Fórum témák
» Több friss téma |
Az ilyen kihelyezett cuccoknak általában a nyári meleg szokott betenni! Ha dobozba rakjuk ott akár 60-70 fok is lehet! Erre a SOHO cuccokat nem készítik fel!
A másik pedig az elektrosztatikus elhalálozás, ami általában a nyári viharok alatt következik be. Ezért érdemes odavaló cuccot szerezni!
Sziasztok,'tanacskellene.
Adott egy terulet, az egyik epuletben ahol en is dolgozom, nincs net,'kimaeadt az utp kabel. Jelenlegi felallas,'egy Tplink usb wifi adapter, wireless yagi antenna,es igy a laptopon van net. Felmerult az igeny, hogy legyen net az okostelefonoknak is. Beuzemeltem egy AP-t, repeater modban. A baj, 10 masodpercenkent ledob, megszunik a kapcsolata a kb.100 meterre levo routerrel. Valoszinuleg a nagyteljesitmenyu yagi amtennan viszalovi a jelet, es a router megzakkan wgy pillanatra. Kerdesem, kivitelzhetoo ugy, hogy az AP xsak veszi a jelet, pl.client modban, utp-n tovabbitja egy wifi routernek, ami szorna az epuletben a jelet. De az en tudomanyom itt megallt. Az eredeti wifi mimdn titkositas nelkuli, teljesen szabad. Otleteket megkoszonnek.
Jogos! Akkor alkudjunk! Kábelcsillapítás, rossz helye az antennának, vagy a meleg általi döglődés. A tapasztalatom szerint a tető alatt a csatlakozó is tovább marad üzemképes mint a tetőn kívül.A statikus töltődések miatt árnyékolt kábel használata ajánlott, szabályosan feltett, odavaló csatlakozókkal, védőföld a megfelelő helyekre. Ennek ellenére a direkt villám az sajnos a házat is viszi, ha akarja. Kültéren általában az alapvető antenna szerelési szabályok követése ajánlott akár az AH-nál. A kültéri berendezések beszerzésénél többször ajánlottam olyan üzletet ahol "rendes" eszközök kaphatók, akár a Rubiéknál, persze aki barkácsolni akar az tegye, hátha ez ad valamit a szakmának. Természetesen a fizikát van aki nálunk is jobban tudja például az elektron na meg a hullámok.
Csinálj pp kapcsolatot a két épület közt, ha bírod 5G-n direkt rálátás a két eszköz közt elengedhetetlen. Az ubiquiti nanostationjai elég stabil konnekteket tudnak direkt rálátás esetén. ETH csatolófelület, komplex az eszköz. A másik épületben akár routert is feltehetsz 4-5 eszköznek.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
Idézet: „....kivitelzhetoo ugy, hogy az AP xsak veszi a jelet, pl.client modban, utp-n tovabbitja egy wifi routernek, ami szorna az epuletben a jelet....” Igen megoldható, akár soho eszközökkel is, ilyenkor a router mehet más csatornán mint amin a távoli AP megy (és akár titkosítva is). Persze vannak profibb cuccok is ilyen célra, amik megbízhatóbbak, cserébe drágábbak. Általában Mikrotik és/vagy Ubiquiti eszközöket haszálok, ezeknek elég jó az ár/teljesítmény viszonya. De mint írtam akár Tplink cuccokkal is megoldható olcsón: pl. egy AP client módban + egy router. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2015
Pontosan ez utobbi erdekelne.
Adott egy tplink AP, es egy mezei Tplink router, a fiokban csucsulnek. Arerzekenyek vagyunk mikrotik nem jatszik sajnos. A konfigba kene segitseg. Win, ipconfig, amikor a laptop csatlakozik: Ip: 192.168.1.200 es 210 kozott van, dhcp-tol ezt kapja. Alap.arjaro: 192.168.1.3 Dns ugyanez. Addig vilagos, sog el is jutottam, hogy AP beuzemel, client mode, kereses. Megadom neki a tavolirouter ssid, ezkonkretan konyha1. Az AP lanbol kabelt huzok a router wan portjaba. Es itt megall a tudomanyom, az ap-nek, ha kell baltoztatni, mikyen ip-t adjak, es higyan konfigoljam a routert?
Az AP-nek lehetőleg a 192.168.1.x tartományból adj egy olyan fix IP címet ami nincs használva. (x nyilván ne 200...210 között legyen)
Ha nem tudod milyen fix IP vannak a hálózatnak ennek a részében, akkor térképezd fel, van rá ingyenes program, pl: Angry Ip scanner, én a 2.21-es verziót használom ha szükségem van rá. Válaszd ki a megfelelő SSID-t, és csatlakozz rá. A router WAN oldalát dinakmikus IP-re állítsd be (tehát DHCP-re), a LAN oldala eltérő IP tartományban legyen mint az AP, tehát mondjuk 192.168.0.1 legyen a címe, a DHCP-t kapcsold be rajta. Az AP-nek beállított címet írd fel, én a doboz aljára szoktam egy matricára, hogy később is el tudjam érni, ha netán elfelejtődik mi is volt a címe.
Koszonom.
Igy konfigoltam be,'jo lett,'de. Ami erdekes, wifi tokeletes.'AP-bol lankabel a pc-be, tokeletes. De a'router,'ami a wifit hibatlanul szorja, lanon nincs net! Minden lan oldali eallitast begigneztem, dhcp enhedelyezbe. Az eszkozt magat siman elerem, de net nincs lanon, csak wifin. Erthetetlen. Annyiban modosult a konfig,'hogy Tplink AP cloent modban,'es Linksys router. Megegyszer koszonom a segitseget.
Elozo storno, a felhasznalo hulye, es a pc halokartyat a router ip-n felejtette....
Dhcp bepottyint,'dns automatikus, es lon csoda. De, addig nem ment az ap-moka, amig meg nem adtam a tavoli ap ip, es dns szerver. De nagyon ,eg bagyok elegedve magammal. Koszi megegyszer.
Sziasztok!
Az a szitu, hogy a koliban a vezeték nélküli net jele a szobámban olyan gyenge, hogy még 1x sem sikerült oldalt betölteni vele. Ez okból csak kábelról tudok netezni. Mit kéne a kábelra kapcsolnom (valami routert gondolom), amivel tudok csinálni a kábelon jövő jelből Wi-Fi-t? (természetesen aztán elrejteném a jelet, meg a routert, meg mindent, nehogy valaki rájöjjön). A lehető legolcsóbbat mondjátok.
Nem valami routert, hanem wifi-s routert kell rákötnöd. A beállításokat pedig a szokásos módon kell végezni.
Vagy Access Point-ot....
Az adatlapodról látom, hogy BME VIK-es vagy. Ha esetleg a Schönherz koliról van szó, akkor nem kell elrejteni semmit, a saját WiFi access point használata nem szabályellenes, ha regisztrálod itt. Ellenben a rejtett SSID használata kifejezetten tilos, ahogy az is, hogy nem regisztrált eszközöket kapcsolj be vele a hálózatba, és ha ilyesmivel kísérletezel, akkor hónapokig net nélkül fogsz maradni. Ha mégsem schönherzes vagy, akkor bocsánat, tárgytalan.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Üdv. A kérdésem igazán nem is router, hanem inkább PC.
A routerben kiírja kik a kliensek. Valamire csak a MAC címet adja, de a gépemre kiírja a nevét. Hogy lehet azt megváltoztatni, hogy annak is csak a MAC címét mutassa?
Miért kell ez neked úgy? Tulajdonképpen az otthoni fájlmegosztást én nagyon sokat használom, a router lát minden gépet, és a nevüket, szerintem ha a windowsba kikapcsolod a fájlmegosztást, és az otthoni/ munkahelyi hálózat támogatását nem írja ki.
Sziasztok
Lenne egy inkább kettő problémám a wlan routerekkel. Remélem tud valaki segíteni benne. Vázolom a helyzetet. Van két wlan routerem és azt szeretném hogy WDS-el működjenek. Mindkét eszköz képes WDS-re de valahogyan nem tudom beállítani azt kérném valakitől hogy aki ért ehhez akkor írjon rám vagy inkább ide hogy rögtön el tudjam olvasni. Az egyik egy tonze aw-6200r a másik viszont egy TP-Link TL-WR340GD. Mind a kettőn a gyári és a legfrissebb firmware van rajtuk. Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem biztos hogy a két kütyüd kompatibilis egymással...
Ez talán segít
Hali!
Ha nem sikerül Joe linkjéről boldogulni, küldj magánban egy emailcímet, akkor elküldöm a képernyőfotókat amiket régen csináltam a beállításokról. 13db kép, kb 1-2Mbyte, szerintem ide nem tudok ennyit feltölteni
Sziasztok! Van egy TL-WR340GD router, ami nem működik. Akié volt, az új routert vett, amin nincs net, de tabletről eléri a routert wifin.
Elronthatta azt, amire rá volt kötve? Szeretném megjavítani, ha esély van rá, de nem tudom, hogy győződjek meg arról, hogy árthat-e annak, amire rákötöm. Sajnos elég cudarul néz ki, de azért kicserélnék benne a WAN melletti kondit, meg letisztítanám a korrodált részt, hátha jó lesz, de valahogy ki szeretném mérni mielőtt rádugok valamit, hogy árthat-e a másik routernek, vagy a hálókártyának.
A router értéke kb. 2500 Ft, így barkácsolj vele... Az előző tulaj valószínűleg nem állította be rendesen az új eszközt.
Igen. A 2 kV-os kondi meg elsötétedett. Meg a másik oldalon a négyzet IC alatt is sötétedett. A LED-eknél a rohadás gondolom nem okoz halált. Amúgy a tok aljára azt írták, hogy 9V 0,6A, és 12V 1A-es tápot adott.
De elvileg ezzel ment eddig is.
A router témához van néhány régebben nyitott topic, miért a villanyszerelést választottad?
Routeres témák
Van azért olcsóbb is:
Router árak
Mert rossz. És mert azok közt nem láttam olyan témát, hogy routert javítanak. Ez a téme pedig megszereli a rossz villanyt bármibe legyen is, gondoltam a routerbe is.
A villanyszerelés téma az erősáramú szereléssel kapcsolatos, a routerben sehol sincs erősáramú rész, a tápot is külső adapterről kapja.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Lehet, hogy újonnan annyi, de ez egy használt cucc, lelakva. Mennyire nem működik? WiFi-n keresztül be lehet rá jelentkezni? Ha bekapcsolod, milyen állípotban vannak a LED-ek? Gyári beállításokra vissza lehet állítani (Reset hosszan nyom)? Tulajdonképpen mi történ vele? Az az égésnyom érdekes a WAN porton, a LED-ek környéki oxidáció is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |