk hozzászólása Aug 27, 2015 /

Sziasztok.

Kellene 28 megara valami egyszeru antenna, a vevo kiprobalasahoz. Mit javasoltok ?
14 MHz-re epitett dipolom van jelenleg ; van esely ra hogy ezzel fogok hallani valamit ? Most es a delutan folyaman figyeltem a savot, de eddig egy mukkot sem hallottam.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2015
(#) tomipap válasza gtk hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Szerintem vetelre jo lesz az a dipol is abban az esetben ha a sav nyitva van. Ebben a pillanatban attekertem de jelenleg nagyon csendesnek tunik. (Mondjuk en JO50KW89-es locator-nal vagyok Nemetorszag).
(#) gtk válasza tomipap hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Akkor lehet hogy azert nem hallok semmit. Ez a sav inkabb nappal megy vagy este/ejjel ?
(#) tomipap válasza gtk hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Hat ha engem kerdezel akkor inkabb azt mondanam, hogy nagyon ritkan igazan aktiv. Bar oszinten bevallom ritkan tekerek 10m-re az utobbi idoben. 20-40-80 joval aktivabb. Jelenleg a 15 is nagyon csendes. Mondjuk koran van most meg a 40-80 meterhez is.
(#) gtk válasza tomipap hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Ok, koszi az infot.
(#) szendi001 hozzászólása Aug 30, 2015 /

Olyan terjedés van RH-n hogy csipog az összes WEB SDR. Öröm körbe tekerni a rádiót.
(#) tomipap válasza szendi001 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Melyik savban?
(#) szendi001 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 1, 2015 /

Kicsit késői válasz, de az összes aló RH sáv ment. Verseny volt.
(#) gtk hozzászólása Szept 1, 2015 / 1

Sziasztok. Kozben elindult az uj radiom. Bővebben: Link Bővebben: Link2
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
(#) varttina hozzászólása Szept 3, 2015 /

Sziasztok!
Nem régiben építettem egy CTCSS frekvenciákat előállító segédáramkört az egyik rádióamatőr ismerősömnek. Az a gondja vele, hogy nem tudja elérni a Kis-kőháti átjátszót. A Galya tetői átjátszót azonban eléri. Az illető szerint nem pontos a frekvencia, ezért ráellenőriztem. 114,8 Hz helyett 114,78 Hz-et mértem a kimeneten, ami még bőven benne van az 1%-os tűrésben. Mondjuk a jelforma elég távol áll a szinuszostól. Lehet, hogy ezért nem akar működni?

114Hz.jpg

(#) ha9pi.feri válasza varttina hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Szia! Most kellene megpróbálni, tegnap javították az átjátszót. PIC-keset csináltál?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
(#) varttina válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Arduino Nano-val oldottam meg. Csak kedden találkozok az illetővel, akkor tudom átadni neki.
(#) szendi001 hozzászólása Szept 9, 2015 /

A mellekelt ado vevot most epitem. Ebayrol jott a nyakja.
(#) Medve741 válasza szendi001 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Szia! Mit tud ez a rádió? Milyen sávra való?
(#) szendi001 válasza Medve741 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

7 Mhz SSB adó vevő. Két kvarcszűrős elrendezés. NE612 minden keverő (IP3 szempontból valószínű nem egy verseny rádió). Van benne AGC,S mérő és kb. 5 watt power. Beszkennelem a rajzát is és felteszem. A sávszűrők 10,7 Mhz KF tekercsek, 150 pf-el az oldalukon. Ránézésre a mikrofon erősítő kompromisszumos, a többi fokozat elég jól össze van párosítva.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
(#) Medve741 válasza szendi001 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Én is szívesen megépíteném, de nem találtam az ebayon. Apropo kitben is meg lehet venni, vagy csak a nyákot?
(#) szendi001 válasza Medve741 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Teljes rajzot tudok feltenni. A nyák elvileg az utolsó volt a török beszállítónál, de rákérdezek Neked.
Következő: »»   111 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem